Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Upgrade de la Gaggia Classic ? - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Sfaturi la cumparare (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Sfaturi-la-cumparare)
+--- Thread: Upgrade de la Gaggia Classic ? (/Thread-Upgrade-de-la-Gaggia-Classic)Upgrade de la Gaggia Classic ? - hawkie - 16-10-2012

Hello,

Am acum un Gaggia Classic si ma bate gandul sa-l schimb cu un model care are si PID incorporat. Ce variante am pana la 2000 LEI ?

Mersi


RE: Upgrade de la Gaggia Classic ? - Cosmin - 16-10-2012

De ce nu montezi un Pid pe Gaggia?


RE: Upgrade de la Gaggia Classic ? - hawkie - 16-10-2012

Din ce-am vazut pe net nu e tocmai usoara operatiunea de montare a acestui PID. Cat ar costa ?


RE: Upgrade de la Gaggia Classic ? - Cosmin - 16-10-2012

Eu mi-am pus de pe ebay. A costat vreo 45 de dolari si nu e greu de montat. Te ajut daca vrei. Dureaza cam 3-4 sapt pana ajunge.


RE: Upgrade de la Gaggia Classic ? - Lyvyoo - 16-10-2012

Si faceti si poze cu ocazia asta Smile Si asa nu avem niciun articol despre instalarea PID.

Singurele alternative viabile sunt Lelit PL41TEM (2047 lei) si Ascaso Steel PID (683E). Cum Ascaso are un pret mai mult decat piperat, ramane Lelit-ul, care mai vine in plus si cu teava profesionala de aburi si manometru.

Pentru buzunarul tau ar fi mult mai ok sa iti pui un PID si o teava de Rancilio, caci Classic este un espressor foarte solid si fiabil. Daca nu o sa-ti placa ce iese, il vinzi cu PID si teava de aburi. Investind putin, ai sansa sa il revinzi la pretul de achizitie, caci va fi un OZN dupa tuning.

Cosmin, exista vreun risc la operatiunea de modificare PID, in afara de pierderea garantiei? Doamne fereste, in caz de ceva oricum piesele sunt relativ ieftine la Gaggia.


RE: Upgrade de la Gaggia Classic ? - Cosmin - 16-10-2012

Exista riscul sa legi gresit firele pe PID. Eu cand am instalat PID-ul am folosit pdf-ul de pe acest forum. Hawkie fiind tot din TM il pot ajuta cu montarea in cazul in care are nevoie. Pid-ul SESTOS de pe ebay este foarte bun. Variatia temperaturii la mine este de 0.1 grade C.


RE: Upgrade de la Gaggia Classic ? - palado - 16-10-2012

Şi eu sunt interesat de instalarea unui PID pe Gaggia Classic,dar cum nu am deloc abilitaţi de electronist,m-ar ajuta foarte mult un tutorial care să includă şi poze.De asemenea, te rog pune un link la PID-ul de pe ebay.


RE: Upgrade de la Gaggia Classic ? - Cosmin - 16-10-2012

Acesta este KIT-ul cu SSR, PID si senzor de temperatura.
http://www.ebay.com/itm/100-240VAC-Digital-PID-Temperature-Controller-PT100-25A-SSR-/320813025328?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4ab1f24830
Si instructiuni cu poze cum si unde se leaga firele se gasesc in pdf-ul de pe forum http://www.espressoman.ro/forum/showthread.php?tid=86&page=2.