Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
China vs Italy - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Espressoare (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare)
+--- Thread: China vs Italy (/Thread-China-vs-Italy)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

RE: China vs Italy - cyrusct82 - 17-05-2026

Păi asta te-am întrebat dacă ambele sunt la fel de stabile, cu ce te ajută dacă îi spune saturat sau termobloc?

RE: China vs Italy - distrugatorul - 17-05-2026

Pai asta ti am zis
Nu sunt la egalitate in ceea ce priveste stabilitatea temperaturii
Ca rezultatul nu e asa diferit sau nu e perceptibil pentru majoritatea e alta discutie

RE: China vs Italy - renatoa - 17-05-2026

Incercati Strangers to Ourselves: Discovering the Adaptive Unconscious, Timothy Wilson

lamureste destul de clar cum intai facem alegerile si pe urma ne inventam singuri explicatii care sa justifice alegerile, chiar daca se demonstreaza ulterior ca sunt gresite.
Practic avem doua minti: una care decide si una care explica deciziile... prea tarziu insa.

(17-05-2026, 11:24)renatoa Wrote: Incercati Strangers to Ourselves: Discovering the Adaptive Unconscious, Timothy Wilson

lamureste destul de clar cum intai facem alegerile si pe urma ne inventam singuri explicatii care sa justifice alegerile, chiar daca se demonstreaza ulterior ca sunt gresite.
Practic avem doua minti: una care decide si una care explica deciziile... prea tarziu insa.

Da da il stiu
E foarte bun si asa este…. de multe ori ne luptam pentru a apara o alegere doar ca sa nu recunoastem ca suntem prosti :)))

Dar este in acelasi timp adevarat ca majoritatea alegerilor noastre sunt emotionale si asta nu e musai un lucru rau

RE: China vs Italy - edri - 17-05-2026

(17-05-2026, 10:41)renatoa Wrote: Daca ambele imi produc o cafea buna, restul e....

Asta e unul dintre criteriile de alegere a echipamentului, pentru unii e cel mai important, pentru altii nu ...

(17-05-2026, 11:14)distrugatorul Wrote: Pai asta ti am zis
Nu sunt la egalitate in ceea ce priveste stabilitatea temperaturii
Ca rezultatul nu e asa diferit sau nu e perceptibil pentru majoritatea e alta discutie
Te mai întreb încă o dată: dacă ambele sunt la fel de stabile, cu ce te ajută dacă îi spune saturat sau termobloc?
Definiția de termobloc, saturat, etc. o știu și eu.
Tu știi că termoblocurile pot sa fie mai stabile sau mai puțin în funcție de lungimea traseului apei?

Nu sunt la fel de stabile in parametrii expusi mai sus
Daca nu esti de acord sau nu vrei sa pricepi nu mai intreba de 10 ori
Intentia mea nu e sa discut in contradictoriu cu tine.
Primusul tau e cel mai bun :))))

Lasă Primus-ul meu te-am întrebat dacă sunt 2 grupuri la fel de stabile cu ce te ajuta daca-i spune termobloc sau saturat sau E61?

Eu te întreb ceva și tu o dai in sentimentalisme

E cum spui tu
Al tau e cel mai bun :))

De ce spui asta când știi că nu-i adevărat? 
Știm bine că "the best of all" e La Marzocco Linea Mini.
Nu-i așa?

Dalla Corte, sa avem pardon... Angel

Nah
Daca influencerul suprem spune că La Marzocco e "end game machine" minionii "yes master".

ghemu'lui lor poate i s-a terminat firu acolo...
Mai sunt si alte "gheme" in lumea asta....

Aici sunt de acord cu renato
dala corte are si avantajul grupului pe 54
nu exista the best of all…fiecare are puncte slabe
La the best cu profilare pentru mine as pune wendougee data

(17-05-2026, 16:47)renatoa Wrote: ghemu'lui lor poate i s-a terminat firu acolo...
Mai sunt si alte "gheme" in lumea asta....

Habar nu mai au în ce "ghem"/set/match joacă

Si nu sunt decat doua chinezoaice in "ghemu" asta pana acum, si deja i-am incaierat...
E adevarat ca unul din ei doar da din tastatura, mai e pana sa voteze cu portofelul... sa-l vedem atunci.
Sa vezi cand o fi piata plina, si va fi de ales ca acum intre italiene si AVX/Gemilai-uri... Smile

RE: China vs Italy - renatoa - 19-05-2026

Quote:Românii au cheltuit in primele 3 luni din 2026 in afară țării 2,1 mld euro
19 mai 2026, 07:17
Per total, românii au lăsat în primul trimestru din acest an 2,1 mld. euro în afara ţării, cu 33% mai mult faţă de perioada similară de anul trecut, când suma se ridica la 1,8 mld. euro, potrivit celor mai recente date publicate de BNR.

In afara tarii, adica... hai sa ghicim cat in EU si cat in alta parte...

RE: China vs Italy - CosminN - 19-05-2026

Avand in vedere ca in perioada mentionata se fac concediile de iarna...

RE: China vs Italy - renatoa - 21-05-2026

Sa mai ziceti ca problema e la consumatorii care prefera sa cumpere din china...

https://www.antena3.ro/externe/producatorii-auto-din-ue-deschid-calea-rivalilor-din-china-au-prea-multe-fabrici-si-vor-sa-le-vanda-lasa-vulpea-in-cotetul-gainilor-788270.html

RE: China vs Italy - cyrusct82 - 21-05-2026

Daca și tatăl lor o spune.......

RE: China vs Italy - renatoa - 21-05-2026

Lita e pe Ali ajunge la 9000 lei cam cu toate incluse... dar n-as da un ban la brandu asta, sunt in lista mea neagra de fakinezi.
Aia cu sa te caute la IP este culmea tupeului... doar la drone am vazut-o, dar acolo poti zice ca e security check... de aia i-au si banat americanii...

Iar daca acesta e tatal vostru... pai nu ma mira ca primiti jucariile cu 20 ani intarziere... asa merge ceasu in lumea aia... My
A fost nevoie de o lebada neagra cum sunt chinezii ca sa se miste ceva...
Sa facem un efort de imaginatie sa zicem ca in '91 grupul E61nu ar fi devenit liber de patent...
ECM, Profitec, Kees... cu ce defilau azi ?
Sau, mai stii, poate ca li s-a facut un rau avand liber la E61, fara el poate azi aveam multe alte alternative...

RE: China vs Italy - alex_b - 21-05-2026

(21-05-2026, 18:44)renatoa Wrote: Lita e pe Ali ajunge la 9000 lei cam cu toate incluse... dar n-as da un ban la brandu asta, sunt in lista mea neagra de fakinezi.
Aia cu sa te caute la IP este culmea tupeului... doar la drone am vazut-o, dar acolo poti zice ca e security check... de aia i-au si banat americanii...

Iar daca acesta e tatal vostru... pai nu ma mira ca primiti jucariile cu 20 ani intarziere... asa merge ceasu in lumea aia... My
A fost nevoie de o lebada neagra cum sunt chinezii ca sa se miste ceva...
Sa facem un efort de imaginatie sa zicem ca in '91 grupul E61nu ar fi devenit liber de patent...
ECM, Profitec, Kees... cu ce defilau azi ?
Sau, mai stii, poate ca li s-a facut un rau avand liber la E61, fara el poate azi aveam multe alte alternative...

Eu sunt multumit de Profitec Go. Iti recomand si tie

RE: China vs Italy - cyrusct82 - 21-05-2026

(21-05-2026, 21:25)alex_b Wrote: Eu sunt multumit de Profitec Go. Iti recomand si tie

El e mulțumit de ăsta https://a.aliexpress.com/_EIeJtGw
Și ți-l recomandă și ție

(21-05-2026, 18:44)renatoa Wrote: Iar daca acesta e tatal vostru... pai nu ma mira ca primiti jucariile cu 20 ani intarziere... asa merge ceasu in lumea aia... My
Spuneam: "tatăl lor" (al influencerilor)

Bine e și tatăl unora se știu ei care.

RE: Nedumerire cafele - alex_b - 26-05-2026

renatoa Wrote: Poate mai fin, nu mai grosier...

Pe langa optiunile enumerate, dintre care eu as alege-o pe cea cu boabe in plus... mai ai optiunea sa variezi timpul de preinfuzie.
Nu mai zic de adaugarea unui modul de profilare la masina existenta...

ma fin da, am gresit eu

distrugatorul Wrote: Care este problema de fapt? Se schimba gustul in ceasca?

gustul nu e mai rau , daca ceva e chiar mai bun :) doar ca , caut si eu mai multa previzibilitate

CosminN Wrote: @alex_b

Ai umiditate mare in bucatarie?
Eu nu am fost nevoit niciodata sa modific spre mai grunjos, din contra am modificat spre mai fin, daca a trebuit sa modific.

Spre mai fin trebuie si eu da, umiditae ce sa zic....e bucatarie probabil este

Florinush Wrote: CO2 este mai redus, poate ai citit despre degazare, deci scade rezistența opusă de puc. Mai multă cafea în coș sau măcinat mai fin cum bine au scris colegii. Cu profilare salvezi multe cafele, te poți juca și cu extracții mai lungi samd.
Spor!

ok, aici incep sa vad avantajele unei masini care poate profilare

renatoa Wrote: De exemplu, azi dimineata, facand tuning la o motorizare de Kinu, pe o rasnita total necunoscuta, am pus 1.6 la intamplare, am simtit imediat in levier ca e moale la preinfuzie, si am dus toata extractia mai jos, la 4 bari, in 25 secunde...
DE-LI-CIOA-SA !
Pe o masina cu pompa asta ajungea in chiuveta.

cand am avut flair asa faceam si eu scadeam puterea de presare, ma gandesc ca grupuri e61 cu maneta respectiva ma lasa sa ma comport la fel , un lelit bianca sau un profitec drive

RE: Nedumerire cafele - cyrusct82 - 26-05-2026

alex_b Wrote: Ma mai uit la wpm , nu imi place estetic cum arata.

Eh
Daca se transformă Gaggia, Lelit, Profitec sau alții asemenea în reselleri pentru WPM dar la preț dublu te-ai baga, nu-i așa? Made in EU by China e altceva domnule
Parcă și designul e cu totul altceva când scrie jos "ferma"

RE: Nedumerire cafele - distrugatorul - 26-05-2026

Nu este vorba de asta
eu il inteleg
e chiar urat tare :))))
dar la nivelul asta de pret este best buy
e mult mai ochios un wendougee data dar la 20 si ceva de mii iti face gaura in buzunar
daca vrei profilari cu design si calitate platesti

RE: Nedumerire cafele - cyrusct82 - 26-05-2026

Nu prea cred
Daca era ceva de genul cum am spus mai sus sa vezi ce mătănii se făceau pe aici

RE: Nedumerire cafele - renatoa - 26-05-2026

Unde vezi tu calitate nu stiu... n-ai auzit ca materiale sunt meh ?
Nu iti ajunge sa vezi un ganster cum isi ia o panarama de Lambo de 200.000, cu ergonomie zero, la 20 minute face pauza ca il doare spatele... ca sa o duca la colantat roz cu material de 20 euro mp ?
Asta e "calitatea" in ochii unora ?

Ce diferenta fata de Lita zici ca "merita" 9000 vs 20000 ?... enumera si iti spun cat costa fiecare feature.

RE: Nedumerire cafele - distrugatorul - 26-05-2026

Renato@ eu inteleg ca tu nu ii inghiti pe astia de la wendougee dar sunt mai calitativi decat WPM
chiar daca plasticul ala de pe grup si manete care imita lemnul este in 2 culori :)))
de vede ca s-au straduit mai mult la aspect si materiale

pe cand Primus este strict utilitarist. Nu are niciun soi de frumusete
dar tu nu pui pret pe asa ceva

Nu zic ca merita 20 si ceva de mii. Niciodata!
asa cum nici Decent ala de il ridica unii in Slavi nu merita cateva mii de dolari

eu am spus doar ca este mult peste primus

RE: Nedumerire cafele - RazvaNNN - 26-05-2026

(26-05-2026, 19:41)distrugatorul Wrote: Nu este vorba de asta
eu il inteleg
e chiar urat tare :))))
dar la nivelul asta de pret este best buy

in aceeasi barca sunt si eu... sa aleg intre "mama la copii sau pofta inimii"