![]() |
|
Frothere pentru lapte, aparate electrice si manuale - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Sfaturi la cumparare (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Sfaturi-la-cumparare) +--- Thread: Frothere pentru lapte, aparate electrice si manuale (/Thread-Frothere-pentru-lapte-aparate-electrice-si-manuale) |
RE: Frothere pentru lapte, aparate electrice si manuale - renatoa - 15-09-2024 Pai Bellman nu este acelasi lucru? Care-i problema cu fetishurile astea "facut de fabrica"... care in bransa asta este de multe ori este un atelier cat un service auto... Se fac artizanal de la zero motociclete sau masini...chiar si avioane sau rachete... la noi se stramba din nas si cand schimbam destinatia unui electrocasnic "de fabrica" si il folosim in alte scopuri. Daca unii au ales decat sa cumpere, si se uita dupa garantie si la un surub... e treaba lor... dar ar putea sa se abtina sa ii lase in pace cu pe cei care vor sa incerce si caile proprii. (15-09-2024, 14:19)alin1970 Wrote: La ce vad in pozele de mai sus pare a fi altceva. Pret mare. Ciudat ca se vede filetul de la boiler. Filet exterior boiler, filet exterior partea superioara cu teava de extractie. Atunci cum se monteaza boilerul mokapot cu teava de extractie? Ceva nu pricep eu bine din poze ? Da, e altceva. Asa arata si Bialetti Venus, facuta din inox. Sunt site-uri si produse diferite, cel de la noi probabil clona china. Frothere pentru lapte, aparate electrice si manuale - Mihai L - 15-09-2024 (15-09-2024, 14:22)renatoa Wrote: Care-i problema cu fetishurile astea "facut de fabrica"... care in bransa asta este de multe ori este un atelier cat un service auto...He he he… fetish, zici? Cand 90% dintre mecanicii de service sunt cel mult maimutici, care nu au inteles functionarea unui motor si nu stiu ce informatii obtin din testere? [emoji23][emoji23][emoji23] RE: Frothere pentru lapte, aparate electrice si manuale - renatoa - 15-09-2024 Da, ca si diferenta intre Bernoulli si Venturi... RE: Frothere pentru lapte, aparate electrice si manuale - edri - 18-09-2024 Pana nu s-a discutat pe acest topic nu mi-a trecut prin cap sa extrag peste laptele deja turnat intr-un pahar ... desi pe site-ul Staresso Rock2More era prezentata si aceasta metoda. In imaginile de mai jos rezultatele cu frother-ul Barista&Co prezentat in postarea 75 din acest topic. Din pacate a fost scos din fabricatie. De fapt nu am extras direct in pahar, am turnat peste o ligurita intoarsa, semisferica, din aceea utilizata pentru boabele de cafea. ![]() ![]() Acum vreo doua zile, am vazut pe raft la DM acest spumator de lapte (<40lei). Nu l-am gasit si online. Este cu "sita" dubla, de fapt nu are sita propriuzisa este un plastic gaurit. Cantitatea de lapte recomandata 100ml, dar posibil sa functioneze si cu ceva mai mult pana sa dea pe afara. Calitatea frotharii mi se pare sub cea prezentata anterior. ![]() ![]() ![]() Si in final cu Nanofoamer. Avantaj, nu este limitata cantitatea de lapte, dimensiunile latierei determinand cantitatea de lapte optima. ![]()
RE: Frothere pentru lapte, aparate electrice si manuale - alnick - 09-12-2024 (03-06-2024, 22:30)nrb88 Wrote:(02-06-2024, 18:16)FlorinO Wrote: salut. si eu ași dori tot așa o recomandare la 3000 - 3500 . eu sunt novice adică doar automate am avutDaca nu te deranjeaza sa faci manual, poti sa cumperi un Flair 58 PRO, sau ce am eu, Picopresso + rasnita 1Zpresso J Ultra (total 1650 lei). Doar ca trebe sa faci manual tot. Pentru unii, asta suna a chin, pe mine, inca ma relaxeaza sa fac. Dar garantez ca iti fac o cafea mai buna decat majoritatea cafenelelor, cu acest kit. Si daca vrei si lapte, cumperi un Nanofoamer Lithium la 350 lei, si faci si bauturi cu lăpți. - Am acasa Ascaso Steel Duo + Eureka XL, nu sunt de top, dar nu sunt nici jucarii. Costa de 7x mai mult decat kitul de mai sus, dar cafeaua nu e de 7x mai buna! 80%, poate chiar 90%, gustul e identic. Salut, cum merge nanofoamer-ul? Trebuie să iau ceva pt. băuturi cu lapte și nu știu ce. Lithium sau un espressor second, ceva de genul Delonghi ECP sau Dedica. RE: Frothere pentru lapte, aparate electrice si manuale - renatoa - 17-01-2025 AI, AI, IA... sa faci clabuci... https://aeralab.com RE: Frothere pentru lapte, aparate electrice si manuale - renatoa - 03-03-2025 Flair baga carbuni... https://www.youtube.com/shorts/T6FxemCsCAY RE: Frothere pentru lapte, aparate electrice si manuale - sochaux_ - 05-03-2025 Și s-a lansat azi, e pus video de prezentare de acum câteva ore: Bellman de 2025. Pardon, Flair Wizard Steamer. 189$. Cred că merge prețul în comparație cu un Bellman antic.De când s-a cerut așa ceva. Dar mai bine mai târziu decât niciodată. LE: Inițial aveam impresia că este topicul dedicat, am repostat și acolo: Aparate de spumat laptele (stovetop steamer, moka pot cu steamer) plită gaz/electrică RE: Frothere pentru lapte, aparate electrice si manuale - edri - 06-03-2025 Sa vedem cat de reusit este. Au scos nu demult un kettle si sunt destui care spun ca mai bine ramaneau la ce stiu sa faca, la espressoare. Acel kettle apare la ei cu 60usd dar la noi se poate cumpara cu aproape 500lei. Oare ce pret va avea pentru noi acest steamer de 190usd? RE: Frothere pentru lapte, aparate electrice si manuale - renatoa - 06-03-2025 Bellman este sub 100$ pe ebay... ce ofera flair in plus ? RE: Frothere pentru lapte, aparate electrice si manuale - edri - 06-03-2025 (06-03-2025, 10:39)renatoa Wrote: ... ce ofera flair in plus ? Se incadreaza in principiile feng shui, asa cum iti place tie
|