Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Quamar M80E sau MAZZER MINI EL A SW - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Sfaturi la cumparare (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Sfaturi-la-cumparare)
+--- Thread: Quamar M80E sau MAZZER MINI EL A SW (/Thread-Quamar-M80E-sau-MAZZER-MINI-EL-A-SW)



Quamar M80E sau MAZZER MINI EL A SW - iuli78 - 05-10-2014

Salut,

Dupa cativa ani in care am folosit o rasnita Vario vreau un upgrade.
Initial eram setat pe Mazzer insa am vazut pareri bune si despre Quamar 80E iar diferenta de pret e de 150eur.
Ce parere aveti?


RE: Quamar M80E sau MAZZER MINI EL A SW - Lyvyoo - 05-10-2014

Mazzer Mini nu merita 1 leu in plus fata de Quamar M80E, mai ales ca M80E are motor de 300W versus 250W pe Mazzer. Si mai e o chestie - pentru un dublu, astepti sa rasneasca aproape la fel cat la un Vario (11 secunde pentru 17g) - https://www.youtube.com/watch?v=kQVkE4OAIqU Nickso spunea ca pe M80E rasneste pentru un dublu in 5-6 secunde. Uite si dovada: https://www.youtube.com/watch?v=spRrSljbh3w Iar asteptatul acesta nu inseamna doar comoditate ci si calitate a rasnirii. Sansele ca sa apara particule neuniforme in 12 secunde, sunt mai mari decat in 6 secunde, pentru aceeasi cantitate. Ce sa mai zic de rasnitele mai profi de 5-600W gen k30/ DIP DKS65 / Major etc. care in doua secunde au macinat 7g.


RE: Quamar M80E sau MAZZER MINI EL A SW - iuli78 - 05-10-2014

(05-10-2014, 22:19)Lyvyoo Wrote: Mazzer Mini nu merita 1 leu in plus fata de Quamar M80E, mai ales ca M80E are motor de 300W versus 250W pe Mazzer. Si mai e o chestie - pentru un dublu, astepti sa rasneasca aproape la fel cat la un Vario (11 secunde pentru 17g) - https://www.youtube.com/watch?v=kQVkE4OAIqU Nickso spunea ca pe M80E rasneste pentru un dublu in 5-6 secunde. Uite si dovada: https://www.youtube.com/watch?v=spRrSljbh3w Iar asteptatul acesta nu inseamna doar comoditate ci si calitate a rasnirii. Sansele ca sa apara particule neuniforme in 12 secunde, sunt mai mari decat in 6 secunde, pentru aceeasi cantitate. Ce sa mai zic de rasnitele mai profi de 5-600W gen k30/ DIP DKS65 / Major etc. care in doua secunde au macinat 7g.
Modelul 2014 Quamar M80E are 420W.
Momentan nu pot accesa youtube deoarece lucrez pe o nava de croaziera si este blocat deoarece consuma multa banda din internetul prin satelit....


RE: Quamar M80E sau MAZZER MINI EL A SW - Clopidogrel - 02-03-2015

AJUTOR SUNT DISPERAT. De cateva zile bune,(de cand si-a dat duhul automatul de cafea marca saeco) tot citesc spre disperarea consoatei despre rasnite, espresoare. Am descoperit ca in materie de cafea sunt de fapt un "agramat". Am zis in sinea mea ca nu conteaza ma voi inspira de pe site si voi cumpara o rasnita foarte buna un espresor bun si GATA ma voi afla in " lumea buna" alaturi de "turma" celor educati /cizeleti/rafinati. De fapt problemele abia incep ... Acum 2 zile eram la o secunda sa comand Mahlkönig vario, ieri quamar m80e (diferenta de pret e 120€) in seara asta ma gandesc ca pentru 3 espreso pe zi ajunge de fapt Mahlkönig dar daca e mai bun quamar ... Si uite asa ma gandesc si la Mazeer si in tot acest timp beau o posirca de cafea facuta la un espresor electric Rommelsbacher de 68 € de fapt un fel de ibric electric. Mahlkönig costa 420€ iar Quamar 539€ . Ce sa iau stimati cafegii ? Mi s-a amarat sufletul de la borsul de cafea pe care o beau in loc de cafea. P S. Consoarta s-a hotarat sa ma salveze si a cumparat cu 20 € la oferta o oroare de aparat cu capsule in speranta ca il voi folosi si ma voi opri din cautari...


Quamar M80E sau MAZZER MINI EL A SW - Vladislav - 02-03-2015

Quamar avem numai câțiva din acest forum , in schimb utilizatorii de Mahlkonig Vario sunt foarte mulți .
Eu pot spune multe despre Quamar dar nimic despre Mahlkonig . De fapt nu am M80 ci Q13 E, o varianta profesională , de capacitate mai mare , cuțite plane de75 mm . Reglajele sunt stepless pentru toate râșnițele Quamar.


RE: Quamar M80E sau MAZZER MINI EL A SW - Lyvyoo - 02-03-2015

Stai in Germania?


RE: Quamar M80E sau MAZZER MINI EL A SW - Clopidogrel - 02-03-2015

(02-03-2015, 23:31)Lyvyoo Wrote: Stai in Germania?

Da.


RE: Quamar M80E sau MAZZER MINI EL A SW - zuluafonu - 02-03-2015

La Quamar M80E nu m-am inteles deloc cu butonul de dozare manuala. Nu e nici ca touchul de la telefon dar nici buton fizic pe care sa simti cand apesi. Intr-o cafenea nu ar fi o problema unde pornesti rasnirea din butoanele de dozare simplu/dublu si ai recipientul de cafea boabe plin, dar acasa e altceva. Eu cantaresc portafiltrul cu cafea si gramajul exact il obtin folosind butonul de dozare manuala, putin cate putin pana ajung la 17 sau 18 etc grame. Probabil ca dupa un timp as gasi smecheria butonului (cei care au quamar on demand pot confirma sau nu) dar din vreo 5, 6 rasniri, de fiecare data mi s-a umplut portafiltrul de am si umplut blatul cu cafea Smile. Dovada ca e chiar rapida. Plan B: opresti rasnita din butonul lateral on/off, nu e prea elegant totusi.
Pe Mazzer Mini poti pune cutite de Super Jolly si scade drastic timpul de macinare, cu vreo 30,40%.


RE: Quamar M80E sau MAZZER MINI EL A SW - Lyvyoo - 03-03-2015

Pai ai de ales dintre mai multe marci pe acolo, deci treburile s-ar putea complica. Arunca oricum un ochi si pe forumul german de cafea, caci gasesti infinit mai multe informatii ca aici pe multe modele de rasnite, asta fara a subestima in vreun fel aceasta comunitate. Doar ca suntem ca tara  ani lumina in urma Germaniei ca si cultura a cafelei deci implicit si ca oameni "simpli" implicati  in acest fenomen (20.000 useri versus 1600 la noi). Plus ca sunt sigur ca poti gasi deal-uri bune si prin comunitatea lor, asa cum si noi avem reduceri consistente la multe espressoare si rasnite interesante. Si mai e o chestiune de luat in calcul. Din motivele de evolutie de mai sus si cu avantajul ca neamtul e..neamt, poti gasi pe Bursa acelui forum multe SH_uri bine intretinute. La noi risti mereu sa iei profesionale obosite de prin cafenele care au ajuns pe site-urile de anunturi, dar acolo sunt multi pasionati care au utilizat in casa acele rasnite sau espressoare (semi)profesionale.

Apropo, cu ce espressor vei imperechea rasnita?

Cred ca e greu sa punem o stampila pe rasnita suprema, asa cum discutam noi pe un topic recent (de citit si el) insa as separa VArio intr-o partem ca si alternativa diferita de restul, si profesionalele pe cealalta parte. Spun asta pentru acum am doua rasnite in casa, un Vario si un K30 tot de la Mahlkoenig si imi dau seama mai bine ce inseamna o rasnita pe care o folosest in regim single dose si care nu are retentie, cu o calitate a macinaturii comparabila cu profesionala si cu o diferenta in ceasca atat de subtila incat pun pariu ca foarte multi espressomani cu 1-2-3 ani de experienta nu ar deosebi-o. Chiar iti trebuie multe cafele bune mestecate in ani ca sa spui clar, da Mazzer sau k30 scoate un espresso de X ori mai bun decat Vario. Din ce am testat eu pana acum, e foarte greu sa faci diferenta dintre cele doua, deci ca incepator care o ia de la zero practic ti-as recomanda mai mult Vario, pentru retentia de 0.7g (curge vertical cafeaua), usurinta in utilizare pe regim single dose (cantaresti si macini tot) si calitatea macinaturii.  Sunt convins ca o profesionala poate mai mult, Quamar, Macap si alte 10 cel putin,  fiind marci cu exemplare performante. Dar ca sa stii sa profiti de acel plus de performanta trebuie sa stii ce sa ceri de la rasnita. NU e ceva de genul..pac, pac..am reglat rasnitele, am facut un espresso si K30 de aproape 2000E mi-a dat un shot inmiresmat iar Vario de 400E mi-a dat o amareala. Vorbim doar de nunante. Deci de analizat si forumul german in privinta lui VArio, poate ei au si mai multe concluzii pe rezistenta in timp.

Altfel, pe partea de constructie, e clar ca un Quamar sau Macap sau sau sau... sunt mult mai solid construite ca Vario, dar la 3 cafele pe zi si cu o intretinere corespunzatoare, nu ai de ce sa iti faci griji.      


RE: Quamar M80E sau MAZZER MINI EL A SW - Clopidogrel - 03-03-2015

Am căutat și pe siturile germane au cam același păreri. Mahlkönig, Quamar ,Mazzer... Am hotărât sa iau una o data și gata. Am găsit cu 480€ un Quamar 80. Dilema nu sa terminat ... Am nevoie de un espresor acum... încă citesc XH sau DB... ce e ăla grup 61...PID...Erik termometru ... și așa mai departe.


RE: Quamar M80E sau MAZZER MINI EL A SW - Lyvyoo - 03-03-2015

Acesta e un topic dedicat rasnitelor nominalizate. Cauta prin forum, pe google etc. Sunt tone de informatii pe aceasta tema si e greu de explicat in doua vorbe.  Ceva mai simplist am scris eu aici.


RE: Quamar M80E sau MAZZER MINI EL A SW - Clopidogrel - 07-03-2015

(02-03-2015, 23:23)Vladislav Wrote: Quamar avem numai câțiva din acest forum , in schimb utilizatorii de Mahlkonig Vario sunt foarte mulți .
Eu pot spune multe despre Quamar dar nimic despre Mahlkonig . De fapt nu am M80 ci Q13 E, o varianta profesională , de capacitate mai mare , cuțite plane de75 mm . Reglajele sunt stepless pentru toate râșnițele Quamar.

Cum sa fac cu conectarea la curent la Quamar m80 ? Pot sa il las conectat tot timpul sau din intrerupator sa opresc?


Quamar M80E sau MAZZER MINI EL A SW - Vladislav - 07-03-2015

(07-03-2015, 22:24)Clopidogrel Wrote:
(02-03-2015, 23:23)Vladislav Wrote: Quamar avem numai câțiva din acest forum , in schimb utilizatorii de Mahlkonig Vario sunt foarte mulți .
Eu pot spune multe despre Quamar dar nimic despre Mahlkonig . De fapt nu am M80 ci Q13 E, o varianta profesională , de capacitate mai mare , cuțite plane de75 mm . Reglajele sunt stepless pentru toate râșnițele Quamar.

Cum sa fac cu conectarea la curent la Quamar m80 ? Pot sa il las conectat tot timpul sau din intrerupator sa opresc?

Sigur că da. Intra singură in stand-by după un anumit interval de timp, setabil și el (eu l-am setat la 30 de minute). Poți închide și din butonul de power. Dacă rămâne conectata la priză îți ramân setate ora si data (asta nu e foarte important la home useri) . Meniul este simplu de setat, găsești pe YouTube indicații , dacă nu te descurci , intrebi aici , pe forum . Succes !