![]() |
|
Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Espressoare (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare) +--- Thread: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV (/Thread-Aproape-totul-despre-Expobar-Brewtus-IV) |
RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - Costa79 - 19-08-2018 De bine ce am zis mai sus ca nu mai am probleme, iar am avut un eveniment, nu eram eu acasa, era sotia, espressorul era in st-by si supapa iar a inceput sa refuleze, cred ca ii voi scadea un pic presiunea la 1.2 bar. Ce vreau sa zic, prima data cand am fost martor la o astfel de refulare, presiunea la abur crescuse spre 2-3 bar. Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - nickso - 19-08-2018 Daca presiunea s-a dus in 2-3 bari, nu saraca supapa a fost de vina ci, probabil, presostatul care a avut nevoie de o presiune mult mai mare sa decupleze. Nu am urmarit subiectul, dar daca la refulari sporadice, la presiune mare, service-ul a ales sa-ti schimbe supapa ce a refulat, nu-ti recomand sa-i mai intrebi care-i pb...schimba-ti singur presostatul sau cere-le lor sa ti-l schimbe. Spor. RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - Costa79 - 21-08-2018 Tot la presostat ma gandeam si eu, l-am rugat pe dl Stefan sa mi-l trimita prin curier si sa-l montez eu, mi-a replicat ca a fost schimbat, desi in factura apare doar supapa de aerisire (si care a fost contracost). A spus ca va verifica si va reveni... Poza e facuta cand refula supapa de siguranta.
RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - Mesmer - 21-08-2018 Am impresia ca presostatul si supapa antivacuum se defecteaza in cascada. La mine inainte de reparatie supapa antivacuum arunca destul de mult abur/apa inainte sa se inchida si chiar si dupa. Ma gandesc ca asta a dus la coroziunea presostatului: erau depuneri vizibile. Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - Semaca007 - 22-08-2018 Da, asa mi s-a întâmplat și mie, am schimbat deja de 2 ori presostatul in garanție. Din păcate mi-au zis ca nu au alt presostat mai bun, deși ma oferisem sa plătesc. Ultima data mi-au dat și presiunea mai jos, la 1.1. Deocamdată am lăsat-o asa, dar mă cam chinui la frotare. Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - dev - 23-08-2018 Un fel de how it's made: https://youtu.be/1Gko3atyk2U RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - adif - 31-08-2018 Am recuperat espressorul dupa 3 (trei) saptamani desi a fost gata intr-una, pe motiv că mi-ar fi pierdut nr de telefon (!), iar dupa trei zile de functionare a crescut presiunea din nou. Cu presostat nou! Este incredibil! Se pare ca tot pe cont propriu va trebui sa le reparam, garantia nu ajuta cu nimic. Daca gaseste cineva unul de calitate (n.r. presostat)... PS. La Lelit nu voiau sa-l repare, aici vor, dar il repara degeaba. RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - Costa79 - 02-09-2018 Ai reusit sa faci o poza la manometrul de abur in timpul refularii? Eu si acum astept un raspuns la verificarea cu privire la schimbarea presostatului... RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - adif - 02-09-2018 Sa fac poza... de ce? Sa imi demonstrez mie? Eu vad si stiu. Si stie si service-ul, dar nu are cu ce sa il repare. RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - Lyvyoo - 30-10-2018 Cum se face la fabrica HX-ul (valabil partial si pt DB): RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - Mariano - 30-10-2018 pentru cine vrea sa cotrobaiasca in espressor, la fix a venit filmarea. Cand am pus rotativa imi era frica sa indoi in lateral o teava de cupru, si astia se joaca cu ea...... Unde gasesc tipul asta de izolarie pentru boiler? (acum 30min am scris ca ar trebui sa ma autocenzurez sa nu iau ignore, clar este o problema...mii de scuze.) RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - lracu - 30-10-2018 Se pare ca vor fi noutati de la Expobar in 2019, poate Brewtus V... poate o alta serie. RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - Lyvyoo - 30-10-2018 De unde stii? Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - micrenda - 30-10-2018 Cred ca se spune în timpul filmări, ca se lucrează la ceva nou. Chiar și ecranele sunt "censurate" (cu blur) :-) RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - lracu - 31-10-2018 https://youtu.be/yjyDu1D_Cj4?t=89 de la 1:30 la 2:00 RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - Adriahno - 02-11-2018 Ce ar trebui sa fie asta?
RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - lracu - 02-11-2018 Dupa cum arata pare a fi o evacuare. https://wiki.wholelattelove.com/images/2/24/BREWTUS_IV_Parts_Diagram.pdf pagina 7 15 OUTLET RACCORD OFFICE LEVA 30400130 RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - flipu2k - 02-11-2018 Daca nu ma insel e evacuarea pentru varianta legata la retea. RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - adif - 02-11-2018 Da, este returul pentru modelele fara rezervor. Se poate muta foarte simplu furtunul de silicon si se conecteaza la acea evacuare. RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - gabb - 03-11-2018 salut. Tocmai am realizat ca elementul de incalzire de la boilerul al doilea (nu cel de aburi) este dus. Am auzit niste sunete ciudate in ultimele cateva zile dar nu am avut timp sa vad ce se intampla (si probabil ca nu era nimic ce puteam face) Am confirmat cu multimetru ca ca vin 110v (US) in el si nu se incalzeste. Arata 0 ohmi (cel de aburi cu acelasi multimetru imi masoara 13.5 Ohmi) am cautat putin pe threadul asta dar nu am gasit... se merita sa incerc sa il desfac singur sau sa ma las pagubas de la inceput ? Am niste chei destul de mari si pe aici si mai pot face si rost insa pare destul de stuck acolo. Masina e un brewtus 3 pe care eu o am de vreo 3 ani si mai are vreo 3 cel putin deci cam 6-8 ani ... o sa incerc sa aflu si cat imi ia un shop, daca rezistenta ma costa pe mine $80 si dau $120 la cineva sa o schimbe poate nu se merita efortul ... daca a mai facut cineva asta, as aprecia niste tips ... sau link ... thx RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - Lyvyoo - 03-11-2018 Nickso scria ca e destul de "securizata" rezistenta, deci daca nu esti sigur pe ceea ce faci mai bine apeleaza la nickso sau la service. Verifica si youtube ori google pentru eventuale tutoriale caci fiind cel mai popular DB sunt mii si mii de postari peste tot, inclusiv pe un grup dedicat de Google. RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - gabb - 03-11-2018 (03-11-2018, 10:02)Lyvyoo Wrote: Nickso scria ca e destul de "securizata" rezistenta, deci daca nu esti sigur pe ceea ce faci mai bine apeleaza la nickso sau la service. Verifica si youtube ori google pentru eventuale tutoriale caci fiind cel mai popular DB sunt mii si mii de postari peste tot, inclusiv pe un grup dedicat de Google. da, ai dreptate. am gasit destul de multe informatii inclusiv ghid-uri in PDF etc. Cred ca imi trebuie un impact wrench mai puternic. O sa aflu si ce charge pe aici pentru asa ceva un service ... e trist cand te uiti la cafea si nu poti face nimic cu ea - din pacate la mine in cartier sunt numai coffee shop-uri de incep cu litera S. Tre sa fii destul de curajos sa bei espresso de acolo :) RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - Uidivoro - 03-11-2018 Salut,voi cand opriti espressorul expobar brewtus4,il opriti doar din buton sau dati drumul si la aburul acumulat in boiler pana ajunge presiunea la 0.Mersi RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - Lyvyoo - 15-11-2018 Pentru a nu ramane intrebarea in aer, raspund si aici: nu, nu e nevoie sa evacuam presiunea din boilerul de aburi, caci pe masura ce se raceste aparatul scade automat si presiunea de aburi pana la zero. RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - Mariano - 16-11-2018 un presostat Sirai cred ca ar fi mai bun, pe unde se vand la preturi mai bune? RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - vica - 17-11-2018 Dupa ce m-am sucit, invartit, citit de mi-a venit rau si extras un shot gresit dintr-o Kenya :D am comandat si eu un Brewtus, de Black Friday. Doua intrebari la obiect: 1. De unde iau un portafiltru naked pentru el ? 2. Sita VSR riged merge ? (58mm, o folosesc la Gaggia). RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - Lucian. - 17-11-2018 (17-11-2018, 14:51)vica Wrote: Dupa ce m-am sucit, invartit, citit de mi-a venit rau si extras un shot gresit dintr-o Kenya :D am comandat si eu un Brewtus, de Black Friday. 1. Vezi ca e BF. Barshaker au preturi bune si portafiltre cum cauti tu. 2. Banuiesc ca este VST de 58 mm si ar trebui sa se potriveasca. RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - Cip - 17-11-2018 Sau daca esti din București poti incerca aici RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - Lyvyoo - 17-11-2018 Daca nu ti-a plecat aparatul, au si la importator.. RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - vica - 18-11-2018 (17-11-2018, 17:18)Lyvyoo Wrote: Daca nu ti-a plecat aparatul, au si la importator..Luni probabil. Probabil o sa iau tot de la ei, la barshaker n-am vazut. Portafiltrele pt E61 nu sunt universal compatibile ? (indiferent de marca masinii ?) |