Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Recomandar espressor + rasnita buget de 700 RON - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Sfaturi la cumparare (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Sfaturi-la-cumparare)
+--- Thread: Recomandar espressor + rasnita buget de 700 RON (/Thread-Recomandar-espressor-rasnita-buget-de-700-RON)



Recomandar espressor + rasnita buget de 700 RON - NEM - 22-11-2014

Sunt in cautarea unui espressor intr-un buget de in jur de 700 RON +/- 100 RON. Pornisem cu un buget mai mic dar tot cautand si gasind numai review-uri negative la ce ma uitam, am crescut treptat bugetul.
Nu am deloc cunostinte despre espressoare dar doresc sa cumpar unul pentru un cadou.
Am citit pe site si pe forum diverse informatii dar tb sa recunosc ca sunt pierduta in detalii, complet.

Ce ati recomanda la acest buget?

Initial, ma decisesem pt un Phillips Saeco Poemia HD8325 (doar ca am citit multe review-uri negative si la noi si pe forumuri din afara) si apoi am descoperit acest site si ma uitam la Gaggia Espresso Dose (care este acuma la reducere de Black Friday) dar tot nu sunt convinsa nici de acest model.

La acestea s-ar adauga cel mai probabil, o rasnita Hario Mini Mill (dupa ce am citit pe forum si fiind la reducere acuma, pare o varianta buna).

De asemenea, din cate am inteles, se insista pe ideea ca e mai importanta rasnita decat espressor-ul. Dc as lua o rasnita mai scumpa, ce espressor ar putea sa o insoteasca in acest buget?

Va multumesc anticipat!


RE: Recomandar espressor + rasnita buget de 700 RON - Lyvyoo - 22-11-2014

Bun venit pe forum,

Daca bugetul de 700 de lei se mentine, atunci nu ai alta varianta decat Gaggia Dose, la fix 700 de lei de Black Coffee Friday - http://www.espressoman.ro/black-friday/  la care va trebui sa adaugi o rasnita manuala daca nu ai buget mai mare. Rasnita electrica aduce o imbunatatire majora fata de rasnitele manuale ieftine, dar pana la primul prag care merita, adica 670 de lei, mai e ceva si ar dubla practic bugetul tau. Dar decat o rasnita electrica si un espressor chinezesc plasticos  de 200 de lei, mai bine o rasnita manuala si un espressor entry level, oricat de importanta ar fi rasnita.  Insa crescand in calitate si preturi, enuntul acesta se va inversa, o rasnita mai performanta aducand mute plusuri in ceasca. 

Practic Dose ar fi singura optiune de la Gaggia, sub 1000 de lei, caci celelalte modele mai noi, Gaggia Deluxe, Gaggia Gran Prestige sunt mici bombite, fabricate daca nu ma insel de cater Philips in China. Si-au batut joc de istoria unei marci pur si simplu.  Dose vine cu acel portafiltru de tip profesional, similar cu cel de pe Classic (in afara picuratorului), lucru care conteaza enorm, caci va retine caldura foarte bine, limitand din pierderile de temperatura. Atentie insa, in portafiltru se afla o sita cu o singura gaura pe fund si un tumburus de plastic, care trebuie schimbate atunci cand ai si o rasnita, ca sa poti face o extractie corecta. Altfel se produce o presurizare suplimentara insotita de o "spuma", care nu aduce decat calitati negative shot-ului de espresso. Cele mai ieftine site cred ca sunt  aici - http://www.piese-horeca.ro/sita-nepresurizata-pentru-masina-de-cafea-espresor-diametrul-70-mm-cantitatea-de-cafea-14-g-din-inox-6655?keyword=sita%2014


RE: Recomandar espressor + rasnita buget de 700 RON - NEM - 23-11-2014

Multumesc frumos pentru timpul acordat sa imi raspunzi.

Voi merge pe recomandarile tale...si voi comanda si o sita de pe acel site!

Multumesc! Smile