![]() |
|
Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espresso art, cafea, prajire si latte art (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espresso-art-cafea-prajire-si-latte-art) +--- Forum: Cafea (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Cafea) +--- Thread: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor (/Thread-Ce-tipuri-de-cafele-va-plac-in-mod-deosebit-si-de-la-ce-prajitor) |
RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - honciucmihai - 12-02-2015 Din experienta mea de prajitor din 1997 ( adica 18 ani ) pot spune cu sinceritate ca robusta nu este o cafea proasta doar ca se adreseaza unui segment mai "scurt " de gusturi . asa cum arabicele sunt de mai multe calitati si robusta urmeaza aceleasi reguli ,sunt robuste si robuste una este Vietnam si altceva este India sau Uganda , una este Catimor si altceva este Sarchimor , intradevar poti spune ca are gust de lemn ars dar daca stii sa o prajesti , sa o combini cu diverse arabice , sa te " joci " cu ea robusta devine o cafea excelenta daca iti place cafeaua "mai hard " . Totusi ca Single Origin nu prea o recomand ,asta ca o mica paranteza . Ideea este ca sunt putine robuste de calitate si acestea costa mai mult decat unele arabice ( oare de ce ? ) RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - radudani - 13-02-2015 +1 anii trecuti, Sethuraman Estates, India, a obtinut 2 certificari de calitate, Q Robusta™ ale Coffee Quality Institute acum vad ca Uganda are multe calificari CQI: ugacof uganda - 83 p, Ankole coffee producers coop - 83.75 p; la arabica, primele 10 gradate sunt intre 86,8 si 88,8 pct - 5 Ethiopia, 2 Brazil, Peru, Mexico, Costa Rica; RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - organon - 18-02-2015 Azi am baut ,fortat de imprejurari, din cafeaua ce se aflase intamplator in pachetul spart la transport.Dar ceea ce a compensat micul accident a fost o surpriza extrem de placuta.E vorba de cafeaua Guatemala Antigua furnizata de Ecuator Cafe.Excelenta.In general imi plac cafelele la care gustul fructelor tropicale este mai pregnant fara a fi insa prea acide.Extrem de echilibrata si cu nuante bine definite.Cred ca am deja o candidata serioasa la podium,o preferata la postul detitular de drept,intr-un sport in care echipa este formata doar din 4 jucatori lunari.Sunt abia la inceput si mai am de cautat.Oricum sunt destule oferte. RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - organon - 18-02-2015 Rectific ,mai ales flori exotice si condimente. RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - kheptan - 18-02-2015 de dragobete mi-am luat sarkis amore e încă virgilă dar mi-a umplut cămara cu un miros aparte :) RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - sebas - 19-02-2015 Panama Geisha-Ecuator cafe- este excelenta. Dupa mai multe incercari am reusit sa-i gasesc gradul de macinare si cantitatea corespunzatoare pentru un dublu espresso bestial. Galapagos - Sarkis - alt sortiment de care sunt indragostit. RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Lyvyoo - 09-04-2015 Inca o data, bravo Radu Papajacques pentru Panama Casa Ruiz. Una dintre preferatele mele in materie de cafea de la prajitorii autohtoni. Spre deosebire de alte sortimente imi place ca e mai "deschisa", neacoperita de fum sau cenusa, cu un corp evident dar fara sa fie exagerat, usor aciduta, plus partea de arome specifica. Mai adaug niste bunatati pe gustul meu - Burundi de la HotSpot, Sulawesi de la Guido, Ethiopia Sarkis, Panama Gheisha Ecuator, blendul Yum'espresso barista de la Yume (de saptamana viitoare public) si lista ar putea continua. Chiar cred ca Romania are un nivel destul de ridicat al prajitoriilor si indiferent de buget ai de unde alege. Ramane sa vedem " batalia" pe zona cafelelor de specialitate, zona care oricum trebuie explicata mai bine caci e destul de confuza in acest moment. RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - honciucmihai - 09-04-2015 Cafeaua de specialitate , pastrand conceptul de proaspat prajit , va veni in Romania probabil atunci cand nisa se va dezvolta si va exista putere de cumparare pe acest segment , trebuie sa intelegem ca pretul difera , adica de la 7-8 euro ( verde , pret Hamburg) la 15-18 euro ( aceleasi conditii ) deocamdata suntem in fazele de inceput. Tineti cont vorbesc de PROASPAT PRAJITA , este foarte usor sa spui ca este prajita ieri si ea sa aiba 2 saptamani . Sa nu fortam lucrurile totul va veni de la sine , ganditi-va unde eram acum 2 ani RE: Unde ai baut o cafea Buuuna... - organon - 14-05-2015 Asa gust bogat in arome de fructe nu am intalnit pana acum.E o Etiopia Yirgacheffe kokkanna de la Hotspot.Exceptionala. RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - vct1976 - 14-05-2015 Etiopia Sidamo & India Monsooned Malabar de la //Coffee Map Roastery// Kenya AA PLUS Kegwa prajita filtru ( folosita la Aeropress ) si El Salvador Loma La Gloria de la //Hotspot// Malawi de la //Ecuator// RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Lyvyoo - 14-05-2015 Adaug si eu o Burundi de la Origo (se pare ca e la moda Burundi :) ) care m-a ravasit rau de tot, atat in cafenea cat si acasa! Bravo Ernest! RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Bogdan D. - 20-05-2015 Burundi de la Hotspot e foarte buna pe espressor HX, nu e la fel din pacate, pe Lelit, sau cel putin nu-mi reuseste. Pe Lelit imi place Alma Negra - Costa Rica de la Origo. Acestea sunt recomandarile mele de incepator :) (cam 10 incercate pana acum) (la cele de specialitate ma refer) RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Lyvyoo - 21-05-2015 Bun venit Bogdan, Sa iti pui echipamentele in semnatura, din optiunile profilului. RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - astinga - 21-05-2015 (20-05-2015, 23:49)Bogdan D. Wrote: Burundi de la Hotspot Burundi la Hotspot e gata. Stoc epuizat. :( RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - axy76 - 21-05-2015 la fel si El Salvador Loma La Gloria :( Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - vladdooo - 21-05-2015 Vor fi aduse din nou sau inlocuite? RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - vct1976 - 22-05-2015 (21-05-2015, 17:52)axy76 Wrote: la fel si El Salvador Loma La Gloria :( El Salvador Loma La Gloria mi-a placut foarte mult. Nu pot spune acelasi lucru despre Burundi. RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - bogdan373 - 22-05-2015 Honduras San Jose, de la Hotspot, cea mai buna cafea pe care am baut-o. Foarte cremoasa si dulce. Cu Burundi nu prea m-am inteles... RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - organon - 22-05-2015 Pana acum sincer sa fiu ,cafelele cu cele mai pregnante arome,absolut distincte din punct de vedere al gustului de toate celelalte pe care le-am baut(doar vreo 20 pana acum,ceea ce oricum e prea putin fata de ceea ce se poate consuma ,ca sa nu mai vorbesc si de limitele aparatului meu fata de un HX sau DB sa zicem),mi s-au parut variantele de etiopia de la Hotspot. RE: Unde ai baut o cafea Buuuna... - organon - 20-06-2015 Mama mia!Panama Geisha! Intra-adevar iesita din comun.Am fost nevoit sa cobor serios pe la 2 si M.Cred ca trebuie sa merg spre T,ca e mai tare prajita,dar asta nu are nici o importanta.Pot spune acum cu siguranta ca este preferata mea.Dupa vreo 20 de feluri inecrcate in sfarsit am gasit ceea ce voiam.Ma rog e pe gustul meu,eu preferand cafelele mai aromate, cu gust mai fructat,mai viu.Are tot ce vrei,corp,crem,gust si arome teribile.De acum incolo va fi mereu in ceasca.
RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - coffeesnob - 20-06-2015 (20-06-2015, 11:08)organon Wrote: De acum incolo va fi mereu in ceasca. Hehe, pana se termina :P RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - organon - 20-06-2015 Din fericire mai sunt cateva,asta fiind un domeniu in care nu simt deloc nevoia sa fiu monogam.Pai nu e cafea arabica :D ?!Mergem la targ,vedem ,ne place ,luam si ....Mai departe nu spunem...,oricum se vad puii in cesti din ce in ce mai multe,mai diverse si mai aburinde.Si e bine asa ,evitam in felul asta consaguinizarea. RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - vct1976 - 20-06-2015 (20-06-2015, 11:08)organon Wrote: Mama mia!Panama Geisha!De la ce parjitor? RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - organon - 20-06-2015 Ecuator.Dar atentie,asa cum am mai zis, ei prajind traditional mai tare,trebuie sa coborati serios de la inceput rasnirea,pentru ca altfel expresorul are simptome de "prostata",mergand pana la glob vezical si Doamne fereste de nevoia sonda si de doftoroi! RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - baloozzy - 20-06-2015 Ca posesor de Vario recalibrated (sa va traiasca!) nu cumva rasnirea trebuie urcata, adica mai spre grosier? RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - organon - 20-06-2015 Da,mai spre grosier,eu m-am referit strict la locatia cursoarelor in ordinea lor alfabetica si numerica,adica am trecut de la 1 la 2 si de la m la s.Deci foarte mult,pentru ca daca o lasam asa cum era reglata inainte ,statea mult si bine fortand pompa.Am rezolvat-o cat se poate de repede si cu rezultate ok.Cred ca o sa incerc extractia putin ma jos,cand pidul imi va arata pana in 93 de grade.Timpii de curgere sunt corecti acum.Cam atat pot cu classicul meu.Dar e bine si asa pana la saltul in hiperspatiu cu E61,deocamdata exploram planetele telurice ale sistemului solar. RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - baloozzy - 20-06-2015 Piesa asta este hit: Nu-i general cum e shogunu Si nici grup ca E61 :69: Asta ca o mică zâmbră. RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - RaduCarutasu - 20-06-2015 . (20-06-2015, 13:02)baloozzy Wrote: Propun deschiderea unui subtopic aici, pentru ca intrebarea din titlu, in cazul lui RaduCarutasu, nu isi are sensul. Mai corect mi se pare ceva de genul: Cu ce isi mai delecteaza Radu Carutasu papilele, nasul si ochiul? Nu am avut intentia de a deturna sau schimba sensul topicului . Am crezut ca pot sa scriu cateva impresii acolo tinand cont ca am postat si o poza cu cafelele de azi, iar shotul a fost extras din soiul amintit si comentat apreciativ ( mai sus) de un coleg. Promit sa fiu cuminte si nu mai fac ! RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - baloozzy - 20-06-2015 Nu asta a fost scopul, am dorit decat un alt fel de felicitari. Plus ca au si un scop didactic, nu ne lasa pe tanjeala. RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Lyvyoo - 20-06-2015 Radu, baloozzy e tatal glumelor :) S-a referit la sensul precizat de el mai sus, mai ales ca esti un exemplu de activitate pe acest topic. |