![]() |
|
Leviere vintage - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Comunitatea de espressomani (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Comunitatea-de-espressomani) +--- Forum: Marketplace (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Marketplace) +---- Forum: Vanzari espressoare, rasnite si accesorii (utilizate) (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Vanzari-espressoare-rasnite-si-accesorii-utilizate) +---- Thread: Leviere vintage (/Thread-Leviere-vintage) |
Leviere vintage - royal - 24-08-2025 Cu ceva timp in urma ,am reconditionat un Arin,care ulterior a ajuns la un coleg de forum. Mi-am dat seama ca mi-a lipsit mai mult calatoria decat destinatia,si am inceput sa reconditionez la nivel de hobby diverse aparate,aproape toate leviere vechi.Folosesc de aproape 2 ani doar astfel de aparate,si am o satisfactie dubla - testez mereu alte aparate sau versiuni diferite ale acestora si readuc in folosinta espressoare cu potential enorm,unele cu caracteristici fara echivalent in piata actuala (open boiler , direct lever ,etc). Preturile vor fi corecte,voi tine cont doar de cheltuielile de transport,piese de schimb,garnituri,etc,fara a include manopera. Voi adauga aici fiecare aparat care apare, pentru a nu incarca bursa cu multe threaduri.Sunt din Bucuresti,dar pot trimite prin curier oriunde doriti,inclusiv in afara tarii. Incepem cu o legenda,regele ristretto-ului : Caravel Arrarex - cel mai probabil un 1.1 ,cu un portafiltru de 2.1 pe care l-am facut bottomless. Vopseaua nu era in stare f buna si am incercat sa-l curat cat mai bine,am insistat pana cand am ajuns,in unele locuri, la un grund galben. N-am fost deloc multumit si l-am curatat complet,la final a primit si un usor polish cu o pasta Osborn. Au fost schimbate toate garniturile cu unele noi din FKM / VMQ (viton) ,ventuze surub noi pentru baza,gresat Molikote 111. Tavita de scurgere este a aparatului,grilajul l-am facut eu din inox. Manerul levierului a fost schimbat cu un lemn de esenta tare ,cel original era ciobit.Tehnic 10/10 ,estetic are mici imperfectiuni - cateva zgarieturi pe boiler care se observa si in poze ,si aspectul industrial nevopsit. Vine cu un singur cos dublu si tamperul din imagini. Pret : 850 lei ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
RE: Leviere vintage - cradun - 24-08-2025 Salut, frumoasa poveste! Te rog, daca e inca disponibil, il iau eu. Trimit pm cu nr de tel. RE: Leviere vintage - royal - 24-08-2025 (24-08-2025, 13:40)cradun Wrote: Salut, frumoasa poveste! Te rog, daca e inca disponibil, il iau eu. Trimit pm cu nr de tel. Salutare,aveai numarul meu ,ti-am raspuns pe whatsapp ,e rezervat pentru tine. RE: Leviere vintage - petr.m - 24-08-2025 Să te țină Bunuțu sănătos! Urmăresc cu interes următoarele bijuterii ✊ RE: Leviere vintage - royal - 25-08-2025 (24-08-2025, 21:10)petr.m Wrote: Să te țină Bunuțu sănătos! Multumesc asemenea! Mai apar 1-2 aparate in curand ,sper chiar saptamana viitoare. RE: Leviere vintage - renatoa - 25-08-2025 Pai posteaza si "the journey"... making of adica... poate le faci pofta si la altii... RE: Leviere vintage - royal - 25-08-2025 (25-08-2025, 15:18)renatoa Wrote: Pai posteaza si "the journey"... making of adica... poate le faci pofta si la altii... Sincer nu m-am gandit ,dar in perioada asta si etapele au fost impartite ,din motive de vacanta,rutina zilnica, etc. De fiecare data cand gaseam o zi mai libera, reveneam la el,iar cateodata treceau si doua saptamani fara sa-l ating. La unele am mai facut cateva poze pe parcurs,la acesta deloc. In viitor voi incerca sa documentez, macar cateva lucruri esentiale,care ar putea incuraja un eventual amator al reconditionarilor. RE: Leviere vintage - RazvaNNN - 25-08-2025 si eu as aprecia macar cateva poze pe parcurs cu procesul RE: Leviere vintage - royal - 26-08-2025 (25-08-2025, 18:37)RazvaNNN Wrote: si eu as aprecia macar cateva poze pe parcurs cu procesul Salut,apreciez interesul,voi tine cont RE: Leviere vintage - FlorinM. - 26-08-2025 Salutare. Felicitari! O pasiune ce merita… “hranita”. Asteptam si alte proiecte. RE: Leviere vintage - royal - 27-08-2025 (26-08-2025, 20:41)FlorinM. Wrote: Salutare. Felicitari! O pasiune ce merita… “hranita”. Asteptam si alte proiecte. Salut,multumesc! RE: Leviere vintage - royal - 08-11-2025 Mini Gaggia ver. 1 Un model din ce in ce mai rar,luat mai mult din curiozitate,dar care trebuie sa lase loc acum altui aparat. Personal nu pot spune ca am fost impresionat,are un gust bun dar nu isi face loc in mica mea colectie permanenta,probabil sunt si influentat de o alta achizitie recenta. Nu prea am cu ce sa ma laud ca si restaurare,doar desfacut si curatat,garnituri noi,gresat si etanseizat bolierul.Adaug cateva poze ,dar nu va fi nimic special. La boiler am vrut sa gasesc o solutie care va permite desfacerea acestuia mai tarziu fara a necesita silicon,dar nu am reusit. M-am chinuit cateva zile sa decupez o garnitura din clingherit de 2mm,pentru ca la final sa observ ca avea scurgeri. Bolierul are doar 4 suruburi,pozitionate la distanta mare,iar acea margine de contact este foarte subtire.Teoretic,cu boilerul jumatate plin,apa nu prea ajunge acolo,dar era un compromis sa-l las asa. Am ales la final un silicon certificat alimentar,totul s-a rezolvat,singurul impediment fiind acela ca va trebui reaplicat daca vreti sa desfaceti boilerul (nu va fi necesar in viitorul apropiat). Tot interiorul era in stare buna,foarte putin afectat suportul metalic in zona suruburilor in fata,am curatat si am adaugat silicon. Voiam sa schimb shower screen-ul, dar s-a curatat atat de bine incat am decis sa-l pastrez. Are doua basket-uri,single si dublu ,tehnic este perfect functional,estetic mici imperfectiuni asociate varstei vizibile in poze,nimic afectat major. Pret : 1200 lei ![]() ![]() ![]() ![]()
RE: Leviere vintage - renatoa - 08-11-2025 Judecarea dupa gust mi se pare una din marile erori din domeniul asta... Nimeni nu se intreaba de ce e gustul asa, si nu e altfel, sau cum il poate schimba, cand a epuizat incercarile cu diverse macinaturi. De site de exemplu nu se atinge nimeni, doar cumpara, gusta si da verdicte... dar de inteles, sau, si ma rau, sa modezi o sita... fugem !!! La mine masina asta a fost abandonata tocmai din motivul acesta, ca pe vremea aia nu intelegeam sitele cum le inteleg azi. La masina asta mult mai important mi se par doua lucruri, ea si cu Arin fiind singurele leviere vintage care le trateaza corect, si din care motiv au ajuns la mine. Am trecut la vremea respectiva prin tot ce inseamna restul vintagelor si le-am rejectat pe rand din unul din cele doua motive de mai jos. Odata ar fi materialul boilerului, bronz stanat, singurul safe alimentar si dupa standardele de azi. Si apoi modelul termic, cu rezistenta aproape atingand cilindrul grupului, care le face pe ambele (MG si Arin) exceptional de stabile, practic nu vad nici un motiv de a nu le considera grup saturat. A mea e desfacuta in clipa asta, asa a ramas de cand am luat Arin-ul. Tocmai ce ii pusesem garnitura de piston noua. Postarea asta poate ma va motiva sa o inchid si sa o pun si eu pe bursa. Multumesc de impuls :) RE: Leviere vintage - royal - 08-11-2025 Ma bucur ca te-am motivat :) La vremea respectiva,nici nu aveai atatea variante la site. Indiferent de acest aspect,cred ca vom avea surprize placute daca revenim asupra unor aparate pe care le-am avut in trecut,mai ales din zona aceasta vintage,tinand cont de noile variante de accesorii si de experienta acumulata pe parcurs. RE: Leviere vintage - Marius S - 18-11-2025 (08-11-2025, 11:38)royal Wrote: Mini Gaggia ver. 1Salut, as fi interesat de achizitie, imi poti da mai multe detalii, ai specificat, are un gust bun, dar,….e ok sau nu e ok pentru a obține un espresso bun, manual. RE: Leviere vintage - renatoa - 18-11-2025 Pe langa gustul bun, ce alte caracteristici ar fi de evaluat pentru a decide daca e ok ? RE: Leviere vintage - royal - 19-11-2025 (18-11-2025, 21:35)Marius S Wrote: Salut, as fi interesat de achizitie, imi poti da mai multe detalii, ai specificat, are un gust bun, dar,….e ok sau nu e ok pentru a obține un espresso bun, manual. Te salut,nu mai este disponibil,va ajunge la un coleg colectionar. Ca si capacitate de a putea extrage un espresso bun,indiscutabil da. Iti recomand sa incerci aproape orice lever vechi,cum am spus si in prima postare,unele nu prea au un echivalent actual ca si specificatii. Gustul va ramane pentru mine primul criteriu,atat timp cat folosesc o rasnita decenta,si cafea buna - restul nu conteaza. Probabil simplitatea acestor aparate nici nu necesita altceva. |