![]() |
|
Best value SBDU - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Sfaturi la cumparare (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Sfaturi-la-cumparare) +--- Thread: Best value SBDU (/Thread-Best-value-SBDU) |
RE: Best value SBDU - Denis - 20-01-2018 Ce upgrade e asta, de la lelit pl41em la Casa V? RE: Best value SBDU - tecsi78 - 20-01-2018 (20-01-2018, 14:17)Kontrast Wrote:(20-01-2018, 13:37)Denis Wrote: Mult prea mult 3700ron pe un sbdu, cu tabla subtire si lipsa grup e61. La 2000ron ai aparatul vandut de mariano quickmill silvano care are deja modificari facute. Tabla subtire pe dracu’. Mergi si vezi aparatele, parerea mea. Am o Bezzera Unica si e tanc pe langa fostul Lelit PL41TEM, apoi daca nu ai nevoie sa frotezi lapte, e perfect pentru ce ai nevoie. RE: Best value SBDU - Denis - 20-01-2018 Pai noi vorbim de Casa V cu tabla subtire, nu de bezzera, e hidos: https://www.youtube.com/watch?v=ozSvdStDAuA zici ca e un gaggia classic tu tavita de inox, nu de plastic. RE: Best value SBDU - Kontrast - 20-01-2018 (20-01-2018, 14:56)Denis Wrote: Ce upgrade e asta, de la lelit pl41em la Casa V? Păi de exemplu boilerul este aproape dublu, 250 vs 400, am înțeles că ar contribui la stabilitatea termică ...plus că aș vrea și eu un diametru de 58mm ca tot omu'... (pls nu-mi mai zi de hx sau db ca fac cu capu')...
RE: Best value SBDU - Denis - 20-01-2018 Stabilitatea termica o faci prin modificari, trebuie sa-i adaugi un pid mai destept, si sa inveti procesul de aducere la stabilitate termica intre shoturi. Daca ai impresia ca scoti ecm casa V din cutie o sa ai direct stabilitate termica mai buna decat la lelit atunci eu unul cred ca te inseli. Upgrade-urile sunt de preferat sa le faci in salturi mari, nu mici, ca sa vezi diferenta intre ele. Cat despre aspecte, calitatea constructiei, pret si dotari, difera de la om la om, mie unu nu-mi place. dar asta nu conteaza. Eu nu pot intelege unele lucruri, dar asta nu se aplica si la tine, de ce mi-as cumpara o rasnita b005 cutite conice mici de 48-50mm, apoi sa trec la una plata de 64mm, apoi la una de 84mm, apoi la una conica de 70+, una si buna si gata. RE: Best value SBDU - adiszep - 20-01-2018 Fiecare e liber sa aleagă cum crede. Cred ca ar fi mai ok sa aducem argumente constructive nu “ce upgrade e asta?” . Tu ai zice ca e upgrade de la europiccola la e61 așa de curiozitate? alege ce aparat vrei ca doar tu vei sta cu el in casa si tu vei bea cafeaua preparata :) a si vezi ca mai e si mai sus amintitul profitec pro 300 foarte laudat pe forumurile străine. RE: Best value SBDU - Kontrast - 20-01-2018 (20-01-2018, 15:31)adiszep Wrote: Fiecare e liber sa aleagă cum crede. Cred ca ar fi mai ok sa aducem argumente constructive nu “ce upgrade e asta?” . Tu ai zice ca e upgrade de la europiccola la e61 așa de curiozitate? E frumos 300-le dar e dual boiler și n-am nevoie, iar Brew boiler: 0.325 L / 800 Watts este mai mic decât casa 5 care are 0,4L. Best value SBDU - dev - 20-01-2018 La fel de bine ai Silvano Evo testat de razvanMB ca având o stabilitate grozava și care vine bonus cu un termobloc pentru musafirii amatori de lapte. RE: Best value SBDU - Kontrast - 20-01-2018 (20-01-2018, 20:25)dev Wrote: La fel de bine ai Silvano Evo testat de razvanMB ca având o stabilitate grozava și care vine bonus cu un termobloc pentru musafirii amatori de lapte. Hm... o opțiune interesantă, am mai auzit de acest utilaj, dar ... o alta pompă și un termobloc pentru abur este inutilă din moment ce musafirii au fost și vor fi "forțați" cu espresso. Tot un SBDU mai capabil caut ... RE: Best value SBDU - Wolf Solent - 20-01-2018 Vezi ca este un ECM Casa pe olx. RE: Best value SBDU - razvanMB - 20-01-2018 Depinde ce intelegi prin capabil. Eu am testat Pippa vs Lelit ( nu avea pid dar era cu portafiltru de 58mm) si pe langa calitatea constructiei net superioara am identificat si un pattern de flush la Pippa care asigura o anumita consistenta termica. La Lelit e haos, fara pid nu are sens. Acum am Pippa la Nikso sa monteze meCoffee sa ne jucam pe el. Deci daca vrei boiler maricel , calitate a constructiei so design poti lua Pippa in calcul. Ideal cu pid insa merge onorabil si fara, fata de alte SBDU. RE: Best value SBDU - Lyvyoo - 20-01-2018 @Kontrast, am mutat intrebarea ta despre discount-urile QuickMIll pentru Espressoman pe topicul dedicat. RE: Best value SBDU - Kontrast - 23-01-2018 În încercarea de a face upgrade-uri mai rare am decis să iau un SBDU cu Pid, grup E61 și boiler de minim 0.75L. - Quick mill carola are un pseudo pid cam ciudat și fără țeavă aburi; - quick mill alexia era interesantă dar se pare că e mai greu de procurat la noi; - rămâne ECM classika Pid care ar cam îndeplini condițiile dar are un preț cam mare; Alte sugestii? RE: Best value SBDU - cradun - 23-01-2018 Nu cred ca are asa relevanta volumul boilerului, in conditiile grupului E61, intre 0.5 si 0.75, pentru ca intr-o foarte mare masura temperatura de brew e mediata de grupul E61. Gandeste-te ca, la HX (Magica) tubul din care provine apa de brew are vreo 170-180 ml (in fine, incalzit destul de bine de boiler). 0.75 ml are si Vibiemme Piccolo, la care nickso ii poate pune un PID lejer. Am incercat eu faza cu Piccolo, insa un calcul cu un Piccolo SH (vreo 400 euro) plus revizie plus PID ma aducea oarecum aproape de un Bezzera Unica (E61 + PID + boiler de 0.5 l), asa ca am ajuns pana la urma la Magica. LE: Acum ca am ceva experienta cu termometrul in punctul Eric, nici nu cred ca e nevoie de PID, daca mergi pe varianta Vibiemme Piccolo, doar de un termometru de grup, pentru ghidaj. Temperatura se modifica relativ usor la Piccolo, ai un termostat care se poate regla dupa ce ridici un capac, nimic complicat. Si, tinand cont ca ai grup E61, PID-ul e putin redundant, pentru ca oricum temperatura de brew va fi major influentata de temperatura grupului. Pe de alta parte, un boiler mai mic, gen Bezzera Unica, te ajuta sa ai apa proaspata ceva mai usor, asta daca e important pentru tine, ca idee. RE: Best value SBDU - dev - 23-01-2018 De ce nu iei in calcul Unica? Sunt vreo doua la colegii de pe forum si nu am auzit sa fie nemultumiti chiar daca are boilerul de 0.5l. Mai exista si Domobar piccolo pe care poti monta mecoffee fiindca exista instructiunile pe site: http://espressoperfetto.de/espressomaschinen/vibiemme/vibiemme-inox-neu.html RE: Best value SBDU - Kontrast - 23-01-2018 Nu știu ce să mai cred, când vreau sa iau ceva fără pid, mi se indică imediat avantajul pidului. Vreau un boiler mare, apare problema apei proaspete din el. Mă repet: nu pot da 1000€ pe o sculă pe care s-o duc repede la modificări. N-am nici timp nici nervi pentru așa ceva. RE: Best value SBDU - RaduCarutasu - 23-01-2018 (23-01-2018, 11:57)Kontrast Wrote: RE: Best value SBDU - cradun - 23-01-2018 (23-01-2018, 12:42)Kontrast Wrote: Nu știu ce să mai cred, când vreau sa iau ceva fără pid, mi se indică imediat avantajul pidului. Vreau un boiler mare, apare problema apei proaspete din el. Mă repet: nu pot da 1000€ pe o sculă pe care s-o duc repede la modificări. N-am nici timp nici nervi pentru așa ceva. O sa nuantez ce am vrut sa spun. In lipsa unor dovezi stiintifice solide, deocamdata, chestia cu apa proaspata ramane "o idee" ce tine mai degraba de preferinta personala. Dar am mentionat-o pentru ca a aparut de-a lungul timpului pe forum si pentru ca si pentru mine e importanta, desi recunosc ca e mai mult o preferinta personala decat o alegere bazata pe argumente stiintifice. RE: Best value SBDU - lisimah - 23-01-2018 apa este proaspăta doar atunci când o sintetizezi din O2 si H2 sau o extragi dintr-o substanța mai complexa. altfel, poate fi doar proaspăt distilata, proaspăt decontaminata, proaspăt fiarta, etc. RE: Best value SBDU - Lyvyoo - 23-01-2018 S-a mai discutat cu apa.. Proaspata inseamna ca ai un filtru dedicat conectat la reteaua de apa, espressorul are pompa rotativa si se alimenteaza din filtru. Nu vorbim de osmoza care are vas de expansiune de obicei si s-a dus si acolo prospetimea :) Altfel, sunt 100% convins ca apa din bidonul de Bucovina are mai multe colonii de bacterii decat o apa dintr-un boiler de cupru (fie ca e de 0.5 sau de 1.5 sau de X litri) care o duce la temperatura de fierbere sau pe acolo. RE: Best value SBDU - micrenda - 29-05-2018 Dacă cineva este interesat de un SBDU, este acum disponibil Rancilio Silvia la CafeMagia la un pret cu reducere (2190 RON). Într-adevăr nu are nici manometru sau PID, dar am avut ocazia s-o folosesc si este foarte solid si are grup profesional de 58 mm. Am avut ocazia sa folosesc aburul si a fost peste așteptările mele. RE: Best value SBDU - dev - 29-05-2018 In afara grupului de 58mm nu vad niciun motiv sa-l cumpere cineva in locul unui PL41TEM. Silvia fara modificari are o variatie extrem de larga a plajei de temperatura in care se desfasoara extractia. |