![]() |
|
Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espresso art, cafea, prajire si latte art (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espresso-art-cafea-prajire-si-latte-art) +--- Forum: Cafea (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Cafea) +--- Thread: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei (/Thread-Cafenele-INTERESANTE-din-afara-Romaniei) |
RE: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - adrian1 - 11-05-2024 Petra au vreo 4 locuri, știu de ei doar de pe net. RE: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - RazvaNNN - 11-05-2024 aveam salvat petra si espressolab RE: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - NvM - 18-07-2024 Postez acum, poate mai sunt inca persoane care urmeaza sa plece in concediu in zona, chiar daca eu am trecut in mai pe acolo si tot am uitat. Grecia Thesalonik : The seed specialty coffee project, Naked | specialty coffee and brunch Ioannina : The Beanhive Roasters si Kofi Microroastery Corfu : Cafetierra, Kumquat si Clepsydra Microroastery (in sud) Italia Ostuni : Burro (tocmai ce se deschisese, nu era inca pe maps) Foligno : KURO - specialty coffee shop & brew bar RE: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - mynameismada - 19-07-2024 Daca sunteti prin Tenerife, am gasit cateva cafenele de specialitate: Cafeteria Lekkery - https://maps.app.goo.gl/Agwpyd3ECvvGrhwVA - Icod de los Vinos Blend Coffee Roastery - sunt in Rosa Center (Adeje) si in Siam Mall Slow Coffee Tenerife - https://maps.app.goo.gl/iEVkD3FQ2QiphVvs8 - Puerto de la Cruz We are the North - https://maps.app.goo.gl/MfzH5z7ZXjmMPBS5A - Santa de la Cruz La Cafeina - https://maps.app.goo.gl/vVQ73eLoLodbNBeP9 - La Laguna RE: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - JanMag - 25-07-2024 (28-11-2021, 14:21)mynameismada Wrote: Fabrica Coffee Roasters - Porto Un plus si de la mine pentru Fabrica. Ii gasiti si in Lisabona (eu acolo am fost), posibil si in alte orase din Portugalia RE: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - NvM - 31-07-2024 Pentru cei pasionati atat de cafea de specialitate, cat si de bere craft, gasiti in Sallanches aproape de Mont Blanc locatia Conflict Coffee & Outer Range
RE: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - renatoa - 31-07-2024 Pacat ca nu am stiut de locatia asta acum cativa ani... am stat la 7 km de acolo, in Combloux... :s Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - vlaicu - 01-08-2024 Pff, sâmbătă am fost la Chamonix. Măcar ar fi meritat trecerea tunelului, Chamonix nu m-a impresionat cu absolut nimic. RE: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - renatoa - 01-08-2024 Pai cu ce sa te impresioneze... este doar baza de urcat sus, acolo e spectacolul... Macar pana la Planpraz sa fi urcat, e doar 8 Euro telecabina, si ai o imagine a intregii vai si a Mont Blanc coplesitoare. Se poate cobori pe jos lejer, sunt vreo 800 metri, ca de la cota 1400 la Sinaia. Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - vlaicu - 01-08-2024 Am urcat din Courmayeur cu skyway pana la 3400, tot fugeam de căldura de acasă. Foarte bine organizați, au un număr limită de persoane și nu te lasă să stai peste un interval anume (dar oricum am avut 2h de petrecut și am stat sub o ora). După am ajuns în Chamonix sa mâncăm și era cam târziu de urcat/coborât. În fine, scuze de off topic. RE: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - lig76ct - 04-08-2024 Am fost o săptămână în Qatar la Doha cu niște proiecte de realizat și am rămas plăcut surprins să găsesc cafenele cu cafea de origine proaspăt prăjită cam peste tot inclusiv în aeroportul din Doha și barista care știau cum să extragă corect o cafea de specialitate, așa că dacă aveți treabă în Qatar sau mergeți în vacanță aveți unde savura o cafea bună !!! RE: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - Nadav_eck - 20-08-2024 Recomand Coffee Bayt in Nürnberg! Si Kafemat in Praga, Cehia. Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - vlaicu - 21-08-2024 Ieri întâmplător am trecut pe langa cafeneaua celor de la Cime din Nantes. Cel care mi-a făcut cafeaua (posibil roaster ul, nu am intrat în detalii) ii cunoștea pe cei de la Bob cât și pe Bogdan (Mabo). Am băut un el Salvador rapid, un fel de turboshot tras pe un la marzocco. Bun shot-ul, cât și cafeaua. Sincer a fost singura cafea bună din Franța băută de mine în vacanța asta. By a long margin. In Bourges cineva a pus cafeaua în pf, fără tampare, și a pus-o în grup. Zic, ok, mare brânză nu e. Apasă butonul de single, curge puțin, mai apasă o data, iar încă ceva. Nemulțumită de rezultat apasă și a 3a oară... Am lăsat-o pe masa.... Asa ca recomandarea e clara, dacă vreți cafea, trebuie musai sa căutați altfel beți posirca. https://www.cime-cafe.fr/ ![]()
Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - vlaicu - 25-08-2024 În Lyon m-am oprit la Fika ROASTERS (http://fikaroasters.fr/) Prima data am băut un v60 curat, fructat, ușor su extras as spune dar deloc deranjant. Azi am băut un espresso dintr-o Columbia Ghesha procesata Natural. Foarte curata cafeaua, aciditate specifica etiopiei de obicei cu un retrogust ușor astringent. Overall a fost buna. Am luat și doua pungi pentru acasă, revin cu feedback săptămâna asta. ![]()
RE: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - vlaicu - 19-09-2024 Nu am testat, mi-ar fi destul de greu sa o fac, dar am vazut o metoda inedita de a comanda cafea de la un shop din state: ssh terminal.shop Testati asta intr-un terminal sau putty. RE: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - Lucii1337 - 25-09-2024 Salut! A mai fost cineva prin Bruxelles recent si imi poate face o recomandare? RE: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - vladdooo - 25-09-2024 Corica pt un espresso mai clasic, dar bun RE: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - Lucii1337 - 25-09-2024 Am baut espresso super bun la Corica, mai traditional dar foarte echilibrat. Am luat o Kenya si o Columbie din categoriile mai speciale, platesti intre 3 si 5 euro pe un espresso in functie de ce cafea alegi. Am ajuns si la Bouche unde au si brew in meniu, iti poti alege dintre 3 cafele pentru filtru: una clasica mai de buget si doua mai funky asa. Am baut o Panama Gheisa care nu era neaparat pe meniu, mai au un congelator cu niste cafele extra dar pe care nu le servesc in mod obisnuit clientilor. La mine au facut o exceptie pentru ca m-au lasat sa astept cam 20 min pentru un v60 si a fost un fel de hai sa facem pe toata lumea fericita, chiar daca nu am comentat nimic, am stat cuminte. RE: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - TomaCaragiale - 25-11-2024 Am avut ocazia luna aceasta sa ajung la o cafenea/prajitorie foarte cunoscuta din japonia, Glitch Coffee, si pot spune ca isi merita renumele. Am fost de 1 data la locatia din Tokyo si de 2 ori la cea din Osaka, si am incercat de fiecare data ceva diferit. Experienta este urmatoarea: ajungi la casa, unde barista-ul iti povesteste despre cafelele disponibile, expuse in fata ta in niste borcane si cu preturile afisate. In functie de tipul bauturii iti propune 2-3 variante, si poti sa mirosi si boabele sa iti faci o idee de aroma din ceasca. Apoi alegi ce doresti, platesti in functie de boabe, si iti aduc ei bautura. Selectia variaza intre boabe mai traditionale (o etiopia spalata, de exemplu) si unele de competitie (de obicei variatii de geisha, dar nu exclusiv), unele avand note si arome cu adevarat unice si foarte clare. Am incercat o varianta de filtru prima data, o geisha din Columbia unde se puteau simti clar notele de grapefruit si muscat (struguri). A doua incercata a fost un espresso, tot din Columbia, soi caturra si procesare nitro wash - gustul mai putin evident ca la filtru, dar notele fructate se puteau distinge cat de cat. Ultima a fost un cortado, tot Columbia, soiul chiroso si proces hydro honey, cu note interesante de guma de mestecat si fructe de padure. Preturile destul de mari, cele mai ieftine erau 25 lei pentru o bautura, si cele mai scumpe 200+. Geisha a fost vreo 65 lei, restul in jur de 30. Experienta a fost foarte faina, daca aveti vreodata drum in Japonia neaparat sa ii vizitati! ![]() ![]()
RE: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - RazvaNNN - 22-01-2025 ceva interesant in valencia? RE: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - RichardMG - 23-01-2025 Valencia si eu sunt interesat :) singurele de unde m-am interesant sunt de pe european coffee trip: https://europeancoffeetrip.com/valencia/ RE: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - tektbar - 15-02-2025 3în1 la MAME Elveția ![]() ![]()
RE: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - Lyvyoo - 19-02-2025 Daca va place schiul si ajungeti in Zell am See cautati si prajitoria asta, Bella Bean, au si o romanca barista foarte ok. Toata lumea a auzit de explozia fenomenului in Romania si e impresionată :) Macar la capitolul cafea putem merge cu capul sus oriunde :) Espresso delicios, clean, dar cafeuaa... infuzată. E un bulgare de zăpadă impins la vale de fermieri, prajitori, importatori, cafenele, care inevitabil a ajuns mainstream, chiar si pe partiile de ski. De aceea pregatim si noi evenimentul de "constientizare" a diverselor procesări de acest gen vs aromele fara procesari sofisticate, sper sa anuntam cat mai curand. ![]() ![]() [img]htt[/img]
RE: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - AlexDeedy - 21-02-2025 Mic periplu in Copenhaga s-a lasat cu vizita celor 4 prajitorii : Coffee Collective - am fost chiar la shopul unde era si prajitoria si unde se pot face si sesiuni de cupping. Cappuccino si espresso dublu - pentru espresso a fost o Ethiopia foarte placauta , nimic special dar perfect echilibrata intre fructe/dulceata. Cappuccino desi nu este bautura mea preferata m-a surprins printr-un gust placut , diferit de gustul clasic pe care il resimt prin majoritatea cafenelelor. ![]() ![]() ![]() April Store - desi au deschis de curand noul lor SP store unde au doar gama aceea mai accesibila am ales sa mergem totusi la cafeneaua principala unde erau servite si variante mai deosebite , mai ales ca aici am optat pentru un filtru- Volcan Azul. Sotia a optat din nou pentru Cappuccino si din nou am fost surprins de gust (Panama Esmeralda). Filtrul placut, cu destul corp dar si cu arome intense. Ma asteptam sa fie mai "tea like" dar chiar a fost suficient de intens. ![]() ![]() ![]() La Cabra - un cocept putin mai diferit de asezare la masa, avand doar un scaune in jurul barului central unde se servea si cam atat. undeva la 8-10 oameni inghesuiti si era "plina" cafeneaua. Un meniu destul de variat in tipurile de bauturi, dar aveai de ales doar intre 2 origini , una basic si una "premium". Am optat pentru cea din urma, ambele fiind de la Cerro Azul, asa ca mi-a ajuns o Gesha in ceasca. ![]() ![]() ![]() Prolog Coffee - ultima dar nu cea din urma , mult mai apropiata de atmosfera si caracterul lui Coffee Collective. Daca la April sau La Cabra oamenii veneau pentru o experienta, la Prolog sau Collective oamenii veneau pur si simplu pentru socializare si cafea buna. Si mai surprins am fost cand in espresso am primit fara sa platesc vreo varianta "premium" o Gesha Peru foarte frumoasa, florala , usor fructata. ![]()
RE: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - VasiliuA - 26-02-2025 Roast coffee Copenhagen, cafea buna servita in locatie dar se poate cumpara si pt acasa https://roast.com/ RE: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - slavic1983 - 27-02-2025 Wuau. Visul meu sa ajung la Chris in ferma in in Costa Rica. Bravo RE: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - sorin.drache - 07-03-2025 (19-02-2025, 15:05)Lyvyoo Wrote: Daca va place schiul si ajungeti in Zell am See cautati si prajitoria asta, Bella Bean, au si o romanca barista foarte ok. Toata lumea a auzit de explozia fenomenului in Romania si e impresionată :) Macar la capitolul cafea putem merge cu capul sus oriunde :)Tocmai ne-am intors de la Kaprun si gasisem pe Tripadvisor Bella Bean. Faina rau locatia cu un vibe bun. Au prajitoria proprie insa eu am fost dezamagit de faptul ca la 2 zile distanta un cappuccino a fost vis si al doilea a fost mega arsa cafeaua si amar gustul. In rest frumos totul la locatie. Si romanca foarte amabila. RE: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - Kontrast - 08-03-2025 Neața, cine mă trimite la o cafea bună în Orléans? (fr) RE: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - SwooshMihu - 17-03-2025 Prajitoria Machhörndl Kaffee(https://maps.app.goo.gl/DzENnbS4SSx7X2dN8) din Nuremberg. Excelenta Ethiopia Guji pe care o aveau pe v60, exploda a mango. Am incercat si un espresso cu Kalledevarapura despre care puteam sa jur ca e ciocolata neagra topita. Spatiu generic industrial, personal so-so dar merita deranjul daca aveti drum prin Nuremberg.
RE: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - dinu - 18-06-2025 Prin Beijing unde caut cafenele? |