![]() |
|
Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Comunitatea de espressomani (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Comunitatea-de-espressomani) +--- Forum: Marketplace (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Marketplace) +---- Forum: Prajitorii de cafea si cafenele de specialitate (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Prajitorii-de-cafea-si-cafenele-de-specialitate) +---- Thread: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) (/Thread-Cafeaua-prajita-in-stil-italian-1st-wave-coffee) |
RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - hbvlad - 25-09-2022 Daca comanda cineva din afara si are loc in cos pentru 1 kg de Jolly Crema, ma bag! Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - d2florin - 25-09-2022 1kg de Jolly crema și eu . Ms RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - hbvlad - 26-09-2022 Pana se pune de o comanda de grup pentru Jolly Crema, am comandat o punga de 250gr de Bazzara Dodicigrancru de la noi, ca eram prea entuziasmat sa mai astept cine stie cat :) RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - DanCo - 26-09-2022 Eu când vreau altceva decât ce găsesc la prajitoriile de la noi Bazzara Dodicigrancru comand și încă nu am băut cafea extrasa din ea care sa nu fie bună. RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Damian The Man - 26-09-2022 (25-09-2022, 11:37)coffeemilk Wrote: Colegii pe care ii citasem faceau referire la o comanda de grup de la Saka. Deci, daca are cineva timp si resurse sa organizeze, intru pt 3 kg, doar da-ti de stire ;) RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - hbvlad - 27-09-2022 Azi a sosit Bazzara, asa ca am facut si prima cafea: 15gr. in, 20gr. out in 27sec la 90°. Aproape perfect rezultatul: corpolenta, dulceaga si o aciditate foarte discreta, asa ca incerc o extractie putin mai lunga. ![]() ![]()
RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - adiszep - 27-09-2022 Foarte buna bazzara chiar cea mai buna italiana băută de mine (nu ca as fi ceva expert :))) ). De unde comandata? P.S. M-as băga și eu la saka cu 1kg poate mai mult dacă organizează cineva group buy. RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - hbvlad - 27-09-2022 (27-09-2022, 13:37)adiszep Wrote: De unde comandata?Am comandat-o ieri pe pe Kfea.ro, si a fost livrata azi. RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - cradun - 27-09-2022 (27-09-2022, 13:37)adiszep Wrote: Foarte buna bazzara chiar cea mai buna italiana băută de mine Cum o extragi? RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - adiszep - 27-09-2022 (27-09-2022, 15:33)cradun Wrote:(27-09-2022, 13:37)adiszep Wrote: Foarte buna bazzara chiar cea mai buna italiana băută de mine Daca bine imi aduc aminte undeva la 14g in 25g out si curgere lenta, probabil 30-32sec pe pavoni si undeva in 8-9bar. N-am mai avut de mult dar imi aduc aminte ca a fost foarte preitenoasa si usor de extras. RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - cradun - 27-09-2022 Multumesc! Cam ce temp pe grupul de la Pavoni? RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - adiszep - 27-09-2022 75.8 trăgeam in perioada aia. Asta între grup și radiator tije cu termocupla K montata fix in drept cu leverul. RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - cradun - 27-09-2022 (27-09-2022, 17:15)adiszep Wrote: 75.8 trăgeam in perioada aia. Ok, multumesc! RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - DanCo - 27-09-2022 La Bazzara Dodicigrancru încearcă 20g în-30 out în 25 sec la 92 grade. Pentru m8ne asa este cel mai ok. Atenție ca este destul de predispusa la channeling. RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - adiszep - 27-09-2022 (27-09-2022, 17:59)DanCo Wrote: La Bazzara Dodicigrancru încearcă 20g în-30 out în 25 sec la 92 grade. Pentru m8ne asa este cel mai ok. Atenție ca este destul de predispusa la channeling. Discuția era despre pavoni și in sita lui cu siguranța nu încap 20g. Pr dark roasts 14g e limita superioară. Cât de channeling… la cât e de prăjită eu cel puțin nu am avut probleme. RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - dragos.stoian - 20-12-2022 ![]() ![]() ![]() ![]() Un gust intens de cacao si putin de condimente, bitter redus (desi cred ca are ceva robusta), gustul persista f placut mult dupa ce ai baut-o... unidimensionala ca maj cafelelor italiene, dar mi-a plăcut! Recomand RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - cristimvc - 26-12-2022 (20-12-2022, 20:34)dragos.stoian Wrote: Ce ratie, timp si temperatura ai folosit? Am luat si eu acum Moak Jazz dar nu am reusit nimic care sa poata fi baut. RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - dragos.stoian - 26-12-2022 1:2, 25s, temp 92gr M-am mai jucat cu ratiile si timpul si a iesit ok si cu mici variatii, dar la 90gr a iesit oribil. Contrar recomandarilor populare, in ultimul timp am observat ca italienele mai prajite ies bine pe la 92-93gr, chiar si pe ambalajul de Kimbo (care e destul de dark) scrie 92-95 parcă RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - dragos.stoian - 07-02-2023 Kimbo Prestige, gustul clasic napoletan, ciocolata aia grea un pic arsa, f faina pt cei care apreciaza carbunii :) ![]()
RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - coffeemilk - 08-02-2023 Săptămâna asta am terminat și eu o pungă de Superior Blend, prăjită acum 3 luni. Foarte ok, de departe cea mai bună cafea raportat la cost și calitate. Acum am o Pellini Gran Aroma, cam veche, are un an de la prăjire, e meh, nu mai cumpăr a doua oară. :D RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - dragos.stoian - 14-03-2023 @coffeemilk de unde ai cumpărat Superior blend de 3 luni? Si de unde iei in general cafea italiana prajita de max 6 luni? La kfea.ro au numai vechituri in ultimul timp... Am luat un blend italian de la Maison du Cafe, f fain, 40% robusta care e f ok, desi nu are treaba cu ce se prajeste in Napoli (adica nu e asa dark si nici gustul nu seamana, asta e f lejera cu gust de alune si ciocolata, fara cauciucul specific robustei) ![]()
Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - vlaicu - 14-03-2023 Am încercat și eu Saka acum ceva vreme. Dezamăgit de faptul ca transportul este ceva mai sus chiar și în Italia (12.5€ pentru 2kg cumpărate). Am ales 1x Grand Bar și 1x Top Selection 100% Arabica. Am deschis până acum Grand Bar. Ca gust, este foarte intens, nu numai ciocolata dar și condimente cumva specifice zonei. Ce nu este specific, as spune, e lipsa gustului de ars. Boabele, unele dintre ele, prezintă urme de ulei pe ele, prăjirea fiind cât se poate de intensă. Cafeaua mi-a fost livrata proaspătă, eticheta arătând ca a fost ambalata cu câteva zile înainte de livrare (vreo 3 zile). Pana acum mi se pare cea mai baubila napoletana. Complexitatea aromei ar pune-o înaintea celei de la Mokaflor. Singura pe care am băut-o si o vad peste e Caffè Napoli (prăjită in Milano ca, deh, de aici e firma [emoji1787]). Dar și aia mi-a plăcut în unele cafenele, nu peste tot, iar acasă nu am luat niciodată. [attachment=10351] RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - coffeemilk - 14-03-2023 (14-03-2023, 22:54)dragos.stoian Wrote: @coffeemilk de unde ai cumpărat Superior blend de 3 luni? Si de unde iei in general cafea italiana prajita de max 6 luni? La kfea.ro au numai vechituri in ultimul timp... Exact de pe site-ul ăla. :) ))) M-am fript și eu de câteva ori cu câteva vechituri (ultimele fiind Pellini și Barbera :D )dar în principiu am primit cafea ca și dată ok, poate am fost mai norocos, nu contest. :) Espresso internațional rămâne un reper pentru mine. RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - dragos.stoian - 15-03-2023 Mersi:) Eu ma duc pe la ei ca sunt din Buc si ma uit pe rafturi si ce imi place e super vechi. Cred ca e si la noroc, daca se termina un stoc de la un brand, o sa aduca nou RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - cradun - 15-03-2023 Incercati si blendul Napolitan de la Barshaker. Scos scurt, in 20 de secunde, ideal. In jur de 25 s, apare gustul intens de la robusta. RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - dragos.stoian - 15-03-2023 Mersi de pont! E prajita mai bine spre dark italian, sau tot asa ca orice cafea proaspat prajita? De ex la Maison du Cafe e doar un pic mai prajit decat cele de specialitate, nu are treaba cu sudul Italiei, nici macar cu nordul as zice :D RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - coffeemilk - 15-03-2023 Cu tot respectul pentru ce se prăjește la noi, foarte bune în combinație cu lapte, dar când vine vorba de espresso 'straight' rămân fidel la 'cărbuni'. Am 4 ani de când încerc diferiți prăjitori, origini, etc., și SF în cafea nu am timp să fac, adică modificat rețete apă și alte nebunii. Tot respectul și admirația pentru cine poate și are timp/plăcere pentru așa ceva, pentru mine nu e combinație, am alte priorități în viață. RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - cradun - 15-03-2023 (15-03-2023, 14:17)dragos.stoian Wrote: Mersi de pont! Nu are ulei pe boabe, pare prajita medium. RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - whitpaint - 17-03-2023 Inafara de cele "proaspete" ce parere aveti despre LAVAZZA Tierra Columbia? Am vazut ca este light roast RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - neaDorel - 17-03-2023 Luai si eu o moak si bazzara. cea din urma m-a lovit de la inceput cu prea mult co2. e un fel de medium-well done pentru mine si nu ma atrage asa ca dau la gagici. ![]() ![]()
|