Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espresso art, cafea, prajire si latte art (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espresso-art-cafea-prajire-si-latte-art)
+--- Forum: Cafea (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Cafea)
+--- Thread: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor (/Thread-Ce-tipuri-de-cafele-va-plac-in-mod-deosebit-si-de-la-ce-prajitor)

RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Damian The Man - 01-06-2020

Indonezia Pegasing - Carbonic Maceration.

Daca nu o fi cea mai buna SO din toata viata mea, e cu siguranta cea mai ......interesanta (?)
Termenul de cel mai bun este usor problematic , chiar si pentru gusturile personale, care in timp se schimba mereu. Dar cafeaua asta este o experianta pe care nu stiu sa o pun in cuvinte. O singura data am mai simtit ceva similar, dar nu atat de intens, tot o anaeroba de la Meron in toamna anului trecut. Din notele trecute pe eticheta nu cunosc deloc Tamarinul, deci nu il pot asocia cu vreun gust concret, cert este ca rezultatul in ceasca are o nota dominanta de "ceva" ce nu pot numi. Ca o fi aroma lui, sau o fi de la procesare, sau...sau..

Oricine are ocazia sa incerce cafeaua asta, sa o faca fara sa stea pe ganduri. Sunt curios sa aud pareri Smile

RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - adiszep - 01-06-2020

Așa și aceasta Indonezia Pegasing - Carbonic Maceration este prăjită de...?

RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Damian The Man - 01-06-2020

Pressco, scuzati omisiunea :)

RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - vladdooo - 05-06-2020

Gesha Village, Mabo, V60, mmm!

RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Lyvyoo - 05-06-2020

Iasomie curată si in espresso. Am baut-o la botul calului. De asemenea Ambela iarasi e senzatie, fara profilare.
[Image: AnJyWgs.jpg][Image: fPF7HbJ.jpg]

RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - vladdooo - 05-06-2020

fara masca?  :D

RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Lyvyoo - 05-06-2020

Ne proteja energetic lemnul sculptat de deasupra

RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - organon - 05-06-2020

Pentru provincialii mai mărginași care ar fi adresa?

Inca nu era deschis - Vulturilor 31

RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - organon - 05-06-2020

Când va fi, dați-ne și noua un semn pentru a navali civilizat în portofoliul de arome și gusturi!

Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - bogdan_geor - 05-06-2020

Sapt viitoare deschidem, dar pana setam casa de marcat si POS ul se poate vizita fara probleme, suntem oameni salon si dam o cafea

Ok. Așteptăm cu nerăbdare.

RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - dinu - 06-06-2020

Pj: Rwanda Coco. O cafea excelentă. Recomand.

Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - vladdooo - 06-06-2020

La Picona, Nicaragua, RightSide - fina, matasoasa, prajitura lichida
Revin maine cu poze [emoji846]

RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - gorexxx - 06-06-2020

DEV Burundi ceva foarte deosebit, felicitari!

Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - micrenda - 16-06-2020

In ultimul timp am băut doua cafele foarte bune de la Mabo.

Prima a fost Etiopia Yo Genet și este m-a surprins prin solubilitate și complexitate ei.

Ce am remarcat este ca avea nevoie sa fie răsnita un pic mai grosier decât deobicei ci ca fiecare curgere era un spectacol.

Al doilea cafea de la ei care m-a plăcut a fost Rwanda. Si ea este o naturala dar cu caracteristice diferite.

Este o cafea foarte dulce și solubila (dar nu ca Etiopia), dar ce o caracterizează, la mine, a fost aciditate delicata și retrogustul extrem de pronunțat (știri reclama cu parfumul care durează trei zile? Cam asa ceva... [emoji3]: ok, nu chiar 3 zile, dar 3 ore da!).

Felicitări la cei de la Mabo... ați întrat în piață cu ambitii mari și ați ridicat ștacheta. [Image: d76e9c6a463a1cf95550a0d76c7a8a1c.jpg]

RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - vladdooo - 26-06-2020

F. MENEGUETTI/ FILTER, Brazilia, RightSide
Inca o brazilie excelenta si surprinzatoare pe filtru (a mai fost una anul trecut ADILSON ARAÚJO care i-a placut si lui dev  Smile )

RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Lyvyoo - 09-07-2020

Nu sunt eu musteriu de brazilien©e dar cand am fost pe 15 iunie la Sloane abia ce prăjiseră una mai deosebită. Macerare carbonică Teodora? 
A iesit o piersică bine coaptă, duuulce , fara bitter, putin ferment si o aciditate chiar interesantă pentru o Brazilia.

[Image: YE9Z9Qu.jpg]

In altă ordine de idei Aradul are in sfârșit prajitorie, chiar una bună de tot daca ma iau dupa aceasta Ethiopia si inca o Guatemala foarte ok. Aflam pe saptamana viitoare...
[Image: pBzbwpA.jpg]

Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - vladdooo - 09-07-2020

Cine a prajit Brazilia?

RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Levo - 09-07-2020

(09-07-2020, 18:53)vladdooo Wrote: Cine a prajit Brazilia?

... Bolsonaro ... nu ? ... Smile ...

Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Teodora_Sloane - 09-07-2020

(09-07-2020, 18:53)vladdooo Wrote: Cine a prajit Brazilia?

Eu, eu. Tot ce s-a prajit in ultimele 2 luni e prajit de mine. Bogdan alege profilele de prajire insa la Brazilia asta nu a putut veni si e toata opera mea.

Sent from my iPhone using Tapatalk

(09-07-2020, 18:47)Lyvyoo Wrote: Nu sunt eu musteriu de brazilien©e dar cand am fost pe 15 iunie la Sloane abia ce prăjiseră una mai deosebită. Macerare carbonică Teodora? 
A iesit o piersică bine coaptă, duuulce , fara bitter, putin ferment si o aciditate chiar interesantă pentru o Brazilia.

In altă ordine de idei Aradul are in sfârșit prajitorie, chiar una bună de tot daca ma iau dupa aceasta Ethiopia si inca o Guatemala foarte ok. Aflam pe saptamana viitoare...
[Image: pBzbwpA.jpg]

Da, cred ca macerare-carbonica este termenul in limba romana. Este un procedeu preluat ca tehnica si denumire din procesarea vinului. E o procesare experimentala de tipul fermentare prelungita in cireasa in mediu scazut in oxigen, in situatia asta inlocuit cu CO2.

Sent from my iPhone using Tapatalk

RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - rob8402000 - 09-07-2020

Adica Sloane au deschis prajitorie in Arad? Daca da, unde? Deschid si cafenea?  Huh

In arad e seceta de cafea de specialitate.

RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - coffeemilk - 09-07-2020

https://rosters.coffee/magazin/?utm_medium=gads&utm_campaign=branded&utm_source=&utm_content=generic&utm_term=%2Brosters%20%2Bcoffee&hsa_acc=7846339594&hsa_cam=10219811463&hsa_grp=103415845433&hsa_ad=439511562416&hsa_src=g&hsa_tgt=kwd-912398818466&hsa_kw=%2Brosters%20%2Bcoffee&hsa_mt=b&hsa_net=adwords&hsa_ver=3&gclid=EAIaIQobChMI_Jj3wfXA6gIVCiwYCh0qwAO7EAAYASAAEgKXwfD_BwE

RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - bogy - 09-07-2020

(09-07-2020, 22:14)rob8402000 Wrote: Adica Sloane au deschis prajitorie in Arad? Daca da, unde? Deschid si cafenea?  Huh

In arad e seceta de cafea de specialitate.

Nu prea esti atent la detalii. E vorba de poza a doua. Pe punga neagra scrie Rosters Coffee (https://rosters.coffee/magazin/) :idea:

RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Damian The Man - 09-07-2020

(09-07-2020, 18:47)Lyvyoo Wrote: Nu sunt eu musteriu de brazilien©e dar cand am fost pe 15 iunie la Sloane abia ce prăjiseră una mai deosebită. Macerare carbonică Teodora? 

Sunt tare curios de reteta ( temperatura, ratie, timp). 
Pentru ca oricum trag din cafeaua asta scot niste bombe de ciocolata pura de parca am topit 2 tablete de Lindt intr-o ceasca de 30ml. Ceea ce e fix pe gustul meu, dar mi-ar placea sa scot macar o data piersica aia cu ferment de care zici Smile

RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Lyvyoo - 10-07-2020

87-88 de grade, 18.5g in, 40 out, 30s, fara profilare.

RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Lyvyoo - 28-07-2020

Inca doua cafele foarte bune pe radar:

O Ethiopia Guji de la Claro (varietatea mea preferata dintre "Ethiopii") ca la carte, fructata, dulce, mai ales in profilare

[Image: H37AS1l.jpg]

O Columbia cat se poate de speciala, pentru mine care beau rar aceata origine experienta asta fiind "cea mai cea" ever. Pur si simplu caramel si un strop de piersica! Asta in prajire light. Daca nu ma insel e cea Rafael Pedrero Suns.
Scrisul de mana al campeonului pe punga mea, priceless...
[Image: C1ya0CP.jpg][Image: sF1gXKO.jpg]

RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Leo777 - 28-07-2020

O Columbia Antioquia el Manzanillo si o Panama Geisha, de la Claro. In ordinea asta :).
[Image: YzzTwEf.jpg]

RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - coffeemilk - 28-07-2020

Pentru cine apreciază genul e top!
[Image: yyWgvRW.jpg]

RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - organon - 08-08-2020

M-a dat gata campeonul cu Gesha Village. Cafeaua pana la urma e cam totul. E printre cele câteva excepționale băute în anii ăștia. Prăjirea ireproșabilă. Curgere perfecta. Arome distincte, imbatatoare. Merita pentru suflețel din când în când.De la Mabo evident, ca uitasem sa spun.