![]() |
|
Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Accesorii si intretinere (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Accesorii-si-intretinere) +--- Thread: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) (/Thread-Apa-pt-espressor-apa-plata-filtre-de-apa-solutii-de-dedurizare-a-apei) |
RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - adrian1 - 21-08-2023 Plecand de la linkul de mai sus am gasit alt raport cu duritatea apei din tot judetul Constanta si mi-am pus mainile in cap https://rajac.ro/wp-content/uploads/2023/06/duritatea-apei-potabile-site-raja.pdf RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - renatoa - 21-08-2023 TDS-ul maxim admis pentru o apa in reteau publica, la robinet adica, este de 500. Asta inseamna 28 grade germane. Asa ca toate cele din tabel sunt ape "legale", n-ai ce face... sarcina lor nu e sa livreze la robinet apa dupa normele SCA :) RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - AndreiTanase - 21-08-2023 (21-08-2023, 15:47)adrian1 Wrote: Plecand de la linkul de mai sus am gasit alt raport cu duritatea apei din tot judetul Constanta si mi-am pus mainile in cap https://rajac.ro/wp-content/uploads/2023/06/duritatea-apei-potabile-site-raja.pdf Nu stiam de raportul asta . Clar trec pe bucovina momentan, sper sa fie cea din sursa mai buna. Imi puteti recomanda un test de duritate sa vad macar cum iese din ionizatorul asta, inainte sa gasesc o alta solutie cu apa? Care ar trebui sa fie nivelul de grade germane optim pentru espresso?
RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - adrian1 - 21-08-2023 Sub 8dH este tolerabil, iar 5-6dH este preferabil. Bucovina la 72ppm are 4dH. Un kit de testare bun găsești aici https://www.tastecrafters.ro/bwt-67/kit-testare-duritate-apa-2781.html Dacă vrei ceva rapid, caută pe emag "TDS Tester" (am pus un link acum câteva pagini) pentru o versiune care măsoară conductivitatea apei. RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - renatoa - 21-08-2023 Pai citeste pe eticheta ce cumperi, ca bucovina are cum vreo 6 surse, unele avand TDS peste 100 (6 grade). Nu ca ar fi rau, mai bine faci o intretinere mai frecventa si bei ceva bun, decat ce iese cu bucovina cea mai demineralizata, doar ca sa ii fie masinii bine... RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - sebas - 16-09-2023 Am decis sa pun o stație de dedurizare și un sistem de osmoza inversa, după ce am făcut analizele la apa de puț și testul de duritate -25 °dH. Puțul este în localitate Cârcea lângă Craiova. Astăzi au venit și le voi monta luni. Stația de dedurizare are valva RX 1" cu bypass. [img] [/img]
RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - ML-CAFE - 17-09-2023 Cred ca cele 2 filtre Y de la centrala sunt montate gresit. Cum Se Monteaza Corect Un Filtru Y? (blogdeinstalatii.ro) RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - ValentinBu - 17-09-2023 Sunt montate greșit, dar am tot observat ca "mesterii" le montează astfel. Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - umarianos - 17-09-2023 Legat de filtrul Y, depinde foarte mult ce tip de sistem de încălzire ai mai departe de la centrala, dacă ai doar pardoseala care inseamănă doar țeava Pex A + distribuitoare inox, atunci filtru Y poate fi montat și "in cutie" că nu ai de unde sa ai reziduuri. Mai sunt unii care mai vin și cu filtre antimagnetita dar ei au toată casa PexA + Inox. Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - Zaheyu - 17-09-2023 Dintre apele plate din comerț care e mai potrivita pentru V60? RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - renatoa - 17-09-2023 Reciteste de la inceputul paginii anterioare... RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - cpintilei - 20-09-2023 (13-08-2023, 00:15)vladdooo Wrote: Zerowater nu e scump si vine cu tds metru inclus. @vladdooo, folosești ZeroWater ca atare, sau mai mineralizezi apa după filtrare? RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - vladdooo - 20-09-2023 fac reteta rpavlis pt espresso - am scris deja pt filtru folosesc Aquacode black (nu prea se mai gaseste) sau Lotus Water sau bicarbonat de sodiu/potasiu si sare epsom (magneziu) - retetele de pe baristahustle - e link pe aici pe undeva RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - RichardMG - 24-09-2023 Dupa atata citit, tot batut in cap am ramas ca nu am inteles nimic :/. RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - renatoa - 24-09-2023 Se incepe cu obtinerea analizelor apei locale de la robinet. Pentru Viena o sa te lamureasca Denis. RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - vladdooo - 09-10-2023 poate gaseste cineva o sursa de Aquacode Black la un pret decent singura ce am mai gasit in ultima vreme e la Sumo, dar 36 EUR 12 pliculete am vazut la Aquacode pe story ca in Thailanda vand cu echivalentul a 100 Lei 12 pliculete pret de retail (adaos comercial de retail inclus). mai pui transport si vama si tot e cu 35-40% mai mult in EU de versiunea pe alb nici nu mai zic - la noi iese cu vreo 50% mai scump (nu ma intereseaza alb pt ca e neeconomica din start) Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - Mihai L - 09-10-2023 Cred ca iesi mai ieftin cu lacrimi de unicorn… [emoji12] RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - mariusr22 - 18-10-2023 (16-09-2023, 15:56)sebas Wrote: Am decis sa pun o stație de dedurizare și un sistem de osmoza inversa, după ce am făcut analizele la apa de puț și testul de duritate -25 °dH. Puțul este în localitate Cârcea lângă Craiova. Astăzi au venit și le voi monta luni. Stația de dedurizare are valva RX 1" cu bypass. RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - icounter - 18-10-2023 (09-10-2023, 13:55)vladdooo Wrote: poate gaseste cineva o sursa de Aquacode Black la un pret decent chiar azi am primit mail de la Barshaker cu promotie speciala la aquacode : 9,99 lei. Dar vorba colegului cu lacrimile de unicorn .... Nu ca nu as avea 15 lei pentru 1 litru de apa (ca mai costa si apa distilata) .... dar mi se pare tragi-comic sa ajung la un asemenea pret pentru o cafea. Daca as merge la un concurs, as vedea posibil o astfel de alegere, altfel .... nu. Parerea mea doar. In fine ... revenind la subiect, nu stiu de ce, dar mie mi-au trimis pe mail oferta de 9,99 ..... si pe site e inca 12,99 RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - cristi5922 - 18-10-2023 Și când te gândești că pui un plic de third wave water la 2 bidoane de 4L... Acel plic la 12 lei de aquacode pentru doar 1L de apa e jaf la drumul mare. Și eu am primit același mail. RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - renatoa - 27-10-2023 Pe unii nici osmoza inversa nu ii mai salveaza... https://www.theguardian.com/environment/2023/oct/27/england-to-diverge-from-eu-water-monitoring-standards RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - _R_A_D_U - 14-11-2023 (15-06-2022, 09:10)organon Wrote: Ce arere aveți despre aceasta apa plata? Azi am remarcat-o. Citind datele despre compoziția chimica am remarcat ca e cam același lucru cu Bucovina noastră cea de toate zilele.M-ați făcut curios și am luat ieri un bax de Bucovina. Are alte valori: [attachment=10909] RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - Stefann - 14-11-2023 Singura Bucovina care si-a pastrat valorile si gustul este cea de 2 litrii. Restu sunt nasoale (testate) :) Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - _R_A_D_U - 15-11-2023 Da, am fost fraier, nu e o scuza ca nu am avut ochelarii in magazin si dupa ce am facut poza etichetei am vazut ca e la 1.5L. Mi s-a parut baxul cam usor dar na… Sent from my iPhone using Tapatalk RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - adri29 - 19-11-2023 [font][font]Salut , Bucovina +THIRD WAVE WATER ar fi o solutie buna si pt aparat si pentru gust ?[/font][/font] RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - renatoa - 19-11-2023 Din nou... CARE BUCOVINA ?! Si daca nu s-ar fi postat chiar mai sus... RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - adri29 - 19-11-2023 (19-11-2023, 15:12)renatoa Wrote: [font][font]Din nou... CARE BUCOVINA ?! [/font][/font] [font][font]Bucovina 2L[/font][/font] Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - _R_A_D_U - 25-11-2023 (14-11-2023, 23:33)Stefann Wrote: Singura Bucovina care si-a pastrat valorile si gustul este cea de 2 litrii. Am dat o geana pe la raionul ape... Am observat că la sticla de 1L analizele sunt din 27.06.2023 iarvalorile "bune" de la cea de 2L au rămas cele vechi din 2020. Să fie, oare, valabile cele " noi" și la prețul de 2L? ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk La o privire mai atenta sunt aceleași valori ca la cea de 1.5L... Sent from my iPhone using Tapatalk RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - renatoa - 25-11-2023 "Daca vezi pe unu citind etichete la raionul de ape plate, precis e espresoman [emoji12]" Citat dintr-un intelelept, cateva pagini in urma. Apa plata espresso și brew - Robertrm27 - 28-11-2023 Salutare! Am citit zecile de pagini de pe forum și sunt și mai confuz. După cum reiese din titlu, ce apa plată ar fi indicată pentru espressor ( gcp ) și ce apa pentru brew ? Pentru espresso momentan merg 50 50 Bucovina și Aqua carpatica, iar pentru brew de abia urmează distracția că e pe drum recuzita. O scurta explicație "de ce" ar fi de mare ajutor. |