Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Prajitorii din Bucuresti care prepara espresso din boabe alese de client - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espresso art, cafea, prajire si latte art (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espresso-art-cafea-prajire-si-latte-art)
+--- Forum: Cafea (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Cafea)
+--- Thread: Prajitorii din Bucuresti care prepara espresso din boabe alese de client (/Thread-Prajitorii-din-Bucuresti-care-prepara-espresso-din-boabe-alese-de-client)

Prajitorii din Bucuresti care prepara espresso din boabe alese de client - marian_dumitru - 26-03-2026

Salutare!

Daca stiti, recomandati-mi, va rog, prajitorii din Bucuresti care prepara espresso la locatie din boabele alese de client. Asa poate reusesc sa imi stabilesc un reper de gust, cum ar trebui sa iasa espresso-ul pe care il prepar acasa din boabele comandate de la ei.

Scuze daca s-a discutat subiectul deja. Am scormonit un pic prin thread-uri, dar nu am reusit sa gasesc ceva similar.

RE: Prajitorii din Bucuresti care prepara espresso din boabe alese de client - RazvaNNN - 26-03-2026

in timpul saptamanii cred ca la Sloane poti alege din mai multe boabe ale lor sa iti prepare cafea

RE: Prajitorii din Bucuresti care prepara espresso din boabe alese de client - marian_dumitru - 26-03-2026

(26-03-2026, 14:56)RazvaNNN Wrote: in timpul saptamanii cred ca la Sloane poti alege din mai multe boabe ale lor sa iti prepare cafea

Ma interesez. Multumesc pentru sugestie

RE: Prajitorii din Bucuresti care prepara espresso din boabe alese de client - renatoa - 26-03-2026

Sau la Kestar, au 8 rasnite, fiecare cu alta SO, sau un blend
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-Cafenea-prajire?pid=214496#pid214496

RE: Prajitorii din Bucuresti care prepara espresso din boabe alese de client - AlexDeedy - 26-03-2026

Te incurajez sa mergi si sa incerci cat mai multe origini la cafenelele mentionate de colegi, dar nu te astepta ca ce scot ei pe rasnite profesionale si espressoare de bar sa reusesti sa ai si tu in ceasca acasa.

RE: Prajitorii din Bucuresti care prepara espresso din boabe alese de client - renatoa - 26-03-2026

Echipamentul profesional se distinge in primul rand prin fiabilitate si productivitate, nu neaparat prin calitate.
Pot fi colegi care au acasa echipamente mai performante decat unele prajitorii. Si prestatia lor poate depasi pe a multor barista.
Dar cand e de tras 50 cafele la un eveniment, intra pe forum si ne intreaba daca echipamentul acela face fata Smile
Propriul echipament, care si-l cunosc mai bine decat ... producatorul Smile

Pe de alta parte, apelativul de "profesional", cand e aplicat echipamentelor, nu il confera producatorul, sau eticheta, ci modul de utilizare.
Stiu cafenea care a inceput cu boabe prajite in regie proprie intr-un home roaster, si de acolo a evoluat.
Acel home roaster a devenit echipament profesional doar prin simplul fapt ca era folosit in scop comercial.
Nu calitatea prajirii il definea drept "profesional".

Ce vedem insirate in cafeneaua de la Kestar? Fiorenzato AllGround Sense All-Purpose Home Coffee Grinder.
Cu accent pe Home, daca nu se vede clar ca am ingrosat-o ?
Rasnita profesionala, claro, nu ? Smile
Mare act de curaj, sa fiu sincer... la noi intr-o cafenea de hipsteri strambau din nas la Victoria Arduino...
"mai are de gand sa o tina mult, nu trece si el la Mahlkonig, ca doar a deschis de 2 ani"...
...probabil chestii din astea se discuta si in alte cafenele, daca nu au venit pentru cafea acolo, sau ce au in ceasca nu le spune prea mult.

Oare cat de curand o sa vedem Mazzer Philos intr-o cafenea ? Smile
Cum ati califica o asemenea alegere ?

RE: Prajitorii din Bucuresti care prepara espresso din boabe alese de client - adrian1 - 26-03-2026

Ototo au in fiecare dintre cele 3 locatii cate 2 sortimente de la doua prajitorii diferite, le schimba saptamanal si le anunta in fiecare luni pe Instagram stories.

Mai sunt cafenele care rasnesc on-demand din "selectia speciala" pentru espresso, in ordine alfabetica ar fi Bandit, Baristro, Fluid.

Sunt multe cafenele care au 2 rasnite, una pentru bauturi cu lapte si una pentru espresso si americano/long black. Dose, Garrage, Vicii, dar mai sunt si altele.

RE: Prajitorii din Bucuresti care prepara espresso din boabe alese de client - Mihai L - 27-03-2026

(26-03-2026, 14:45)marian_dumitru Wrote: Salutare!

Daca stiti, recomandati-mi, va rog, prajitorii din Bucuresti care prepara espresso la locatie din boabele alese de client. Asa poate reusesc sa imi stabilesc un reper de gust, cum ar trebui sa iasa espresso-ul pe care il prepar acasa din boabele comandate de la ei.

Scuze daca s-a discutat subiectul deja. Am scormonit un pic prin thread-uri, dar nu am reusit sa gasesc ceva similar.
De ce nu procedezi invers…? Mergi, bei, daca iti place iei si acasa.

RE: Prajitorii din Bucuresti care prepara espresso din boabe alese de client - marian_dumitru - 27-03-2026

Bun! Se contureaza lista! Va multumesc tuturor pentru recomandari.

@renatoa interesant punct de vedere legat de "profesionale". Mi-ar placea sa vad cat mai multe cafenele care folosesc rasnite pt home barista.
Discutiile s-ar muta de la "am citit pe net ca ..." la "am incercat-o in cafeneaua X si am ajuns la concluzia ca ...".

@Mihai L cam asta e ideea, probabil exprimarea mea lasa de dorit. Scopul este sa beau la locatia lor si daca imi place, sa iau si pentru acasa.