Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Cesti espresso, capuccino, latte - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Accesorii si intretinere (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Accesorii-si-intretinere)
+--- Thread: Cesti espresso, capuccino, latte (/Thread-Cesti-espresso-capuccino-latte)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

RE: Cesti espresso, capuccino, latte - stefandinescu - 30-12-2015

Am si eu cesti illy si imi plac. Au toarta rotunda si sunt micute. Inafara de acestea mai imi plac cestile de Alba Iulia si cele Inker. D'0Ancap au produs cestile oficiale pentru World Barista Championship. Cele mai frumoase D'ancap imi par cele conice pentru flat white folosite la Latte Art.

Cesti espresso, capuccino, latte - rdumitrescu - 31-12-2015

(30-12-2015, 15:25)RaduCarutasu Wrote: Am observat ca la mine , in 40-50 de minute cestile foarte groase nu se incalzesc suficient si cafeaua mi se pare prea rece pentru a mai fi delicioasa . 

Eu pe La Pavoni (evident) nu pot încălzi cești, așa că le încălzesc cu abur. Țin duza de abur la 1-2 cm de perete / fundul ceștii și rotesc încet.

În 30 de secunde am ceștile fierbinți. Fiind cu pereți groși, ele rămân calde până rășnesc cafeaua și o pun în portafiltru.

RE: Cesti espresso, capuccino, latte - Mariano - 31-12-2015

Si eu cautam cestile cele ma groase :)

RE: Cesti espresso, capuccino, latte - RaduCarutasu - 31-12-2015

(31-12-2015, 02:14)rdumitrescu Wrote: Eu pe La Pavoni (evident) nu pot încălzi cești, așa că le încălzesc cu abur. Țin duza de abur la 1-2 cm de perete / fundul ceștii și rotesc încet.

În 30 de secunde am ceștile fierbinți. Fiind cu pereți groși, ele rămân calde până rășnesc cafeaua și o pun în portafiltru.

Sigur , metode de a le incalzi exista ! :idea:
Ca si mine , cei mai multi vor dori sa-si incalzeasca cestile pe expresor .
Cu cestile de espresso este mai simplu , insa ce ne facem cu cele pentru cappuccino care chiar sunt grele. Huh

Am cesti si de 386 g/buc , de 242 g/buc , dar si de 264 g/buc .
Am ajuns sa le prefer pe ultimile , deoarece arata la fel de bine , se incalzesc mai repede pe aparatul meu si nu am altceva de facut decat sa le iau de pe acesta si sa le asez sub portfiltru .  :P
In plus ceasca de 386 de g , dupa ce o umplu cu cappuccino ajunge sa cântărească aproape 500 de g .Daca adaug si farfuria ajung la cca 840 de g ! Huh
Cam mult parca ! O persoana mai delicata va resimtimacest lucru intr-un mod nu prea comod . :(

Acestea au 210 ml , 242,5 g/buc si prepar in ele bauturile cu doza dubla de espresso .
La final , pline cantaresc cam 420 de grame . Eu zic ca este destul !

RE: Cesti espresso, capuccino, latte - radudani - 31-12-2015

(31-12-2015, 10:02)RaduCarutasu Wrote: ... Cam mult parca ! O persoana mai delicata va resimtimacest lucru intr-un mod nu prea comod . :(

da, cam asta spuneam si eu mai sus, apropo de atractia peretilor grosi:
"o ceasca de latte plina, cu pereti de 9,x mm  ar putea sa depaseasca 750g, ceea ce cam ruineaza gratia cu care o doamna o tine in mana [Image: smile.gif]

indiscutabil, ceasca e un "obiect de cult" in lumea espresso, dar sunt situatii in care, la resurse limitate, cestile de portelan albe de la Apulum, sunt o alegere decenta!
folosesc numai asa ceva, la tot felul de capacitati, plus, din vremurile de inceputuri niste cesti ceramice rioba de latte (ceai), cu pereti grosi si supergrele...
asta in ideea ca portelanul e un foarte bun acumulator termic si ca nu poti sa faci prastie din orice :)
IMO, e de preferat sa dirijezi niste fonduri limitate spre o rasnita si un espressor mai sus de entry level, decat sa-ti dotezi coltul - de obicei din bucatarie - cu obiecte de cult... site VST, tampere dinamometrice, pahare gradate etc., in jurul unui entry level atat de dificil de strunit de catre un incepator;

RE: Cesti espresso, capuccino, latte - sorinherea - 31-12-2015

Are cineva experienta cu cestile de la Concept-Art din link-urile de mai jos?
Cesti espresso
Cesti cappuccino

RE: Cesti espresso, capuccino, latte - RaduCarutasu - 31-12-2015

(31-12-2015, 16:44)sorinherea Wrote: Are cineva experienta cu cestile de la Concept-Art din link-urile de mai jos?
Cesti espresso
Cesti cappuccino

Daca tie iti place forma este OK.
Vezi ce capacitate are fiecare tip in parte , espresso si cappuccino si , dupa aceea , poti sa hotarasti .
Volumele vor reflecta profilul tau de consumator . 
Am scris mai sus ce prefer si cum am ales eu . 
Cam la fel ar trebui sa iti faci si tu calculele ! 

Spor !

RE: Cesti espresso, capuccino, latte - Mariano - 31-12-2015

Am intrebat si eu de ele, dar tipa nu stia cati ml are fiecare.

Cesti espresso, capuccino, latte - sorinherea - 31-12-2015

Le masor eu pe ale mele dar nu știu pana la ce nivel trebuie umplute sa vedem câți ml încap.

RE: Cesti espresso, capuccino, latte - RaduCarutasu - 01-01-2016

(31-12-2015, 23:39)sorinherea Wrote: Le masor eu pe ale mele dar nu știu pana la ce nivel trebuie umplute sa vedem câți ml încap.

Pana sus , cel mult 1-2 mm sub margine .
ASSA , la mine are 150 de ml " plina ochi " iar ceșcuța de single shot 40 de ml , umplută la fel .

RE: Cesti espresso, capuccino, latte - lolita - 01-01-2016

Am văzut pe site-ul pentrubar.ro niște cești de espresso și cappuccino la preț foarte bun.
http://pentrubar.ro/totul-pentru-barista/307-ceasca-farfurie-cappuccino-portelan.html
http://pentrubar.ro/totul-pentru-barista/306-ceasca-farfurie-espresso-portelan.html
Ce ziceți de ele?

RE: Cesti espresso, capuccino, latte - Mariano - 01-01-2016

frumoase, dar era bine sa aiba ceva imprimat pe ele :)

RE: Cesti espresso, capuccino, latte - lolita - 01-01-2016

Este o firma in oradea care imprima doar pe sticlă și porțelan... Nu cred ca asta ar fi o problemă majoră.

RE: Cesti espresso, capuccino, latte - sorinherea - 02-01-2016

Caracteristici cesti Concept-Art [JoeFrex]
[Image: set6.jpg]
Cesti espresso
Capacitate ceasca: 60ml
Greutate ceasca: 133,7g
Greutate farfurie: 165,6g

[Image: sct6.jpg]
Cesti cappuccino
Capacitate ceasca: 150ml
Greutate ceasca: 241,0g
Greutate farfurie: 227,5g

RE: Cesti espresso, capuccino, latte - VladP - 11-01-2016

ECM din Heidelberg, Germania au niste cesti de espresso noi cu un design interesant. Grosimea peretelui este de circa 9mm cu buza tesita la X° este ergonomica - le-am incercat si mi-au placut.
[Image: 24256597ex.jpg]

[Image: 24256598jb.jpg]

Dar, ca orice ECM, au pretul lor: 30€ pentru doua cesti cu farfurie.

RE: Cesti espresso, capuccino, latte - TudorB - 11-01-2016

pai probabil au vrut sa corecteze ,,defectul'' celor de 9.1 de la nuova point

astea ar merita poate acei 30 .....daca ar fi fara logo-ul ala groaznic din punctul meu de vedere

totusi palermo ramane imbatabil ... mai ales prin plaja mare de capacitati.
singurul lucrul cu care eram deja pregatit cand am venit in lumea cafelei erau cestile :D

RE: Cesti espresso, capuccino, latte - RaduCarutasu - 11-01-2016

(11-01-2016, 21:30)VladP Wrote: ECM din Heidelberg, Germania au niste cesti de espresso noi cu un design interesant. Grosimea peretelui este de circa 9mm cu buza tesita la X° este ergonomica - le-am incercat si mi-au placut.

Ce volum au ? 
Eu caut ceva de 30 de ml , pentru un single shot .
Cele mai mici cest pe care le am au 45 de ml . Cand pun in ele 20 de g de lichid sunt pe jumatate goale si nu-mi place asta .

RE: Cesti espresso, capuccino, latte - VladP - 12-01-2016

(11-01-2016, 23:37)RaduCarutasu Wrote: Ce volum au ? 
Eu caut ceva de 30 de ml , pentru un single shot .

nu stiu, nu scrie nici pe web-pageul lor. Apreciez ca sint cel putin de 65-70ml. Cica tesitura marginii inlesneste cafeaua sa ajunga mai usor la receptorii de sub limba!

RE: Cesti espresso, capuccino, latte - TudorB - 12-01-2016

(11-01-2016, 23:37)RaduCarutasu Wrote:
(11-01-2016, 21:30)VladP Wrote: ECM din Heidelberg, Germania au niste cesti de espresso noi cu un design interesant. Grosimea peretelui este de circa 9mm cu buza tesita la X° este ergonomica - le-am incercat si mi-au placut.

a. Ce volum au ? ...
... b. Cand pun in ele 20 de g de lichid sunt pe jumatate goale si nu-mi place asta .

b. am mai descoperit o drama a lumii intai (sper sa nu te superi pe mine pentru gluma :) )
a. cica ar fi de 68ml

RE: Cesti espresso, capuccino, latte - Pascalau - 12-01-2016

(11-01-2016, 22:59)TudorB Wrote: ...daca ar fi fara logo-ul ala groaznic...

Sunt si fara logo. 
http://www.walkuere-porzellan.de/epages/61512184.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/61512184/Categories/Kaffee-Serien/rossi/Espresso

(12-01-2016, 09:33)Pascalau Wrote:
(11-01-2016, 22:59)TudorB Wrote: ...daca ar fi fara logo-ul ala groaznic...

Sunt si fara logo. 
http://www.walkuere-porzellan.de/epages/61512184.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/61512184/Categories/Kaffee-Serien/rossi/Espresso

ce inseamna sa ai rabdare..... :)
eu am abandonat foarte rapid dupa ce am intrat pe site....merci !
am gasit si documentul de prezentare (atasat)....pacat ca nu scrie grosimea peretilor
daca e cineva interesat sa-mi spuna pentru ca s-ar putea sa iau, dar la cate cesti am pachetul de 6 e prea mult ca numar....si fiind momentan fara stoc nu stiu daca ma tine impulsul pana revin :)

(12-01-2016, 10:09)TudorB Wrote: ....pacat ca nu scrie grosimea peretilor

am apreciat la ochi grosimea de 9mm. Dupa parerea mea, comparind cu alte cesti, au peretii grosi.
Capacitatea este de 60ml, conform prospectului. Pot sa mai spun ca realizarea este mult mai atenta si fara greseli (asa cum ne-am obisnuit de la cestile italiene).

^^ da, te cred, mai ales ca la greutati vad ca sunt foarte apropiate de palermo
sper ca finisajul (care pe mine sincer nu ma deranjeaza absolut deloc la palermo) si panta aia sa justifice dublarea pretului ca altfel imi voi da singur cu ele in cap :D

(11-01-2016, 23:37)RaduCarutasu Wrote: Eu caut ceva de 30 de ml , pentru un single shot .

@RaduCarutasu: ce zici de astea: KAHLA Café Sommelier Espresso Cup 0,03l ?
Au peretii de circa 5-6mm. Mie nu mi s-au parut atit de mici - cred ca fiecare masoara volumul cum crede.
Costa 21€ / 4 bucati (cu farfurie).

RE: Cesti espresso, capuccino, latte - TudorB - 14-01-2016

(12-01-2016, 18:24)VladP Wrote:
(11-01-2016, 23:37)RaduCarutasu Wrote: Eu caut ceva de 30 de ml , pentru un single shot .

Au peretii de circa 5-6mm. Mie nu mi s-au parut atit de mici - cred ca fiecare masoara volumul cum crede.

cred ca era greu de facut la asa dimensiune cu pereti mai grosi
poza comparativa next week pe sfarsit......... cica

RE: Cesti espresso, capuccino, latte - lolita - 14-01-2016

(14-01-2016, 13:32)TudorB Wrote:
(12-01-2016, 18:24)VladP Wrote:

cred ca era greu de facut la asa dimensiune cu pereti mai grosi
poza comparativa next week pe sfarsit......... cica
pe siteul online scrie:
  • Menge: 2 Espresso Doppio Tassen mit Untertassen
asta inseamna ca sunt 2 seturi de ceasca + farfurie la 21,50eur (4 bucati se refera la 2 cesti + 2 farfurii)...
corect?
putin cam scump... iar cele maro sunt si mai scumpe!

^^ da, fix cum ai presupus 10.75€ / ceasca+farfurie (fara transport) - e scump doar in functie de sistemul de referinta.

fiind made in germany adauga la pret :)
si coloratul tot timpul adauga la pret si e doar ornamental....se poate duce in timp, face mai grea mentenanta si mai risti si sa ingurgitezi :) deci inutil, mai ales daca e la interior (gen cele de la walküre) .

RE: Cesti espresso, capuccino, latte - VladP - 14-01-2016

(14-01-2016, 13:41)lolita Wrote: pe siteul online scrie:
  • Menge: 2 Espresso Doppio Tassen mit Untertassen
asta inseamna ca sunt 2 seturi de ceasca + farfurie la 21,50eur (4 bucati se refera la 2 cesti + 2 farfurii)...
corect?

da, ai dreptate, sorry! - este vorba de doua cesti si doua farfurii. Dar vezi ca tu te-ai uitat la altceva (Espresso DOPPIO, cu motiv pe interior si exterior, nu la cele albe de 0,03l).

tot atata costa si alea simple de 0.03

RE: Cesti espresso, capuccino, latte - TudorB - 19-01-2016

update:

atasat imagini cu cestile in cauza comparate intre ele cu palermo
aceeasi cantitate de apa (aprox. 25 grame / 30 ml)
sincer.....nu inteleg cum poti publicita cele de la kahla la 0.03....sunt aproape fix la fel cu palermo la capacitate desi putin mai scunde......0.06-le de la walküre pare sa dea mult mai bine la cantitati mici (@RaduCarutasu)
in schimb farfuria de la hahla are un aspect placut, iar logo-ul realizat in adancime prin presare in zona in care vine pusa ceasca (sper ca se vede in imagine) e un detaliu de efect.
sper ca aceasta postare sa ajute eventuali doritori in a se decide.