Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Kinu M47 Phoenix - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Rasnite (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Rasnite)
+--- Thread: Kinu M47 Phoenix (/Thread-Kinu-M47-Phoenix)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Kinu M47 - Zonga - 17-10-2019

Corect! Și bănuiesc că era vorba de cel al meu..

RE: Kinu M47 - Lyvyoo - 17-10-2019

(17-10-2019, 12:45)micrenda Wrote:
(17-10-2019, 12:25)coffecream dreams Wrote: Stii cumva pe cineva ce o vinde la 700?

Da, cei de la Kinu. A fost o comanda de grup pentru Kinu Phoenix cu preț de 700 RON (transport inclus). Este posibil sa mai are ceva bucăți pe stoc. Pentru comanda trebuie sa folosești formularul de reduceri. Sa ai grija ca este foarte probabil sa te atașezi de ea si sa nu îl mai vinzi!

Fabrica a transmis ca se poate completa oricand formularul. Daca intre achizitiile de grup apar rasnite ce depasesc anumite comenzi internationale (si mai mereu apar) atunci ei centralizeaza cererile din forum si trimit catre useri.

RE: Kinu M47 - renatoa - 17-10-2019

(17-10-2019, 13:39)Zonga Wrote: Corect! Și bănuiesc că era vorba de cel al meu..

Nu, a fost altul la 750 lei :) L-am si certat ca strica piata :)

RE: Kinu M47 Phoenix - TVTVTV - 27-10-2019

Bună seara.

Am decis de curând să intru în lumea aceasta minunată (și complexă!) a cafelei bune și citind că râșnița este (probabil) cel mai important instrument din dotarea unui espressoman am decis să-mi comand un Kinu Phoenix. Vă țin la curent cu parcursul comenzii.

RE: Kinu M47 Phoenix - lracu - 27-10-2019

(27-10-2019, 00:33)TVTVTV Wrote: ... am decis să-mi comand un Kinu Phoenix. ...
Succes!
Dupa ce-o primesti iti doresc sa ai spor la doza zilnica de "facut muschi".
Smile

Kinu M47 Phoenix - Oly - 27-10-2019

Desi la munca folosesc rasnita electrica, nu se compara ca "sentiment" cu rasnitul cu Phoenix. Imi place senzatia de rasnit manual.

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk

RE: Kinu M47 Phoenix - TVTVTV - 27-10-2019

(27-10-2019, 14:43)lracu Wrote: Succes!
Dupa ce-o primesti iti doresc sa ai spor la doza zilnica de "facut muschi".
Smile

Mulțumesc!

Am folosit un Skerton pt. ~o săptămână, râșnind pt. moka pot. Deci sunt în formă deja. Smile

RE: Kinu M47 Phoenix - TVTVTV - 28-10-2019

Update: Phoenix-ul este pe drum. Am avut noroc, mai aveau fix o bucată în stoc. M-am înarmat deja cu Columbia și Cuba de la Coffee Map. De abia aștept! Smile

RE: Kinu M47 Phoenix - dragos.stoian - 28-10-2019

Si eu am avut Skerton inainte de Phoenix si e muult mai usor si placut pe Kinu.
Si da,pt unii sentimentul de rasnit manual e placut dimineata

RE: Kinu M47 Phoenix - rdumitrescu - 28-10-2019

Sunt oarecum offtopic, dar comparația dintre Skerton și Kinu este ca cea dintre mașina lui Fred Flintstone și un Lamborghini. Sunt produse total diferite, atât ca preț cât și din punct de vedere al construcției. Ambele au locul lor pe piață, dar în afară de denumire, nu au nimic în comun.

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - rdumitrescu - 28-10-2019

(28-10-2019, 14:00)maki Wrote: si cum experienta?

Pentru mine a fost a doua experiență de genul acesta. Am mai făcut același lucru, în același format alături de Kinu și la World of Coffee Berlin. Diferența a fost că aici am îmbunătățit un pic câteva lucruri, cum ar fi faptul că am construit o măsuță / chiuvetă pentru spălat latiera, treabă care a simplificat mult procesul.

Spre deosebire de WOC, aici programul în care a fost deschisă expoziția a fost mai mare. 5 zile, versus 3 la Berlin, iar expoziția se închidea la 19:00, nu la 17:00. A fost mai obositor, dar în mod cert a meritat. 

Nu am experiență ca barista, deci probabil fluxul poate fi îmbunătățit, dar în principiu dimineața trăgeam câteva shoturi să stabilesc rețeta, shoturile din care nu gustam ajungând cappuccino-uri pentru cei de la stand / de la standurile vecine. Fiind cafele procesate natural, în lapte aveau o aromă foarte interesantă. Am observat că dimineața este destul de dificil să am încredere în capacitatea senzorială a mea. Din fericire, probabil aceeași limitare este și la vizitatori. După prânz am rămas cu impresia că începea să iasă cum trebuie cafeaua. 

A fost un volum mare de oameni. Sâmbătă, în ziua cea mai aglomerată, am folosit 3kg de cafea. Deja consum de cafenea mică Smile Unul din challengeuri a fost să explic italienilor că este o cafea diferită față de ce beau ei de obicei și că nu ar trebui să se aștepte la un espresso tradițional.

Un lucru care m-a surprins a fost deschiderea cu care au privit acest lucru. Practic toți au fost dispuși să încerce după ce le-am dat să miroasă cafeaua din pungă. Fie că aveau 20 de ani, fie că aveau 70, au zis că for să încerce un espresso. Și majoritatea au zis că le place, că este interesant. Că da, în mod cert nu este un espresso italienesc, dar că este o băutură foarte bună. Recunosc că eu eram cel care avea o prejudecată legată de rigiditatea lor, deși am fost de peste 30 de ori în Italia.

Cafeaua chiar a ieșit bună. Poate acasă o prefer un pic de tot mai acidă, dar am zis că totuși sunt în Italia și nu vreau să ajung la știri. Au fost la stand James Hoffman, Timothy Sweet (care m-a impresionat plăcut cu cantitatea de cunoștințe pe care o deține), John Buckman (care venise de fapt la Gabor / Smart Espresso Profiler care a fost și el guest la standul Kinu), tipii de la Whole Latte Love și, nu în ultimul rând, campionul național la prăjit cafea - @bogdan_geor. Plus sute de alți oameni. Sigur au mai fost ceva personalități, dar scriu un pic pe fugă.

Este probabil ceva adrenalină de la interacțiunea cu atâția oameni. Practic dimineața plecam de la cazare, iar pe la ora 15:00 mâncam un măr în loc de mic dejun. 

N-am avut niciun fel de probleme să răspund la întrebări legate râșnițele Kinu. În mare parte pentru că le folosesc de atâta timp, iar defecte nu le-am prea găsit. Din moment ce nu sunt parte din companie, n-am avut nicio reținere să răspund la orice alte întrebări legate de alte produse pe care le-am folosit. Cred că relaxarea asta a ajutat și în legătura cu oamenii cu care interacționam. Acum, că mă gândesc, nici dacă aș fi lucrat pentru Kinu nu cred că aș fi avut vreo reținere. Până la urmă produsul e acolo, îl poți ține în mână. Le-am dezasamblat și asamblat de 100 de ori pentru a le arăta diferențele dintre ele și în general lumea părea că apreciază acest lucru. 

Cei de la Kinu au adus și un mini stand cu ceas comparator pentru a arăta alinierea. Mi se pare un pas bun pentru a arăta că susții ceea ce afirmi. 

Legat de cafea, în general mai ajustam spre după-masă rețeta, când mi se părea că nu mai iese ce trebuie. Am băut foarte multă cafea, dar din fericire cofeina nu prea are un efect asupra mea. 

Per total, a fost o experiență foarte frumoasă

[Image: YSPSdQ1.jpg]

[Image: BgYmnm6.jpg]

[Image: 2JODtIh.jpg]

RE: Cum arata cafeaua ta de azi? - maki - 28-10-2019

@rdumitrescu multumesc pentru un raspuns in detaliu!

Cum arata cafeaua ta de azi? - Mihai L - 28-10-2019

La 800 shoturi ai depasit lejer un an de experienta pentru cineva care face doua pe zi timp de un an de zile... [emoji79]

RE: Kinu M47 Phoenix - TVTVTV - 20-11-2019

Salut!

Întrebare scurtă pt. posesorii de Kinu Phoenix: ce "setări" folosiți pt. espresso? La mine, cu Confort Blend de la Origo, stau pe 2.8.0 ca să obțin o curgere de ~60 ml în 30 de secunde (extrag pt. flat white deci merg pe 1:3). Merge și pe 2.7.0 dar deja îmi curg 60 de ml în 45 de secunde.

Merci fain. :)

Kinu M47 Phoenix - vladdooo - 20-11-2019

Pt flat white as extrage 1:2

Kinu M47 Phoenix - dev - 20-11-2019

De ce?

RE: Kinu M47 Phoenix - Kinderinho - 20-11-2019

Eu mi-am prins putin degetele :)
in sensul ca am desfacuto sa o curat si parca nu mai gasesc setarea potrivita sa iasa espresso cum trebuie curge putin greu dupa "pisu" folosind portafiltru naked pe intre 2.7 si 4 la fel daca scad nu prea mai curge daca cresc spre 4 curge prea repede.. cand am ansamblat piesele la loc am strans piulita bine dupa care am dat inapoi pana la zero si am setat dupa aceea 2.5 pana spre 4 cafeaua e proaspat prajita si am incercat mai multe feluri pe rasnita espresorului iese ok cafeaua.. nu stiu ce sa fac..
am pus putina vaselina alimentara la biluta aceia am gasit ceva pilitura .. acum am vazut pilitura dar este inglobata in vaselina aceea..

Kinu M47 Phoenix - micrenda - 20-11-2019

Primul lucru pe care ma vine aminte: ești sigur ca cuțitul este așezat bine pe ax?

Sunt 3 gauri pe cutitul și trebuie sa între in oricare dintre ei (nu știu dacă m-am exprimat corect)

Da e bine asezat are si un bulb care intra in gaura aia..

Kinu M47 Phoenix - micrenda - 20-11-2019

Ai cumva scos cuțitul exterior? (de câte știu eu, nu se mai poate scoate la Phoenix... Dar nu sunt sigur).

Poți sa încerci sa schimbi gaura în care sta bulbul aia.

Am desfacut iar tot scos axul a iesit cu tot cu rulmentul ultimul dar asta e ceva normal din cate am auzit curatat iar cafeaua de pe cutite.. montat la loc.. strans bine pana la zero desfacut 1 tura si pus la 1 si 3 linii.. acum iese bine.. ceva nu facusem bine prima oara cu reglajele macinaturii.. M-a ajutat colegul Renatoa ii multumesc si multumesc tie micrenda pentru implicare !
Cafele cum va doriti sa aveti ! Smile

RE: Kinu M47 Phoenix - Frenetik - 21-11-2019

(20-11-2019, 20:57)TVTVTV Wrote: Salut!

Întrebare scurtă pt. posesorii de Kinu Phoenix: ce "setări" folosiți pt. espresso? La mine, cu Confort Blend de la Origo, stau pe 2.8.0 ca să obțin o curgere de ~60 ml în 30 de secunde (extrag pt. flat white deci merg pe 1:3). Merge și pe 2.7.0 dar deja îmi curg 60 de ml în 45 de secunde.

Merci fain. :)

Eu râșnesc între 2.1.0 și 2.3.0 cu o curgere mai înceată, undeva pe la 40 de secunde. Gustul scuză mijloace.

RE: Kinu M47 Phoenix - TVTVTV - 21-11-2019

Vă mulțumesc frumos tuturor pentru răspunsuri. Smile
Deci eu râșnesc mare, cumva. Ciudat, că stă totuși în 9-10 bari Lelit-ul iar curgerea e OK. Posibil să nu aibă corespondență perfectă râșnițele, al'fel nu-mi explic.

RE: Kinu M47 Phoenix - Kinderinho - 21-11-2019

Tamparea o faci cum trebuie ? Ai tamper dinamometric sau tapmer normal ? Posibil si din tamparea cafelei sa dai curgerea .. si influenteaza presiunea.. cred ! :)

RE: Kinu M47 Phoenix - aditanase - 22-11-2019

Eu pentru rețetă de 1:2 stau intre 1.7.1 și 1.8.4, cel mai des intre 1.7.4 și 1.8.1, în funcție de cafea.

RE: Kinu M47 Phoenix - remusmarian - 22-11-2019

(22-11-2019, 14:15)aditanase Wrote: Eu pentru rețetă de 1:2 stau intre 1.7.1 și 1.8.4, cel mai des intre 1.7.4 și 1.8.1, în funcție de cafea.

Eu sub 2 blochez espressorul, indiferent de cafea. Între 2.0 si 2.3 ma joc.

RE: Kinu M47 Phoenix - Rala - 22-11-2019

1:8-2 cel mai fin si 2:1 cel mai grosier, 80 % din timp 1:9-3 - 2:0-0

RE: Kinu M47 Phoenix - TVTVTV - 25-11-2019

(21-11-2019, 19:09)Kinderinho Wrote: Tamparea o faci cum trebuie ? Ai tamper dinamometric sau tapmer normal ? Posibil si din tamparea cafelei sa dai curgerea .. si influenteaza presiunea.. cred ! Smile

Da. Pentru că sunt începător, când fac reglaje tampez pe cântar și fac temp surfing ca să țin toți factorii egali (mai puțin cel cu care "jonglez").

Ciudat, văd că lumea stă mult mai jos decât mine. Să fie așa de diferite râșnițele?

O să fac un experiment, să văd când înfund efectiv aparatul.

Mulțumesc pentru ajutor! Smile

RE: Kinu M47 Phoenix - pauls - 25-11-2019

Lelit PL41LEM + Kinu M47 Phoenix si la mine, oscilez intre 1.7 si 1.6 in functie de cafea, cantitate 18-19g si reteta clasica 1:2 in 25-28 secunde.

RE: Kinu M47 Phoenix - Laddu - 30-11-2019

Am postat aiurea, se poate sterge