![]() |
|
Rasnita de cafea Hedone Honne v1 - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Rasnite (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Rasnite) +--- Thread: Rasnita de cafea Hedone Honne v1 (/Thread-Rasnita-de-cafea-Hedone-Honne-v1) |
RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - Cosminchir - 24-02-2021 (24-02-2021, 21:48)cradun Wrote: Honne merge excelent pt brew, mult mai bine decat Kinu cu cutit de brew. Dc va uitati la forma cutitului plat, e identica cu ceea ce au cei de la SSP pe cutitul de brew. Iar viteza scazuta e foarte potrivita pt brew (culmea, am folosit-o 2 ani si eu credeam ca are 800 rpm, nu 400). Ok, mai are si cutitele conice, dar, la macinatura de brew, nu vor crea prea multe fines-uri. La macinatura de espresso, da, acolo conteaza ca sunt si cutitele conice.Nu te contrazic, doar ca pe a mea am granulatie prea mica pe 13-14. Mai este si reglajul pe melc, care este mult mai precis, pe de alta parte trebuie sa rotesti ceva de el ca ajungi la 14. In schimb am rasnit pe 2 pentru ibric(nu m-am riscat pe 1) si mi-a placut ce a iesit. RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - cradun - 24-02-2021 Ah, da, asa e, eu nu aveam melc, asta face mai dificila rasnirea pentru filtru. Pacat... RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - flipu2k - 24-02-2021 @Cosminchir: poti "da peste cap" reglajul, nu trebuie sa te opresti la 14 daca vrei mai grosier. In ultima vreme eu rasnesc pentru brew mai des decat pentru espresso, de-asta am si refuzat upgrade-ul la reglajul cu melc cand am trimis rasnita in service. Ar fi fain daca s-ar putea decupla cumva pentru situatia asta. Mie mi se pare ca rezolva o problema inexistenta... RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - Cosminchir - 24-02-2021 (24-02-2021, 22:18)flipu2k Wrote: @Cosminchir: poti "da peste cap" reglajul, nu trebuie sa te opresti la 14 daca vrei mai grosier.Sa stii ca m-am gandit si eu la asta, dar daca pana la 13 mi se pare ca nu mai termin de rotit, sa ma duc inca o tura si apoi inapoi la espresso cred ca fac crampa scriitorului :)) RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - flipu2k - 24-02-2021 Ar putea face un ban baietii de la Hedone cu un adaptor pentru masina de insurubat :D RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - mihneasusan - 25-02-2021 (24-02-2021, 22:29)Cosminchir Wrote:De aceea nu am schimbat varianta clasica cu cea cu reglaj pe filet. Ajung într-o secundă la 14 și în două la ,,28" dacă vreau.(24-02-2021, 22:18)flipu2k Wrote: @Cosminchir: poti "da peste cap" reglajul, nu trebuie sa te opresti la 14 daca vrei mai grosier.Sa stii ca m-am gandit si eu la asta, dar daca pana la 13 mi se pare ca nu mai termin de rotit, sa ma duc inca o tura si apoi inapoi la espresso cred ca fac crampa scriitorului :)) RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - Bogdan M - 28-03-2021 (24-02-2021, 21:17)Eugen16 Wrote: Mi se pare ciudat faptul ca de mai bine de o luna, pe acest topic se poarta discutii extrem de daunatoare pentru viitorul vanzarilor Honne si nimeni de la firma nu intervine cu vreo reactie sau masura de temperare a nemultumirilor. O rasnita de acest tip nu se cumpara impulsiv ci doar dupa o temeinica informare, in general de pe forumuri, asa ca atitudinea firmei e cel putin ciudata. Eu îți dau dreptate, mai ales in ceea ce înseamnă potențiali noi utilizatori. Eu la un moment dat ma gândeam la aceasta râșnița însă văzând cum atâția utilizatori “casnici” au avut probleme, prefer sa ma uit in alte direcții, un pic mai sigure. RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - renatoa - 28-03-2021 Am explicat in urma cu cateva pagini ca Honne exista deja de ceva timp cand a fost descoperita de espressoman, creata in cu totul alte scopuri decat sa fie vanduta la bucata/retail, mai ales pentru home use/prajiri light, asa ca asta ar trebui sa fie suficient ca sa explice dezinteresul fata de a ne multumi pe noi. Ca o paranteza, am avut discutii, cu Kinu pe masa, cu mai multi profesionisti din industria mare, dar de finete, ca si cu persoane care se ocupa de intretinerea/ascutirea cutitelor din industria de macinare de mare volum, si toti mi-au spus la unison ca pretentiile noastre sunt exagerate, ca pur si simplu nu ne dam seama ce cerem. Si ca nu am avea nevoie de asemenea precizii si pretentii. Concluzia ar fi ca noi singuri ne creem aceasta piata de nisa de masini exorbitante, cerem absurditati, si cei cativa care isi permit sa riste nu rateaza ocazia... cer pe ele, pana la cer... Nu am avut ocazia sa vad in bransa asta un produs gen Apple, dezvoltat de vreun vizionar care sa iasa cu el pe piata si sa ia prin surprindere pe toata lumea, cu poezii de genul Jobs: voi nici nu aveati habar ce mare nevoie aveati de asa ceva... si eu vi l-am pogorat pe pamant... Nu, din contra, majoritatea sunt rezultatul implementarii unor cerinte extravagante exprimate pe forumuri. Si chiar asa ofera rezultate imperfecte, cu lipsuri minore care sunt prevazute in orice electrocasnic, cum ar fi prezenta unei sigurante automate de supraincalzire, care costa sub 10 lei... RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - eduard - 28-03-2021 Una peste alta, o folosesc de 3 ani acusi si sunt in continuare foarte multumit de ea. Se preteaza perfect nevoilor mele. Si daca ar fi sa aleg acum as alege tot aceasta rasnita. Dupa 3 ani de utilizare nu simt nevoia de upgrade/schimbare. RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - cradun - 28-03-2021 (28-03-2021, 11:47)renatoa Wrote: mai multi profesionisti din industria mare, dar de finete, ca si cu persoane care se ocupa de intretinerea/ascutirea cutitelor din industria de macinare de mare volum, si toti mi-au spus la unison ca pretentiile noastre sunt exagerate, ca pur si simplu nu ne dam seama ce cerem. Si ca nu am avea nevoie de asemenea precizii si pretentii.Eu sunt cu invidia maxima pe ingineri pentru ce stiu si pentru ce stiu sa faca. Dar daca o distributie a particulelor mai "stransa" da un gust mai bun, nu vad cum ar fi pretentiile entuziastilor exagerate. Daca profesionistii aceia de care zici ar fi si ei cu hobby-ul cu espresso, probabil ca ar intelege pretentiile noastre. Rasnita de cafea Honne by Hedone - dev - 28-03-2021 Din câți membrii are forumul, sunt probabil sub 10 cei care beau espresso din cafea super light, pe echipamente capabile și aproape exclusiv din cafea de afară. Restul oamenilor vor soluții cât mai facile, cu o rutina cât mai simplă și cu rezultate cât de cât repetabile. Cine a vrut echipamente high end ori le-a găsit deja ori s-a orientat spre alte metode de preparare. RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - Bogdan M - 29-03-2021 (28-03-2021, 13:43)dev Wrote: Din câți membrii are forumul, sunt probabil sub 10 cei care beau espresso din cafea super light, pe echipamente capabile și aproape exclusiv din cafea de afară. Foarte adevărat, exact așa consider și eu. Soluțiile facile și reproductibile sunt de departe cele care mai căutate, inclusiv aici pe forum. RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - Octy - 09-05-2021 Wow, câtă dramă :ai: Am cumpărat un Honne prin mai 2019, s-a blocat după câteva zile și eram destul de frustrat (https://www.espressoman.ro/forum/Thread-Rasnita-de-cafea-Honne-by-Hedone?pid=117234#pid117234), dar am vorbit cu ei, am trimis-o înapoi, iar dupa ce au aliniat-o nu am mai avut nicio problemă. Anul trecut le-am trimis-o pentru upgrade/mentenanță și funcționează perfect și în ziua de azi. Personal, după doi ani, mă declar mulțumit de produs, mai ales că e la o treime de preț față de original și nu cred ca M4-ul e de 2 ori mai ... bun/performant? Eu zic că se descurcă bine cu chestiile prăjite mai ușor (Claro, Yume), dar cum eu nu agreez acreala, am trecut pe Guido / Sloane și aici face față cu brio.Sper să o mai țin câțiva ani și să simt nevoia să o schimb doar de ... "plictiseală" :D RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - paunmadalin89 - 25-05-2021 Salut, Aveti idee de unde se poate cumpara o curea pentru ea? Sau cum va dati seama daca este cureaua de vina pentru blocaje? Am citit si pe forumul pentru versalab si au rezolvat inclusiv problema cafelelor verzi cu o curea rezistenta, ulterior cu cele 2 curele si o marire micuța de putere... RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - Lyvyoo - 25-05-2021 Ai un link cu postarea de pe acel forum? RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - paunmadalin89 - 26-05-2021 Apare inclusiv pe site-ul lor https://www.versalab.com/GRINDER.html la secțiunea Grinder cu inovatia din 2016 plus comentariile celor de pe https://www.home-barista.com/grinders/my-versalab-was-getting-worse-but-now-it-has-been-fixed-t41862.html Ideea postarii era daca stiti de unde se poate cumpara o alta curea sau cum va dati seama cand este uzata sau nu este in tensiune actuala curea? Gen daca rasnesc o cafea la 3.2 nu am nicio problema, dupa care pun o sita VST si trebuie sa rasnesc la 2.5 si apar problemele, se blocheaza... *Poate s-a inteles gresit, prin cafele verzi am vrut sa zic cafele prajite cat mai ușor RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - renatoa - 26-05-2021 Pai o curea care aluneca se aude/vede... nu ti-a patinat niciodata cureaua la alternator ? Da jos capacul si vezi la blocare daca cureaua si motorul se mai invart. RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - paunmadalin89 - 26-05-2021 Nu se învârte nici cureaua si nici motorul din ce am observat, ideea este ca imi place mult rasnita dar devine frustrant, mai ales dimineața, tot freci la ea in incercarea de a o debloca, plus ca merge 7 zile fara probleme dupa care cu aceeasi cafea si aceeasi rasnire se blocheaza de cateva ori in 2-3 zile... RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - Lyvyoo - 26-05-2021 Incearca intai sa discuti cu Dragos, in mod normal e dispus sa faca modificari sau sa ne indrume spre mai bine dar sa le inteleaga rolul exact si utilitatea. Nu pot lasa telefoane in public (gdpr) dar pe filiera pe care ai comunicat pana acum cu ei, cere cu Dragos. Din cate stiu deja incepusera testele pentru a incadra doua curele, cand apar vesti scriu si aici. RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - Dan_R - 26-05-2021 @paunmadalin89, daca nu se invarte nici cureaua si nici motorul, inseamna ca nu este de vina cureaua. Unul din cele doua grupuri (motor sau grupul de rasnire) este blocat. Dai jos cureaua si incerci sa rotesti cu mana fulia de pe motor si apoi cea de pe grupul de rasnire. Asa iti dai seama care este blocat. La grupul de rasnire fie trebuie doar curatat, fie trebuie si aliniat. RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - paunmadalin89 - 26-05-2021 Am vorbit cu Dragos, a fost foarte prompt si de treaba, am lăsat-o la sediu, sper sa o rezolve, este ciudat comportamentul ei, o data se blochează o dată merge si tot asa, ma gandesc ca o sa se rezolve, chiar îmi place rezultatul din ceasca si ar fi pacat. Mulțumesc pentru ajutor. RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - paunmadalin89 - 07-06-2021 Va salut, a ajuns râșnița de la Dragos si las un feedback initial, urmând sa mai scriu unul peste o luna sau doua ca sa fiu cat mai obiectiv. Explicația a fost ca i s-a slabit cureaua, nu mai era in tensiune, pe mine ma obliga sa rasnesc foarte jos si se tot bloca, desi ea era practic noua, rasnise 5kg de cafea maxim. I-a pus alta noua, a probat-o si a rasnit super, pe langa asta i-a pus un întinzător care sa o tina in tensiune, facand-o unicat, atașez si o poza pentru a vedea. Am incercat-o cu o Ethiopia Murzim de la Buimac, prajita destul de light, am dat la 2.2 pe rasnita, pozitia unde initial se bloca folosind sita VST si surpriza, s-a blocat espressorul, atat de fin era ca nu a curs nicio picatura, am dat apoi pe 4.2 si a iesit cafeaua asa cum trebuia deci ca o concluzie inițială se pare ca sparge tot, sper sa si tina, de aceea am scris ca o sa mai las un review peste ceva timp, apropo cafeaua este bestiala. Doresc sa ii mulțumesc si lui Dragos, a fost foarte amabil, a stat si m-a ascultat, i-am trimis inclusiv poze cu boabele problematice si video, inainte sa ii las rasnita, chiar am ramas plăcut surprins ca a avut timp sa comunice si să-mi explice ce s-a întâmplat. In cazul in care se va slabi din nou cureaua a zis ca as putea sa o tensionez eu, fiind necesar sa dau capacul jos si sa reglez rola întinzătoare, cam cum este la masina cureau de accesorii cu întinzătorul, sper sa nu fie cazul dar e bine de stiut. Mulțumesc pentru ajutor. Toate cele bune!
RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - sebas - 07-06-2021 Eu nu am blocaj, la râșniță, nici la "unu". RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - paunmadalin89 - 26-06-2021 M-a lasat cureaua, mai întâi a trebuit sa cobor de la 4.2 la 3, dupa care usor, ușor am ajuns la 2, chiar nu mai înțeleg nimic, se blochează din nou zilnic, cafeaua este prăjită solubil, rasnita a rasnit maxim 1 kg si i s-a slabit cureaua rau, am mutat si întinzătorul sa o tin in tensiune mai mult, a ținut inca 5 cafele, rasnita mai are garanție 5 luni dar mi se pare ca fie am ghinion fie este alt motiv, efectiv cu aceeasi cafea cu care initial s-a blocat espressorul ca era prea fina macinatura a ajuns sa se blocheze, vreun sfat? Ma gandesc sa cumpăr o curea si sa incerc din nou dar sincer dezamagirea si stresul cu ea este asa mare.... RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - organon - 27-06-2021 Încearcă cu alta cafea. RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - distrugatorul - 27-06-2021 De vreme ce sunt unii care nu au intampinat niciodata probleme de acest fel iar exemplarul asta are constant probleme si a fost in mod regulat trimis la service pt reparatii, este evident ca nu stiu sa il repare. Altfel nu pot sa imi explic cum unele exemplare functioneaza ireprosabil fara a se bloca vreodata iar altele o tin din blocaj in blocaj. Eu unul la a 3 sau a 4 trimitere in service as fi cerut banii inapoi si eventual actiune in instanta pt despagubiri daca nu ma intelegeam cu ei. Totusi la nivelul asta de pret... RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - paunmadalin89 - 27-06-2021 Sincer ma gandesc sa nu fie ceva din constructie care sa duca la deteriorarea curelei foarte rapid altfel nu imi explic, daca gustul cafelei nu era top renunțam fara nicio problema la ea dar asa ma tot chinuiesc si caut solutii, plus ca într-adevăr majoritatea exemplarelor nu au avut nicio problema iar asta ma face sa cred ca se poate face... Rasnita de cafea Honne by Hedone - lucimunteanu - 27-06-2021 Din ce am văzut, și proprietarul anterior a avut probleme similare. După câteva trimiteri în service cred ca ar fi fost de bun simt sa se facă înlocuirea produsului, iar asta sa vina de la fabricant... Cred ca rezolvarea la pb ta este la telefon... RE: Rasnita de cafea Honne by Hedone - renatoa - 27-06-2021 (27-06-2021, 07:12)distrugatorul Wrote: ...este evident ca nu stiu sa il repare. Buna asta... ei stiu doar sa il fabrice, cu reparatul e mai greu... ar trebui sa isi faca retea de service agreeata... Cand ti se strica masina o trimiti inapoi la fabrica ? :D Rasnita de cafea Honne by Hedone - Mihai L - 27-06-2021 He he he… Am putea sa ne uitam la Tesla, de pilda. Abia a deschis reprezentanta in RO. Inca nu are un service. Iar masina nu costa 1000 euro. [emoji23] Cand ai clienti de ordinul sutelor, poate nu merita sa deschizi service-uri in toata tara. Presupune training, piese de schimb, crearea unei retele. Si toate astea ca sa ce, sa remediezi mai repede cu o zi-doua, poate? Plus eventuale reclamatii daca service-ul nu lucreaza corespunzafor. Macar acum raspund direct in fata clientului. |