Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Kinu M47 Phoenix - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Rasnite (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Rasnite)
+--- Thread: Kinu M47 Phoenix (/Thread-Kinu-M47-Phoenix)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

RE: Kinu M47 Phoenix - sorinmurariu - 09-12-2019

Buna ziua! Am primit astazi rasnita. Este prima. Am strâns surubul la maxim. Manerul se misca. Deci si rotita. Care este reglajul la 0. Aduc eu 0 la semn si raman acolo si de acolo deschid rotita 2 ture?

RE: Kinu M47 Phoenix - renatoa - 09-12-2019

Nu prea ai solutii, decat experimentarea, in lipsa unui zero adevarat. 
Reamintesc un prim semn, empiric, care il poti folosi ca sa ai un reper:
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-Kinu-M47-Phoenix?pid=118752&highlight=fulgi#pid118752

RE: Kinu M47 Phoenix - sorinmurariu - 09-12-2019

Multumesc. Voi incerca asa.

RE: Kinu M47 Phoenix - aditanase - 07-01-2020

(15-07-2019, 11:31)mihais Wrote:
(12-07-2019, 18:18)dannib Wrote: Salutare.
Am si eu o problema cu rasnita abia primita - sau poate doar mi se pare ca e o problema. La invartirea manivelei cu sau fara boabe in ea are un zgomot metalic indiferent la cat este setata. Pare a proveni de la acea bila de rulment folosita pentru reglaj.
Si nu resusesc sa macin 18g pentru espresso in 40 de secunde sub nici o forma, ba dimpotriva dureaza cateva minute. 
Sunetul e cel din video si il face atat in gol cat si cu boabe in ea. Rasnita in clip este la 1.5 rotatii.
https://photos.app.goo.gl/wUwrRiZkcMXxgXJi8
Am desfacut-o si eu dupa aprox 10 rasniri si se observa pilitura. Am curatat-o si nu mai face acel zgomot metalic. Sa vedem de acum inainte.
[Image: 5bc125411164ef0c2f82384979a28561.jpg][Image: 9898ad96ef84249efc9f8156c31f405c.jpg][Image: 7fb44309d82233f4d8d2f714359f1527.jpg]

Merci de instructiuni, mai mult mi-ai dat curaj ca pana acum nu am desfacut-o sa o curat.
In schimb mi-a aparut si mie zgomotul derajant acum cateva zile si dupa curatare a disparut.
Sunt curios daca mai apare ulterior.

Ca side-effect, parca nu mai face click asa frumos ca inainte, e normal?

RE: Kinu M47 Phoenix - TVTVTV - 07-01-2020

Salut, Adi!

Ia cu încredere niște ulei mineral pe o scobitoare căreia i-ai rupt vârful ascuțit și apasă cu ea pe bila respectivă a.î. să intre niște ulei sub ea. Încearcă apoi să o învârți cu degetul, după care curăță excesul de ulei cu un șervețel curat. Problem solved.

Repetă operațiunea la fiecare curățare pentru a prelungi viața ansamblului.

RE: Kinu M47 Phoenix - renatoa - 07-01-2020

Primul lucru care l-as face daca mi-as lua kinu din noua generatie, ar fi sa scot bila aia. Tot ce produce este pilitura care cade in cafea ...
Intentia a fost buna, dar implementarea este aberanta, locul unde a fost amplasata este total aiurea.
Click-urile trebuie sa ajute doar la reglarea pasului de rasnire, si nu trebuie sa apara la macinare.
Ansamblul cu bila trebuia incastrat in inelul de reglaj, cel cu cifre si gradatii, iar zimtii pentru click-uri se graveaza/frezeaza pe o rotita/saiba solidara cu axul, amplasata intre rulment si inelul de reglaj.
Este cred cea mai grava greseala de design care a fost facuta pana in acest moment de catre echipa Kinu.

@TVTVTV - merci de sfat, asa fac de data viitoare.

@renatoa - m-am gandit si eu, probabil in momentul in care nu se mai aude deloc - ori fac cum zici tu, ori nu mai produce pilitura si o las acolo. Pe de alta parte nu-mi e clar daca e usor de scos, parca n-as vrea sa afectez bratul respectiv.

A facut cineva operatiunea asta cu succes?

Vezi poza piesei in paginile anterioara, cu o penseta iese usor.
Sper sa nu ma insel si sa nu fi fost in alt topic...  Confused daca cel care a facut operatia citeste aici, sa dea un semn...

RE: Kinu M47 Phoenix - Mihai L - 07-01-2020

Si eu am scos bila, iese foarte usor. Am si uitat de zgomotele enervante.  :D

(07-01-2020, 12:53)renatoa Wrote: Primul lucru care l-as face daca mi-as lua kinu din noua generatie, ar fi sa scot bila aia. Tot ce produce este pilitura care cade in cafea ...
Intentia a fost buna, dar implementarea este aberanta, locul unde a fost amplasata este total aiurea.
Click-urile trebuie sa ajute doar la reglarea pasului de rasnire, si nu trebuie sa apara la macinare.
Ansamblul cu bila trebuia incastrat in inelul de reglaj, cel cu cifre si gradatii, iar zimtii pentru click-uri se graveaza/frezeaza pe o rotita/saiba solidara cu axul, amplasata intre rulment si inelul de reglaj.
Este cred cea mai grava greseala de design care a fost facuta pana in acest moment de catre echipa Kinu.

Nu-i vad deloc rostul. Era exact ca paharul de plastic pus pe spitele de la roata bicicletei...  Tongue

RE: Kinu M47 Phoenix - rdumitrescu - 07-01-2020

Am impresia că cele de acum nu mai fac click. Au fost multe iterații la clickuri. Primul M47 cu pahar magnetic, prin 2017, făcea click doar când reglai, nu și la rotit. Apoi au schimbat nițel modul de ajustare și clickurile au devenit permanente. La Simplicity primele aveau click mereu, iar acum nu mai au. N-am un Phoenix recent, dar cred că nici ele nu mai fac click.

Am recitit tot threadul, nu am gasit aici instructiuni, doar colegi care spun ca au scos-o foarte usor.
Merci de sfaturi si informatii, ar trebui sa ma descurc sa scot o biluta amarata fara sa o stric :)

Asa arata:

[Image: stainless-ball.jpg]

... doar ca mult mai mica, cam ca o mina de pix.
Este infipta intr-una din cele 5 spitze de plastic la Phoenix, si nu pare lipita, din moment ce iese doar prin rasturnare cu gura in jos, dupa ce ai desfacut inelul cu zimti.
Nici nu ar avea de ce sa fie lipita, nu are unde sa plece de acolo, si este permanent sub presiune.

RE: Kinu M47 Phoenix - Kosti - 07-01-2020

(22-11-2019, 14:15)aditanase Wrote: Eu pentru rețetă de 1:2 stau intre 1.7.1 și 1.8.4, cel mai des intre 1.7.4 și 1.8.1, în funcție de cafea.
 Buna ziua. De la ce vine 1.7.1 ?
Adica
Desfacut o tura de la pozitia zero mers pe desfacut pana la pozitia 7 si inca o liniuta?
Daca sunt 50 de diviziuni pe o rotatie pozitia 1.7.1 este 50+7x5+1 rezultand 86 ?
Multumesc

RE: Kinu M47 Phoenix - piticusmecher - 07-01-2020

Incerc o explicatie ,asa cum am inteles si am aplicat eu(eu sunt mai greu de cap si am mintea complicata): primul 1 vine de la o tura completa,7 vine de la a saptea parte din a doua tura iar ultimul 1 este prima gradatie intre 7 si 8 !!! Cred...
Eu cand mi-am cumparat rasnita avea un anume zgomot care la un moment dat a inceput sa fie o scrasnire metalica ,atunci am desfacut,curatat,uns bila(cu ulei de masline Smile Smile Smile ) si am terminat si cu zgomotul si si cu pilitura !!!Bineinteles am facut aceasta operatiune dupa ce am citit aceasta recomandare ,aici pe forum Multumesc !!!

Sa aveti un an bun si prosper

RE: Kinu M47 Phoenix - Kosti - 07-01-2020

Multumesc

(07-01-2020, 19:05)Kosti Wrote:
(22-11-2019, 14:15)aditanase Wrote: Eu pentru rețetă de 1:2 stau intre 1.7.1 și 1.8.4, cel mai des intre 1.7.4 și 1.8.1, în funcție de cafea.
Buna ziua.
De la ce vine 1.7.1 ?
Adica - Desfacut o tura de la pozitia zero mers pe desfacut pana la pozitia 7 si inca o liniuta?

Multumesc.

Exact! Asta e conventia de notare la Kinu, cu observatia ca nu se transfera intotdeauna intre 2 rasnite, chiar daca sunt  acelasi model. E mai mult un punct de plecare, iar dupa ce gasesti "offsetul" (la mine media e 1.8, la altii e 2, la altii 2.3) -  largimea intervalului ar trebui sa fie cam aceeasi.

RE: Kinu M47 Phoenix - anyidulike - 15-01-2020

Poate cineva sa puna un video cu modul de setare pe 0 și în ce direcție e mai fin/grosier?

Kinu M47 Phoenix - Mihai L - 15-01-2020

Nu exista setare pe 0.
Se strange cat se poate, unde se opreste e pozitia de 0. Nu corespunde unui 0 absolut, care ar fi atingerea cutitelor.
Iar de acolo desfaci cat crezi de cuviinta, tinand cont de rotatiile complete in primul rand.

RE: Kinu M47 Phoenix - anyidulike - 16-01-2020

(15-01-2020, 23:56)Mihai L Wrote: Nu exista setare pe 0.
Se strange cat se poate, unde se opreste e pozitia de 0. Nu corespunde unui 0 absolut, care ar fi atingerea cutitelor.
Iar de acolo desfaci cat crezi de cuviinta, tinand cont de rotatiile complete in primul rand.
Se strânge cât se poate în ce direcție?
Am înțeles ca nu exista un zero exact dar as vrea măcar aproximativ.

Kinu M47 Phoenix - Mihai L - 16-01-2020

Filetul este pe dreapta, normal. Piulita se roteste spre dreapta, cum te uiti de sus.
Alt indicator ar fi gradatia: cand strangi merge catre numerele mai mici.

Mersi. Ma apropii de rezultatele dorite, deocamdata ma joc cu o Lavazza pana învăț, apoi iau ceva superior de la o prăjitorie.

RE: Kinu M47 Phoenix - adiszep - 16-01-2020

Începe direct cu proaspăt prăjită dacă asta vei consuma.

RE: Kinu M47 Phoenix - baloozzy - 16-01-2020

Vei realiza că ce ai învățat, nu se mai aplică.

(16-01-2020, 10:30)anyidulike Wrote: Mersi. Ma apropii de rezultatele dorite, deocamdata ma joc cu o Lavazza pana învăț, apoi iau ceva superior de la o prăjitorie.

E ca si cum ai vrea sa faci paine si decizi sa incepi cu lut... [emoji23]

(16-01-2020, 10:56)baloozzy Wrote: Vei realiza că ce ai învățat, nu se mai aplică.

Sunt constient ca, o data cu schimbarea cafelei, va trebui sa schimb si setarea rasnitei, dar macar am o idee de unde sa incep. Am vrut sa nu fac risipa de cafea pana ma invat cu rasnita.

RE: Kinu M47 Phoenix - Lyvyoo - 16-01-2020

Lavazza costa la fel ca o cafea proaspat prajita, per kilogram. In plus, datorita prajirii intense, boabele uleioase vor lasa urme pe cutite si prin rasnita care se vor transforma in surse mirosuri nasoale, rancede si de care se va prinde praf si cafea fina. Asadar, nu vad de ce ai fi de acord sa platesti acelasi pret si sa ai pagube pe rasnita. Plus gustul ordinar al unei cafele de masa...

(16-01-2020, 14:09)Lyvyoo Wrote: Lavazza costa la fel ca o cafea proaspat prajita, per kilogram. In plus, datorita prajirii intense, boabele uleioase vor lasa urme pe cutite si prin rasnita care se vor transforma in surse mirosuri nasoale, rancede si de care se va prinde praf si cafea fina. Asadar, nu vad de ce ai fi de acord sa platesti acelasi pret si sa ai pagube pe rasnita. Plus gustul ordinar al unei cafele de masa...

Lavazza costa 55 lei kg. Unde găsesc eu în Pitesti cafea proaspăt prăjită la banii ăștia?
Și subliniez ca nu rămân la Lavazza, asta a fost de test, pentru început.

Dar de ce in Pitesti? Ca pana la urma nici rasnita nu ai luat-o de acolo... [emoji12]

RE: Kinu M47 Phoenix - renatoa - 16-01-2020

In Italia nu gasesti lavazza sub 20 euro  Confused ai impresia ca doar adidasii si tricourile se contrafac  Huh

RE: Kinu M47 Phoenix - Lyvyoo - 16-01-2020

(16-01-2020, 16:08)anyidulike Wrote:
(16-01-2020, 14:09)Lyvyoo Wrote: Lavazza costa la fel ca o cafea proaspat prajita, per kilogram. In plus, datorita prajirii intense, boabele uleioase vor lasa urme pe cutite si prin rasnita care se vor transforma in surse mirosuri nasoale, rancede si de care se va prinde praf si cafea fina. Asadar, nu vad de ce ai fi de acord sa platesti acelasi pret si sa ai pagube pe rasnita. Plus gustul ordinar al unei cafele de masa...

Lavazza costa 55 lei kg. Unde găsesc eu în Pitesti cafea proaspăt prăjită la banii ăștia?
Și subliniez ca nu rămân la Lavazza, asta a fost de test, pentru început.

In Pitesti la prajitoria Ecuator, ia uite, 14 lei / 250g, din care mai ai si 10% reducere de forum.

Iar Lavazza aia la 55 lei trebuie sa fie cu robusta sau chiar majoritar robusta. Poate ai citit care-i treaba cu soiul asta de cafea...
*Exista si robusta de top, da domnilor fani, dar nu la corporatii.
E pacat sa faci economie exact in zona in care poti evidentia mai mult rasnita ta. Ca si cum iti cumperi un Ferrari si ii pui benzina de la statia Nelu Galbenus din Limpezis.