![]() |
|
Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Comunitatea de espressomani (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Comunitatea-de-espressomani) +--- Forum: Marketplace (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Marketplace) +---- Forum: Prajitorii de cafea si cafenele de specialitate (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Prajitorii-de-cafea-si-cafenele-de-specialitate) +---- Thread: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) (/Thread-Cafeaua-prajita-in-stil-italian-1st-wave-coffee) |
RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Levo - 09-06-2020 (09-06-2020, 10:34)tavasz Wrote: ... daca si cand se poate comanda, as fi interesat si eu de caffe Kenon. ... Desigur ... din momentul in care intram in posesia stocului ( ... am mai scris asta , un pic mai sus ). RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - dragos.stoian - 09-06-2020 (09-06-2020, 10:34)tavasz Wrote: Scuzati-ma ca ma bag in seama, daca si cand se poate comanda, as fi interesat si eu de caffe Kenon. @Levo îți scriu pe privat curând. @tavasz am luat de la importator cescuta, romarniacaffe.ro RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - laurstef - 09-06-2020 catalinrusu25 Wrote: Cred ca e cea mai buna combinatie de cafea. Care? RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Lookie - 09-06-2020 (24-05-2020, 18:24)dragos.stoian Wrote: Sunt și eu interesat @Levo de vreun kg de Kenon, mi l-a mai recomandat un italian din Napoli pe Home Barista. Apropo de vacante, sapt asta ar fi trebuit sa ma întorc de pe coasta Amalfitana, cu oprire juma de zi in Napoli... :( Ghinion, poate în toamna sau măcar la anulAs fi si eu interesat de un kg sau doua... RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - dragos.stoian - 06-07-2020 As face o comanda pe https://www.espresso-international.com împreună cu încă cineva, peste 100 euro e transport gratuit. Dacă vrea cineva sa comande cafea italiana de aprox 50 EUR (preferabil București sa nu dam pe curier jumate din ce am economisit) îl aștept cu drag :) RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - coffeemilk - 06-07-2020 Eu vreau, dar doar mâine seară mă pot uita și miercuri să îți spun ce vreau. Nu e problemă de curier atâta timp cât ești dispus să îmi trimiți pachetul. L.E Dacă găsești pe cineva de la tine din oraș eu mă pot retrage, nu e problemă. RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - dragos.stoian - 07-07-2020 (06-07-2020, 23:37)coffeemilk Wrote: Eu vreau, dar doar mâine seară mă pot uita și miercuri să îți spun ce vreau. Nu e problemă de curier atâta timp cât ești dispus să îmi trimiți pachetul. E ok @coffeemilk, o facem, doar sa îmi spui tu cu ce curier preferi sa îți trimit sa nu fie prea scump pt tine. Dă-mi PM cu ce vrei, sa acopere 50eur și fac comanda zilele astea RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - dragos.stoian - 17-07-2020 Faimosul și mult blamatul Illy in varianta single origin. Delicios, gust lejer de ciocolata cu lapte, nimic complex, dar bun ca desert ![]()
RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - coffeemilk - 21-07-2020 (09-03-2020, 17:14)coffeemilk Wrote: The show begins! Revin cu un top al preferințelor personale la ce am consumat în ultimile luni de zile; 1.Jolly Caffe Crema, de departe cea mai bună cafea băută de mine vreodată. Vanilie, biscuiți, almond, simplu de extras, dulce, prăjită exact cât trebuie; 2. Martella Maximum Class - fără prea multe arome, pur și simplu o cafea bună :); 3. Musseti Evoluzione - un pic acidă dar foarte aromată. Aciditatea e mai 'potolită' după vreo 2-3 luni de la prăjire. 4. Barbera Mago și Mocambo Gran Bar, cafele ok dar nimic special; 5. Barbera Classica , la fel, nimic special, prea multă robusta, prea scumpă la ce oferă, de evitat alături de Tre forze. 6. Tre forze! Nu mi-a plăcut deloc, gust de fum/ cărbune, de evitat dpmdv. Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - d2florin - 21-07-2020 Salutare, Confirm și eu punctele 5 și 6, eu chiar barbera am aruncat-o iar tre forze cu mult mult lapte Ms RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - ariany_78 - 21-07-2020 Salut..mie imi place Tre Forze...vacdau dreptate ca e usor mai prajit decat altele Mi a mai placut de pe Kfea ...Haisbrandt HH, o cafea putin acida si aromata si New York XXX buna buna RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - dragos.stoian - 21-07-2020 (21-07-2020, 22:12)ariany_78 Wrote: Salut..mie imi place Tre Forze...vacdau dreptate ca e usor mai prajit decat altele Mulțumim pt recomandări, gusturile difera, eu am fost la un pas de a comanda tre forze și am renunțat pt Trucillo la cantit dubla, o sa o iau totuși la comanda viitoare. În alta ordine de idei, știe cineva ce se întâmplă cu Kimbo? Am vb și la kfea.ro,si la importatorul în Ro (un magazin destul de praf de mărfuri italiene care are doar câteva sortimente) și am văzut și pe international-espresso.com ca au doar de la jumatea lui 2019. Nu au mai produs sau nu au mai livrat cu pandemia asta oare? RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - ariany_78 - 21-07-2020 Kimbo mi s a parut putin cam de mult prajita..voi incerca totusi un sortiment..nu ma astept la nimic special...mi s a mai parut bunisoara ORO Premium RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - dragos.stoian - 22-07-2020 Mie mi-a plăcut f mult Kimbo Top Flavor, nu e exagerat de prajita RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - dragos.stoian - 23-07-2020 A venit comanda de la espresso-international.de! Foarte ok termenele de prod, cam toate sunt de 2-4 luni, în afara de una care e de juma de an
RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - coffeemilk - 25-07-2020 A new supply: :)
RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - dragos.stoian - 25-07-2020 Barbera Mago, prajita acum 2 luni după cum se vede pe partea de sus a ambalajului - bună de tot pt cine apreciază napoletanele, mai ales băută dintr-o ceașcă stil napoletan (chiar dacă e de la Toraldo, mi -a plăcut mult ca e joasa :) Totuși am băut napoletane care mi-au plăcut mai mult, ca Passalacqua Harem sau Kimbo Top flavor, dar abia am tras vreo 3 shoturi, treb sa mai experimentez. @Levo știu ca ție îți placea mult Mago, cam la ce ratie ai extras-o? Eu am încercat pana acum doar 1:2, cam 14g din care am scos 28, o sa mai încerc și ristretto. ![]() ![]()
RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Levo - 25-07-2020 (25-07-2020, 19:37)dragos.stoian Wrote: @Levo știu ca ție îți placea mult Mago, cam la ce ratie ai extras-o? ... Buna si Mago ... dar , de la Barbera am preferat CCB . In general extrag cu o ratie mai mica de 1:2 ( ... 24g in => aprox. 40g out ) intrucat adaug cam mult lapte , aprox.~ 200ml dimineatza. Pentru espresso insa , este nelipsita mica linguritza de miere poliflora , care sta pe fundul cestii incarcata , in tot timpul extractiei ... dizolvadu-se incet - nu amestec niciodata , doar uneori mai invartesc usor ceasca la a doua inghitzitura. P.S. - Astept si eu un new supply , inca de vineri ... chiar cu Toraldo in componentza ... ...
RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Levo - 27-07-2020 (25-07-2020, 20:27)Levo Wrote: P.S. - Astept si eu un new supply , inca de vineri ... chiar cu Toraldo in componentza ... ... A sosit si supply - ul ... ![]() ... si data cand expira ... ![]()
RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - dragos.stoian - 27-07-2020 Frumos! Ca sa ma laud, am și eu o punga produsa luna trecuta :-)
RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Levo - 27-07-2020 (27-07-2020, 12:42)dragos.stoian Wrote: Ca sa ma laud, am și eu o punga produsa luna trecuta :-) ... ... Buna , buna ... sa o betzi cu placere !
RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - dragos.stoian - 27-07-2020 (27-07-2020, 12:52)Levo Wrote:(27-07-2020, 12:42)dragos.stoian Wrote: Ca sa ma laud, am și eu o punga produsa luna trecuta :-) Multumesc la fel! RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - dragos.stoian - 06-08-2020 A apărut la kfea Passalacqua Harem la 500g ![]() ![]()
Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - d2florin - 06-08-2020 Salutare, Va recomand blendul morning ninja de la DropShot. Are puțin cafea robusta. E super fain, nu este deloc acid, are corp crema aduce f mult cu un espresso italian nu are gust de fructe piersică etc, just cofee RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - dragos.stoian - 11-08-2020 Celebra Sant Eustachio, o prăjire spre nordul Italiei, putut sa o extrag pe la 93 gr Foarte lejera, un gust persistent de migdale si caise uscate ![]() ![]()
RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - razvanMB - 12-08-2020 Caffe Morganti, Lefkada. Dulce, cremoasa, corpolenta, echilibrata, ca un desert dupa o cina traditionala Incarcata. Prajirea e pe stil napoletan, robusta probabil are minim 40% insa este foarte bine balansata. M a surprins atat de placut ca ma gandesc sa revin sa o gust si pe timpul zilei, locatia unde am baut o fiind un local no name din satul vechi.
RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - dragos.stoian - 12-08-2020 (12-08-2020, 08:23)razvanMB Wrote: Caffe Morganti, Lefkada. Mersi de pont, o sa o încerc.daca reușesc cumva sa o comand. Si băută in Lefkada cred ca a avut un farmec aparte :) RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - razvandumitru1 - 12-08-2020 (11-08-2020, 22:35)dragos.stoian Wrote: Celebra Sant Eustachio, o prăjire spre nordul Italiei, putut sa o extrag pe la 93 gr Nu vreau sa fac spam, nu îmi place deloc cafeaua italiana, dar o pot înțelege. Însă la aceasta cafenea am avut una dintre cele mai nasoale experiente legate de cafea. Am fost sa beau o cafea într-un loc cu atâta tradiție și am cerut un espresso dublu, mi-au dat o spalatura de zaț in doua pahare albe de plastic băgate unul în celalalt, cu o spuma de doua degete de o consistenta dubioasa, parca facuta cu detergent de vase, iar gustul cafelei era de Amigo frecat cu apa calda... Am luat in schimb un suvenir simpatic :) RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - coffeemilk - 12-08-2020 Ai nimerit la o dugheană din păcate, nu are legătură cu realitatea! RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - razvandumitru1 - 12-08-2020 Sant' Eustachio Il CaffèPiazza di S. Eustachio, 82, 00186 Roma RM, Italy+39 06 6880 2048https://maps.app.goo.gl/mdqK1nvRbLKXJoGHA Cred ca e singurul Sant Eustachio... Și suvenirul de care ziceam
|