Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Timemore Sculptor - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Rasnite (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Rasnite)
+--- Thread: Timemore Sculptor (/Thread-Timemore-Sculptor)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

Timemore Sculptor (rasnita brew) - Mihai L - 25-03-2023

Alinierea este un proces care mananca timp. La un producator, timpul inseamna bani.

RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - Darsidius - 25-03-2023

Este o remarca pertinenta dupa ce am detinut o serie de rasnite. Asta este realiatatea, daca nu iti convine nu am ce sa fac, scuze?

Crezi ca la df64 stau aia sa testeze cu markerul rasnite? sau la ek43? nu, nu face nimeni asta.  Sa zici ms daca baga o mana de boabe in fiecare rasnita sa probeze daca rasneste.

Testul cu markerul se face ca operatie de finete, ca sa se stearga markerul cutitele trebuie sa fie aliniate la cativa microni. Adica sa ai pretentia ca rasnita ce vine din fabrica sa fie aliniata mai bine decat 0.01mm/10 microni, iti dai seama ce inseamna asta? multe minute per rasnita. 

la 450$/ cu toate ca-s defapt 299$ care includ shipping si taxe pe 064S primesti cea mai ieftina rasnita plata de 64mm pt espresso de pe piata cu rpm reglabil. ADica ieftin si bun cum e la Kaufland. Ce asteptari poti sa ai?

RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - RazvaNNN - 25-03-2023

cum nu a contribuit la discutie? omu a spus ca sa nu te astepti sa fie perfect aliniata. nu se cearta nimeni

RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - cradun - 25-03-2023

Eu nu cred ca pretul va include TVA, nu prea are cum, cred ca trebuie sa ne asteptam la plata TVA-ului aici, la curier, probabil.

RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - Eugen16 - 25-03-2023

Ei au spus ca suporta transportul si taxele, speram sa fie asa.
Desi m-am uitat acum pe pledge si nu mai vorbsc nimic despre asta, doar un an garantie. Taxele din Ro depasesc 1/5 din valoarea produsului, ceea ce inseamna o gaura substantiala in bugetul lor. Si in Europa sunt tari cu un tva si mai nesimtit ca al nostru.

RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - Darsidius - 25-03-2023

Eu doar repet ca un papagal ce a zis producatorul. Nu am de unde sa stiu ce o sa fie.

Timemore Sculptor (rasnita brew) - vlaicu - 25-03-2023

Vad ca au repetat recent poezia fără sa fie explicit de clari    

RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - GolfMk1Vr6 - 26-03-2023

Vad 3 variante prin care pot rezolva problema taxelor in EU (TVA + taxe vamale):

- trimit rasnitele in mod DDP catre fiecare client individual, cu taxele preplatite intr-o tara din EU (ca in cazul comenzilor de pe Aliexpress)

- trimit rasnitele direct catre clienti cu o valoare declarata mai mica pentru ocolirea taxelor.

- le expediaza dintr-un depozit din Europa si se ,,descurca" ei cu taxele.

RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - Darsidius - 27-03-2023

064s cand macina espresso suna ca un porc injughiat cu cutitele stock. Cu ssp o sa faca ca si o girafida.

https://www.instagram.com/p/CqTQN1mjy4U/

Aici vedeti cum suna jucaria 064s:

https://youtu.be/oDblFHWFKSA?t=535

RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - Eugen16 - 28-03-2023

Oare 064 isi va face treaba bine pentru filtru? Deocamdata nu e nici un review despre ea si nici ingramadeala pe KS. 
Am aplicat pentru ea dar ma bate gandul sa aplic la 078s

RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - Nth88 - 28-03-2023

Aparent, Timemore sunt baieti valabili si le trimit DDP.  :D

RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - Darsidius - 30-03-2023

Ete na:

https://www.youtube.com/watch?v=msr_oPuHJ2I

RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - RazvaNNN - 30-03-2023

curios ca nu a aparut niciun test sculptor vs niche sau vs df83.. oare e diferenta mare comparativ cu al meu df64?

RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - Darsidius - 31-03-2023

Yolo boys! ma intreb daca merge pe garantie la 1-2 inapoi sa schimbe piese?  :D

https://www.youtube.com/watch?v=Yvi_sbbjYHQ

RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - Darsidius - 06-04-2023

Facusi o necurata.

[Image: xpcRk4q.jpg][Image: tzECmXO.jpg]

RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - razvanMB - 08-04-2023

[Image: HN70qRc.jpg][Image: WcqV0gM.jpg][Image: 8BiIzyZ.jpg]Ieri am primit primul lot si astazi de dimineata bineinteles ca nu m-am abtinut sa nu testez Sculptor 078 vs Lagom P64 cutite SSP unimodal brew v1. 

Testul este la cald, mi am dat seama dupa ca nu am sincronizat RPM urile rasnitelor, am facut un cupping pe o Kenya procesare anaeroba prajire omni deoarece doream o cafea complexa si foarte expresiva care sa evidentieze si micile diferente. 

Sculptor a iesim mai clean, mai crisp, P64 mai dulce si overall mai balansata, mai putin edgy. Trebuie sa refat testul cu RPM sync, mai ales la Sculptor am profitat de acel funnel care retine particulele ce se incarca electrostatic si care poate fi descarcat la final prin click rotational. M am bucurat ca elimin usor niste fines care la P64 sunt uneori chiar deranjante si producatoare de dezordine pe blat Smile Ulterior mi-am dat seama ca acele particule mai mici in medie sunt partial motivul pentru care dulceata extrem de fina, ciocolatie, a lipsit la Sculptor. Vorbim de o cantitate relativ mica raportat la doza, undeva la 0.6 grame, probabil nu este determinanta. 

Altfel, am preparat ulterior un V60 pe Sculptor, aceeasi cafea, a iesit extrem de bun, suficient de rotund insa punchy in acelasi timp. Am regasit si notele de ciocolata fina care mi-au placut dar si dulceata fructata de zmeura coapta si aciditatea ei specifica, mellow, toate la o intensitate superioara extratiei din cupping. 

Ramane sa testez si pe V60 aceeasi cafea sa vedem daca ramane acel extra factor de "finesse" atribuit logic cutitelor SSP teoretic superioare. 

Pe utilizare, workflow si features, Sculptor pare ireal de ofertant. Retentia este extrem de mica si de fapt acel rest de undeva la 2% poate fi usor deblocat din acel funel, extrem de usor, fara dezordine si fara particule imprastiate peste tot, cum din pacate se intampla la P64, langa care sta mereu un aspirator de mana incarcat si pregatit de actiune Smile 

Ramane limbajul de design Lagom care este evident superior din perspectiva mea, pot sa raportez totusi ca sunt extrem de incantat de unghiul lateral al rasnitei, singurul element care ma "zgarie" vizual este rotita de reglaj a gradului de macinare, care in context imi da un pic de vibe de tocator de carne :-p 

Ramane sa testez cu cutite SSP pe Sculptor, se pare ca merge si cam asta inchide foarte multe potentiale comparatii pragmatice. Partea de "feeling" si statut normal ca e importanta si ramane la latitudinea fiecaruia sa decida cat de mult "emotia" produsului mai premium ii va scoate din portofel Smile

Timemore Sculptor (rasnita brew) - vlaicu - 08-04-2023

Salut Răzvan
Mulțumim pentru review. De curiozitate, când te referi la ssp, faci referire la versiunea de 64 sau printr-un miracol cele de 80mm merg pe 78?

RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - Darsidius - 08-04-2023

SSP 64mm merg pe versiunea mica de sculptor 064/064s

Pe sculptor 78/078s nu exista cutite compatibile nici de la SSP nici de alt producator. Cutitele de ditting nu se potrivesc pe el, deja s-a incercat.

Calitatea 078 sunt cutitele hybrid, sper sa nu se bage ssp sa produca el ceva gunoi de cutite pt el.

Dupa forma paharului (ingust si inalt) si numerele de pe dial, se pare ca are 078 neagra. deci cutite 78mm hibride pt drip.

Am înțeles, de asta am și întrebat pentru ca nu știam ca s-ar fi încercat cele de 80mm.

(08-04-2023, 11:43)vlaicu Wrote: Am înțeles, de asta am și întrebat pentru ca nu știam ca s-ar fi încercat cele de 80mm.
Am înțeles, de asta am și întrebat pentru ca nu știam ca s-ar fi încercat cele de 80mm.
Realist vorbind sper sa pună și cuțitele de brew la vânzare cât de curând (au anunțat niște date, vedem ce iese). Apropo, @Darsidius, ai modelul de printare pentru hopper?

Modelul nu e gata pt ca vreau sa fie perfect, sa se aseze perfect pe corp sa nu existe versiuni ulterioare. Adica daca cineva il printeaza/sau plateste pt asta sa nu fie nevoie sa o faca iar.

O sa mai probez insa nu ma grabesc pt ca nu exista 078s inca, iar la 078 hopperul asta este inutil, pt ca nu foloseste nimeni RDT la brew/078.

Dar de ce intrebi, ai sculptor?

Nu încă. M-am băgat la KS pentru 78s și, na, încerc sa explorez ce se poate face până ajunge (dacă ajunge [emoji1787]).
O sa vad ce retenție are fără RDT dar mai folosesc și boabe direct din congelator iar alea nu prea au nevoie de RDT dar de la condens pot deveni ușor sticky.
Sincer mi se pare prea mare tam-tam-ul făcut în jurul hopper-ului. Sau ca nu intră mai mult de 40g; nu îmi amintesc sa fi folosit vreodată mai mult de 36g si asta pe v60 când eram câțiva băutori adunați. La 1:16 eram la limita serverului și a filtrului, sau asa-mi dădea impresia, nu am făcut asta de prea multe ori ca să am o concluzie clară.
Dar, in ideea in care ai capacul parțial deschis (2cm sau cât tine să rămână deschis fără sa îl tragă magnetul) poți pune boabe in continuare fără sa fii afectat radical de popcorn, nu?
Pana la urma apeși pe buton când ești pe la jumătate, adaugi diferența, done.

RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - razvanMB - 08-04-2023

(08-04-2023, 10:23)vlaicu Wrote: Salut Răzvan
Mulțumim pentru review. De curiozitate, când te referi la ssp, faci referire la versiunea de 64 sau printr-un miracol cele de 80mm merg pe 78?

Corect, doar cele de 64 mm merg schimbate. Probabil special au mers pe un format atipic sa nu mai fie posibil acest upgrade, nu neaparat o idee perfecta as zice dar sincer cred ca si pe 64 mm e super ok ca merge schimbat.

RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - renatoa - 08-04-2023

Nu stiu de ce insistati cu schimbarea asta, cand cutitele sunt tot shpilul la rasnita asta...
Tocmai de asta am luat 64 simplu, nu 64s, o plata "banala"...
...iar ssp-urile par un fel de pomu laudat...

Razvan gustul ce il descrii tu acolo vine de la cutitele din 078, nu neaparat de la eliminarea chaffului si a fines-urilor (au si ele un aport) dar marea schimbare e din cutite.

RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - vlaicu - 08-04-2023

(08-04-2023, 18:51)renatoa Wrote: Nu stiu de ce insistati cu schimbarea asta, cand cutitele sunt tot shpilul la rasnita asta...

Na, eu am luat 78s datorita motorului, sincer sa fiu. La acel model ma interesează (poate) sa schimb cuțitele, poate in prima faza cu cele turbo (oricum alte optiuni nu sunt la momentul acesta).

RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - Vlad Soare - 10-04-2023

Scuze dacă e o întrebare prostească, da'-s nou și încerc să învăț. Blush
Cu ce e mai breaz Sculptorul decît Ode gen. 2? Desigur, 078 și 078s au cuțite mai mari în diametru, dar în rest...? Mie-mi par cam la fel, iar Ode e (relativ) ieftină și există deja, pe cînd Sculptorul e scump și nu există încă. Deci care-i șpilul?

RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - Darsidius - 10-04-2023

motor DC de 400w (cuplu instant de la secunda 0) vs motor anemic in Ode de 150W AC care din fabrica iti spune sa nu faci espresso ca moare motorul, si pierzi garantia.

078s face espresso, Ode nu face espresso nici v1 nici v2.

078 nu face espresso insa momentan e cea mai buna rasnita pt brew din lume, mai buna decat rasnite de 2000-3000$. Ode v2 scoate cafea maro (gust rotund, nimic expresiv) pe cand 078 scoate esenta de fructe, suculenta si aciditate bomba.

Plus: 
https://www.youtube.com/watch?v=i5jeyF1u01k

RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - RazvaNNN - 10-04-2023

cred ca vlad facea referire la timemore 64

Timemore Sculptor (rasnita brew) - vlaicu - 10-04-2023

La 64 sunt relativ puține review-uri, nu sunt negative nici acelea dar e bine fim puțin precauți.
Pe hârtie mie-mi place oricare dintre ele pentru ca au motor DC, ajustare RPM (nu e plaja extraordinara dar e posibil sa fie suficienta) și cuțitele speciale de brew.
Acum 64 si ssp la 800RPM se cam blochează din ce raportau unii. În rest, sunt doar pareri pe baza informațiilor ingerate și digerate, nimic mai mult. Deși nu fac filtru asa mult am avut perioade în care una din cele doua cafele din zi era un v60. Cu ocazia asta poate îmi extind orizontul și, de ce nu, poate descopăr noi metode de a ma bucura de cafea. Asa cum cu Deva și ajustare de rpm mi s-a deschis o noua perspectivă obținând gusturi diferite (și curgeri diferite) in funcție de modificarea rotatiilor.

RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - Vlad Soare - 10-04-2023

Ode nu face espresso, dar eu mă gîndeam la Ode vs. Sculptor pentru brew.
078 are cuțite mai mari și, din cîte înțeleg, o geometrie specială, deci ăla e clar că are din start un avantaj major, însă dintre 064 și un Ode v2 nu mi-era clar de ce ai alege unul sau altul. Motorul mai puternic ar fi un plus, într-adevăr.