Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Espressorul AVX EM3701 - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Espressoare (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare)
+--- Thread: Espressorul AVX EM3701 (/Thread-Espressorul-AVX-EM3701)

Espressorul AVX EM3701 - ainaimingea - 25-02-2026

Admin edit - topic desprins din sectiunea de reduceri Barshaker
-----

Bună seara!
Ce părere aveți despre acest aparat?
https://barshaker.ro/espressor-avx-em3701-dual-boiler-rasnita-integrata-58mm
Mulțumesc!

RE: REDUCERILE BARSHAKER - 10% la DF64, J64V, AVX, SSP, Bentwood, accesorii - MyR - 25-02-2026

Seara buna!
Mi se pare un "all rounder" bun, din cauza grupului de 58 ai optiuni multe. Ce sa zic, pentru start, si unde conteaza enorm de mult cat loc consumi pe blat, si daca esti pe dark/medium roast, eu zic ca este o optiune foarte buna.

RE: REDUCERILE BARSHAKER - 10% la DF64, J64V, AVX, SSP, Bentwood, accesorii - ainaimingea - 25-02-2026

Thanks! Asa ma gândeam și eu, mai ales ca acum doar cochetez cu ideea de a intra in arta cafelei, vedem daca mă prinde microbul sau nu. Toate cele bune!

RE: REDUCERILE BARSHAKER - 10% la DF64, J64V, AVX, SSP, Bentwood, accesorii - GeorgianM - 25-02-2026

(25-02-2026, 20:19)ainaimingea Wrote: Bună seara!
Mulțumesc!

Asta seamănă la design izbitor de mult cu ceva Breville / Sage

RE: REDUCERILE BARSHAKER - 10% la DF64, J64V, AVX, SSP, Bentwood, accesorii - alin1970 - 26-02-2026

(25-02-2026, 20:19)ainaimingea Wrote: Bună seara!
Mulțumesc!
Pare prea frumos sa fie adevarat.
Carcasa din inox. PiD. Manometru, Doua boilere ? Rasnita. Pacat ca nu este si pe 51 mm.
Pret mic.
Daca este adevarata descrierea vanzatorului pare un espressor ieftin si bun de recomandat incepatorilor.
Cum arata pe interior ? Ce boilere are ? Sau or fi termobloc ? Carcasa chiar este din inox ?

RE: REDUCERILE BARSHAKER - 10% la DF64, J64V, AVX, SSP, Bentwood, accesorii - anyidulike - 26-02-2026

Cel mai probabil e un plastic in culoare inox

RE: REDUCERILE BARSHAKER - 10% la DF64, J64V, AVX, SSP, Bentwood, accesorii - alin1970 - 26-02-2026

Ceva sigur nu se stie despre acest espressor ?

RE: REDUCERILE BARSHAKER - 10% la DF64, J64V, AVX, SSP, Bentwood, accesorii - renatoa - 26-02-2026

Jiangmen Mielux Intelligent and Technology Co., Ltd.

Quote:2 pumps, 2 thermo blocks heating system
...
20 grinding degrees ... 500PRM

https://cherly2020.en.made-in-china.com/product/cfIpTgAHVvkU/China-Full-S-S-Housing-Espresso-Machine-with-Grinder-Em3701-Commercial-Used-Grade.html

Pret la sursa 84.55 € minim 2 bucati
Plus shipping fee: 50.83 € for 2 units
Iese cam 840 lei pentru 2 bucati, cu taxe si de toate.

Multumesc.
Deci din nou vrajeala cu doua boilere care de fapt sun termoblocuri.
Si carcasa care e din din inox dar de fapt e plastic de culoarea inoxului ?
Oare pana cand prosteala asta cu greseli grosolane in descrierea aparatelor vandute ?

Specificații Tehnice pe site
Sistem Încălzire Dual Boiler (Boilere independente cafea/abur)
Diametru Portafiltru 58 mm (Standard Comercial)
Râșniță Integrată, Cuțite Conice, Ajustabilă (Stepped)
Control Temperatură PID Integrat
Pompa de Presiune Sistem profesional cu afișaj pe Manometru
Material Carcasă Oțel Inoxidabil
Garanție 24 Luni PF / 12 Luni PJ
Un Upgrade Complet pentru Pasinea Ta!

RE: REDUCERILE BARSHAKER - 10% la DF64, J64V, AVX, SSP, Bentwood, accesorii - renatoa - 26-02-2026

Si totusi... primesti o gramada de lucruri in pretul ala de 420 lei per bucata...
Nici macar o rasnita nu iei din banii astia... spumare simultan cu extractia...
Sau placa de incalzit cesti... cat costa cea mai ieftina masina care are asa ceva explicit, nu o incalzire de la boiler ?

Si tocmai pentru ca nu stii exact ce primesti ... pentru ca au traducatori prosti... aici poate fi tot farmecul... daca pe brew ai thermocoil in loc de thermoblock ? Smile

Eu vorbeam de espressorul vandut de Barshaker unde costa 1300 lei nu 420 lei.
Ma deranjeaza ca Barshaker nu stie sau se face ca nu stie ce vinde. Vinde dual boiler nu dual termobloc. Daca este termocoil cine ar trebui sa stie ? Eu cred ca Barshaker in primul rand.
Spumarea simultan cu extractia eu nu o inteleg pentru acasa.
Cand extragi te concentrezi pe extractie nu vad de ce ai spuma in acelasi timp doar sa iti sara sigurantele prin casa ?
Da acest AVX EM3701 ofera mai multe decat AVX EM3202-X58 la pret asemanator.
Dar de 1300 lei poti cumpara o rasnita CG 301 cu cutite plate de 64 mm si un espressor cu un boiler adevarat din inox.

(26-02-2026, 11:58)alin1970 Wrote: Eu vorbeam de espressorul vandut de Barshaker unde costa 1300 lei nu 420 lei.
Pai e aceasi masina, doar ti-am dat link...
Cine te pune sa cumperi doar dintr-un loc, parca plangeam dupa competitie... as zice ca mai mult "competesc" intermediarii in formarea pretului, decat producatorii... cazul de fata ilustreaza perfect ideea.

(26-02-2026, 11:58)alin1970 Wrote: Spumarea simultan cu extractia eu nu o inteleg pentru acasa.
Cand extragi te concentrezi pe extractie nu vad de ce ai spuma in acelasi timp...

Nu oi intelege matale chestia cu simultanul, dar juma din spargerile in figuri de la inceputurile forumului pana in zilele noastre sunt pe tema HX vs DB, tocmai... daea... ca sa faca daca nu simultan, macar cat mai rapid cele doua operatii.
Si daca le spui sa ia o a doua masina pentru spumare se uita urat la tine...

Nu te concentrezi doar pe extractie, mai ales la un automat cu din asta pompa... sau si la unul din asta vrei sa faci "dansul pompei" din butoane, ca sa simulezi profilare de unde nu este ?
Depinde ce tip de bautura prepari... cand vrei un turn cu stratificare cat mai perfecta lapte-cafea-spuma, ia sa vezi cum apreciezi spumarea in timpul extractiei.
[/quote]

(26-02-2026, 11:58)alin1970 Wrote: ...
Dar de 1300 lei poti cumpara o rasnita CG 301 cu cutite plate de 64 mm si un espressor cu un boiler adevarat din inox.

It's a free world, fiecare face ce crede ca e mai bine cu banii lui.

RE: REDUCERILE BARSHAKER - 10% la DF64, J64V, AVX, SSP, Bentwood, accesorii - MyR - 26-02-2026

Salutari,

Haideți să calmăm puțin spiritele și să revenim la un ton mai prietenos și constructiv. Suntem pe acest forum în primul rând din pasiune pentru cafea, pentru a susține comunitatea și pentru a vă oferi reduceri și suport, nu pentru a ne certa sau a „prosti” pe cineva.

Citesc cu atenție feedback-ul vostru și vreau să clarific câteva puncte importante, cu toată sinceritatea:

1. Despre termenul „Dual Boiler” și materialul carcasei
Aveți perfectă dreptate să ne atrageți atenția, îmi asum greșeala și vă mulțumesc pentru vigilență. Când am folosit termenul de „Dual Boiler” în descriere, m-am referit la tehnologia din spate și la capabilitatea aparatului – mai exact faptul că dispune de două unități de încălzire independente, ceea ce permite extracția și spumarea simultană. Astăzi, în limbajul comercial, termenul este uneori folosit generic pentru a evidenția existența acestor două circuite termice separate.

Cu toate acestea, recunosc că exprimarea a fost incompletă și a creat confuzie cu privire la execuția fizică propriu-zisă. Într-adevăr, aparatul este echipat cu un sistem Dual Thermoblock, nu cu boilere clasice cu rezervor. Am intrat deja pe site și am corectat acest aspect, pentru a fi totul 100% transparent. Tot la capitolul corecturi: da, carcasa nu este din inox, ci din plastic cu finisaj care imită inoxul. A fost o eroare umană de redactare, nicidecum o încercare de a vinde „gogoși”. Am modificat și acest detaliu.

2. Despre „prețul real” de pe Made-in-China și cum funcționează producția
Văd că s-a găsit un link cu un aparat care arată la fel, la 84€/bucată, și înțeleg de ce, la prima vedere, diferența de preț pare revoltătoare. Totuși, realitatea importurilor și a producției în China este mult mai nuanțată:

Același aspect exterior nu înseamnă același aparat la interior. Fabricile din China funcționează adesea pe modele de carcase tip „shell” în care pot pune piese de calități complet diferite. Pentru a obține certificări CE reale, pentru a avea un Quality Control riguros și o anumită selecție a materialelor interne pentru brandul AVX, costurile de producție cresc considerabil față de modelul „de bază” de pe Alibaba/Made-in-China.

Costurile invizibile ale unui business: Dincolo de costul produsului la poarta fabricii, noi ca firmă în România plătim transport internațional (care pentru volum și greutate adaugă enorm la costul unitar), taxe vamale, TVA, salarii, chirii pentru depozite și logistică.

Garanția și Suportul Local: Poate cel mai important aspect. Dacă achiziționați de pe o platformă B2B din China și aparatul se strică după câteva luni, veți fi pe cont propriu. Cumpărând de la noi, aveți garanție legală, suport tehnic, piese de schimb și certitudinea că problema se rezolvă local, pe cheltuiala noastră.

3. O mică provocare amicală legată de preț
Sincer, la acel preț de 84€ pentru 2 bucăți, sunt convins că este un preț de tip "momeală" (bait-and-switch) sau specificațiile interne și calitatea asamblării sunt mult sub ce vindem noi. Noi nu reușim sub nicio formă să obținem acest preț de achiziție de la fabrică pentru configurația pe care o cerem. Dacă acel preț este cu adevărat real pentru exact același produs la calitatea finală, cu taxe și transport inclus, vă fac o propunere deschisă: comandați voi 500 de bucăți din fonduri proprii, și vă promit că vi le cumpăr eu pe toate cu cel mai mare drag. :)

Suntem aici să fim transparenți și să construim. Vă mulțumesc încă o dată pentru corecturile legate de text – site-ul a fost updatat. Rămânem la dispoziția voastră pentru orice întrebări tehnice și vă așteptăm oricând cu drag pe Barshaker!

O zi excelentă tuturor și extracții cât mai reușite!

RE: Espressorul AVX EM3701 - alin1970 - 26-02-2026

In loc de mea culpa, suntem certati ?
Pai noi, cei din fotoliu de unde sa stim ce vindeti ? Luam de bun ce ne spuneti. Dar se pare ca nu ne putem increde in ce scrieti pe site . Si cumparam plastic in loc de inox , termobloc in loc de boiler, rasnite cu motor de 250W in loc de 300 W . Credeam ca asta se intimpla doar in China nu in Romania.
Una este sa cumperi un espressor dual boiler cu carcasa din inox si cu totul alta sa primesti un dual termobloc cu carcasa de plastic. Din astea aveam si nu le considerati espressoare cu ceva vreme in urma.
Nu insinuez nimic, doar constat.
Dual termobloc in loc de dual boiler nu este o greseala, este o miscare de marketing.
Multumim pentru reduceri, dar am observat ca se cam duc in sus preturile dupa ce le facem noi reclama pe aici.
Multumim ca ne aduceti produsele chinezesti la usa dar nu vrem sa cumparam ghidati de specficatii eronate.
Multumesc MyR pentru tot efortul.

RE: Espressorul AVX EM3701 - MyR - 26-02-2026

(26-02-2026, 18:01)alin1970 Wrote: In loc de mea culpa, suntem certati ?
Pai noi, cei din fotoliu de unde sa stim ce vindeti ? Luam de bun ce ne spuneti. Dar se pare ca nu ne putem increde in ce scrieti pe site . Si cumparam plastic in loc de inox , termobloc in loc de boiler, rasnite cu motor de 250W in loc de 300 W . Credeam ca asta se intimpla doar in China nu in Romania.
Una este sa cumperi un espressor dual boiler cu carcasa din inox si cu totul alta sa primesti un dual termobloc cu carcasa de plastic. Din astea aveam si nu le considerati espressoare cu ceva vreme in urma.
Nu insinuez nimic, doar constat.
Dual termobloc in loc de dual boiler nu este o greseala, este o miscare de marketing.
Multumim pentru reduceri, dar am observat ca se cam duc in sus preturile dupa ce le facem noi reclama pe aici.
Multumim ca ne aduceti produsele chinezesti la usa dar nu vrem sa cumparam ghidati de specficatii eronate.
Multumesc MyR pentru tot efortul.
Salut, @alin1970,

De regulă, pe forumuri, răspund fix în același ton în care mi se scrie. Cred că se vede destul de clar din activitatea mea că sunt un om deschis și că mă interesează la modul cel mai real părerea utilizatorilor – dovadă stă și faptul că acest thread a ajuns în top 10 pe tot forumul. Cunosc personal sute de useri de aici, foarte mulți mă sună direct pe numărul personal când au nevoie de ajutor și stăm de vorbă. Cum se vede și la profil, contul meu e din 2013, nu m-a adus vântul pe aici peste noapte și nici nu fac "chitchat" inutil pe net de dragul de a mă afla în treabă. Sunt aici să creez valoare, să aducem comunității opțiuni, precomenzi și echipamente speciale pe care altfel le-ați găsi greu.
Să vă ducem în eroare intenționat pe site? Niciodată. Că greșim? Clar! Și probabil o facem de multe ori. Dar când ni se atrage atenția într-un mod corect, încercăm să schimbăm și să reparăm imediat.
Hai să ne gândim puțin la logică: crezi că o greșeală de specificații ne este profitabilă? Dacă tu aștepți inox și primești plastic, sau aștepți 300W și primești 250W, crezi că nu va urma un retur? Cine crezi că absoarbe costurile de transport și amortizarea unui produs desigilat/folosit? Cine înghite pierderea când un produs vine "din greșeală" defect din fabrică? Evident că noi. Și nu e nicio problemă, ne asumăm asta. Facem comerț ca să generăm profit și tocmai ca să putem susține pe termen lung logistica asta și genul ăsta de activitate.

Cât despre discuțiile subiective și semantice – despre ce mai înseamnă azi "dual boiler", dacă ne referim la un sistem de dublă încălzire simultană sau la două rezervoare propriu-zise – putem să ne contrazicem aici până dimineața. Dar sincer, genul ăsta de filozofii se discută mult mai bine față în față, la o cafea sau la o bere.
Suntem perfect conștienți și siguri că există pe piață oameni care fac anumite lucruri mai bine ca noi, au prețuri mai bune sau produse mai bune. Noi oferim oportunități și alternative. Ultimii 15 ani sunt dovada vie a acestui lucru, și să fiu al naibii dacă ne oprim până nu facem 30 de ani pe piață! :)

Numai bine și extracții cât mai reușite!

P.S. Uite cum stă treaba: de vorbit putem să vorbim aici pe forum până mâine dimineață. Dacă vrei, îți pun mâine la curier un espressor din ăsta. Din partea mea, poți să-l desfaci bucată cu bucată, să-l „forjezi” și să tragi de el o săptămână întreagă, iar apoi să scrii aici pe forum fix ce părere ai. :) Uite atât de deschis sunt la feedback, și sunt 100% sigur că niciun alt importator de pe la noi nu face chestia asta.

RE: Espressorul AVX EM3701 - alin1970 - 26-02-2026

Respect efortul tau si tot ce ai realizat.
Am fost de buna credinta. Nu a fost atac la persoana. Mi-am spus doar o parere personala. Imi cer scuze daca este gresita.
Dar asta nu pare greseala de redactare
,,
Când am folosit termenul de „Dual Boiler” în descriere, m-am referit la tehnologia din spate. ,,

Multumesc si pentru oferta.
Nu o accept pentru ca ma depaseste.
Eu doar cu ,,boiler clasic cu rezervor,, ma joc.

RE: Espressorul AVX EM3701 - ainaimingea - 26-02-2026

După ce îmi ajunge aparatul în speța, o să dau un review de începător:). Oricum în gama asta de preț, pare cel mai sofisticat și nu știu dacă voi sesiza lipsa unui boiler..

RE: Espressorul AVX EM3701 - manu86 - 26-02-2026

Eu sunt foarte bucuros de noile apariții chinezesti. Ingroapa toate echipamentele “consacrate” sub bugetul de 1500€. Doar peste mai merita altceva caci diferentele sunt infime.
Ma bucur ca in sfarsit pt un espresso decent pleci de la suma de 1300 ron (rasnita manuala + espressor).

RE: Espressorul AVX EM3701 - Andrei818 - 26-02-2026

(26-02-2026, 19:03)ainaimingea Wrote: După ce îmi ajunge aparatul în speța, o să dau un review de începător:). Oricum în gama asta de preț, pare cel mai sofisticat și nu știu dacă voi sesiza lipsa unui boiler..

Salut. Chiar astept si eu cu interes o parere despre el, am ramas surprins cand am vazut rasnita, 58mm, PID si manometru la asa pret. Eu am achizitionat un AVX EM1 Lux recent de care sunt foarte multumit, si aproape ca am avut o urma de regret ca nu am mai asteptat putin sa apara modelele astea, insa, dupa discutiile de mai sus m-am convins, nu exista termen de comparatie intre ele.

RE: Espressorul AVX EM3701 - ainaimingea - 01-03-2026

Salutare! A ajuns jucăria și pot zice ca la prima impresie este foarte OK (btw sunt începător, dar documentat la nivel teoretic:). Pare calitativ, destul de robust și chiar dacă este din plastic nu prea ai zice, mi-a venit să pun magnetul pentru a verifica. Ce m-a impresionat este porta filtrul care e greu, are aproape o jumătate de kg. Râșnița macină foarte bine, la setarea care mi se pare cea mai OK la gust, treapta este undeva la 6-7 și timpul de măcinare a 18gr este de aproximativ 28sec. Se poate seta timpul pentru single/double. Folosesc o cafea medium-dark de la 112coffee, iar combinația este de 93 grade, 4 sec preinfuzie, double de 18 gr, undeva la 40 gr extras, cam în 25 sec. Ca parte să zic negativă este ca shot-ul dublu îl poți seta la minim 50gr (nu e mare lucru, se poate opri la buton). Presiunea oscilează între 11-10..La spumare nu mă exprim pentru ca nici nu mă prea pricep încă și îmi lipsesc niște ustensile mai Profi. Cam asta e la prima mana, super încântat pana acum. Țin să apreciez ca am și un aparat automat și cu aceeași cafea, gustul și textura nu se compară, deci un progres semnificativ. Toate cele bune!