![]() |
|
Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Comunitatea de espressomani (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Comunitatea-de-espressomani) +--- Forum: Marketplace (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Marketplace) +---- Forum: Prajitorii de cafea si cafenele de specialitate (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Prajitorii-de-cafea-si-cafenele-de-specialitate) +---- Thread: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) (/Thread-Cafeaua-prajita-in-stil-italian-1st-wave-coffee) |
RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - TVTVTV - 18-10-2021 Un amic barista se laudă că a scos cândva o cafea extraordinară din Lavazza Oro, după ce a stricat câteva shot-uri. Omul are gusturi bune și la momentul respectiv lucra cu cafea de la Madison. Merită încercat. La cât costă o pungă de 250, nu se face gaură-n rai. RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - coffeemilk - 20-10-2021 There is a new king in the jungle: :D Alunni Cafe Luigina, pur și simplu spectacol! Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - vlaicu - 20-10-2021 Poți descrie puțin? Caut o alta pentru cappuccino. Cum arata boabele? (Am vazut o pagina mai devreme pozele) Din descrierea lor nu pare foarte cărbune. Plus ca vad fructele și florile la loc de cinste (nu ma plâng, s-ar putea sa îmi și placă)
RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - coffeemilk - 20-10-2021 Are un gust intens și fără pic de aciditate/bitter, e dulce/lejeră. Shot-ul de ieri a fost memorabil, aveam impresia că mănânc o pralină. Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - d2florin - 20-10-2021 Ce pofta mi ai făcut.. Pfff RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - coffeemilk - 20-10-2021 :) ))))) RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - korbus - 21-10-2021 O sugestie de preparare pentru Bazzara Dodicigrancru (cantitate/temperatura/timp), va rog ! E prima oara in cei peste trei ani de cand am inceput sa prepar espresso acasa cand cumpar o cafea 1st wave si ar fi pacat sa stric o punga de 1 kg. Sper sa pot scoate ceva potabil cu ajutorul vostru .
Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - d2florin - 21-10-2021 Rație 1:2, 1:2,5, cam în 26_ 30 sec., 90 92 grade. Plecând de aici te poți juca. RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - korbus - 21-10-2021 Multumesc frumos! RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - distrugatorul - 02-11-2021 Alunni..o cafea foarte buna si lipsita de aciditate..multumesc pt sugestie @coffeemilk ![]() Mai buna decat Bazzara dupa gustul meu RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - coffeemilk - 02-11-2021 Cu drag, mă bucur că îți place!
Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - vlaicu - 11-11-2021 Azi mi-a ajuns comanda. Am luat și 250g de Arabica Speziato ca să nu plătesc transport (practic era mia ieftina decât transportul). Cea mica are data de sigilare 8.11, cele mari fie 8 fie 4, nu știu cum sa traduc ce este pe eticheta. ![]() ![]() so far so good, boabele nu sunt uleioase dar sunt destul de bine prajite. Multa crema in ceasca, am facut o extractie cu debitul la maxim ca sa umplu golul dupa care am limitat debitul si m-am dus spre 30s pentru 15/34. Gustul puternic de cacao si alune, fara bitter, surprinzator de dulce iar gustul de carbune este undeva in spate, spre deloc. Fix ce-mi displacea cel mai mult la cafelele prajite astfel a disparut aproape de tot. Shot facut cu 100% Arabica Speziato Miscela Nera (https://www.caffelab.it/miscele/44-100-arabica-speziato-miscela-nera.html). Nu este ceva ce ma convinge sa merg intotdeauna pe tipul acesta de cafea dar cu siguranta nu imi displace. RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - coffeemilk - 11-11-2021 E ambalată în data de 11, luna august, anul curent. RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - adidiaconu - 12-11-2021 @distrugatorul @coffeemilk De unde ati comandat ALUNNI LUIGINA ? RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - distrugatorul - 12-11-2021 Eu de pe espresso-international.com. Am msi luat si 2 de Caffee jolly crema ca oricum plateam transport :))) Pana acum am folosit doar Alunni. Foarte buna, fara aciditate, excelenta pt flat white cum beau eu dar si pt espresso. vad ca au si aici https://qafeo.ro/cafea/49-cafea-boabe-alunni-luigina-1kg.html RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - adidiaconu - 12-11-2021 Am încercat sa comand ieri de de la qafeo.ro dar e dubios tare site-ul, nu a răspuns nimeni la telefon sau mail… Mulțumesc de info, o sa iau si eu o punga de pe.com RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Darsidius - 12-11-2021 Daca vreti cafea bomba, prajita bine, cu dulceata, pret corect, usor de extras (merge bine la temperatura mare, ratie mai scurta) densa, siropoasa atunci faceti un groupbuy la Saka. Se poate vorbi cu ei fie prin mail, ori telefon, ori whatsapp (Raspund foarte rapid). Eu nu prea consum cafea prajita dark, insa am vrut sa vad despre ce este vorba pentru ca este una din cele mai bine cotate prajitorii din Italia de catre mai multe persoane cu care am vorbit. Pot sa zic ca e ce trebuie. RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - distrugatorul - 12-11-2021 Alunni nu e chiar dark. E prajita putin peste medie RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - dragos.stoian - 12-11-2021 (12-11-2021, 23:15)Darsidius Wrote: Daca vreti cafea bomba, prajita bine, cu dulceata, pret corect, usor de extras (merge bine la temperatura mare, ratie mai scurta) densa, siropoasa atunci faceti un groupbuy la Saka. Salut, ai incercat-o? Eu am tot urmarit threadul de pe home-barista și am vb cu cei de la Sakka și pe mail și intr-adevar cam treb group buy pt ca transportul costa destul. Anul trecut mi-au spus ca comanda minima e de 3kg,pt care transportul e 30 eur. Pt 6kg e 35 eur,dar măcar se imparte la mai mulți. Altfel, 1 kg de cafea era ok ca pret, 17-20 eur. Daca faci,eu ma bag. In perioada asta nu am timp să mă ocup, cu WFH si cu copilul in casa, dar dacă se ocupa altcineva I'm IN :-) Era cat pe-aci să iau o punga dintr-un bar din Lefkada, dar era veche de 1 an. Dacă comanzi de la ei o prajesc pe loc și poți sa specifici și dacă o vrei mai mult sau mai puțin prajita Fiind napoletană nu cred ca o sa ti-o prajeasca atat de light incat să aibă note de lamaie verde și floricele,dar măcar sa le zicem sa nu fie prea arsa :) Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - d2florin - 12-11-2021 Și eu ma bag. RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - pablito - 13-11-2021 Salut, si eu cu 1 kg. RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Costin91 - 13-11-2021 Salut. Și eu aș vrea 1 kg. RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Darsidius - 13-11-2021 Am incercat-o ca altfel nu imi permiteam sa o recomand. Este o cafea usor de extras, permisiva cu echipamentul, ai rezultate mult mai bune cand ai temperatura mai mare, de exemplu am incercat la ceva gen 88-91C si nu a iesi de fel, pana nu am ajuns la 94-95C. Atunci a fost densa, dulce, fara amareala si cu textura potrivita. ![]() ![]()
RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - dragos.stoian - 13-11-2021 F tare, vad ca suntem deja câțiva și putem face o comandat care sa amortizeze transportul la o sumă rezonabila, tu ai comandat-o direct de la ei @Darsidius? Cine se baga să dea comanda? RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Darsidius - 13-11-2021 Am si scris cum sa iei legatura cu ei, putina atentie. Ai nr lor de telefon pt whatsapp (apare si pe facebook nr) le scrii direct ti se raspunde pe whatsapp live, ii spui ce vrei, iti da proforma o platesti si trimite cafeaua. Primesti tracking si factura. Daca nu doresti asa, poti face comanda online pe site, eu am preferat live chat cu ei ca am avut 2-3 intrebari inainte de a plasa comanda. RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Cip - 13-11-2021 Dacă se face comandă de grup ma bag si eu. 1kg. RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - distrugatorul - 13-11-2021 Cred ca as vrea si eu o punga :D RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - dragos.stoian - 13-11-2021 (13-11-2021, 20:58)Darsidius Wrote: Am si scris cum sa iei legatura cu ei, putina atentie. Iar eu am scris deja că am luat și eu legătura cu ei mai demult si am si discutat,dar nu am timp să mă ocup perioada asta de logistica transportului. Eu mă bag cu 2kg Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - vlaicu - 14-11-2021 Sunt aproape sigur ca este invers. Degazarea după o zi pe alta este surprinzătoare. Mi-a greu sa cred ca după 3 luni ar fi fost la fel. Plus ca am luat-o de la ei, direct [emoji1787]. Cu ocazia asta am testat și păhărele. Ca o părere inițială, sunt de efect dar nu mi se par bune. Căldura nu este absorbita ca în cazul ceramicii și e evident acest lucru prin construcția lor. Astfel trebuie așteptat mai mult pentru a savura cafeaua. [attachment=9004][attachment=9005] RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Lyvyoo - 15-11-2021 Pentru comenzi de grup exista sectiune dedicata |