![]() |
|
Upgrade Rasnita x64sd/VS6/Zero - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Sfaturi la cumparare (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Sfaturi-la-cumparare) +--- Thread: Upgrade Rasnita x64sd/VS6/Zero (/Thread-Upgrade-Rasnita-x64sd-VS6-Zero) Pages:
1
2
|
Upgrade Rasnita x64sd/VS6/Zero - andreibrn - 23-12-2025 Salutare, Incep prin a spune ce contine setupul meu: Espressor: Lelit PL41TEM Rasnita: Eureka Mignon Silenzio Vreau sa achizitionez un grinder single dose pt a completa setupul ce il am deja. Bugetul este undeva la 3500 lei. Modele de care as fii interesat: - Malkoning x64 sd - Niche Zero - Varia VS6 - Timemore Sculptor 064s Ca si bauturi frecventate de mine: espresso si espresso based drinks (cortado, flat white) Ma puteti ajuta cu niste sfaturi, directii? Multumesc. RE: Upgrade Rasnita x64sd/VS6/Zero - renatoa - 23-12-2025 Niciuna... vezi J64 de care a scris recent @cradun RE: Upgrade Rasnita x64sd/VS6/Zero - alex_b - 23-12-2025 (23-12-2025, 14:14)renatoa Wrote: Niciuna... vezi J64 de care a scris recent @cradun Sper ca nu e produsa in china (23-12-2025, 13:04)andreibrn Wrote: Salutare, Am avut eu niche zero si mai multe alte rajnite, momentan nu m-as mai intoarce la cutite conice RE: Upgrade Rasnita x64sd/VS6/Zero - renatoa - 23-12-2025 Toate cele enumerate sunt produse in China. Sper ca nu se iluzioneaza nimeni ca Niche este UK sau MK ar fi Germany... RE: Upgrade Rasnita x64sd/VS6/Zero - cyrusct82 - 23-12-2025 (23-12-2025, 16:07)alex_b Wrote: Sper ca nu e produsa in china Iar aceeași pitici? Vrem Made in Italy but fabricated in China RE: Upgrade Rasnita x64sd/VS6/Zero - andreibrn - 23-12-2025 Multe din grindere sunt facute in China, iar asta nu ar trebui sa fie un criteriu de no-go, atata timp cat calitatea finala este una buna/solida. RE: Upgrade Rasnita x64sd/VS6/Zero - alex_b - 23-12-2025 (23-12-2025, 16:14)renatoa Wrote: Toate cele enumerate sunt produse in China. Deci e produsa in china…bine. De ce seamana cu zerno z1? Sper ca nu e copie fara drepturi de autor. RE: Upgrade Rasnita x64sd/VS6/Zero - renatoa - 23-12-2025 Seamana... a ce ? cutite plate verticale de 64 au multe rasnite, si ala e elementul caracteristic de baza, nu piciorul inclinat ... care nici macar ala nu seamana... tabla indoita de la Z1 cu carcasa turnata de la J64V. De Philos nu zici nimic, si ala are picior inclinat... doar ca invers...
RE: Upgrade Rasnita x64sd/VS6/Zero - GeorgianM - 23-12-2025 (23-12-2025, 13:04)andreibrn Wrote: Salutare, Salut, Cam largă plaja de dorințe ; în primul rând te sfătui să separi apele, și să decizi dacă vrei conică sau plată . Mai departe, aș fugi de acel Mahlkonig ce sfâșie boabele la niște viteze de neînțeles; e de mintea nopții decizia celor de la MK de a se p….. contra vântului. Niche era odată ca niciodată, când nu prea existau alternative solide; acum chiar nu înțeleg de ce o mai căuta lumea , după ce au apărut atâtea alternative ce scot espresso mult mai bun . Varia Vs6 nu am deținut, înțeleg ca membrii de forum ce o dețin sunt foarte mulțumiți de ea, însă am reticențele mele personale ce mă determină să nu o recomand neapărat, după ce am deținut un VS3; vrea să facă de toate, și cuțite plate și conice, însă nu excelează la nimic din punctul meu de vedere; și degeaba are rpm reglabil, cel puțin pt conice, când învârte de la 500 rpm.. eu pe conic nu știu cum să fac să găsesc rpm de 30-50, iar ei vin cu 500. Cred ca totuși cea mai solidă opțiune dintre cele enumerate de tine, este acel Timemore . Însă ce să vezi, nu știu dacă toate, însă majoritatea cred ca sunt făcute în China, așa ca iti recomand sa treci peste acest obstacol, și sa cumperi cu încredere ! Europa a rămas în urmă la râșnițe, nu pot ține pasul cu Asia; iar cele americane, bune rău de altfel, insa scumpe peste măsură ( Weber, Monolith etc) . RE: Upgrade Rasnita x64sd/VS6/Zero - andreibrn - 23-12-2025 (23-12-2025, 20:26)GeorgianM Wrote:(23-12-2025, 13:04)andreibrn Wrote: Salutare, Multumesc mult de sfaturi! Cum am zis mai sus, nu am treaba sa fie made in China, atata timp cat calitatea este solida. Ca sa clarific, as merge pe flat burrs (Niche-ul enumerat pentru ca era candva golden standard pentru single dose) Sunt deschis si catre alte optiuni fata de ce am enumerat, atata timp cat se incadreaza in buget. RE: Upgrade Rasnita x64sd/VS6/Zero - GeorgianM - 23-12-2025 Uite aici rasnita de care zice @renatoa https://barshaker.ro/rasnita-j64v-single-dose-variable-speed-red-burrs-mp-black Este noua pe piata, insa primește un feedback foarte bun de la un respectabil membru al acestui forum @cradun. Prețul îi face cinste, iar vânzătorul ei de asemenea. Barshaker face parte în mod activ din comunitatea noastră, cu promoții atractive și sprijin rapid pentru orice întrebare sau situație . RE: Upgrade Rasnita x64sd/VS6/Zero - cyrusct82 - 23-12-2025 https://www.espressoman.ro/forum/Thread-J64V-rasnita-SD-corecta Și aici găsești ce au spus colegii despre ea RE: Upgrade Rasnita x64sd/VS6/Zero - renatoa - 23-12-2025 (23-12-2025, 20:49)GeorgianM Wrote: ...iar vânzătorul ei de asemenea. Barshaker face parte în mod activ din comunitatea noastră, cu promoții atractive și sprijin rapid pentru orice întrebare sau situație . Si, cel mai important, cumparand local ai retur in 2 saptamani fara sa fie nevoie sa te justifici... RE: Upgrade Rasnita x64sd/VS6/Zero - Lyvyoo - 24-12-2025 Chiar am zis ca merg la @cradun la birou sa o testez dar n-am mai apucat, urmeaza in ianuarie. Din ce se vede si se aude, la aproape 2000 lei cu tot cu reducerea de forum pare cel mai bun raport pret / performanta / design pt o rasnita de 64. Va mai iesi in 2026 un model WPM fara turatie variabila, care va fi la un pret in zona aceasta. RE: Upgrade Rasnita x64sd/VS6/Zero - andreibrn - 24-12-2025 (24-12-2025, 01:02)Lyvyoo Wrote: Chiar am zis ca merg la @cradun la birou sa o testez dar n-am mai apucat, urmeaza in ianuarie. Din ce se vede si se aude, la aproape 2000 lei cu tot cu reducerea de forum pare cel mai bun raport pret / performanta / design pt o rasnita de 64. Va mai iesi in 2026 un model WPM fara turatie variabila, care va fi la un pret in zona aceasta. super! @cradun se declara super multumit de ea. o sa mai incerc sa ma documentez de ea vs un Timemore 064s. Singurul minus ce il gasesc e ca e doar pe negru (imi place mult cum arata rasnitele pe alb, dar e deja un nitpicking din partea mea) RE: Upgrade Rasnita x64sd/VS6/Zero - umarianos - 24-12-2025 Salutare. Din lista ta dețin e modele, x64 SD și Niche dintre astea 2 aleg x64. Multi vorbesc despre ea dar nu au testat-o. Câțiva se leagă de turații prea multe dar râșnița asta are un mod de livrare excelent, exemplar, cafeaua nu stă in moară să ajungă făină ci este evacuată imediat în portafiltru/pahar (după preferință). Reglajul este precis și stabil. RE: Upgrade Rasnita x64sd/VS6/Zero - alex_b - 24-12-2025 Se pare ca incep eu sa fiu vocea conservatorismului de pe acest forum, ce sa-i faci eu credeam ca sunt mai open minded lol. Nu e vorba de companii made in china in sine ci e vorba de companii complet no name care copiaza identic produse verificate , acelea ma deranjeaza…in fine timemore de exemplu incepe sa fie o companie chonezeasca cu un istoric de inovatie si fiabilitate. Dar chestiile alealalte numa cati monteaza cai putere si le face din fier dar habar nu ai de unde vin, personal nu ma pot impaca cu asta RE: Upgrade Rasnita x64sd/VS6/Zero - cyrusct82 - 24-12-2025 De exemplu tu, daca mâine te apuci de produs râșnițe, ești o companie no name, nu-i așa? Iar după gândirea ta, indiferent daca ai cel mai bun produs din lume la cel mai bun preț nimeni nu ar trebui să-l cumpere deoarece e no name. Nu prea se vede open mind-ul când rămâi blocat în trecut și nici nu vrei sa ieși de acolo RE: Upgrade Rasnita x64sd/VS6/Zero - renatoa - 24-12-2025 (24-12-2025, 10:17)umarianos Wrote: ... Poate ar fi fost necesar ca dumnealui sa si precizeze ce gusturi are, ca sa putem judeca complet... recomandarea calduroasa. Adica, citez din discutiile intre noi pe whats... Quote:Turație ușor mare dar îmi place cu more finnes Adica de ce "fugem" majoritatea... (24-12-2025, 10:52)alex_b Wrote: Se pare ca incep eu sa fiu vocea conservatorismului de pe acest forum, ce sa-i faci eu credeam ca sunt mai open minded lol. Nu e vorba de companii made in china in sine ci e vorba de companii complet no name care copiaza identic produse verificate , acelea ma deranjeaza…in fine Ar trebui sa mai si demonstrati in ce consta copierea... dar pana la asta ar trebui demonstrat macar ca o rasnita in zilele noastre mai prezenta ceva care sa nu fie comun la toate... In al doilea rand poate ar trebui sa va informnati mai temeinic ce este o companie si ce este un brand, adica o abureala de marketing. Sunt foarte putin companii adevarate in China, in sensul si cu cultura vestica. Timemore, ca mai tot ce are succes in ultima vreme, face parte din categoria a doua, maine un mahar de la PCC poate sa pocneasca din degete si nu mai gasiti nimic pe net despre ele. RE: Upgrade Rasnita x64sd/VS6/Zero - alex_b - 24-12-2025 (24-12-2025, 10:58)cyrusct82 Wrote: De exemplu tu, daca mâine te apuci de produs râșnițe, ești o companie no name, nu-i așa? Daca ma apuc eu si e cel mai bun produs din lume, sigur ca e no name. Ca sa urc mai sus de no name o fac pe spinarea clientilor si a entuziastilor care isi asuma riscul ca voi da un mare fail. E loc pentru toti, eu unul am evitat sa experimentez pe banii mei prea mult RE: Upgrade Rasnita x64sd/VS6/Zero - Lyvyoo - 24-12-2025 La espressoare poate fi pusa problema asa, oricum e o responsabilitate mai mare acolo, piese mai multe, placi electronice, materiale in care fierbe apa, valve de siguranta, chiar trebuie un lant de incredere finalizat cu un furnizor local de incredere in caz ca lucrurile nu merg bine in garantie si postgarantie. Dar in cazul rasnitelor, adevarul e ca vorbim de aparatura mult mai usor de construit, cu potentiale probleme de fiabilitate mult mai mici, alinieri de cutite la nivelul celor europene (adica decent). Istoricul G-iota / DF64 de 4 ani fara nimic deosebit, in contrast cu Vario / Baratza Sette care au tot venit la service, ne spune multe, spre exemplu. Repet, pe espressoare mai au foarte multe de demonstrat, dar pe rasnite de 200 - 700 euro este cam clara treaba. RE: Upgrade Rasnita x64sd/VS6/Zero - renatoa - 24-12-2025 Cand nu ai stofa de incercat lucruri noi, macar sa incearcam sa distingem realitatea de imaginar din reclamele pe baza carora facem achizitii de echipamente de la firme cu asa zisa experienta si traditie, care fac lucruri "verificate"... In majoritatea cazurilor am constatat ca se dau banii pe polish si multa reclama... cum ar cazul daca am compara rasnita in discutie, cu o italiana cu care seamana izbitor, doar ca are piciorul inclinat invers dar e si de 2x mai scumpa. RE: Upgrade Rasnita x64sd/VS6/Zero - cyrusct82 - 24-12-2025 (24-12-2025, 11:32)alex_b Wrote:Deci asta înseamnă plafonare(24-12-2025, 10:58)cyrusct82 Wrote: De exemplu tu, daca mâine te apuci de produs râșnițe, ești o companie no name, nu-i așa? Îți dau un exemplu AVX-ul din semnătura crezi că dacă nu-mi convenea ceva la ea, nu o dădeam retur? De obicei o practică sănătoasă când achiziționezi ceva este să pui în balanță prețul/calitatea și ce face acel produs pentru tine și să excluzi marketingul din start. RE: Upgrade Rasnita x64sd/VS6/Zero - renatoa - 24-12-2025 Cum se face o marca sa nu mai fie "no-name"... chit ca ieri nu exista nimic despre ea pe net... Ai grija ca in echipa sa ai un personaj ca acesta: http://www.ericravenstein.com Dumnealui este unul din cele doua nume care inseamna Zerno... site care apare pe net pe 11 Dec, 2021... lunga traditie, ce sa zic... primii 2 ani au fost doar promisiuni pe Kickstarter. Al doilea personaj, Vel Genov, imigrant bulgar, pare sa fie inginerul care a dat viata rasnitei. Nimic rau in asta, putea fi nenea de la Kinu... dar nu vad elementele pe care ar trebui sa imi cladesc increderea ca din aceasta uniune a iesit rasnita deceniului ... PS, a nu se face confuzie cu Vel Genov, care apare pe Linkedin ca Founder and President of Anvilo, Inc... alt personaj, alta bransa. PS.PS.... stie el trump de ce a interzs fact checkerii sa mai intre in usa... personaje periculoase astia care scot lucruri la iveala... RE: Upgrade Rasnita x64sd/VS6/Zero - cyrusct82 - 24-12-2025 (24-12-2025, 12:22)renatoa Wrote: Cum se face o marca sa nu mai fie "no-name"... chit ca ieri nu exista nimic despre ea pe net... Sau îl iei pe domnul ăsta https://youtube.com/@lancehedrick?si=80Drmhrz5-liq6k5
RE: Upgrade Rasnita x64sd/VS6/Zero - GeorgianM - 24-12-2025 (24-12-2025, 10:17)umarianos Wrote: Salutare. Din lista ta dețin e modele, x64 SD și Niche dintre astea 2 aleg x64. Care mulți vorbesc despre ea? Ca doar eu am vorbit aici ! Și mai mult decât atât, m-am interesat temeinic în legătură cu ea, căci voiam să o cumpăr pe aia a ta albă ! Hai ca poate sunt eu subiectiv, însă totodată, putem căuta puțin pe comunitatea internațională Reddit, Home Barista, Discorduri, unde părerile la adresa ei sunt destul de critice..Odata testată, am fugit mâncând pământul din păcate, îmi pare rău să zic asta însă așa stau lucrurile, așa ca hai să ne vedem fiecare de treaba, și fiecare cu părerea lui, ca așa e frumos . RE: Upgrade Rasnita x64sd/VS6/Zero - alex_b - 24-12-2025 Si eu m-am uitat la acel mahlkonig x64sd, nu stiu ce sa zic intr-adevar primeste mult hate, cred ca au pozitionat gresit rajnita pe piata, in sensul ca e perceputa destul de cheap avand si un pret relativ mic , poate ca multi asteapta de la mahlkonig produse chiar daca mai scumpe sa fie mai robuste. Stiu ca lumea se plangea ca are retentie mare pentru un single dose, ca e destul de usoara ca si greutate, ca arata ciudat si ca e facuta in china (lol imi vor sarii chinezii de aici in cap). Pana si modelul nou de la mahlkonig e64ws, care are grind by weight, reglaj automatizat granulatie, ditamai displayul, conexiune bluetooth, deja sunt voci care considera ca nu merita ca sigur se va strica toata electronica, ca si pret fiind foarte competitiv la 4000 ron plus minus….nu stiu cred ca tine mult si de perceptie, poate ca mahlkonig trebuia sa stea departe de segmentul entry level RE: Upgrade Rasnita x64sd/VS6/Zero - cradun - 24-12-2025 (24-12-2025, 10:17)umarianos Wrote: Câțiva se leagă de turații prea multe dar râșnița asta are un mod de livrare excelent, exemplar, cafeaua nu stă in moară să ajungă făină ci este evacuată imediat în portafiltru/pahar (după preferință). Eu am dubii cu privire la evacuarea imediata. Cine a avut rasnita cu cutite plate asezate orizontal si cu hopper, a observat ca rasnirea cu boabe in hopper este mult mai rapida decat rasnirea in modul single dose. Fara greutatea boabelor de deasupra, care sa impinga boabele spre cutite, doza petrece mai mult timp fiind rasnita. Este unul din dezavantajele folosirii rasnitelor cu cutite plate in single dose si imho e valabil si pt asezarea oblica a cutitelor, desi asezarea oblica mai imbunatateste putin situatia, probabil. O data cu aparitia rasnitelor cu cutite plate asezate vertical, la un pret ok, pt rasnirea single dose, nu mai vad nici un motiv pt a folosi o rasnita cu cutite plate asezate orizontal sau oblic. La rasnitele cu cutite plate asezate vertical, avem si feeder (trimiterea boabelor la cutite se face constant, prin intermediul axului melcat al feeder-ului si nu haotic, gravitational, ca in cazul asezarii orizontale sau oblice a cutitelor) si avem si evacuare imediata reala. RE: Upgrade Rasnita x64sd/VS6/Zero - umarianos - 24-12-2025 (24-12-2025, 23:00)cradun Wrote:(24-12-2025, 10:17)umarianos Wrote: Câțiva se leagă de turații prea multe dar râșnița asta are un mod de livrare excelent, exemplar, cafeaua nu stă in moară să ajungă făină ci este evacuată imediat în portafiltru/pahar (după preferință). Este clar că nu are rost continuarea discuție. Rămân eu ăla fraier care nu știe să aprecieze o râșniță. RE: Upgrade Rasnita x64sd/VS6/Zero - renatoa - 25-12-2025 (24-12-2025, 17:58)alex_b Wrote: Si eu m-am uitat la acel mahlkonig x64sd, nu stiu ce sa zic intr-adevar primeste mult hate, cred ca au pozitionat gresit rajnita pe piata, ….nu stiu cred ca tine mult si de perceptie, poate ca mahlkonig trebuia sa stea departe de segmentul entry level Unii nu uita ce dezamagire a fost Vario si poate de aia sunt sceptici ca MK poate presta convingator in zona home. Mahlkonig Vario, nu Varia VS3/6, sunt lucruri diferite. Iar cu x64 parca chiar vor sa convinga ca merg contra cerintelor pietei... Faptul ca cineva intra in hobby-ul asta dupa acel episod nu e o scuza... o documentare serioasa incepe cu cercetat istoricul firmei, nu frunzarit "review"-urile de pe 'tub. |