Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Pastrare / Conservare arome cafea - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espresso art, cafea, prajire si latte art (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espresso-art-cafea-prajire-si-latte-art)
+--- Forum: Cafea (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Cafea)
+--- Thread: Pastrare / Conservare arome cafea (/Thread-Pastrare-Conservare-arome-cafea)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

RE: Conservare cafea - Fane - 28-11-2016

pui dimineata, la prima ora o sarja de cafea la prajit si tot echipajul isi face de lucru la tine in cabina. :)

RE: Conservare cafea - renatoa - 28-11-2016

Adica il gazeaza... in loc sa astepte degazarea :)

RE: Conservare cafea - Costa79 - 28-11-2016

Deci cea mai buna metoda de conservare e prajirea! Aveam de gand sa studiez si asta...

RE: Conservare cafea - Fanfan - 25-12-2016

Amator aici, necesit lamurire: am "uitat" cafeaua, boabe, vreo 5 zile in conditii impropri, in punga de hartie in bucatarie, oarecum umiditate zilele astea. N-o mai pot macina in skerton, nu mai e "crocanta", cred ca a absorbit umiditate :/.
E compromisa sau mai pot face ceva ?

RE: Conservare cafea - Lucian. - 28-10-2017

Mi-a placut asta
https://www.coffeehit.co.uk/friis-coffee-canister.html
sau asta
https://www.amazon.co.uk/Large-Coffee-Canister-Fresher-Stainless/dp/B0722CHDWJ/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1509211650&sr=8-1&keywords=Coffee+Gator+Canister+Storage+Vault

RE: Conservare cafea - MANU - 29-10-2017

Ai varianta chinezeasca aici, mai ieftina cu transport gratuit, iar daca ai rabdare o poti gasi la 12 $.

RE: Conservare cafea - Lucian. - 29-10-2017

Are cineva de pe forum cumparat de pe Ali? Ceva impresii?

RE: Conservare cafea - mishu65 - 30-10-2017

(29-10-2017, 11:51)Lucian. Wrote: Are cineva de pe forum cumparat de pe Ali? Ceva impresii?

Da, cumpar frecvent. Acum doi, trei ani mergea treaba struna, expeditie, transport, in 30 de zile pachetul era adus acasa, acum dureaza ceva mai mult si trebuie sa te deplasezi personal la singurul OP din Bucuresti pentru a ridica coletul. Lume multa, balamuc. Daca ai timp recomand, daca nu... uita!

RE: Conservare cafea - Lucian. - 30-10-2017

(30-10-2017, 13:32)mishu65 Wrote: Da, cumpar frecvent. Acum doi, trei ani mergea treaba struna, expeditie, transport, in 30 de zile pachetul era adus acasa, acum dureaza ceva mai mult si trebuie sa te deplasezi personal la singurul OP din Bucuresti pentru a ridica coletul. Lume multa, balamuc. Daca ai timp recomand, daca nu... uita! 

Ai dreptate cu timpul de asteptare. Si cu vama romana.
Ma interesa daca ai recipientul respectiv. O problema la el ar fi supapa care trebuie inlocuita periodic. De unde fac rost de supape noi? La cel de pe amazon.co.uk au si supape pe care pot sa le cumpar.

RE: Pastrare / Conservare arome cafea - Lyvyoo - 28-09-2018

Principiu vechi, simplificat pe o constructie noua. Fellow sunt cei cu Prismo, pentru cine nu stie exact. Pret 35$

RE: Pastrare / Conservare arome cafea - Levo - 28-09-2018

...   :D ... Toate bune si frumoase , dar la min. 0 : 35 atinge apogeul ... :bo: :D ...  le recomand o cafea , in acelasi ( ton ! ) ...

[Image: N8C3Rl7.jpg]

RE: Pastrare / Conservare arome cafea - lracu - 28-09-2018

(28-09-2018, 11:10)Lyvyoo Wrote: Principiu vechi, simplificat pe o constructie noua. Fellow sunt cei cu Prismo, pentru cine nu stie exact. Pret 35$

Simpatica reclama, pare ok produsul, da' pretu' e un pic cam marisor, mai ales ca se adauga si transportu'

(28-09-2018, 16:54)Levo Wrote: ...   :D ... Toate bune si frumoase , dar la min. 0 : 35 atinge apogeul ... :bo: :D ...  le recomand o cafea , in acelasi ( ton ! ) ...
...

Tonu' ala, e in suc propriu, ulei de masline sau de rapita?!  :D

RE: Pastrare / Conservare arome cafea - baloozzy - 28-09-2018

Așa cum s-a mai scris, vidul trage aromele din cafea. Oxigen cât mai puțin, la presiune normală, dacă nu sub presiune, e formula câștigătoare.

RE: Pastrare / Conservare arome cafea - renatoa - 18-02-2019

De asta vad ca nu ati aflat inca... :D

http://www.massdrop.com/buy/prepara-evak-storage-black-gloss-handle

RE: Pastrare / Conservare arome cafea - Lyvyoo - 19-02-2019

Link-ul nu duce spre un produs anume ci spre toate categoriile site-ului respectiv.

RE: Pastrare / Conservare arome cafea - cradun - 19-02-2019

Asa am zis si eu, dar produsul e chiar "sub" banner-ele de login. E vorba de Prepara EVAK:

https://prepara.com/collections/evak-storage/products/evak-with-black-rubberized-handle-1-2-lb-capacity-original

RE: Pastrare / Conservare arome cafea - sochaux_ - 19-02-2019

(19-02-2019, 15:52)Lyvyoo Wrote: Link-ul nu duce spre un produs anume ci spre toate categoriile site-ului respectiv.

Trebuie să ai cont și să fii logat pentru a putea vedea corect un produs / linkul.

RE: Pastrare / Conservare arome cafea - renatoa - 19-02-2019

Logarea se reface automat, chiar daca dau logout, asa ca nu pot experimenta ce vi se intampla voua... probabil doar daca nu ai cont vezi altceva.
Dar daca s-a lamurit...

RE: Pastrare / Conservare arome cafea - Lyvyoo - 19-02-2019

Pai e un fel de Airscape transparent. Iar lumina e un dusman al cafelei si al berii artizanale.

RE: Pastrare / Conservare arome cafea - renatoa - 19-02-2019

Exista dulap, camara... eu as prefera sa vad boabele fara sa umblu la ele... preferinta personala...

Oricum, la fel ca airscape, este un fass dupa mine, fara un "mecanism ecluza" care sa te lase sa scoti o doza fara sa intre aer.
Ca deschizi asa ceva zilnic, sau o punga, tot aia este.

RE: Pastrare / Conservare arome cafea - HORATUCU - 19-02-2019

Oricum nu-s seriosi:
  • Medium (24 oz): 3.6 x 5.75 in (9.1 x 14.6 cm)  -  are dimensiuni mai mici decat cel Small ! Huh
  • Small (16 oz): 3.6 x 8 in (9.1 x 20.3 cm)

Pastrare / Conservare arome cafea - baloozzy - 19-02-2019

Ce are seriozitatea cu prefectura?

RE: Pastrare / Conservare arome cafea - HORATUCU - 19-02-2019

Se trezesc unii cu alte produse decat cele dorite.

RE: Pastrare / Conservare arome cafea - sochaux_ - 26-02-2019

Nu prea s-a ajuns la vreo concluzie clară în acest topic. Am mai citit în trecut și atunci am rămas cu convingerea că e ok să mă bazez pe păstrarea cafelei în congelator. Ultima tură am cumpărat mai multă cafea și am zis că o păstrez la congelator, însă am reluat discuțiile de aici și nu am mai fost atât de sigur. Mi-a luat o săptămână să-mi fac curaj și să bag vreo 3 pungi de cafea.  Tongue Oricum nu aveam de ales și am zis că decât să stea în cămară, mai bine încerc așa.

RE: Pastrare / Conservare arome cafea - cradun - 26-02-2019

Mie mi-a fost ok cu congelatorul. Asa cum indeamna pe HB, am pus o banda adeziva peste supapa pungii ca sa nu intre umezeala pe acolo (la inghetare, discul de la supapa poate ingheta fie deschis, fie inchis - daca ingheata deschis, poate intra umezeala "la boabe" si apare condensul la dezghetare). Sau in recipiente de sticla pe care am grija sa le umplu cat mai mult.

Pastrare / Conservare arome cafea - Gozmin - 07-07-2019

Cafeaua boabe proaspăt prăjită se recomanda a se lasa la degazat 3-4 zile in dulap și apoi la congelator pentru păstrare sau direct la congelator ?

RE: Pastrare / Conservare arome cafea - Laddu - 07-07-2019

Ai asa de multa de necesita păstrare la congelator? Degajarea se produce și la temperaturi negative dar ceva mai lent. Deci ai putea sa o bagi direct, fără sa se mai degazeze.

Pastrare / Conservare arome cafea - lucimunteanu - 07-07-2019

Asa știam și eu, ca nu e nevoie sa aștepți degazarea. Eu congelez cafea direct cum am ocazia. Doar ce nu consum în 2-3sapt.

RE: Pastrare / Conservare arome cafea - rob8402000 - 07-12-2019

M am decis sa prajesc mai multe tipuri de cafea sa le alternez. Consumul saptamanal de cafea e de 150 gr si vreau sa am mereu prajite doua sau trei sortimente sa pot alterna dupa starea de moment.

Citind m am decis sa o tin in pungile cu supapa de la guido, scotand aerul dupa fiecare utilizare.

In schimb nu sunt decis in privinta pastrarii cafelei verzi. Din experientele voastre ar fi mai ok sa o pastrez in pungile in care vin (cu ceva folie aluminiu pe interior) sau in saci de panza ce respira intr un loc cu temperatura constant intunecos si fara umuditate?

M am decis sa prajesc mai multe tipuri de cafea sa le alternez. Consumul saptamanal de cafea e de 150 gr si vreau sa am mereu prajite doua sau trei sortimente sa pot alterna dupa starea de moment.

Citind m am decis sa o tin in pungile cu supapa de la guido, scotand aerul dupa fiecare utilizare.

In schimb nu sunt decis in privinta pastrarii cafelei verzi. Din experientele voastre ar fi mai ok sa o pastrez in pungile in care vin (cu ceva folie aluminiu pe interior) sau in saci de panza ce respira intr un loc cu temperatura constant intunecos si fara umuditate?

RE: Pastrare / Conservare arome cafea - renatoa - 07-12-2019

Eu le tin in pungile in care vin, plastic metalizat, in camara direct pe podea ciment, neinchise ermetic.
Cam 4-5 origini * 1-2 kg in medie stoc permanent, prajesc un sfert saptamanal.