![]() |
|
BDB presiune 9 bari - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espresso art, cafea, prajire si latte art (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espresso-art-cafea-prajire-si-latte-art) +--- Forum: Tehnici de preparare espresso & latte (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Tehnici-de-preparare-espresso-latte) +--- Thread: BDB presiune 9 bari (/Thread-BDB-presiune-9-bari) |
BDB presiune 9 bari - messire - 10-02-2026 Salutare! Am un breville/sage dual boiler. Cand incerc sa fac un double shot dupa ce trece preinfuzia de 7s presiunea creste chiar si la 10, 10.5 bari si cade usor in cateva secunde si se mentine la 9 bari. Daca setez rasnita sa macine mai grosier reusesc sa obtin 9 bari dar timpul de extractie devine destul de mic si cafeaua destul de apoasa. E normal sa sara de 9bari presiunea in functie de cat de fin este rasnita cafeaua sau ar trebui sa fie blocata la 9 bari indiferent de doza de cafea pregatita. Am incercat sa caut o varianta sa ajustez presiunea pentru Breville/sage dual boiler dar nu am gasit ceva sa inspire incredere. Daca aveti vreun sfat astept cu nerabdare. Multumesc! RE: BDB presiune 9 bari - odor4fun - 10-02-2026 Presiunea iti creste pana la valoarea la care se deschide OPV. Daca ai putina indemanare, poti incerca reducerea presiuni de deschidere, gasesti tutoriale pe net. Tergetul nu e presiunea de extractie ci gustul cafelei. Cred ca s-a scris destul pe forum ca sa mai repet, incearca sa extragi 1:2 in 25-30 S pentru cafea prajita mediu si poti merge spre 1:2.5-3 pentru o cafea prajita mai light si un timp de extractie mai lung. RE: BDB presiune 9 bari - Florin16 - 10-02-2026 Sau poti sa o reduci software, din setarile preinfuziei. Seteaza timpul de preinfuzie la 60(cred ca nu o sa dureze extractia mai mult de atat) si PP-ul la 86-87. Asta implica ca extractia sa o faci manual - tii apasat butonul manual pana ajungi la cantitatea dorita. Presiunea maxima de extractie depinde si de modul de preparare a puck-ului, de finetea macinaturii, de sita pe care o folosesti, etc. RE: BDB presiune 9 bari - CosminN - 11-02-2026 ![]() Asa atara OPV-ul din espressor. Ai un surub ce ajusteaza presiunea, de obicei aparatele de acest fel vin cu presiune de 15 bari. Posibil sa pierzi garantia daca faci aceasta "modificare", depinde de la producator la producator. RE: BDB presiune 9 bari - Florin16 - 11-02-2026 (11-02-2026, 11:21)CosminN Wrote: de obicei aparatele de acest fel vin cu presiune de 15 bari... La SDB-ul meu default e 10,5 bari. RE: BDB presiune 9 bari - CosminN - 11-02-2026 Super, mai aproape de "adevar"! Am vrut sa-i arat lui messire de unde poate regla presiunea, in cazul in care chiar vrea acest lucru. RE: BDB presiune 9 bari - Florin16 - 11-02-2026 Oricum, in extractie nu depaseste niciodata 9 bari. RE: BDB presiune 9 bari - messire - 11-02-2026 Adica vrei sa spui ca desi imi arata 10.5 in realitate nu depaseste 9 ? RE: BDB presiune 9 bari - Florin16 - 11-02-2026 Aaa, nu, niciodata in timpul extractiei, pe manometru nu am mai mult de 9 bari. Folosesc cafea prajita light si extractia la mine dureaza intre 35 si 45 de secunde, inclusiv preinfuzia care este lunga spre foarte lunga. Am PP-ul setat pe 61 si extractia o fac manual. Tin apasat butonul manual inca 5-6 secunde dupa primul picur de cafea in ceasca. Perioada de preinfuzie dureaza 19-21 secunde, dupa care eliberez butonul, presiunea creste abrupt la aprox. 8 bari si termin extractia pe 9 bari. RE: BDB presiune 9 bari - messire - 14-02-2026 Mi-am dat seama ca ma uitam gresit si in general presiunea la care ajunge e 9.5, maxim 10 |