Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Un prajitor pentru acasa de unde se poate cumpara ? - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espresso art, cafea, prajire si latte art (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espresso-art-cafea-prajire-si-latte-art)
+--- Forum: Prajire acasa (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Prajire-acasa)
+--- Thread: Un prajitor pentru acasa de unde se poate cumpara ? (/Thread-Un-prajitor-pentru-acasa-de-unde-se-poate-cumpara)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

RE: Un prajitor pentru acasa de unde se poate cumpara ? - renatoa - 31-03-2021

(31-03-2021, 11:04)Fane Wrote: daca sta mult pe kickstarter si le place chinejilor ideia....

Am deschis topic nou despre astfel de prajitoare, ideea nu e noua, cine ar fi vrut sa se inspire avea de unde pana acum.

Apropo de inspiratii, am dat intamplator zilele astea peste un roaster antic, anul aproximativ 2000, care pare sa fie sursa pentru chinezaria care se vinde acum si la barshaker, asa ca... nu pare o piata care sa se miste prea vivace.
Este vorba de Hearthware Precision.
https://ineedcoffee.com/home-roasting-with-the-hearthware-precision/

RE: Un prajitor pentru acasa de unde se poate cumpara ? - mihneasusan - 01-04-2021

(10-03-2021, 19:31)Y'not Wrote:
(09-03-2021, 22:27)Elian_CT Wrote: Întrebare - chiar merita sa cumperi un prăjitor (echipament, nu un B. Georgescu etc)? Cine a făcut acest pas a renunțat la comenzi de cafea la prajitorii?
Mai sunt si acei, care cumpăra un aparat de prăjit cafea nu pentru ca s-au saturat de comenzi de cafea la prăjitorii, ci pentru ca n-au acces la un asemenea serviciu.  Si atunci ori înveți sa prăjești cafeaua după propriul gust, ori pleci la supermarket sa cumperi "pesmeți"  Sad
Sau mai apare cate unul căruia i se pare la un moment dat că ceea ce a prăjit el este mai sus decât una din cafelele premium cumpărate de la un prăjitor de top (cafea verde din aceeași regiune dar de la ferme diferite). Ii da consoartei din ambele variante și doamna alege ceașca cu licoarea lui. Mai cheamă un prieten care bea și el doar cafea de specialitate, face un test blind și iarăși câștigă ceașca lui. Din acest moment, întoarcerea la prăjitorii este doar pentru comparații și menținerea standardelor. Problema este că până ajungi acolo durează câteodată ani. Dacă nu este pasiune ci doar dorința de a economisi bani, vei bea multa cafea proasta ani de-a rândul in loc sa te bucuri de mai puțin dar de calitatate.

RE: Un prajitor pentru acasa de unde se poate cumpara ? - coffeesnob - 01-04-2021

(09-03-2021, 22:27)Elian_CT Wrote: Întrebare - chiar merita sa cumperi un prăjitor (echipament, nu un B. Georgescu etc)? Cine a făcut acest pas a renunțat la comenzi de cafea la prajitorii? Poți scoate dintr-o cafea >85p la un prăjitor de casa la fel cum scoate un profesionist pe un Giessen, Probat, Loring etc (experimentat fiind)?

Eu zic ca merita, daca chiar esti pasionat si gandesti pe termen lung. Financiar, eu mi-am calculat ca in aprox. 4 ani mi-am amortizat prajitorul (Aillio Bullet).

Ca rezultate sunt chiar multumit de ce scot si sunt destul de pretentios si am incercat cafea prajita de la multe surse din tara si de-afara. Probabil sunt subiectiv dar de, si papilele tot ale mele sunt :).
De la prajitorii comand foarte rar, doar daca gasesc ceva cafele chiar deosebite.

De obicei prajesc la o tura aceasi origine dar cu 2,3 abordari diferite ca si profil, gen o prajire mai usoara pentru filtru, una prin zona care imi place de espresso si ocazional una un piiiic mai prajita daca am musafiri care vor cu lapte sau simt ca as bea un espresso mai dulce :). Ideea e ca ai flexibilitate si poti explora o origine.

Plus ca daca ai un congelator mai serios si dai de o cafea buna, teoria e ca o poti stoca in verde ani buni fara degradare. Asta e citire de la George Howell, nu am incercat-o inca dar chiar vreau sa testez teoria candva.

RE: Un prajitor pentru acasa de unde se poate cumpara ? - renatoa - 16-09-2021

https://www.espressoman.ro/forum/Thread-modare-popcorn-maker-pt-prajit-cafea?pid=164783#pid164783

RE: Un prajitor pentru acasa de unde se poate cumpara ? - Mihai L - 16-09-2021

Observ aceeasi abordare "profesionista"...
Comparatia se face constant intre un tont care degeaba are prajitor serios, cu senzori, calculator, etc (el nu stie de fapt nici care e cafeaua verde, uneori o mai prajeste si pe aia prajita deja, plus ca el ia cafeaua verde de undeva de pe camp, la 90 puncte sub speciality) si un maestru care prajeste la ceaun dar are toate ecuatiile in cap, vede in infrarosu iar graficele i se proiecteaza pe scoarta cerebrala. In orice moment are derivatele calculate la milisescunda. Si cafea verde de o calitate rezonabila, dar o regleaza din paine prajire peste o cafea de competitie.  :D
Evident, cel din urma este castigatorul detasat.  Tongue

RE: Un prajitor pentru acasa de unde se poate cumpara ? - Chiordiacul - 09-11-2021

O comanda de grup de pe alibaba ar fi excelenta vrea cineva un aparat pentru acasa mai ieftin am vazut niste preturi bune cu 500 lei poti cumpara ceva acceptabil spre bun.Nu vorbim aici de aparate de mii de euro.

RE: Un prajitor pentru acasa de unde se poate cumpara ? - renatoa - 09-11-2021

Nu crede tot ce vezi acolo... acum muncesc la unul ca sa il fac capabil de o prajire decenta, si am aruncat toata electronica cu care a venit.
Plus ca e nevoie sa poti evalua si ce e in spatele pozelor, nu tot ce arata a ozn poate sa si zboare...

As vrea sa stiu si eu cum pot comanda de pe Alibaba ca particular din Europa  Confused Huh

RE: Un prajitor pentru acasa de unde se poate cumpara ? - Fane - 09-11-2021

(09-11-2021, 12:14)renatoa Wrote:  nu tot ce arata a ozn poate sa si zboare...

daca nu poate sa zboare nu-i OZN, e numai ON! :P
(09-11-2021, 12:14)renatoa Wrote: As vrea sa stiu si eu cum pot comanda de pe Alibaba ca particular din Europa  Confused Huh
daca vinde si la bucata le gasesti de obicei si pe aliexpress.

Asa stiam si eu, ca Aliexpress este interfata alibaba pentru privati si non-asiatici.
La alte preturi decat alibaba si de regula fara discounturi de cantitate.
Mai nou aliexpress integreaza si tva-ul european.

RE: Un prajitor pentru acasa de unde se poate cumpara ? - dijon - 09-11-2021

(09-11-2021, 12:53)renatoa Wrote: Mai nou aliexpress integreaza si tva-ul european.

il integreaza la modul urmator: platesti produsul+transportul, de duci la vama unde platesti tva-ul+taxele vamale pe pretul total, contactezi vanzatorul care iti spune sa "open dispute" pe motive de tva, primesti in cont restituirea tva din pretul produsului (fara taxe vamale+tva pe transport)

RE: Un prajitor pentru acasa de unde se poate cumpara ? - Chiordiacul - 09-11-2021

De exemplu gasesti un produs pe alibaba unii vand si la bucata scrie pe pagina lor dupa care intri pe messengeru lor si ei iti scriu cat e pretul pe buc.

RE: Un prajitor pentru acasa de unde se poate cumpara ? - Laddu - 09-11-2021

Nu e adevărat. Tva e inclus în prețul produsului la momentul efectuării comenzii. Ai chiar detaliile în sumarul tranzactiei în care e specificat tva. 

Daca ai pățit asa ceva, te-a taxat vameșul pentru ca probabil a putut.

(09-11-2021, 12:14)renatoa Wrote: Nu crede tot ce vezi acolo... acum muncesc la unul ca sa il fac capabil de o prajire decenta, si am aruncat toata electronica cu care a venit.
Plus ca e nevoie sa poti evalua si ce e in spatele pozelor, nu tot ce arata a ozn poate sa si zboare...

As vrea sa stiu si eu cum pot comanda de pe Alibaba ca particular din Europa  Confused Huh
Ce tip de aparat ai cumparat sa ma feresc si eu de el

Pana la 150e nu platesri vama

(09-11-2021, 14:17)Laddu Wrote: Nu e adevărat. Tva e inclus în prețul produsului la momentul efectuării comenzii. Ai chiar detaliile în sumarul tranzactiei în care e specificat tva. 

Daca ai pățit asa ceva, te-a taxat vameșul pentru ca probabil a putut.
Pana la 150 e nu platesti vama

[Image: NKy6pjw.jpg]Asa se face

Referitor la 150 Euro, confunzi vama cu tva-ul. Acesta se plateste de la 10 euro in sus.
Taxele vamale, sau mai corect accizele, sunt mult mai mici decat TVA-ul, de exemplu 3.4% pentru electrocasnice, nu ele sunt cele care te incarca la pret simtitor.
Succes la negocieri cu chinezii :)
Lucrand cu ei direct in productie 2 ani, la inceputul anilor 2010, eu m-as feri de orice. Ei copiaza ceva ca sa arate la fel, nu ca sa si mearga/performeze la fel ca originalul. Cei care lucreaza de capul lor, fara sa aiba un contractor vest european care sa ii indrume clar si precis ce sa faca, pur si simplu nu inteleg la ce lucreaza si cum ar trebui sa functioneze in final.
Prajitorul in discutie de exemplu are un buton de dozare a caldurii, lo-med-hi, care pur si simplu nu face nimic ! Pe toate trei pozitiile da caldura la maxim ! Urmarind circuitele in interior se vede clar ca nici nu are vreun element de comanda care sa modifice putere in rezistenta de incalzire.

(09-11-2021, 14:42)renatoa Wrote: Referitor la 150 Euro, confunzi vama cu tva-ul. Acesta se plateste de la 10 euro in sus.
Taxele vamale, sau mai corect accizele, sunt mult mai mici decat TVA-ul, de exemplu 3.4% pentru electrocasnice, nu ele sunt cele care te incarca la pret simtitor.
Lucrand cu ei direct in productie 2 ani, la inceputul anilor 2010, eu m-as feri de orice. Ei copiaza ceva ca sa arate la fel, nu ca sa si mearga/performeze la fel ca originalul. Cei care lucreaza de capul lor, fara sa aiba un contractor vest european care sa ii indrume clar si precis ce sa faca, pur si simplu nu inteleg la ce lucreaza si cum ar trebui sa functioneze in final.
Prajitorul in discutie de exemplu are un buton de dozare a caldurii, lo-med-hi, care pur si simplu nu face nimic ! Pe toate trei pozitiile da caldura la maxim ! Urmarind circuitele in interior se vede clar ca nici nu are vreun element de comanda care sa modifice putere in rezistenta de incalzire.
Citeste si tu si vezi https://www.customs.ro/calatori/bunuri-expediate-prin-colete si dupa ce citesti atunci vorbeste

(09-11-2021, 16:14)Chiordiacul Wrote:
(09-11-2021, 14:42)renatoa Wrote: Referitor la 150 Euro, confunzi vama cu tva-ul. Acesta se plateste de la 10 euro in sus.
Citeste si tu si vezi https://www.customs.ro/calatori/bunuri-expediate-prin-colete si dupa ce citesti atunci vorbeste
Crezi ca astea dupa ebay nu sunt tot din China?. Eu ma indoiesc ca sunt mai bune

[Image: YdXUJD7.png]De genul asta de prajitoare ce parere aveti?

La ambele avem exemplu clar de "citeste/priveste, si nu pricepe" ... nu mai zic cum se cheama oficial asta, este plina presa... doar ca unii au impresia ca se aplica doar la scolari.

Quote:B. Bunuri expediate către persoane particulare ca urmare a comenzilor făcute prin Internet, corespondenţă, telefon sau telechat. 

În cazul în care primiţi un colet ca urmare a unei comenzi efectuată prin Internet, corespondenţă, telefon sau telechat, eliberarea bunurilor se poate face cu scutire de la plata taxelor vamale numai dacă valoarea globală a bunurilor nu depăşeşte valoarea de 150 EURO. 

Si, repet, taxele vamale si TVA-ul sunt lucruri diferite !
Informeaza-te si pe urma arunca cu vorbele. Unii, care se ostenesc sa iti raspunda, fac operatiile astea saptamanal, de ani de zile.

Despre asa zisul "prajitor" aflii mai multe aici:
https://homeroasters.org/forum/viewthread.php?thread_id=6659&highlight=contact&pid=74085#post_74085
Dar ma indoiesc ca te va convinge ceva, la cat de convins pari de succesurile avute cu aparatul de popcorn.

Eu am citit ca in cazul comenzilor de pe magazine online daca suma depaseste 150e atunci se aplica taxe vamale tva este altceva daca nu este asa te rog sa ma.scuzi in privinta masinii de popcorn sunt si eu incepator si ma joc cu aparatul de popcorn sunt incantat ca e prima data cand prajesc cafea si imi place ideea ce o urma voi vedea.

RE: Un prajitor pentru acasa de unde se poate cumpara ? - Fane - 09-11-2021

aia cu tva-ul doar la produse peste 10$ s-a scos cu noile reglementari UE. se plateste tva indiferent de suma. teoretic tva-ul se retine la sursa, adica aliexpress si apoi ar trebui virat statului roman. dar din cauza ca posta noastra nu-i conectata la nu mai stiu ce baza de date te taxeaza si vamesul roman, tu urmand sa deschizi disputa la aliexpress ca sa-ti recuperezi banii.

RE: Un prajitor pentru acasa de unde se poate cumpara ? - renatoa - 10-11-2021

Uite, pe concrete, extras factura venita azi, TVA si taxe la o scula care a costat vreo 200 Euro, mai exact 1153.88 lei

RE: Un prajitor pentru acasa de unde se poate cumpara ? - KrisssKros - 10-11-2021

Chiar astazi am primit un colet din China. Comandat si platit pe aliexpress, unde mai nou (din iulie a.c.) se specifica mai la toate produsele ca in pret sunt toate taxele incluse (taxe vamale + tva). Coletul a fost 16 USD si mi l-a adus postarita azi la usa, fara aviz, drumuri la oficiul postal, plati suplimentare, etc.
Curios este ca am ales "AliExpress Saver Shipping", dar a circulat cu tracking no. de Ungaria (UA*****HU), insa doar pe aliexpress putea fi urmarit (ca in poza atasata), niciun alt motor de tracking nereusind sa il identifice, nici macar site-ul postei maghiare.
[Image: MMjzmlB.jpg]

Da, pe Ali sunt vanzatori care au aplicat pentru inrolarea in sistemul de TVA EU si vanzatori care nu. Se specifica in majoritatea cazurilor, dar nu la toate. 
La obiectul meu pe Ali aveam afisat pretul complet, cu tva/taxe, dupa care cand am trecut la plata s-a operat un discount de 41 Euro, la care a aparut urmatoarea explicatie:

Price Adjustment - € 40,97

Acesta este un exemplu de agent economic care nu are incheiata intelegerea cu EU, dar are obraz si imi arata pretul complet.
Altii doar ma avertizeaza, imi pun doar pretul lor, dar nu imi fac calculul detaliat sa fiu pregatit
Altii nici nu te avertizeaza :)

RE: Un prajitor pentru acasa de unde se poate cumpara ? - KrisssKros - 10-11-2021

(10-11-2021, 16:06)renatoa Wrote: Da, pe Ali sunt vanzatori care au aplicat pentru inrolarea in sistemul de TVA EU si vanzatori care nu. Se specifica in majoritatea cazurilor, dar nu la toate. 
La obiectul meu pe Ali aveam afisat pretul complet, cu tva/taxe, dupa care cand am trecut la plata s-a operat un discount de 41 Euro, la care a aparut urmatoarea explicatie:

Price Adjustment - € 40,97

Acesta este un exemplu de agent economic care nu are incheiata intelegerea cu EU, dar are obraz si imi arata pretul complet.
Altii doar ma avertizeaza, imi pun doar pretul lor, dar nu imi fac calculul detaliat sa fiu pregatit
Altii nici nu te avertizeaza Smile

Chiar foarte utila observatia, multumim!
Eu credeam ca toti de pe aliexpress au cam fost obligati prin termenii si conditiile platformei.
Se pare ca e necesara atentie sporita si eventual un chat cu vanzatorul inainte de comanda, la produsele mai scumpe.

L.E.
Si totusi... precizarea de la pct.2 ("Since you are located in a jurisdiction not subject to EU VAT rules...") e cel putin "dubioasa". Nu cumva ai atasat contului de pe care comanzi vreun card/cont deschis in afara EU sau poate pe vreun p.f.a., i.i., s.c., etc neplatitoare de TVA?

Apare notita aia si daca nu esti logat, cred ca e generica Smile

Uite si alta forma de atentionare, pentru cazul cand tva-ul se opreste "la sursa" adica in China, si poti avea necazuri cu ai nostrii, dupa cum zicea Fane

RE: Un prajitor pentru acasa de unde se poate cumpara ? - Chiordiacul - 10-11-2021

[Image: 8vYYNi9.jpg]
De acesta ce parere aveti?

(10-11-2021, 17:28)renatoa Wrote: Apare notita aia si daca nu esti logat, cred ca e generica Smile

Uite si alta forma de atentionare, pentru cazul cand tva-ul se opreste "la sursa" adica in China, si poti avea necazuri cu ai nostrii, dupa cum zicea Fane
[Image: 6J2dZlS.png]

Da, asta mi-a aparut si mie la ultimele 3-4 comenzi. Din fericire, pana acum eu nu am avut probleme cu dubla taxare. Coletele mai voluminoase mi-au fost avizate si le-am ridicat de la posta, fara sa mi se solicite plata inca o data a taxelor, iar ultimul chiar mi l-a adus postarita la usa (fiind si volum mic, practic un plic). 
Multumesc oricum pentru informatiile utile!

(10-11-2021, 19:08)Chiordiacul Wrote: De acesta ce parere aveti?

Buna ! Si nu glumesc... totul este sa dozezi bine flacara.
Dar nu exista si varianta motorizata  Confused Huh  devine plictisitor sa dai la manivela 10 minute... 
Stiu, poti adapta o surubelnita electrica, dar risti sa ti se termine bateria, sau sa o topeasca caldura degajata de metal...

RE: Un prajitor pentru acasa de unde se poate cumpara ? - Chiordiacul - 10-11-2021

De asta o sa mi cumpar, si eu gandeam ca e bun si intra si 250g cafea nu ma deranjeaza ca dau la manivela chiar imi place am si kinu sunt obisnuit.

Ok, cand iti trece, ai aici adaptor cu motor:

https://www.aliexpress.com/item/1005002931296634.html

RE: Un prajitor pentru acasa de unde se poate cumpara ? - Chiordiacul - 12-11-2021

Am probat azi cafeaua prajita la aparatul de popcorn sarja prajita mai bine este ceva intre acru si amar maine o sa incerc sarja prajita mai light sa vad cum este in schimb cea prajita pentru v60 chiar a fost buna.Am folosit cafea Columbia.

RE: Un prajitor pentru acasa de unde se poate cumpara ? - renatoa - 12-11-2021

Pai era bine sa postezi acolo, cei care ajung aici nu stiu despre ispravile tale :)