![]() |
|
Timemore Sculptor - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Rasnite (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Rasnite) +--- Thread: Timemore Sculptor (/Thread-Timemore-Sculptor) |
RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - dan184 - 14-03-2023 Incep sa apara si primele "review-uri".
RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - RichardMG - 14-03-2023 Suna bine, pare review "sponsorizat". Estimativ livrare Iunie 2023, poate chiar si mai tarziu zice Kickstarter. Ea pare promitatoare, dar parca as astepta pana cand ar iesi lotul 2, sa fixeze eventualele defecte (care sigur vor exista). Asteptam si aici review-uri pentru variantele S, pentru espresso. RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - alin_m - 15-03-2023 A mai aparut un video cu schimbarea cutitelor pe 064s cu SSP Multipurpose, dar nu a aratat vreun test de aliniere al cutitelor ![]() https://www.instagram.com/reel/Cp0hnn3sRY2/?utm_source=ig_web_copy_link RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - edri - 16-03-2023 Daca am inteles bine, rasnitele Sculptor se remarca prin noile geometrii ale cutitelor. De ce ar trebui schimbate,realiniate, etc.? RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - cradun - 16-03-2023 (16-03-2023, 07:59)edri Wrote: Daca am inteles bine, rasnitele Sculptor se remarca prin noile geometrii ale cutitelor. De ce ar trebui schimbate,realiniate, etc.? Fara SSP, viata e pustiu... RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - Darsidius - 16-03-2023 (16-03-2023, 07:59)edri Wrote: Daca am inteles bine, rasnitele Sculptor se remarca prin noile geometrii ale cutitelor. De ce ar trebui schimbate,realiniate, etc.? La orice rasnesti daca doresti o stergere completa si egala la metoda cu markerul trebuie sa introduci bucati de aluminiu sub cutite. Nu exista nici o rasnita pe piata si vorbesc pe probate care vine din fabrica si iti ofera o stergere uniforma completa! Adica, daca iei un lagom p100 nou din cutie si ii faci testul nu o sa fie aliniat sa se stearga uniform markerul pe 360 grade. Cel care are rasnitele pe instagram avea un video/story acu 2 zile cu cutitele stock verificate la marker pe 064s si stergea nu era perfect egala ci pe 70% din suprafata. A introdus shims si a fost egala. Deci cred ca este necesar sa avem asteptari realiste cand vine vorba de aliniat. Producatorii iti spun o plaja de tolerante cand iti vand un produs. abaterile totale la lagom sub de ordinul 30 microni=0.03mm promise. Asta inseamna ca totalitatea abaterilor raportate la cutite sa fie max 30 microni. Ca sa ti se stearga markerul pe cutite trebuie sa ai ceva de genu 1-2-3 microrni abateri, si acolo fortezi cand atingi cutitele. Plus ca unii (kafatek) nu sunt de acord cu testarea cu markerul, iar altii (weber eg1) nu se poate face bine testarea cu markerul pt ca are cutitul mobil flotant (nu stiu termenul in romana- ci se misca sus si jos pe 200 microni). RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - edri - 17-03-2023 De aceea iese Niche Zero pe primu loc, ca nu mai trebuie realiniata ;), eventual hiperaliniata. Desi lumea s-a impacientat ca sunt prea putine Sculptor, vad ca mai adauga cate 500, sa fie pentru toti care o vor. RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - Darsidius - 17-03-2023 Ce mai este de zis cand s-au vandut produse de 2 milioane euro in 2 zile? Asta inseamna studiu de piata si facut exact ce se cere. E cel mai bun produs? evident nu, idea era ca businessul sa vanda. Oricum intre cutiile de pantofi (de espresoare si rasnite din ultimii 5 ani) e o gura de aer proaspat cel putin la design. Eu unul m-am saturat de cutii puse vertical. RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - chilea viorel - 17-03-2023 Mi se pare penibil pentru Timemore să danseze pe la 180W și să “clarifice” de abia în urmă cu vreo 6 ore că de fapt motorul va fi de 150W pentru modelele 64 și 64s. Unii deja aveau îndoieli că motorul de 180W fără perii va fi capabil să ofere o măcinare corectă pentru boabele prăjite ușor, eventual în stil scandinav… Dar, acum, la 150W ?! Pe site-ul Timemore apărea clar 180W , iar pe Kikstar… 150W. RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - Darsidius - 17-03-2023 Conteaza? 99% din clienti o sa fie mega fericiti si o sa rasneasca fara probleme boabe prajite "corect" nu light. Pt aia 1% exista refund, sau de ce nu 078s cu motor de 400W. Hype-ul ssp a omorat piata. E bine sa nu mai omoare inca un produs. RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - edri - 17-03-2023 Reglezi la turatia minima si ar trebui sa faca fata. Wilfa uniform, proiectata in nord unde e cafeaua mai light, are putere mai mica si nu am auzit sa fie probleme majore. Asta pentru brew, in zona de espresso de ce ar trebui cafea prajita ultralight? Era clar ca flagshipu sunt versiunile 078, dar pentru acasa unde nu macini cantitati mari in timp scurt ar trebui sa fie ok si variantele 064. Se discuta pe aici ca 150W are ditamai rasnita honne de 18kg, cred ca e ok atata si pentru mai elegantele 064. Intr-adevar, sculptor si ode sunt un pas major inainte pentru design-ul rasnitelor utilizate intr-o bucatarie moderna. RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - renatoa - 17-03-2023 Puterea nu e totul, trebuie corelata cu turatia ca sa aflii cuplul, ala e cel ce sparge, nu puterea motorului. Xeoleo ghost are tot 150W la modelul cu cutite de 64, si ultima mea grija ar fi ca s-ar bloca vreodata. Pentru cel cu cutite de 70 au pus motor de 200W, ceeace e corect, cuplul creste cu diametrul cutitelor. 400W pentru 78 mm e overkill, probabil ca nu au avut unul mai potrivit la indemana, mareata industrie chineza nu e chiar asa de variata cum ar putea crede unii, se reutilizeaza masiv aceasi componenta in multiple echipamente. Intr-un prajitor de cafea am gasit de exemplu un motor de foen, din cele profesionale, folosite in saloanele de cosmetica. Cu reglajul la turatia minima nu e chiar asa, scade si puterea. Putere mare, turatie mica si cuplu mare obtii doar cu demultiplicator/angrenaj. Cand modifici turatia cu un variator, scade si puterea. RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - adiszep - 17-03-2023 si mai e asta
RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - Darsidius - 17-03-2023 Pentru cei care au crezut ca o sparga pusculita sa ia 064 pt cutitele SSP, nope. ODe are cam tot pe acolo putere iar producatorul spune clar sa nu se foloeasca rasnita la espresso, nici macar cu ce cutite stock au ei, d'apoi ssp. Timemore a spus pe sleau, nu recomandam sa schimbati cutitele. Intrebati daca 078S (da aia de macina espresso) ar macina suficient de fin pt ibric, au spus ca nu. Cu asta sunt cam de acord, nici macar kinu nu macina pt ibric, iti trebuie un anumit tip de cutite. RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - edri - 17-03-2023 (17-03-2023, 16:05)Darsidius Wrote: .... nici macar kinu nu macina pt ibric, iti trebuie un anumit tip de cutite.... Aia pe vremea lui Pazvante, cand numai la ibric stiau sa prepare cafeaua, aveau tipul ala de cutite?
RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - renatoa - 18-03-2023 Exact, rasnitele alea "turcesti" de alama, nu aveau cutite, ci un fel de suprafete inclinate aproape cilindrice, cu o granulatie ca de fonta. Numai rasnit nu se chema ce se intampla acolo in interior... RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - Eugen16 - 18-03-2023 Colegul @cradun are Ode fellow cu cutite ssp si daca il rugam frumos, ne-ar putea spune cum se comporta pentru espresso, filtru si ibric. RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - cradun - 18-03-2023 Nu as indrazni sa rasnesc pt ibric cu Ode, stiind ca e dedicata pt rasnirea pt filtru. Pt espresso e ok-ish, dar nu pot sa spun ca face cel mai bun espresso. Pt filtru, imi place mult, dar tind sa o folosesc pt Hario Switch, cred ca imersia pune in valoare cel mai bine macinatura care iese din Lab Sweet. RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - Eugen16 - 18-03-2023 Si pe Kickstarter si pe grupul de Facebook au inceput sa se irite cand au aflat ca 064 si 064S nu au motor de 180W ci de 150W. Timemore o da din colt in colt. RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - adrian1 - 18-03-2023 0.75A înseamnă 180W la 240V și 150W la 200V RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - Darsidius - 18-03-2023 Cui ii pasa? rasnita este construita sa rasneasca espresso cu cutitele ei. Cat timp face asta producatorul nu are nici o vina. Puterea maxima livrata de motor depinde de cat curent ai tu la priza pt ca unii avem 230 anemici si altii 240V si apoi puterea maxima livrata este mai mare decat puterea nominala. Cand rasnesti in functie de duritatea boabelor creste si scade, cand o sa fie nevoie de 180 W o sa livreze 180W, dar nu livreaza continuu 180W. Cat timp rasnita rasneste boabe fara probleme comentam aiurea. RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - renatoa - 18-03-2023 Remember Honne, watti unora sunt mai bine lucrati decat ai altora :D Comparatia cu 0.75A nu este corecta, indiferent ce tensiune ai in priza, o anumita boaba tot acelasi cuplu il cere ca sa se sparga, iar cuplul este functie de putere si turatie. Un motor electric cand e in sarcina ii creste curentul pana la puterea la care invinge rezistenta, adica furnizeaza cuplul necesar spargerii boabei(lor), caz in care curentul descreste. Sau pana cand se caleaza (stall). RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - Darsidius - 19-03-2023 Am primit confirmare ca pe prajiri super light, 064s cu unele boabe la macinatura espresso se blocheaza. Dar boabe super light, de genul Sey, Picky chemist, Tim Wendelboe. Probabil cu ce se prajeste prin tara sa nu aveti probleme. RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - renatoa - 19-03-2023 La maruntesti in avans intr-un mojar... faci sarcina partii conice din honne, dar manual :D Daca rasufla asta ^^^, sa vezi acum val de retrageri la modelele 64... Desi, pare un nonsens, cine face espresso cu ultralight ?
RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - coffeemilk - 19-03-2023 (19-03-2023, 10:14)renatoa Wrote: ..... Cine vrea să reinventeze roata! :D RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - renatoa - 19-03-2023 Cei prea... dolce vita... o servesc pe post de muratura... :D RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - renatoa - 25-03-2023 Concluzia... the new flat burr king... for espresso in special... dar nu a testat modelul 64 simplu, doar 64s. https://www.youtube.com/watch?v=XgUFuCdW_Vk Traducere suplimentara pentru cine urmareste subtitrarea generata automat... Time War = Timemore :D RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - alin_m - 25-03-2023 Din video pare ca modelul 078s e mult mai solid si nu ar avea probleme dpdv al puterii motorului pentru rasnirea boabelor super light aproape de punctul 0 al rasnitei cu 800 RPM, in schimb cu 1200 RPM nu ar avea asemenea probleme. Eu unul am optat de la inceput pentru modelul 064s si cred ca raman cu aceasta decizie, nu ma vad incercand boabe super light pentru espresso. Fata de review-urile precedente de pe instagram, Kyle nu este afiliat Timemore si pare ca are un review mult mai onest. As fi vrut totusi sa se fi discutat si despre alinierea cutitelor stock, dar banuiesc ca nu are o mare importanta fiind model de pre-productie, iar cele livrate in iunie poate au o aliniere mai buna sau mai proasta. RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - Darsidius - 25-03-2023 Nu exista rasnita din fabrica aliniata si nu la asemenea buget. Adica platesti 3000 euro pe lagom p100 si cand vine testezi si se poate alinia mai bine decat din fabrica. La Bentwood la fel. Sa te astepti la o rasnita de 300$ sa fie verificat alinamentul e ca si cum te-ai astepta sa existe Mos Craciun. RE: Timemore Sculptor (rasnita brew) - alin_m - 25-03-2023 Poți sa te abții de la remarcile astea? Nu contribui deloc la discuție, daca vrei sa ne certam pe internet să știi sa nu ți-ai găsit locul potrivit. Iar prețul la care se vinde la publicul larg e de 450$, deci ma aștept sa presteze de acest preț, iar un simplu test cu markerul nu este ceva nemaivăzut. |