Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Pitcher lapte - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Accesorii si intretinere (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Accesorii-si-intretinere)
+--- Thread: Pitcher lapte (/Thread-Pitcher-lapte)

Pages: 1 2 3 4 5

RE: Pitcher lapte - astinga - 11-08-2015

(10-08-2015, 19:21)geani Wrote: Mi-am luat pitcher de 350 ml de la The Coffee Shop.

Ti-ai luat nu un pitcher! Ti-ai luat un [JOE FREX]. Sa-l stapanesti sanatos.

RE: Pitcher lapte - astinga - 12-08-2015

(10-08-2015, 19:21)geani Wrote: Mi-am luat pitcher de 350 ml de la The Coffee Shop. Am mers in magazin, am vazut, platit, multumit, plecat. Simplu si civilizat.
Pe site nu au. Din ce magazin ai luat latiera, si cat a costat?

RE: Pitcher lapte - geani - 12-08-2015

Si e de bine sau de rau ca mi-am luat Joe Frex ?? Eu stiam de cele Motta ca sunt mare smecherie....de Joe, sincer, nu stiam nimic.

Au si pe site. La accesorii pag 5, 51.99 ron. Eu am fost in mag din Academiei. Cu cateva zile inainte am dat tel sa vad daca au, nu de alta dar am avut ceva experiente neplacute, nu cu ei , cu altii, citeste mai sus. Am luat si niste cafea Gimoka, neasteptat de buna pentru banii platiti.

RE: Pitcher lapte - astinga - 12-08-2015

(12-08-2015, 12:32)geani Wrote: Si e de bine sau de rau ca mi-am luat Joe Frex ?? Eu stiam de cele Motta ca sunt mare smecherie....de Joe, sincer, nu stiam nimic.

Au si pe site. La accesorii pag 5, 51.99 ron. Eu am fost in mag din Academiei. Cu cateva zile inainte am dat tel sa vad daca au, nu de alta dar am avut ceva experiente neplacute, nu cu ei , cu altii, citeste mai sus. Am luat si niste cafea Gimoka, neasteptat de buna pentru banii platiti.

E de bine. :)  Cele de pe site la 51,99 sunt de la Concept-Art., asa apar in poze. Am vazut Joe Frex la 80 ron pe Kfea.ro, comanda minima 100ron :(. Tot 80ron a fost si pe bursa, usor folosita.
Este posibil sa fie identice, ca si forma, Joe Frex si Concept-Art. Culoarea nu ma deranjeaza :)

RE: Pitcher lapte - geani - 12-08-2015

Eu atat am dat 52 ron si Joe Frex am primit. Are si inscriptie pe maner, exact asa: [JOE FREX]

RE: Latiera 350ml, 590ml, 900ml - orhapetru - 24-11-2016

eu am 2 latiere de 350 si 500 ml cumparate de aici :
https://www.eurogastro.ro/products/latiera-cremiera-profesionala-inox

arata cam asa :
[Image: latiera_zpsgnitchrc.jpg]

posibil sa fie ceva copie dupa modelul de latiera  Motta

RE: Pitcher lapte - Lyvyoo - 27-11-2016

Foarte tare pontul, Petru! 39 lei...  Poti sa le cantaresti te rog, ca sa putem compara?

RE: Pitcher lapte - beberules - 27-11-2016

39 de lei... fara TVA :), iti zice abia dupa ce le bagi în cos :)
Probabil sunt copiile de Motta ce se gasesc la chinezi, gen https://m.aliexpress.com/item/32726143027.html#autostay

Pretul e bun oricum, cu tot cu TVA-ul adăugat, mai vazusem acelasi lucru pe Olx, pe la 70 de lei.

RE: Pitcher lapte - orhapetru - 27-11-2016

(27-11-2016, 01:38)Lyvyoo Wrote: Foarte tare pontul, Petru! 39 lei...  Poti sa le cantaresti te rog, ca sa putem compara?

Latiera mica are 182 gr, latiera mare 230 gr
Am masurat acum si dimensiunile :
latiaera mica : inaltime ( de la baga pana la marginea superioara, fara "cioc" ) =95 mm, diametru baza = 70 mm
latiera mare : inaltime = 105 mm, diametru baza = 85 mm
-------------------------------------
Preturile nu contin TVA, transportul se face prin DPD ( 16 lei  )
Firma respectiva este in Cluj, au si alte modele de latiere, la preturi mai mici, dar eu am vazut latiera mica la un coleg forumist si arata foarte bine, de aceea mi-am comandat ambele modele.

Pitcher lapte - bogdan_geor - 27-11-2016

destul de apropiate ca greutate de cele originale, cea mica are 214 si cea mare 266. posibil sa fie f bune la pretul asta, ca dai peste triplu pe cele originale.

RE: Pitcher lapte - baloozzy - 27-11-2016

La chinezi sunt cu tva și Free shipping

[Image: 3dbe6f873fc3a825a138b6bede4bb49a.jpg]

Cea de 500 ml e originală.

RE: Pitcher lapte - VladP - 28-11-2016

(27-11-2016, 20:40)baloozzy Wrote: La chinezi sunt cu tva și Free shipping
Cea de 500 ml e originală.
@baloozy : spune-mi te rog, daca amindoua sint sablate (la fel de fin?) pe dinauntru. Multumesc!

RE: Pitcher lapte - baloozzy - 28-11-2016

Eu zic ca da, revin cu o poza.

Nu cred că sunt sablate, cea mică prezintă semne de prelucrare circulară și parcă da, e mai rugoasă, dar nu se pune problema de acrit lapte în șanțuri.

[Image: 77e372466480668c9fb5759a06073f02.jpg]

RE: Pitcher lapte - VladP - 29-11-2016

OK, merci - deci cam asta ar fi deosebirea intre original si China - in cazul in care tabla este similara, inclusiv la fel de groasa. À propos de sablari pe interior: Alessi au in portfolio niste cani facute de fapt de Ilsa (ma refer la modelul Anniversario), care sint mult mai scumpe ca Ilsa. Ambele sint sablate pe interior, cu deosebirea ca Alessi este mult mai fina, mai "matasoasa". Pe astea cu rile perpendiculare in interior le vad prin tot felul de baruri, se pare ca rilele nu sint un impediment. Personal le apreciez mai mult pe cele din metal mai solid, si sablate. De fapt acesta a fost si motivul pentru care am returnat Espro Toroid 2, care era o tabla subtire indoita la viteza.
Aici o recenzie mai veche de pitchere.

RE: Pitcher lapte - TVTVTV - 05-03-2020

Guys, am găsit o ofertă interesantă pe eMAG Marketplace: două latiere de calitate bună, 350 ml + 600 ml, cu gradații interioare, cioc pronunțat, inox gros, la 90 de lei setul. Evident, se vând și pe bucăți. Transportul = 15 lei în București. Cost total: 105 lei. Link către produse:

* 350 ml: https://www.emag.ro/cana-din-inox-cu-gradatie-latiera-pentru-spumare-cu-maner-cana-de-lapte-sau-cappucino-cu-cioc-cana-pentru-bar-cana-barista-350-ml-h-9-cm-maxx-48009033/pd/DGHJNJBBM/
* 600 ml: https://www.emag.ro/cana-din-inox-cu-gradatie-600ml-latiera-pentru-spumare-cu-maner-cana-de-lapte-sau-cappucino-cu-cioc-cana-pentru-bar-cana-barista-h-11-cm-maxx-48009034/pd/D8HJNJBBM/

Nu au bavuri și sunt super solide. Numa' bune pentru un espressoman începător.

Nu am pus poze pentru că sunt fix cele din pozele din link-uri. SIngura mențiune e că în poze, cea de 600 ml pare a fi altă nuanță față de cea de 350. În realitate arată la fel, deci se pot cumpăra ca set.

Menționez că nu fac reclamă nimănui. Am găsit magazinul ieri, am comandat, au ajuns azi, am testat, am dat pontul mai departe. Smile

Poze la cerere!

RE: Pitcher lapte - sochaux_ - 05-03-2020

Din imagini nu pare să fie chiar așa cioc pronunțat(sau nu ascuțit, pentru "latte art" Smile ), dar depinde cum arată în realitate și cu ce compari.
Pentru un preț mai mic pot să fie ok pentru cine are nevoie de 2 latiere. Eu personal aș prefera una și bună.

Cum se făceau comparații mai sus, eventual poți să le cântărești. Și dacă vă ajută pentru o comparație cu Stainless Steel PRO Pitcher 360 ml - Rhinowares - am cântărit-o acum și are 188g, iar copia de Motta Europa - AVX PRO are 194,7g: Milk Jug - PRO - 350 ml (dar asta are alt design)

RE: Pitcher lapte - TVTVTV - 05-03-2020

158 de grame, atât spune cântarul că are cea de 350 ml. 204 grame pt. cea de 600.

Am pus și o poză cu cea de 350. Este decent ciocul pt. latte art, dar aliniamentul ciocului cu mânerul este doar 90% corect. Cea de 600 de ml este aliniată mai bine.

All in all, pt. 100 de lei sunt super pt. cineva la început sau chiar pt. cineva (ca mine) care vrea niște produse OK la un preț corect (nefiind pasionat de latte art).