Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Comunitatea de espressomani (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Comunitatea-de-espressomani)
+--- Forum: Marketplace (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Marketplace)
+---- Forum: Prajitorii de cafea si cafenele de specialitate (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Prajitorii-de-cafea-si-cafenele-de-specialitate)
+---- Thread: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) (/Thread-Cafeaua-prajita-in-stil-italian-1st-wave-coffee)

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - edri - 27-01-2025

(26-01-2025, 21:42)cradun Wrote: .... pt ca are robusta buna .....

Care-i diferenta dintre robusta buna si cea care nu-i buna?

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - cradun - 27-01-2025

Gustul: indraznet, poti sa iti dai seama ca nu e Arabica, dar nu e neplacut, de cauciuc.

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - renatoa - 27-01-2025

Sunt 47 varietal-uri de Robusta... e ceva pomenit de ele prin topicul dedicat varietalurilor.
Cei din India o considera pe a lor speciality si o vand la preturi de Arabica.

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - ariany_78 - 02-03-2025

salut
ce parere aveti de aceste 2 sortimente?

https://www.kfea.ro/cafea/cafea-boabe/lucaffe-mr-exclusive-100-arabica-cafea-boabe-1kg
https://www.kfea.ro/cafea/cafea-boabe/lucaffe-exquisit-cafea-boabe-1kg

multumesc!

Mi s a facut un dor de un Borbone de ala obosit :)

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Levo - 03-03-2025

(02-03-2025, 19:18)ariany_78 Wrote: Mi s a facut un dor de un Borbone de ala obosit :)

Nu mai bine un Passalacqua Mexico ??? Cool

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Marius A - 03-03-2025

Ultima dată am luat de la ei asta:
Regret ca doar 250 gr.
[Image: OvaJjFQ.jpeg]

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - ariany_78 - 05-03-2025

(03-03-2025, 10:54)Levo Wrote:
(02-03-2025, 19:18)ariany_78 Wrote: Mi s a facut un dor de un Borbone de ala obosit :)

Nu mai bine un Passalacqua Mexico ??? Cool

Cu siguranta …dar si un Borbone sa ti sara palaria si un capucilino borbolino

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - mmariusc - 24-03-2025

Tocmai am terminat Passalacqua Mexico, buna dar nu ca Napoli sau Harem. Oricum .... la fix pentru o reaprovizionare legendara Cool
[Image: 0lkgGPK.jpeg]

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - mmariusc - 07-06-2025

Ca tot a venit caldura. Doar pentru fanii adevarati de napoletane, Ardente Excelsa, 70% arabica, dark & oily. Not for snowflakes :)

[Image: hx5ErCc.jpeg]

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - dragos.stoian - 07-06-2025

De unde ai luat-o? Arata bine

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - renatoa - 07-06-2025

Unii combat caldura cu cold brew, nu cu carbuni...

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - petr.m - 07-06-2025

care cărbuni?! ...cenușă direct :)

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Cip - 07-06-2025

(07-06-2025, 11:35)mmariusc Wrote: ...
Not for snowflakes :)
Tare! :D

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - mmariusc - 08-06-2025

@dragos.stoian de pe espresso-international
@Cip - pai nu? Instant meltdown :))
@renatoa - nu e panica, avem si espresso tonic cu Wendelboe si indian tonic de la Kofi ti pentru elite :)

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Sorin0311 - 12-10-2025

Salut , as baga ceva Italiene in cos si m-am gandit la :
https://www.espresso-international.com/la-genovese-oro-espresso-italiano
https://www.espresso-international.com/alunni-caffe-luigina-espresso
+ un https://www.espresso-international.com/passalacqua-espresso-mexico sau un Harem . 

Ce parere aveti? Gasesc ceva profile diferite sau sunt asemanatoare? La Saka se mai fac comenzi de grup? 

Mersi!

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - BennyLooterKing - 12-10-2025

Passalacqua harem cu blue mountain iti recomand… o gasesti la noi pe kfea punct ro celalalte nu le-am incercat.

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - da_arion - 12-10-2025

La ultima comanda de la espresso-international am luat The Bocs, de la Alunni - cea indicata link si Ardente Caffè Excelsa - crema incredibila.
Toate diferite ca gust.
Comand constant The Bocs, imi pare cea mai reusita italiana, nu pare foarte prajita.

(12-10-2025, 21:17)BennyLooterKing Wrote: Passalacqua harem cu blue mountain iti recomand… o gasesti la noi pe kfea punct ro celalalte nu le-am incercat.
Multumesc , dar nu mai iau nimic de la Kfea fara sa intreb inainte data prajirii, am luat Illy cu 12.2024 si o Etolia brazilia ..cica cu 17.09 ac si a fost cea mai mizerabila cafea pe care am gustat-o . Ma uitam la Harem, dar parca e ceva mai acida fata de cea din link-ul pus de mine si nu " cred " ca mai caut asa ceva momentan. Cand ai luat Harem-ul de la kafea si ce data de prajire avea? Macar stiu ca pe international e proaspata.

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - BennyLooterKing - 12-10-2025

Nu mai stiu exact data dar oricum nu era veche, cum crezi…

(12-10-2025, 21:57)da_arion Wrote: La ultima comanda de la espresso-international am luat The Bocs, de la Alunni - cea indicata link si Ardente Caffè Excelsa - crema incredibila.
Toate diferite ca gust.
Comand constant The Bocs, imi pare cea mai reusita italiana, nu pare foarte prajita.

Multumesc pentru recomandari, Ardente pare si ea ce trebuie dar nu mai e in stoc acum. Incep cu celelalte si mai vedem pe parcurs . Pana acum am baut doar Italiene de supermarket , in principal Illy Blend pe ibric si caut ceva asemanator dar cu mai multa prospetime si poate ceva mai corpolenta dar nu " arsa" . Am baut si cafele arse pe ibric si nu sunt deloc ce trebuie. .

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - _R_A_D_U - 12-10-2025

@Sorin0311 vezi că tu faci niște confuzii grave... Una e cafeaua de comerț (gen ili și alte astfel de arătări) și alta e cafeaua proaspă prăjită. Dacă zici că nu ți-a plăcut brazilia aia (eu nu am gustat așa ceva) apoi ce gust te aștepți să descoperi la ili, lili, lila, alintaroma? Ar mai fi un aspect de discutat: râșnița. Aș zice să încerci un kinu pe brazilia aia, cine știe, poate vei avea o surpriză.

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Sorin0311 - 13-10-2025

N-as vrea sa dezbatem aici cat de mizerabila a fost cafeaua aia si nici ca Illy e o aratare fata de cafeaua proaspat prajita . Illy a avut un turnover de 630mil € in 2024  , nu stiu sa iti spun la cate milioane de persoane a ajuns in ceasca , dar banuiesc ca multi .Nu as fi nici asa radical totusi in analiza celor care inca bem aratari vs cei care beau cafea de specialitate/proaspat prajita. Toti cei nascuti inainte de anii 90 am baut " aratari" si ne-am bucurat cand a aparut prima data rasnita aia imensa de la magazinul din colt si eram bucurosi ca nu mai rasnim noi la cele cu lame, deja cafeaua avea alt gust :) . Pana la urma cel mai important este sa bei cafeaua cu placere , indiferent ca e dark , mediu , light , brazilia sau columbia, Jacobs ..Lavazza sau mai stiu eu ce alta cafea.Este ca si cum ai spune ca tocana de cartofi de la bunica este o porcarie in comparatie cu un preparat de stele Michelin.  Sorry pentru offtopic !

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - nfs01 - 10-11-2025

La kfea poți întreba pe chat data prăjirii,totuși Etolia aia o găsești la sub 100 lei kg sau 25 lei 250 grame

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - dragos.stoian - 12-11-2025

Apropo de kfea, tocmai am primit de la ei culmea black Friday -ului: comanzi și plătești o pungă de 250g (și aia redusă!) și primești una de 1kg!   Smile Prăjită in vara 2025, deci nu era o vechitură de care voiau să scape:
[Image: friEARe.png][Image: w901AXm.jpeg]

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Cip - 15-11-2025

Hop si eu!
[Image: ir6KGlol.jpeg]
The dark side has me!

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - nfs01 - 19-11-2025

(15-11-2025, 11:34)Cip Wrote: Hop si eu!
[Image: ir6KGlol.jpeg]
The dark side has me!
Prefer mehari,chiar daca are robusta e mult mai puțin prajita

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Cip - 20-11-2025

Nu am incercat dar o voi face.

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Silviu_Iulian - 23-12-2025

De la Sant' Eustachio din Roma a incercat cineva? Am auzit ca este una dintre cele mai bune și fiind in Roma perioada asta am zis sa imi fac drum pe la ei sa iau niste boabe!

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - renatoa - 23-12-2025

Am fost si eu pe acolo, fara sa vreau, ma duceam la Pantheon de fapt... cafeneaua profita mai curand de vecintatea strategica, decat de ceva deosebit in ale cafelei... o italiana ca multe altele.
Cum poti sa bei in interior exact ce au la vanzare, nu vad de ce nu ai incerca, daca ai timp.
Oricum zona nu ai cum sa o eviti, e in calea oricui vrea sa mearga de la vatican spre forumul roman, cu ocol pe la fontana di trevi. Sau invers...

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - tektbar - 23-12-2025

[Image: 0Wfkhnj.jpeg]

Îmi place Sant’Eustachio, iese bine pe picopresso.