Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Rasnita de cafea Honne by Hedone - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Rasnite (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Rasnite)
+--- Thread: Rasnita de cafea Honne by Hedone (/Thread-Rasnita-de-cafea-Honne-by-Hedone)

RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - distrugatorul - 27-06-2021

Cand te faci ca repari ceva si se strica fix acelasi lucru mereu este evident ca trebuie schimbat produsul cu totul.
Eu asa am patit cu o masina si pana nu i-am ajutat cu o actiune in instanta castigata+ cheltuieli substantiale de judecata nu s-au lasat convinsi :D
In ritmul asta o vei mai repara inca de cateva ori pana va iesi din garantie...si atunci o vei repara pe banii tai  :)))

Rasnita de cafea Honne by Hedone - Mihai L - 27-06-2021

Sunt si motive care nu tin de producator, doar ca chestie.
Un lot prost de curele sau unele mai vechi, amestecate… Astea nu sunt produse de ei.

RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - renatoa - 27-06-2021

Pentru orice curea, care se lasa, prevezi intinzator.
Asta da, este problema fabricantului.
Si nu o poti ocoli pretinzand ca pui curea pretensionata si care nu se lasa... asa ceva nu exista.

Si masina mea are o eroare de design, si de la fabrica mi s-a replicat ca modelele livrate pentru romania vin cu ea remediata, un scut suplimentar. Deci a fost vina mea ca am luat-o din targ de la Nurenberg... pe soselele din germania problema nu exista :D

RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - paunmadalin89 - 27-06-2021

Comportamentul ei este ciudat, ii cedeaza cureaua cu aceeasi cafea, cu cea pe care o spargea fara probleme la 4.2, dupa 1kg a scăzut la 3.0 apoi la 2.0 cu blocaje constante spre final, deci putere are, ii lipsește altceva si nu stiu ce, o sa sun iar la sediu, probabil s-au saturat de ea...

RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - Zaheyu - 27-06-2021

(26-06-2021, 23:23)paunmadalin89 Wrote: M-a lasat cureaua, mai întâi a trebuit sa cobor de la 4.2 la 3, dupa care usor, ușor am ajuns la 2, chiar nu mai înțeleg nimic, se blochează din nou zilnic, cafeaua este prăjită solubil, rasnita a rasnit maxim 1 kg si i s-a slabit cureaua rau, am mutat si întinzătorul sa o tin in tensiune mai mult, a ținut inca 5 cafele, rasnita mai are garanție 5 luni dar mi se pare ca fie am ghinion fie este alt motiv, efectiv cu aceeasi cafea cu care initial s-a blocat espressorul ca era prea fina macinatura a ajuns sa se blocheze, vreun sfat? Ma gandesc sa cumpăr o curea si sa incerc din nou dar sincer dezamagirea si stresul cu ea este asa mare....
Nu inteleg cum a trebuit sa cobori, treptat, de la 4,2 la 2. Nu mai pastreaza setarea de granulatie? Asa mult scadea viteza cutitelor incat scadeau finessurile si trebuia sa scazi granulatia? Pe masura ca scadeai mai mergea putin, apoi iar deloc?

(27-06-2021, 17:15)Zaheyu Wrote:
(26-06-2021, 23:23)paunmadalin89 Wrote: M-a lasat cureaua, mai întâi a trebuit sa cobor de la 4.2 la 3, dupa care usor, ușor am ajuns la 2, chiar nu mai înțeleg nimic, se blochează din nou zilnic, cafeaua este prăjită solubil, rasnita a rasnit maxim 1 kg si i s-a slabit cureaua rau, am mutat si întinzătorul sa o tin in tensiune mai mult, a ținut inca 5 cafele, rasnita mai are garanție 5 luni dar mi se pare ca fie am ghinion fie este alt motiv, efectiv cu aceeasi cafea cu care initial s-a blocat espressorul ca era prea fina macinatura a ajuns sa se blocheze, vreun sfat? Ma gandesc sa cumpăr o curea si sa incerc din nou dar sincer dezamagirea si stresul cu ea este asa mare....
Nu inteleg cum a trebuit sa cobori, treptat, de la 4,2 la 2. Nu mai pastreaza setarea de granulatie? Asa mult scadea viteza cutitelor incat scadeau finessurile si trebuia sa scazi granulatia? Pe masura ca scadeai mai mergea putin, apoi iar deloc?
Scadeam pentru ca nu mai ajungea in presiune, scadea de la 9.5 bari la 6-7, scadeam la 3.0  si urca, iar procesul s-a derulat până am ajuns la 2.0, acum iar a scazut la 8bari deci ar tb sa cobor, exact asa s-a comportat si înainte sa intre in service...probabil cureaua s-a tot slabit si scadea viteza cuțitelor altfel nu-mi explic de ce tot trebuia sa micsorez gradația de pe râșniță... Sunt curios daca a mai patit cineva asta si cum a rezolvat o, nu ma refugiez in spatele garantie pentru ca doresc sa o pastrez si sa rezolv problema, chiar îmi place rasnita doar ca imi da stres...

As zice ca e de la caldura, se inmoaie siliconul ca doar nu e curea auto cu insertii. Dar si pentru alti utilizatori a venit vara, deci clar rasnita ta are o problema. Si eu cred ca se cere o inlocuire pe garantie.

RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - vdub - 27-06-2021

Am vazut o poza cu o rasnita Honne fara capacul de sus si din cate imi aduc aminte, cureaua parea a fi canelata. Daca nu ma insel, se numeste Poli-V si necesita intinzator sau macar posibilitatea de ajustare a pozitiei motorului.
Are cineva idee de ce nu au folosit o curea  de transmisie HTD sau similara?

O  curea ce permite patinare poate fi o protectie pentru motor.
Totusi, nu stim sigur daca viteza cutitelor scade pentru ca patineaza cureaua sau nu mai trage motorul. Undeva e o problema serioasa.

Rasnita de cafea Honne by Hedone - Mihai L - 27-06-2021

(27-06-2021, 14:15)renatoa Wrote: Pentru orice curea, care se lasa, prevezi intinzator.
Si nu o poti ocoli pretinzand ca pui curea pretensionata si care nu se lasa... asa ceva nu exista.

Si masina mea are o eroare de design, si de la fabrica mi s-a replicat ca modelele livrate pentru romania vin cu ea remediata, un scut suplimentar. Deci a fost vina mea ca am luat-o din targ de la Nurenberg... pe soselele din germania problema nu exista :D

Pana sa se remedieze problema la producator au fost destule cazuri in service, te asigur… [emoji12]

Nu cred ca e de la motor, din moment ce dupa service functiona in parametri. Se prea poate sa fi tratat defectul in sine (curea intinsa, etc) si nu cauza. In traducere libera, la o masina cu probleme la geometrie si care uzeaza rotile pe exterior schimbi rotile in loc sa reglezi geometria…

(27-06-2021, 21:06)Mihai L Wrote:
(27-06-2021, 14:15)renatoa Wrote: Pentru orice curea, care se lasa, prevezi intinzator.

Pana sa se remedieze problema la producator au fost destule cazuri in service, te asigur… [emoji12]

Nu cred ca e de la motor, din moment ce dupa service functiona in parametri. Se prea poate sa fi tratat defectul in sine (curea intinsa, etc) si nu cauza. In traducere libera, la o masina cu probleme la geometrie si care uzeaza rotile pe exterior schimbi rotile in loc sa reglezi geometria…

Explicația pare plauzibila, au tratat problema curelei, mi-au pus intinzator care chiar a ajutat dar doar pentru o perioadă scurta, defectul a rămas, după 1-2 kg de cafea aceeasi problema cu aceleași simptome...sper sa rezolv altfel o sa renunț la Honne dar nu cu orice cost/pierdere

RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - eduard - 29-06-2021

Buna! Stie cineva care e diferenta intre "modul electronic antiretentie" si "modul antiretentie" care poate fi montat contra cost la rasnita Honne?
Merci!

RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - Lyvyoo - 29-06-2021

E acelasi lucru. Antiretentia mecanica se face prin acea penita, iar modulul inseamna o comanda electronica aplicata motorului de a invarti cutitele in sens invers, cazand si bruma de retentie ramasa.

RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - eduard - 29-06-2021

Cred ca i acelasi lucru :)

RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - IoanaF - 18-07-2021

Salutare!
Am achizitionat rasnita anul trecut de BF, nu am avut probleme pana acum, nu s-a blocat, insa am ajuns sa macin la 1 sau aproape de 1, indiferent de cafelele folosite (nu cumpar de la un singur prajitor, atlernez).
Folosesc sita VST de 18g si incerc sa pun 18.5 sau 19 g, dar tot curge prea repede.
Am sa sun la ei sa vad care ar putea fi problema, am vazut ca au mai fost useri care macinau la 1 sau chiar sub, fara sa se atinga cutitele, dar mi se pare cam bizar.

RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - Levo - 18-07-2021

(18-07-2021, 12:22)IoanaF Wrote: ... am vazut ca au mai fost useri care macinau la 1 sau chiar sub, fara sa se atinga cutitele, dar mi se pare cam bizar.

In mod normal aceasta rasnitza nu ar avea nevoie de gradatzii , dar asta e alta poveste . Personal recomand sa facetzi o proba - cu punctul unde se ating cutzitele ( la limita atingerii ! ) iar dupa acel punct , avetzi o plaja relativ scurta ptr. espresso ... si o plaja mai lunga ptr. restul metodelor. Restul e can-can Cool .

RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - Adriahno - 18-07-2021

(18-07-2021, 12:22)IoanaF Wrote: Salutare!
Am achizitionat rasnita anul trecut de BF, nu am avut probleme pana acum, nu s-a blocat, insa am ajuns sa macin la 1 sau aproape de 1, indiferent de cafelele folosite (nu cumpar de la un singur prajitor, atlernez).
Folosesc sita VST de 18g si incerc sa pun 18.5 sau 19 g, dar tot curge prea repede.
Am sa sun la ei sa vad care ar putea fi problema, am vazut ca au mai fost useri care macinau la 1 sau chiar sub, fara sa se atinga cutitele, dar mi se pare cam bizar.

Am fost in aceeasi situatie anul trecut. Am trimis rasnita la fabrica, au schimbat cutitele si acum totul este ok. Plaja de rasnire este intre 3-4 de la punctul de atingere, care la mine coincide cu 1 pe gradatie.

RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - IoanaF - 18-07-2021

(18-07-2021, 17:23)Adriahno Wrote:
(18-07-2021, 12:22)IoanaF Wrote: Salutare!

Am fost in aceeasi situatie anul trecut. Am trimis rasnita la fabrica, au schimbat cutitele si acum totul este ok. Plaja de rasnire este intre 3-4 de la punctul de atingere, care la mine coincide cu 1 pe gradatie.

La mine cutitele se ating mai jos de unu, spre zero, cum ar veni. Insa acum ceva timp rasneam intre 2 si 3 pentru espresso, iar acum doar la 1, ceea ce m-a pus pe ganduri. Mersi de informatie. Sper sa rezolv rapid :)

RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - IoanaF - 29-07-2021

Revin cu vesti: rasnita a fost in service, i-au schimbat cureaua.

RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - Adriahno - 01-08-2021

Plaja de rasnire a ramas aceeasi?

RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - paunmadalin89 - 24-08-2021

Salutare, legat de râșniță, in cele din urma, desi nu am solicitat asta, mi-au schimbat-o, nu imi dau seama nici acum daca a avut ceva defect din fabrica sau din cauza mea se bloca desi nu cred ca eu as fi fost cauza, având in vedere ca se bloca si cu cafea de la hedone, acum cu noua rasnit rasnesc intre 3-4, pare solida, asa parea si inainte, deci ramane doar timpul să-și spună cuvântul.
Dragos a fost foarte amabil si probabil și eu i-am dat bătăi de cap cu ea, sper sa mearga precum a celorlalți 90% de aici de pe forum care nu au avut probleme cu ea.
Mulțumesc pentru sprijin tuturor.

RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - cradun - 24-08-2021

Multumim pentru mesaj, @paunmadalin89, cu acel exemplar parea ca asta era singura solutie, ma bucur ca producatorul a ales sa inlocuiasca produsul, e o solutie care IMHO ridica gradul de incredere in produsele lor si pe mine, ca utilizator, ma face sa simt confortabil ca, in caz ca apare o problema, pot trimite oricand rasnita la Craiova.

RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - organon - 24-08-2021

Sunt oameni de încredere.

RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - Take5 - 04-10-2021

Dragilor, vin și eu cu un update. Sunt interesat sa pun mana pe un Honne, așa că sunt în modul de făcut 'temele'. 

Pe subiectul cuțite SSP de 68mm, am trimis un mail la SSP si am primit următorulrăspuns. 

Acum întrebareaeste dacă se potrivesc sau nu lamele pe Honne. Poate le pot cere informații sa verificăm?Știe cineva ceva in plus? 

Eu le-am spus că am Honne, că vreau să îmi pun lamele care sunt acum pe M4 și dacă le vând separat. 

Aici e răspunsul lor:

Hello, 

Thank you for email. 

68 mm burr set (not conical)  costs  220 USD including Fedex.   Paypal is available. (Red speed coated) 

Thank you,
HANSUNG LEE.

RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - cradun - 04-10-2021

@Take5, dincolo de a avea placerea de a avea in rasnita niste frumuseti de cutite SSP, care recunosc ca nu e putin lucru, de ce ai face asta? 

Intreb pentru ca am gasit asta intr-un review: "As previously reported, I don’t notice a big difference in flavor or taste since the geometry and design of the flat burrs was intended to be the same. But more consistent performance and more even extractions should play into an overall better tasting shot(s)."

RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - Adriahno - 04-10-2021

(04-10-2021, 08:59)Take5 Wrote: Hello, 
Thank you for email. 
68 mm burr set (not conical)  costs  220 USD including Fedex.   Paypal is available. (Red speed coated) 
Thank you,
HANSUNG LEE.

Confirm ca Hansung stie ce zice.
Tineam legatura la un moment dat cu un tip din Australia care avea Honne si isi cumparase si SSP-urile despre care vorbesti tu.
Ma batea si pe mine gandul sa le schimb insa din lipsa de informatii referitoare la diferenta in ceasca, m-am cam razgandit.
O sa-i trimit un mail sa vad daca le mai foloseste si ce parere are despre ele.

RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - cradun - 04-10-2021

Dar la barshaker nu puteti intreba dc le aduc?

RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - MyR - 04-10-2021

(04-10-2021, 19:54)cradun Wrote: Dar la barshaker nu puteti intreba dc le aduc?

Cand am avut Honne nu am avut relatii, acum nu mai avem honne si nu avem pe ce sa-l testam... :) Neavand timp necesar, facem skip.
Dupa discutiile mele cu proprietari nu prea au fost interes, sau unde era acolo nu era categoric daca vrea sa-l schimbe pe ambele sau pe cele plate.. Confused

RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - Take5 - 05-10-2021

(04-10-2021, 09:06)cradun Wrote: @Take5, dincolo de a avea placerea de a avea in rasnita niste frumuseti de cutite SSP, care recunosc ca nu e putin lucru, de ce ai face asta? 

Intreb pentru ca am gasit asta intr-un review: "As previously reported, I don’t notice a big difference in flavor or taste since the geometry and design of the flat burrs was intended to be the same. But more consistent performance and more even extractions should play into an overall better tasting shot(s)."
Salutare! 

Confirm ca nu eram in totala cunostinta de cauza. Am mers pe ideea ca SSP este mai bun decat orice altceva pur si simplu traducand principiul asta de la majoritatea rasnitelor. Intre timp datorita raspunsurilor voastre, unei discutii cu Liviu si citirii altor review-uri m-am lamurit ca nu e nevoie de acest upgrade. 

Sunt foarte aproape de a o comanda. Tot incerc sa o pozitionez pe piata, adica sa imi dau seama cam in ce liga joaca deoarece nu am cum sa gust cafea de la ea (fiind in Olanda).

In general rasnitele astea foarte performante sunt facute relativ artizanal, dar in tari in care manopera costa de patru ori mai mult decat la noi. Si atunci, este corect sa asum ca Honne-ul este la fel de bun ca un Versalab, doar ca pretul este mai mic datorita costurilor mai mici de lucru, sau este o diferenta sensibila de calitate in ceasca? Cu cine s-ar bate, e mai aproape de un Niche sau de un Lagom P64 sau de ceva mai endgame stil Monolith, Weber, etc? 

De asemenea, am vazut aici pe forum cateva persoane care s-au plans ca rasnita s-a blocat de la cafea light roast. Noi nu bem decat cafea medium si light roast de la prajitori precum Manhattan, Drop, Friedhats, Bocca, si nu vrem sa ne trezim ca ne lasa rasnita. Nu suntem niciodata grabiti sa bem cafeaua, in general asteptam o ora si un pic dupa ce ne trezim ca sa o bem, tocmai ca sa nu devina o necesitate pentru a da drumul zilei, ca sa zic asa. Deci nu avem probleme sa ingrijim procesul (sa turnam cafeaua incet, RDT, WDT, sa mangaiem boabele, sa lustruim espressor-ul, sa profilam presiunea, sau orice altceva mai recomanda Scott Rao zilele astea :D ). 

Are cineva experienta si cu rasnitele de top (precum cele din video-ul lui Hoffman despre endgame grinders) si cu Honne pentru a compara? Sunt comparabile sau nu au legatura? Recunosc ca ma incanta tare sa cumpar ceva Romanesc din Romania daca stiu ca este un lucru bine facut.

RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - adiszep - 05-10-2021

N-am honne dar poate pt preferințele tale nu este cea mai potrivită :) mergi pe bentwood și ești golden :) Btw ce setup ai momentan?