![]() |
|
Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Comunitatea de espressomani (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Comunitatea-de-espressomani) +--- Forum: Cafeneaua Off-topic (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Cafeneaua-Off-topic) +--- Thread: Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE (/Thread-Alegere-Furnizori-ENERGIE-ELECTRICA-GAZE) |
Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - d2florin - 07-09-2021 Câteodată in viata avem necoie de un restart :) și eu la eon. RE: Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - coffeemilk - 07-09-2021 (07-09-2021, 13:34)TVTVTV Wrote: Corect, Mihai, las-o baltă. N-ai cu cine. @TVTVTV , trebuia să îmi spui că ți s-au terminat semințele, rezolvam foarte simplu. RE: Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - TVTVTV - 07-09-2021 Păstrează-ți semințele, coffeemilk. Nu-s fan. :D Revenind OnT, mă uitam la CEZ. Par a avea o ofertă decentă pentru București și sunt și producători de curent electric, deci sunt mai mari șansele să păstreze prețul până la încheierea contractului. Logica asta, cred, se aplică și pentru ceilalți furnizori care sunt și producători de energie electrică. Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - Zonga - 07-09-2021 Cum naiba pot fi atât de mari diferențele (la gaze)..?! Înștiințare Restart : ..începând cu 01.10. tariful pt 1 MWh 220 lei,iar ăștia de la Berggaz vor avea 149.90(înștiințare soacră-mea [emoji16]).. Deci final cu taxe și TVA inclus :- Restart =313.39 lei, Berg 227.75. 1 MWh= 94.79 mc,iar într-o lună de iarnă friguroasa.. RE: Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - TVTVTV - 07-09-2021 Pesemne că nu și-au făcut provizii sau s-au înhăitat cu ceva furnizori dubioși ca să obțină un preț competitiv. RE: Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - Mihai L - 07-09-2021 (07-09-2021, 14:32)Zonga Wrote: Cum naiba pot fi atât de mari diferențele (la gaze)..?!Am pus pe site-ul ANRE la comparare pentru Bucuresti, de la 01.10.2021 Oferte de la 0.62 la 1.52 lei/kWh La gaze similar, de la 0.16 la 0.35 lei/kWh Fiecare furnizor in functie de numar clienti, de nivel de consum, posibilitati de productie, costuri, etc - obtine niste preturi. RE: Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - Adonnis - 08-09-2021 Salutare, am cerut oferta pt contract celor de la Enel si e o diferenta destul de mare intre ce aparea pe site(prima poza) si ce mi-au propus in contract: In plus, pretul acela de 0.350 lei/kWh e fara TVA. E ceva ce-mi scapa? De unde diferenta de pret? Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - Mihai L - 08-09-2021 Probabil site-ul nu e actualizat…? Plus ca stiu ca la curent la Enel cel putin erau doua oferte, una mare pentru clientii actuali si una mai ieftina pentru clientii noi. RE: Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - coffeemilk - 08-09-2021 (08-09-2021, 08:31)Adonnis Wrote: Salutare, am cerut oferta pt contract celor de la Enel si e o diferenta destul de mare intre ce aparea pe site(prima poza) si ce mi-au propus in contract: În prima poză e ofertă pentru gaze (fără tarif de transport, distribuție și tva) iar următoarea e la electricitate, deci două chestii diferite, de acolo diferența. RE: Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - Adonnis - 08-09-2021 Haha, mersi ca mi-ai deschis ochii. Am trimis mai intai oferta pt gaze si pe aia o asteptam asa ca nu am mai citit cu atentie atasamentul. RE: Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - Cosminchir - 08-09-2021 Eu am încercat sa negociez cu Restart ceva acolo…cât de cât, pentru vreo 2 luni :)) Am primit un mesaj tip copy paste. Următorul pe lista au fost cei de la electrica furnizare cu acel gaz stabil promo, pana la final de an. Dar cică nu mere online și doar in centrele lor. Așa ca m-am băgat la Nova cu tarif fix doua luni, dupa mai văd unde ma mut. Pe electricitate sunt la Hidroelectrica. RE: Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - Dan_R - 08-09-2021 (08-09-2021, 16:08)Cosminchir Wrote: Pe electricitate sunt la Hidroelectrica.Dupa cat timp de la data la care ai trecut la Hidroelectrica, ti-a venit prima factura? Multumesc anticipat de raspuns. RE: Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - Cosminchir - 08-09-2021 Contractul a început pe 27.06. Deocamdată nu am primit nici o factura. Scuze, 26.07. RE: Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - renatoa - 09-09-2021 https://www.cotidianul.ro/explozia-preturilor-la-energie-o-problema-la-nivelul-ue/ RE: Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - Lyvyoo - 10-09-2021 Ce nu inteleg in toata schema asta cu scumpirile este denaturarea termenului de "contract". Adica ce rost mai are un contract intre doua parti daca se incalca? Pe de o parte unuia i se dubleaza preturile de furnizare, altuia ii scad veniturile salariale sau se imbolnaveste (ca un exemplu). Niciunul nu mai poate sustine pretul dar teoretic e obligat de contract sa o faca. In general, denuntarea contractului pe la operatorii de telefonie mobila sau alte tipuri de servicii este penalizata cu o suma imputabila cetateanului care nu respecta intelegerea si pleaca la mijlocul contractului. In domeniul energiei, faptul ca furnizorul uita ca are un contract cu tine si schimba pretul nu mai este considerat incalcare. Cand vorbim de un credit bancar, ce sa mai spunem caci cu asemenea precedente ne putem trezi cu rata dubla (ca marja nu ca Euribor) pentru ca are banca greutati. Poate avem colegi juristi caci sunt curios - devreme ce contractul e legea partilor, ce diferenta este pentru furnizor intre a nu respecta un contract si a nu respecta o lege din domeniul sau? *eu momentan la Nova nu am nicio problema RE: Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - renatoa - 10-09-2021 (10-09-2021, 16:19)Lyvyoo Wrote: ... Am tot evitat sa zic asta, cu gandul ca aduce ghinion... :) Dar in clipa asta la ANRE oferta Nova este pe la 80 si ceva de bani kW, sub cea de la CEZ de la care am plecat... asa ca dupa un an... mai vedem RE: Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - Cosminchir - 10-09-2021 Eu am fost placut surprins de cum a decurs tot procesul de contractare la Nova. Nu a fost nevoie sa printez contractul, sa il semnez, apoi sa il scanez ca sa il retrimit. Dupa asta sa estept minim 48 ore. Am semnat online si in 3 ore am primit contractul validat. RE: Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - renatoa - 01-10-2021 Punem de un group-buy ? :) https://www.digi24.ro/stiri/externe/in-fata-exploziei-pretului-la-gaze-premierul-spaniei-propune-achizitionarea-in-comun-a-gazelor-in-cadrul-ue-1687389 Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - Mihai L - 01-10-2021 Sigur. Mergem impreuna: Spania, Franta, Germania si Espressoman. [emoji23][emoji23][emoji23] RE: Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - renatoa - 06-10-2021 https://ziare.com/economie/gaz/crestere-preturi-gaze-europa-1703657 Incearca sa mentii un contract in conditiile astea... si la banca esti legat de un ROBOR sau alt reper al pietei, care evident ca este flotant... Ma si mir cum va putea Nova sa tina kW la 69 bani inca 8 luni de acum inainte, cand la contracte noi acum se merge pe 80-85 bani. RE: Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - sorin2505 - 06-10-2021 Eu am semnat pe 2 ani cu Nova, sper sa nu-mi faca surprize sa creasca pretul
Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - Mihai L - 06-10-2021 (06-10-2021, 18:14)renatoa Wrote: https://ziare.com/economie/gaz/crestere-preturi-gaze-europa-1703657 Contractele cu pret fix pe durate mai mari aveau pret mai mare. Daca ne uitam acum in urma, probabil nu suficient de mare. Pe de alta parte, daca ar fi scazut acum pretul la 50 bani nu ne gandim ca am fi primit inapoi ceva… Asta e cu contractele le termen lung, fiecare isi face niste calcule. RE: Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - Lyvyoo - 06-10-2021 (06-10-2021, 18:14)renatoa Wrote: Ma si mir cum va putea Nova sa tina kW la 69 bani inca 8 luni de acum inainte, cand la contracte noi acum se merge pe 80-85 bani. 0.67 la Hidroelectrica
Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - Mihai L - 06-10-2021 Da, dar uita-te la cele batute in cuie. Sunt mai mari din start. RE: Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - renatoa - 07-10-2021 Nu am citit inca destule despre Hidroelectrica pana acum ca sa ne punem intrebari cum de sunt singurii care au cam 25% sub restul pietei ? ![]() Are cineva un contract recent cu ei pe pretul ala ? RE: Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - sorin2505 - 07-10-2021 (06-10-2021, 20:03)Mihai L Wrote:(06-10-2021, 18:14)renatoa Wrote: Da, este mai mare, dar cred ca acum sunt in avantaj, Ultima factura a fost de 235,73 lei pt 381 kw, deci 0,618 lei/kw RE: Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - Dan_R - 07-10-2021 Am eu. Dupa 6 luni de asteptare am reusit sa inchei contractul cu ei. Mi-a venit prima factura la 2 luni dupa trecerea efectiva la Hidroelectrica. Pretul este conform contractului (0, 618 lei, tva si taxe incluse-pret final). Ceea ce m-a surprins este modul inapoiat in care inca lucreaza. Dai index prin telefon pe baza de CNP vorbind cu un operator dupa 30 min de asteptare sau zic ei si prin mail ( dar un mail in care scrii tu efectiv ce cezi de cuviinta). Plata este ca pe vremuri prin virament bancar sau prin SelfPay, ceea ce pentru un batran fara card este greoi. Astept sa se modernizeze. RE: Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - HoratiuC - 07-10-2021 Si inca ceva referitor la oferta Hidroelectrica: cine stie care va fi pretul/kWh dupa 31.12? Valabilitatate oferta:01.07.2021 - 31.12.2021 Perioada de aplicare:08.07.2021 - 31.12.2021 La Nova e valabil pretul pana la sfarsitul lui aprilie. Valabilitatate oferta:01.10.2021 - 07.10.2021 Perioada de aplicare:01.10.2021 - 28.04.2022 RE: Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - Dan_R - 07-10-2021 Conform declaratiilor directorului Hidroelectrica, preturile daca se vor modifica (dupa finalul anului), vor fi oricum competitive fata de concurenta. O sa vedem atunci cat sunt de "lacomi". RE: Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE - Lyvyoo - 07-10-2021 Au zis ca fac achizitie de software ca nu mai fac fata... |