![]() |
|
Rasnita Kinu M47 Classic (ex. prototip Che) - impresii in utilizare - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Rasnite (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Rasnite) +--- Thread: Rasnita Kinu M47 Classic (ex. prototip Che) - impresii in utilizare (/Thread-Rasnita-Kinu-M47-Classic-ex-prototip-Che-impresii-in-utilizare) |
RE: RASNITELE MANUALE KINU M47 si M68 - Tiranator - 02-12-2018 Am auzit că comandante e mai bună pe brew, ma gândeam la kinu ca poate în viitorul apropiat îmi iau un flair espresso și sa am o râșniță pentru espresso RE: RASNITELE MANUALE KINU M47 si M68 - dev - 02-12-2018 Se poate modifica Comandante, cu Red Clix, sa ofere mai multe trepte de reglaj astfel incat sa fie ok si pentru espresso. RE: RASNITELE MANUALE KINU M47 si M68 - Zwanger - 02-12-2018 Eu zic sa te hotarasti prima data ce vrei sa faci. Ca asa sa le vrei pe toate e nociv si nu obtii nimic. Vrei brew? ai xeoleo o rasnita ok la 250ron + V60 sau aeropress = 400ron totul. Mai trebuie cafea proaspat prajita dupa preferinte. Vrei espresso? deja suma de 400 este insuficienta si trebuie sa urci mult bugetul. De asta zic. Da cu o rasnita gen kinu pot sa fac si espresso si brew. Dar cele mai bune rezultate le voi avea prin sitare. Daca insa nu esti picky atunci merge si asa. RE: RASNITELE MANUALE KINU M47 si M68 - Tiranator - 02-12-2018 Momentan am un v60 și o râșniță hario skerton, după râșnire cafeaua obținută o mai trec prin doua site pentru strecurat ceai ( pierd în jur de 6-7g), la 3 cafele pe zi deja pierd cantitate de o cafea, as vrea sa reduc pierderile printr-o râșniță mai buna, îmi iese cafeaua cu vreo 30% mai scumpă RE: RASNITELE MANUALE KINU M47 si M68 - SCatalin - 02-12-2018 (02-12-2018, 16:30)Tiranator Wrote: Momentan am un v60 și o râșniță hario skerton, după râșnire cafeaua obținută o mai trec prin doua site pentru strecurat ceai ( pierd în jur de 6-7g), la 3 cafele pe zi deja pierd cantitate de o cafea, as vrea sa reduc pierderile printr-o râșniță mai buna, îmi iese cafeaua cu vreo 30% mai scumpă Da' la gust iese cu 30% mai buna dupa toate operatiunile? RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - octav - 03-12-2018 Buna seara. Am luat si eu un kinu M47 si mi s a parul la un moment dat că aud un zgomot metalic , ce parea sa vina din atingerea piesei rotunde care se deplaseaza pe o mica bila, ce este situata pe axul orizontal de sus in partea stanga, cu portiunea de metal in care este asezata această bila . Este posibil asa ceva? E o problema importanta sau poate fi una ? Care este rolul bilei respective? Multumesc anticipat. Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - rdumitrescu - 03-12-2018 Dacă e un țac țac, atunci e arcul dintre cuțitul interior și corpul râșniței. Uneori se deplasează cumva și scoate un sunet la fiecare tură. RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - octav - 03-12-2018 ![]() am incercat sa urc o imagine, zgomotul parea exact unde se vede acel semicerc Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - rdumitrescu - 04-12-2018 Dacă e un clickăit ca cel de la reglaj și se aude când învârtești în gol, așa e râșnița. RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - octav - 04-12-2018 Multumesc de raspunsuri. Acum e totul ok, cand se invarte in gol se aud click urile acelea rapide se reprezinta pasii de pe fata cealaltă a piesei rounde. Una peste alta , e o rasnita f buna. Iar 50 de secunde pentr 18 grame de cafea e chiar ok. RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - LucianS - 13-12-2018 De cateva zile sunt si eu posesor de M47 si imi las aici primele impresii. Partea pozitiva e evident gustul in ceasca, diferenta fata de Ascaso i1 e mai mare decat m-am asteptat. Ce nu imi place: - alimentarea cu boabe - prea ingust canalul pe unde introduci boabele, trebuie grija mare sa nu le dai pe jos. Sau un fel de palnie, trebuie sa improvizez ceva, poate aveti ceva sugestii. - efort inconstant la rasnire - nu stiu daca doar la exemplarul meu se intampla asta, dar ma asteptam ca efortul depus sa fie mai constant. Pe cand te obisnuiesti sa aplici o forta, rasnita se blocheaza si trebuie sa depui 3x efortul, apoi iar merge mai usor si tot asa pana iti iesi din minti. Plus ca imi aluneca din mana, cu tot cu suportul de deget. Poate imi dati ceva tips/tricks. Oricum, la 7 dimineata daca am de facut 3-4 cafele, sunt mai obosit decat dupa sala. Si chiar merg sala, nu sunt chiar genul piele si os. :D Daca ii dau sotiei sa rasneasca, cred ca mai bine se lasa de tot de cafea. - contrar asteptarilor mele, rasnita are "retentie", si chiar e comparabila cu Ascaso (~0.3-0.5g). O parte ramane nemacinata deasupra (daca intorc rasnita cad cateva granule nemacinate, care nu vor in ruptul capului sa treaca dincolo oricat as da la manivela). Iar o parte am gasit-o pe gresia din bucatarie - sar boabe din rasnita. Am incercat diverse viteze de rotire, degeaba, 2-3 jumatati de bob tot trebuie sa platesc tribut gresiei din bucatarie. - turnarea macinaturii in portafiltru - si partea asta mi se pare cam ineficienta, pierd cateva zecimi de gram pe langa. Plus ca din varii motive tot timpul raman pe fundul paharului cateva particule incapatanate ce nu vor sa iasa decat ajutate cu o scobitoare (electrizate? umede? nu stiu). Astea fiind spuse, workflow-ul de dimineata a devenit foarte vulcanic, e o combinatie love/hate foarte efervescenta, din fericire in majoritatea cazurilor cu happy end dupa ce gust continutul cestii. Sper sa se mai armonizeze cu timpul... Dupa primele cesti era sa pun Ascaso de vanzare, acum parca nu mai sunt asa entuziasmat. RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - flipu2k - 13-12-2018 (13-12-2018, 10:10)LucianS Wrote: imi aluneca din mana, cu tot cu suportul de deget. Poate imi dati ceva tips/tricks Cea mai la indemana varianta ar fi niste elastice pe corpul rasnitei, sa ai priza mai buna. Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - claudiur - 13-12-2018 Curios asta cu retenția. Eu am cântărit de mai multe ori si am văzut ca nu se pierdea deloc sau poate 0.1g , bineînțeles fără sa sară vreun bob de cafea. La finalul rasnirii, asa cum zicea și Liviu, ii dau la fund o palma/doua parinteste, apoi rotesc manivela în gol. Cat despre greutatea de a macina, și la mine ajunge sa fie câteodată mai greu dar cu puțin mai multa forță nu am nici o problema deși ai putea spune ca sunt "piele și os" la cele 61 kg ale mele (170 cm). Eu am ambele modele, atât cea cu patru magneți cât și cea cu 12. Sent from my SM-G960F using Tapatalk RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - Zwanger - 13-12-2018 Iti umezesti mainile si le stergi. O sa ai grip. Si ca o gluma, eventual faci si o pirueta, daca tot e un ritual intreg pentru o rasnire care la mine dureaza 1 secunda (18 grame). RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - Laddu - 13-12-2018 (13-12-2018, 10:10)LucianS Wrote: - alimentarea cu boabe - prea ingust canalul pe unde introduci boabele, trebuie grija mare sa nu le dai pe jos. Sau un fel de palnie, trebuie sa improvizez ceva, poate aveti ceva sugestii.Eu folosesc un paharel de hartie in care cantaresc boabele si pe care il indoi usor prin presare atunci cand le torn in camera. Merge foarte bine si cantarirea in paharul de la kinu si turnarea din el. (13-12-2018, 10:10)LucianS Wrote: - efort inconstant la rasnire - nu stiu daca doar la exemplarul meu se intampla asta, dar ma asteptam ca efortul depus sa fie mai constant. Pe cand te obisnuiesti sa aplici o forta, rasnita se blocheaza si trebuie sa depui 3x efortul, apoi iar merge mai usor si tot asa pana iti iesi din minti. Plus ca imi aluneca din mana, cu tot cu suportul de deget. Poate imi dati ceva tips/tricks. Oricum, la 7 dimineata daca am de facut 3-4 cafele, sunt mai obosit decat dupa sala. Si chiar merg sala, nu sunt chiar genul piele si os. :D Daca ii dau sotiei sa rasneasca, cred ca mai bine se lasa de tot de cafea. Vezi ca s-a mai discutat, iar cea mai buna tehnica e cea de miscare a ambelor maini, nu doar a mainii cu care rasnesti. (13-12-2018, 10:10)LucianS Wrote: Astea fiind spuse, workflow-ul de dimineata a devenit foarte vulcanic, e o combinatie love/hate foarte efervescenta, din fericire in majoritatea cazurilor cu happy end dupa ce gust continutul cestii. Sper sa se mai armonizeze cu timpul... Dupa primele cesti era sa pun Ascaso de vanzare, acum parca nu mai sunt asa entuziasmat. E treaba de obisnuita si adaptare, mai da-i ceva timp :) RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - renatoa - 13-12-2018 Un manson de cauciuc este mult mai bun decat opritorul ala de deget... dar adaugarea lui ar insemna ca sa recunoasca o greseala de design... si nu prea pare obiceiul casei. Cu retentia, Kinu fara RDT este un... chin, cel putin asa simt eu la cea de la birou. Retentia e nimic, se electrizeaza in draci, cand desfac paharul se umple de pleava toata masutza de preparare. Umezeste boabele si o sa simti diferenta. E enorma ! Metode expuse de-a lungul vremii: - pulverizator parfum - cea mai eleganta - umezire deget si amestecare in paharel boabe - umezire pereti (si scuturare de exces apa) pahar cantarire boabe ... Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - dev - 13-12-2018 La o cafea light efortul e măricel iar secretul e sa prinzi un ritm și să folosești ambele brațe. E un fel de mișcare de revoluție. Ajuta mult cu priza un manșon de cauciuc. RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - LucianS - 13-12-2018 (13-12-2018, 10:28)Zwanger Wrote: Iti umezesti mainile si le stergi. O sa ai grip. Cu Kinu? Daca da, as fi curios sa vad o filmare. ![]() Multumesc de sfaturi, da, sunt si eu convins ca e vorba de obisnuinta. Mai putin partea cu saritul boabelor din rasnita (si de aici retentia), aia mi se pare ciudat tare. Legat de RDT, nu exista riscul sa murdaresc cutitele? RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - Laddu - 13-12-2018 Efectul de popcorn e prezent cam la toate ranitele single dose, deci nu cred ca e Kinu mai proasta la acest aspect. RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - lorisl - 13-12-2018 Legat de saritul boabelor, e o chestie de experienta, dupa ce gasesti tehnica potrivita vei da la manivela mult mai cursiv si vei gasi pozitia potrivita pentru tine. Eu pateam sa imi sara o bucata mica de cafea cam o data la 10 rasniri cred. Si nu uita sa ii dai o palma prieteneste pe fund si poate una in lateral ca sa cada cat mai multa cafea in pahar. Inelul Tidaka/kamasi te vor ajuta sa nu dai cafeaua pe langa portafiltru. RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - renatoa - 13-12-2018 (13-12-2018, 11:09)LucianS Wrote: Legat de RDT, nu exista riscul sa murdaresc cutitele? E vorba de o cantitate infima de apa, un coleg de birou mi-a demonstrat ca si o picatura ajunge. Plus ca oricum este musai sa le cureti regulat, se incarca in timp si simti la mana cum patineaza si nu rasneste. Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - rdumitrescu - 13-12-2018 Nu se murdăresc cuțitele de la rdt, DAR procesul are un impact asupra gustului la espresso. Atât faptul că este o variabilă în plus, cât și faptul că îți cere o măcinătură mai fină. Eu am renunțat destul de repede la a face RDT. Odată ce te obișnuiești un pic cu mișcarea, nu prea sar boabe. Multă lume ține râșnița înclinată cât macină, deci favorizează pierderea boabelor. Ideal e s-o ții verticală și să miști corpul râșniței cât mai puțin. După ce termini de măcinat, dă-i 2-3 lovituri cu podul palmei și mai macină un pic. Dacă rămân bucăți de boabe pe cuțite, așa le muți și se macină. RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - Lyvyoo - 13-12-2018 Uite aici ce simplu, din mana colegului @DanMladin RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - LucianS - 13-12-2018 Ziceam ca nu sunt piele si os, dar nici colegul nu e, din contra :)) O sa incerc si eu miscarea, pana acum stateam pe scaun si tineam fixa rasnita. Multumesc. Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - claudiur - 13-12-2018 Offtopic: total ineficient antrenamentul asta pentru colegul din video. Pentru mine, o rasnire cu kinu, face sa lucreze mușchiul.. Sent from my SM-G960F using Tapatalk RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - adiszep - 13-12-2018 (13-12-2018, 12:24)LucianS Wrote: Ziceam ca nu sunt piele si os, dar nici colegul nu e, din contra :)) Pe scaun nu merge. Nu e poziție optima pt așa o mișcare. RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - tudorbog - 13-12-2018 (13-12-2018, 10:10)LucianS Wrote: Plus ca imi aluneca din mana, cu tot cu suportul de deget Eu prefer sa tin de acel suport cu degetul aratator (tragand) si nu cu degetul mare (impingand) asa cum e descris (thumb stop). Mi se pare mai comod si mai usor. RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - baloozzy - 13-12-2018 Vă învață Cristinel cum e cu lucru manual RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - renatoa - 17-12-2018 https://www.youtube.com/watch?v=m2F9SNCc3QA Un punct de vedere... Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - petrisor - 22-12-2018 Christian, sau cineva de la Kinu, ne puteți spune dacă fabrica de la Reghin a ars in 8 Decembrie? ![]() Rocket Boxer, Mahlkonig Vario |