![]() |
|
Pastrare / Conservare arome cafea - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espresso art, cafea, prajire si latte art (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espresso-art-cafea-prajire-si-latte-art) +--- Forum: Cafea (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Cafea) +--- Thread: Pastrare / Conservare arome cafea (/Thread-Pastrare-Conservare-arome-cafea) |
RE: Conservare cafea - organon - 25-03-2016 Asa...Ce vreau sa va spun este faptul ca micul meu experiment a dat urmatorul rezultat,punga de 125 de grame are zero avantaje fata de cea de 250 de grame cu supapa.Nu intru in amanunte,concluzia este insa asta,ca sistemul clasic al ambalarii in pungi de 250 de grame cu supapa ramane sfant.Atata doar ,daca cineva are vreo prajitorie prin preajma si isi permite sa cumpere asa la trei zile cafea proaspat prajita,da,e buna si punga mica,altfel e frectie la picior de lemn. RE: Conservare cafea - coffeesnob - 26-03-2016 Ne trebuie pungi de 18 grame. Sau acest produs de la cei care fac HG-One. Si da, glumesc. RE: Conservare cafea - renatoa - 19-04-2016 Vazand eu potopul de comenzi de canistre airtight, de la tidaka, mi-a venit o idee... De ce nu as pastra boabele intr-un vas de French Press care nu il prea folosesc, caruia ii acopar sita cu o folie de plastic, pentru etansare... ![]() Sau, asa ceva, pentru cine nu are french press si nu e dispus sa cumpere: http://www.pretfabulos.ro/aparat-pentru-preperat-spuma-de-lapte-melior-junior RE: Conservare cafea - baloozzy - 19-04-2016 Eventual si peretii, daca nu vopsiti si zic ca e ok. RE: Conservare cafea - stefandinescu - 19-04-2016 Si in interior o punga de 250gr cu zipper si valva unisens si e rezolvata. Sau folosesti doar punga. RE: Conservare cafea - renatoa - 19-04-2016 De ce vopsit, nu tineti cafeaua in camara sau un dulap ? Problema cu pungile este ca... mie mi se cam duc :) Ce am avut pana acum nu rezista la mai mult de 20 deschideri... ![]() Asa ca as pune o punga simpla si cam atat, valcva nu are sens, ca tot deschid zilnic, nu se acumuleaza atat co2 de la o zi la alta... ![]() In acest recipient as pune oricum boabele de consum, dupa ce le-am tinut 4 zile la degazare. RE: Conservare cafea - baloozzy - 19-04-2016 Eu nu o tin in dulap sau camara. O folosesc destul de des ca sa nu ma plimb dupa ea. RE: Conservare cafea - eugenm - 20-04-2016 In continuare, dupa mai mult de 2 ani, sunt foarte multumit de Airscape RE: Conservare cafea - bubucalu - 15-05-2016 artizan one way valve ![]()
RE: Conservare cafea - Fane - 10-11-2016 sunt doua borcane de cate 100ml, inauntru sunt cate 18gr cafea inchise imediat dupa racirea cafelei dupa prajire. se desfac fix inainte de consum. am vazut borcane din astea de vanzare la selgros, erau vreo 4 ron, daca nu ma insel, bucata. deci necesarul de borcane pt a conserva in stilul asta 500gr cafea ar fi in jur de 100 ron, pret care nu mi se pare chiar prohibitiv comparand cu alte solutii. eu lucrez cu hoperul plin la rasnita, dar am primit borcanele astea cu dulceata de cirese amare, pe care am papat-o [Image: tongue.gif] si in timp ce o papam mi-a venit ideia asta. peste cateva zile, cand se termina cafeaua prajita in tura din care sunt si boabele din borcan am sa le bag in consum. ar trebui sa aiba vreo 5 zile si sa fie degazata, numai buna de consum. sunt si eu curios.
RE: Conservare cafea - renatoa - 10-11-2016 Cam uleioase... Ardere prea cu Gene :P RE: Conservare cafea - Fane - 10-11-2016 acu sunt in faza "bine dezvoltate" :) . e si o columbie si-i sta mai bine bronzata. RE: Conservare cafea - Fane - 14-11-2016 ce avem noi aici? [Image: smile.gif] ![]() borcanul e de 40 si ceva de mililitri. 18gr de cafea au incaput dupa ce am batut fundul borcanului de cateva ori de masa si cand am strans capacul au mai pocnit un pic boabele. mi-e ca la alte soiuri de cafea sa nu incapa. daca s-ar gasi asemenea borcane la 50-60ml cred ca ar fi dimensiunea ideala. in special pt cei care-si prajesc cafeaua singuri si lucreaza cu rasnita on demand. airscape, dupa parerea mea are o problema, daca-l desfaci ca sa iei cafea din el de doua ori pe zi timp de o saptamana-doua..... RE: Conservare cafea - Levo - 14-11-2016 @Fane : uite un link al furnizorului meu de esente , care are si borcane etanse , eu prepar si creme , balsamuri , samponuri etc ...nu numai parfumuri...http://www.elemental.eu/ro/1158-borcan-de-sticla-clara-cu-capac-60-ml.html Si mai sunt modele , pe mai multe gramaje diferite... RE: Conservare cafea - renatoa - 14-11-2016 French Press la Lidl, pui o folie de plastic peste sita si etanseaza suficient. Volum variabil, aer la minim, pentru pastrare optima pana la 250 grame. http://www.lidl.ro/ro/Oferte-513.htm?action=showDetail&id=62710 RE: Conservare cafea - Levo - 14-11-2016 (14-11-2016, 09:23)renatoa Wrote: French Press la Lidl, pui o folie de plastic peste sita si etanseaza suficient. Vai , mi-ai inseninat ziua , excelenta idee chiar am 3 French bodum,( de sticla ) , pe care nu le folosesc , volum variabil - la asta nu m-am gandit.... [Image: wink.gif] Multumesc frumos... RE: Conservare cafea - renatoa - 14-11-2016 Cica ideile plutesc prin aer si asteapta sa fie culese :) RE: Conservare cafea - Fane - 14-11-2016 am incercat si eu ceva, am modificat un recipient care se gaseste in comert ca sa fie cu volum variabil dar nu prea e un succes din cauza ca recipientul e un pic conic (nu mi-am dat seama inainte de a ma apuca de modificare) si capacul mai intra doar 1-2cm mai mult ca in poza. [Image: sad.gif] ![]()
Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - Cosmin - 17-11-2016 Liviu de ce sa nu tina cafeaua la frigider sau congelator? Sunt de acord ca nu mai trebuie bagata inapoi dupa deschiderea pachetului dar inainte ce are? Tin cafeaua la congelator de ani de zile si nu am observat nici o problema. https://www.home-barista.com/store-coffee-in-freezer.html RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - Cosmin - 17-11-2016 https://www.home-barista.com/store-coffee-in-freezer.html RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - renatoa - 17-11-2016 De ce as face asta totusi, cand pot cumpara local saptamanal ? :s Sau in cazul meu, sa o prajesc ... RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - Cosmin - 17-11-2016 @Liviu sau Fane va rog sa mutati ultime postari in topicul dedicat. @renatoa eu cumpar mai multe pungi o data folosesc congelatorul pentru a pastra cafeaua cat mai proaspata si consider ca este o metoda care chiar da rezultate. Sunt convin ca daca-ti prajesti singur cafeaua nu o sa folosesti congelatorul sau frigiderul. Sunt curios de ce recomanda Liviu sa nu se tina in nici un caz cafeaua in frigider. RE: Conservare cafea - Lyvyoo - 17-11-2016 Nu contest neaparat procedeul, care este discutabil oricum. Dar pentru a da rezultate trebuie sa respecti niste reguli clare, ilustrate si pe home barista or, userii la inceput de drum au tendinta sa le neglijeze de multe ori. Ma refer mai mult la faza cu frigiderul. Astfel, daca te incadrezi in 3 saptamani de la prajire cu rezerva de cafea, cred ca este mai ok sa tii punga la temperatura camerei decat frigider. Daca nu te incadrezi, atunci trebuiesc respectate foarte clar regulile de depozitare la rece (daca alegi varianta asta) si consum. RE: Conservare cafea - Mihai L - 17-11-2016 Mie mi se pare periculoasa faza de dezghet. Cand umezeala din aer se condenseaza pe boabele de cafea. Pe langa faptul ca la inghet se mai deteriorezaza structura interna a boabelor. RE: Conservare cafea - Cosmin - 17-11-2016 Liviu si pentru a avea rezultate in extragerea unui espresso trebuie respectate niste reguli clare. Eu nu sunt de acord cu recomadarea sa nu se mai tina cafeaua la frigider in nici un caz dar sunt de acord ca trebuie respectate niste reguli. Am primit de mai multe ori si in Romania si in Olanda cafea comandata online mai veche de 3 saptamani iar de obicei comand cafea pentru o luna. Tinutul la congelator chiar ma ajuta in acest caz. Eu cand scot o punga de la congelator o pun in frigider pentru cteva ore bune iar apoi o scot si o pun in bucatarie si in felul acesta nu am avut deloc probleme. @Mihai L. incearca sa tii o punga la congelator timp de o luna si apoi dupa ce o scoti sa vezi rezultatul din ceasca. Pe cei care se indoiesc de metoda congelatorului ii invit sa citeasca experimentul de pe home barista iar daca sun argumente impotriva sa le posteze ca se le putem dezbate [Image: wink.gif] . https://www.home-barista.com/store-coffe...eezer.html RE: Conservare cafea - Mariano - 17-11-2016 cafeaua verde cum o pastrati, in pungile cu supapa cum vine ambalata, sau in borcan din sticla cu garnitura? Eu nu prea am incredere in pungile din plastic, dupa un timp sigur lasa ceva urat pe boabe... RE: Conservare cafea - Fane - 18-11-2016 (17-11-2016, 22:17)Mihai L Wrote: Mie mi se pare periculoasa faza de dezghet. Cand umezeala din aer se condenseaza pe boabele de cafea.ma fac eu avocatul diavolului: daca o ingheti intr-o punga inchisa ermetic sau cu supapa si dupa ce o scoti o aclimatizezi fara sa desfaci punga, condensul va fi numai pe exteriorul pungii. teoretic, frigul incetineste reactiile chimice iar caldura le grabeste. in rest nu ma pronunt, n-am folosit metoda asta de conservare. (17-11-2016, 23:47)Mariano Wrote: cafeaua verde cum o pastrati, in pungile cu supapa cum vine ambalata, sau in borcan din sticla cu garnitura? Eu nu prea am incredere in pungile din plastic, dupa un timp sigur lasa ceva urat pe boabe...eu sincer o tin in pungile in care vine, dar nu apuca sa stea mult. se poate pastra in saculeti de panza, dar cu conditia ca in locul unde-i depozitezi sa nu fie umezeala sau am mai auzit de varianta pungilor sau recipientelor vidate. RE: Conservare cafea - Mariano - 18-11-2016 merci Fane, ma gandeam ca se "incinge" in borcan, ramane in punci atunci. RE: Conservare cafea - Costa79 - 28-11-2016 O intrebare de incepator: cafeaua proaspat prajita se degazeaza in ambalajul cu supapa oferit de prajitori? In cazul in care se conserva la congelator: se congeleaza degazata sau se poate congela si inainte? RE: Conservare cafea - renatoa - 28-11-2016 Eu iti raspund cunoscand situatia ta, poate nu toti ti-au citit postarile pana acum si stiu ca stai mult timp pe mare, fara posibilitati de aprovizionare cu cafea proaspat prajita. In locul tau, decat sa congelez, as praji. Oricum, la orice mod, si in tigaie, tot cred ca as iesi mai bine. Este unul din cazurile tipice la care solutia care se impune este stocarea alimentului in starea mai greu perisabila si prepararea la fata locului, on demand. |