Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Imprumuta manometrul comunitatii, pentru masurarea si scaderea presiunii - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Comunitatea de espressomani (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Comunitatea-de-espressomani)
+--- Forum: Marketplace (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Marketplace)
+---- Forum: Imprumuturi accesorii, espressoare si rasnite (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Imprumuturi-accesorii-espressoare-si-rasnite)
+---- Thread: Imprumuta manometrul comunitatii, pentru masurarea si scaderea presiunii (/Thread-Imprumuta-manometrul-comunitatii-pentru-masurarea-si-scaderea-presiunii)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

RE: Imprumuta manometrul comunitatii, pentru masurarea si scaderea presiunii - Denis - 30-07-2016

As vrea sa intru si eu in posesia acestui manometru pt un gaggia classic. Sunt din Bucuresti, sona Buc Noi insa ma deplasez oriunde in Buc. Ms.

Imprumuta manometrul comunitatii, pentru masurarea si scaderea presiunii - Ovidiu85 - 30-07-2016

Salut, ti-am dat un mesaj pe chat-ul de tapatalk.

RE: Imprumuta manometrul comunitatii, pentru masurarea si scaderea presiunii - Denis - 30-07-2016

Si te-ai gandit ca poate nu folosesc tapatalk?

Imprumuta manometrul comunitatii, pentru masurarea si scaderea presiunii - Ovidiu85 - 30-07-2016

Ti-am dat si mesaj privat. Ciudat e ca mie imi apare ca ai cont si de tapatalk. Seara buna, ne auzim maine.

RE: Imprumuta manometrul comunitatii, pentru masurarea si scaderea presiunii - Razvan - 31-07-2016

Ba este, multumesc!
Nu am reusit sa gasesc in forum desi am cautat modalitatea de modificare a presiunii la Lelit. Daca stie cineva...

RE: Imprumuta manometrul comunitatii, pentru masurarea si scaderea presiunii - nickso - 31-07-2016

Deschizi espressorul, scoti, din piesa de alama in care este bagat, furtunul care vine din rezervor dar nu se duce in pompa si acolo gasesti opv-ul. Rotesti de acel surub din opv spre stanga, pui furtunul la loc, verifici presiunea cu sita blind si repeti pana ajungi la rezultatul dorit. Spor.
Ps: suntem cam off aici.

RE: Imprumuta manometrul comunitatii, pentru masurarea si scaderea presiunii - Razvan - 31-07-2016

Multumesc frumos!

RE: Imprumuta manometrul comunitatii, pentru masurarea si scaderea presiunii - raduwrc - 09-08-2016

https://youtu.be/iCMWL6Sa-wY

Daca este cineva interesat de schimbarea presiunii la lelit

RE: Imprumuta manometrul comunitatii, pentru masurarea si scaderea presiunii - raduwrc - 10-08-2016

Spuneti-mi si mie va rog...daca scad prrsiumea la 9 bari conform filmiletului de mai sus imi mai trebuie si un alt manometru special pt masurare sau e de ajuns cel de pe espressor?

RE: Imprumuta manometrul comunitatii, pentru masurarea si scaderea presiunii - nickso - 11-08-2016

La lelit 41 tem? Iti este de ajuns cel de pe espressor si este foarte dificil sa il folosesti pe cel plimbaret...

RE: Imprumuta manometrul comunitatii, pentru masurarea si scaderea presiunii - raduwrc - 12-08-2016

Multumesc, Nickso

RE: Imprumuta manometrul comunitatii, pentru masurarea si scaderea presiunii - maki - 13-10-2016

salut, e posibil sa'l iau si eu cu imprumut? vreau sa verific si sa modific la classicul meu.
vine o persoana din Iasi pe cateva zile in Chisinau si respectiv tot ea il trimite inapoi, din Iasi, cand revine.
imi asum toata responsabilitatea, normal.

RE: Imprumuta manometrul comunitatii, pentru masurarea si scaderea presiunii - Vladone - 13-10-2016

maki , verifica mai intii daca acest manometru cu filet mama 3/8 (imaginea este pe prima pagina) se pupa cu portafiltrul tau.

RE: Imprumuta manometrul comunitatii, pentru masurarea si scaderea presiunii - Ovidiu85 - 13-10-2016

Salut, manometrul este inca la mine. Poate sa imi dea adresa si il trimit la iasi. Va trebui sa plateasca curierul Bucuresti - Iasi, probabil 20 de lei. De preferabil, cand il aduce inapoi, poate sa il dea unui espressoman din Iasi, deoarece eu nu mai am nevoie de el.

Eu l-am folosit pentru Gaggia New Baby, pe portafiltru similar cu cel de pe Clasic, asa ca ar trebui sa fie compatibil.

RE: Imprumuta manometrul comunitatii, pentru masurarea si scaderea presiunii - maki - 13-10-2016

ghinion, la mine e asa portafiltrul :(

[Image: DSC_2091_3.jpg]

RE: Imprumuta manometrul comunitatii, pentru masurarea si scaderea presiunii - maki - 14-10-2016

mm, m-am jucat cu opvul si in fine am prins momentul cand prin opv am ~60ml in 15 secunde. asa zic forumurile externe ca ar fi bine. acum am 2 intrebari.

1. care are setat opv la gaggia classic la 9 bari, poate sa blocheze grupul si sa masoare cat ii curge prin opv apa in 15 secunde? (eu apas butonul pentru abur si cel pentru brew, astfel imi curge apa direct prin opv)
2. daca pana acum imi curgea cam 45ml de cafea din 17g boabe in 30 secunde, acum am doar ~35ml de cafea la aceiasi parametri? tuningul opvului a influentat, din cate inteleg. trebuie sa setez rasnita mai "coarse"?
un video dupa setari, imi pare putina cafea a iesit:

RE: Imprumuta manometrul comunitatii, pentru masurarea si scaderea presiunii - Vladone - 14-10-2016

Am facut acelasi test pe gaggia baby si au iesit 73ml de apa in 15 sec. Dar probabil acest test ar fi relevant cel putin cu urmatoarele conditii - avem pompe de acelasi tip si debit, si uzura pompelor este aprox egala, imho.

RE: Imprumuta manometrul comunitatii, pentru masurarea si scaderea presiunii - mmariusc - 14-11-2016

Salut, as dori sa intru si eu in posesia manometrului daca este posibil si disponibil - sunt din Bucuresti.
Multumesc.

RE: Imprumuta manometrul comunitatii, pentru masurarea si scaderea presiunii - Ovidiu85 - 15-11-2016

(14-11-2016, 21:57)mmariusc Wrote: Salut, as dori sa intru si eu in posesia manometrului daca este posibil si disponibil - sunt din Bucuresti.
Multumesc.

Salut, manometrul e inca la mine. Lasa-mi un pm cu datele si te sun maine sa stabilim cand ne vedem.

RE: Imprumuta manometrul comunitatii, pentru masurarea si scaderea presiunii - mmariusc - 18-11-2016

Manometrul a ajuns la mine. In weekend fac testele si reglajele necesare, apoi saptamana viitoare il pot trimite oricui are nevoie de el (pot expedia prin Fan Courier, gratuit).

Multumesc.

RE: Imprumuta manometrul comunitatii, pentru masurarea si scaderea presiunii - Denis - 19-11-2016

Stau in zona sector 1- Pajura si am nevoie si eu de manometru, cum intru in posesia lui?

RE: Imprumuta manometrul comunitatii, pentru masurarea si scaderea presiunii - mmariusc - 19-11-2016

(19-11-2016, 03:33)deenman Wrote: Stau in zona sector 1- Pajura si am nevoie si eu de manometru, cum intru in posesia lui?

Salut,
Trimite-mi te rog PM cu datele exacte - luni pun manometrul la Fan Courier si marti ajunge la tine.

Multumesc.

RE: Imprumuta manometrul comunitatii, pentru masurarea si scaderea presiunii - mmariusc - 21-11-2016

Manometrul este disponibil. Cine are nevoie de el, il rog sa imi trimita PM cu datele exacte si i-l trimit prin curier - transport gratuit.

RE: Imprumuta manometrul comunitatii, pentru masurarea si scaderea presiunii - Denis - 22-11-2016

Eu am nevoie de el insa mi se pare deplasat sa trimiti prin curier din Buc in Buc. Un manometru costa 25 ron.

RE: Imprumuta manometrul comunitatii, pentru masurarea si scaderea presiunii - maki - 22-11-2016

poate il trimite in Iasi si mi'l aduce in Chisinau o persoana, si cand revine in Iasi - il trasmite mai departe cui ii va trebui?

RE: Imprumuta manometrul comunitatii, pentru masurarea si scaderea presiunii - Denis - 22-11-2016

Ai rabdare ca-l vreau eu insa sunt plect intr-o delegatie pana pe 4-5 decembrie. Si tu nu ai portafiltru pe care sa-l montezi + ca-s scoti din tara.

RE: Imprumuta manometrul comunitatii, pentru masurarea si scaderea presiunii - maki - 22-11-2016

am gasit un PF care ar accepta montare. ai o problema ca iese din tara manometrul?

l'as cumpara sa'l am aici, cu acei 25RON, de l'as gasi..

care cunoaste, asta ar merge? (link aici)

daca da, ce adaptor imi mai trebuie pentru a'l monta intrun PF Gaggia?

RE: Imprumuta manometrul comunitatii, pentru masurarea si scaderea presiunii - Fane - 22-11-2016

Mai trebuie un adaptor la filet 3/8 inch (nu sunt absolut sigur ca imi aduc bine aminte dimensiunea). Daca-l aduce inapoi nu-i nici o problema ca trece Prutul. Si pana la urma nu costa o avere. Maki, ai un pic de rabdare, fiindca se pare ca la tine va poposi un pic mai mult?

eu am sa incerc sa fac rost de un adaptor aici, si cumpar ce am aratat mai sus in link. pana cand, ma dezabonez de la manometrul comunitatii.

Manometru are filet exterior 1/4 si gaggia are filet 3/8 la portafiltru. Iti trebuie un adaptor de la filet de 1/4 (mama) la filet de 3/8 (mama), pt ca pe portafiltru ai filet extern de 3/8. Probabil ca adaptor are un nume (nu e nici niplu si nici mufa), poate stie cineva cum ii zice.