![]() |
|
Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espresso art, cafea, prajire si latte art (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espresso-art-cafea-prajire-si-latte-art) +--- Forum: Cafea (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Cafea) +--- Thread: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor (/Thread-Ce-tipuri-de-cafele-va-plac-in-mod-deosebit-si-de-la-ce-prajitor) |
Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - micrenda - 02-12-2019 Așteptări bune... cred eu. Am băut de la ei un blend, singurul blend de când am trecut la speciality, și a fost de drept foarte bun. Si, chiar dacă nu are drept legatira cu gustul, designul pungei lor este genial. RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Lyvyoo - 02-12-2019 Se pun pe picioare usor, usor si pe partea de cafea de specialitate, ei activand mai mult pentru horeca. Promisiunea este ca atunci cand vor fi gata cu toate testele si profilarile, vor anunta si pe forum. RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - coffeemilk - 04-12-2019 Am zis să mă pregătesc din timp de sărbători/musafiri. :) https://imgur.com/a/MgA2Kjg Sunt la prima experiență cu cafeaua celor de la Claro, am 1.5 kg să văd dacă e pe skilul meu de barista și al papilelor încă needucate total. ![]() Măcar am observat că astea 3 origini sunt pe gustul meu momentan. RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Lyvyoo - 05-12-2019 Recunosc ca m-a chinuit putin cafeaua asta la inceput dar mi-am pastrat calmul si in final am scos ceva delicios. Secretul: taierea totala a preinfuziei (de aia tot sustin si celalalt aspect pozitiv al Biancai, adica reversul preinfuziei, ajungerea cat mai repede la presiunea de lucru datorita pompei rotative si arcului modificat al valvei de preinf.), 89 de grade temperatura si mai ales doua saptamani de degazare. Initial obtinusem bitter si nu scapam de el, incercand cu Honne pe 2-3 tot felul de variante. Cu Honne pe 4.5 si zero preinfuzie (zero relativ bineinteles, caci nu e grup saturat), a iesit un espresso delicios, foarte simplu de reprodus pt ca nu a necesitat decat revenirea la simplitate in abordarea extractiei. Bravo Buimace, nu schimba nimic la aceasta origine, e bine cum e. ![]() Din cafelele baute in ultima vreme am avut ceva bun si de la Guido, O Kenya noua, siropoasa daca o extragi cum trebuie, orice capabilitate de preinfuzie fiind binevenita in cazul ei, accentuand si indulcind caracterul fructat al originii. E una dintre acele cafele Kenya care nu sunt acide si doar atat, din contra are o dulceata aparte...
RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Deraiatu - 05-12-2019 Of topic, Lyvyoo imi poti spune te rog ce model de cantar este cel din poze? Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - micrenda - 05-12-2019 Unul frumos.... Cred ca este Acaia Lunar. RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Lyvyoo - 05-12-2019 Acaia Lunar dar au la Barshaker unul asemanator de la Felicita, ceva mai accesibil decat Lunar-ul. RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Deraiatu - 12-12-2019 Multumesc pentru info legat de modelul cantarului. Va rog recomandati-mi una sau doua varianta de cafea pentru initierea/intrarea mea in aceasta lume a cafelelor proaspete prajite. In principiu caut variante cu amareala cat mai mica si cremozitate cat mai buna. Ca si grad de prajire probabil ceva mediu. Doresc sa obtin espresso si ceva combinatie de espresso cu lapte pentru sotie. Multumesc anticipat. RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - florinespresso - 12-12-2019 (12-12-2019, 11:44)Deraiatu Wrote: Multumesc pentru info legat de modelul cantarului. Orice de la Sarkis. RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Lyvyoo - 12-12-2019 Am profitat de Black Friday la Gardelli si am zis sa incerc. Abia am desfacut-o si am tras-o fara profilare, cat mai direct. Te loveste imediat fermentul, care domina total shot-ul. Corpul e acceptabil dar ii simt o goliciune pe care o voi acoperi prin profilare desigur :) , probabil dublat de o scădere a temperaturii, ca sa nu transform fermentul intr-un pumn in față. Oricum, o cafea deosebită, fara bitter, usor de extras, de o solubilitate surprinzătoare pentru Gardelli, ce poate fi extrasa pe majoritatea espressoarelor. ![]()
RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - vladdooo - 12-12-2019 mmm, de-abia astept sa o incep si eu RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - flipu2k - 12-12-2019 @Lyvyoo daca o tragi si cu profilare da-ne un update. Am luat si eu cateva pungi dar le-am bagat la congelator pana imi iau un kit de profilare pentru E61. Uganda ce o luasem anul trecut de la Gardelli nu prea se impaca cu aparatul "stock"
RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - mihneasusan - 13-12-2019 (15-05-2019, 17:50)Calin75 Wrote: N-am postat demult, de cand imi cautam un espressor. Am citit întâmplător postarea aceasta. Văzusem anterior în Selgros acest ,,new entry" dar m-am gândit că mai am suficientă cafea pentru probe și reglaj râșniță iar de băut nu credeam că se poate bea. Mă așteptam la un amar mult mai pronunțat decât la ultima Lavazza încercată și la alte nefericite defecte. Astăzi am trecut prin Sel pentru mici cumpărături și am zis sa iau o pungă. De la început am simțit un miros plăcut dar cu o tentă specifică de tutun cum spun unii, fum cum îl cunosc alții, specific prajirilor industriale. Surpriză uriașă a fost extracția. Incredibil de bună(pentru acesta zonă de preț și consumatori), fără vreun termen de comparație cu Lavazza sau Tchibo, peste Julius Meinel dar sub TIGER Skin Black de la Hedone, cafea cu care ar putea fi puțin forțat comparată. Oricum, prețul de 32 de lei platit pentru 1 kg este mult peste ce oferă această cafea potrivită în special pentru băuturile pe baza de lapte. O prăjitorie nouă pentru Horeca care ar trebui sa spulbere concurența pe aceasta zonă de consumatori! RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - aditanase - 18-12-2019 ![]() ![]() Ultima descoperire, a facut ravagii atat acasa cat si la munca. Am extras-o relativ fara bataie de cap atat acasa pe Minima / Eureka Mignon cat si la munca pe Kinu Pheonix (1.7.4) si HX La Spazziale. Fara profilare ca nu am la dispozitie. Primul lucru care te loveste este mirosul incredibil cand deschizi punga. Am avut-o si la 10 zile de la prajire si la ~5 saptamani (cumparata din greseala de sotie :D) si nu si-a schimbat aproape deloc caracterul. Dulceata si gustul usor acrisor ma trimit automat cu gandul la un lichior sau o visinata, iar gustul de caramel devine mai pronuntat in bauturile cu lapte, unde este din nou foarte buna. Un pic cam scumpa la 55 RON / 250g dar isi face banii. RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - organon - 19-12-2019 Etiopia Gerba de la Guido. Azi am desfăcut punga. Minunata, are un gust complex fructat peste ceea ce oricum etiopiile au caracteristic. Am extras-o aproape normal, scăzând ușor spre final presiunea și pe cale de consecință și debitul. Maine dimineață cred ca mai cresc spre 4 și ceva rasnirea, ca să scurtez cu vreo 7 sau 8 secunde curgerea. Merita, e o cafea deosebita și prăjită cu mare pricepere din moment ce si un neavenit ca mine se poate delecta cu asemenea deliciu. Îmi închipui cum iese din mana unui profesionist. Dar mai încercăm și cu preinfuzie ca doar nu au întrat zilele în sac. Despre latte nu pot spune nimic pentru ca am renunțat de mult sa fac experimente, deși cred ca ar trebui sa mai încerc. În fond am cu ce. RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - HappyFeet - 23-12-2019 Salut sunt începător, dar îmi plac urmatoarele: Lavazza Super Crema, Lavazza Tierra Brasile Espresso Intense și Ethiopia Yirgachefee de la Kohi.ro. Ca și echipament am o rasnita Eureka Mignion, și punctul slab un espressor De'Longhi EC221. RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Damian The Man - 28-12-2019 Prin Baia Mare in vacanta, am descoperit 2 cafele de la Presco care au aterizat brusc in top 5 2019. Si automat au ocupat locurile 1 la categoria Etiopia SI Kenya. Stim cu totii ca an de an, se intampla o data sau de doua ori sa dam peste ceva care ne loveste direct in inima si ne da peste cap orice ierarhie. Daca din Etiopia am baut anul asta destul de des loturi remarcabile, cu Kenya cred ca numai un singur caz a fost de podium recent. Totusi, cele 2 pt care am decis sa acord timp SI sa scriu aceste randuri au depasit aproape tot ce-mi amintesc eu despre o cafea SO la superlativ. Daca Kenya intrece orice imaginatie la capitolul arome variate SI intensitatea lor, cred ca Etiopia este de departe cea Mai dulce cafea de origine pe care am baut-o in intreaga mea viata. Ceva intre un fagure de miere in stare pura SI o baklava insiropata in exces. Iar textura fina si matasoasa iti da senzatia de catifea sau satin in intreaga gura. E una din putinele dati cand mi-as dori f mult CA fiecare membru de aici sa aiba ocazia sa guste cel putin un shot din cele 2: Kenya Kamwangi Kirinyaga ferma Coop si Etiopia Samii. Am cumparat cate un kg din ambele pt acasa SI tot apartamentul miroase de parca prajesc cafea in sufragerie. RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Lyvyoo - 13-01-2020 Mai trag o linie apropo de ce am mai baut deosebit si zicem asa: - cafeaua de campeon, El Salvador Ruffatti, procesare anaerobica. Mi-a placut mai mult extrasa straight. Parca in preinfuzie lungita accentua prea mult notele de ferment. ![]() - o surpriza placuta de la Sarkis, mai ales ca am avut si invitati care au baut cappuccino. La temeratura mai scazuta (pt gusturile mele 87-88) si profil descrescator de extarctie, s-a comportat excelent. bineinteles, fara fructe si legume ![]() Si il avem si pe Raducanu in joc de glezne care tot profileaza la cafele. Speram sa anunte in curand intrarea pe forum, nu de alta dar maestul Laurentiu Stefan se declara tare incantat de evolutia sa
RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Ciprian75 - 23-01-2020 [attachment=7523] Abia sosita, prima comanda de la Sloane, se anunta un weekend prelungit interesant ;) Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Dimitriyus - 23-01-2020 Am luat si eu de la mega morning ninja si mi-a placut. As mai fi încercat si alte sortimente dar vad ca dropshot nu investeste intr-un site. RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - slavic1983 - 23-01-2020 (13-01-2020, 16:42)Lyvyoo Wrote:(13-01-2020, 16:42)Lyvyoo Wrote: - cafeaua de campeon, El Salvador Ruffatti, procesare anaerobica. Mi-a placut mai mult extrasa straight. Parca in preinfuzie lungita accentua prea mult notele de ferment. Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - bogdan_geor - 23-01-2020 (23-01-2020, 14:22)slavic1983 Wrote:(13-01-2020, 16:42)Lyvyoo Wrote:(13-01-2020, 16:42)Lyvyoo Wrote: - cafeaua de campeon, El Salvador Ruffatti, procesare anaerobica. Mi-a placut mai mult extrasa straight. Parca in preinfuzie lungita accentua prea mult notele de ferment. nu e aceeasi, area 51 e spalata Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - d2florin - 23-01-2020 Am trecut de la un Kenya peabery de la sloane la o Honduras marcala de la coffe story Iași și parca imi masează gatul :)) deloc acida ce diferența.. O sa raman la cele latine. RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - vlaicu - 23-01-2020 (13-01-2020, 16:42)Lyvyoo Wrote: Mai trag o linie apropo de ce am mai baut deosebit si zicem asa: Am ajuns la DropShot total accidental. Când am avut NS Oscar la vânzare @Ulp a adus pentru teste o cafea de la ei. Deși era un pic mai veche am încercat-o și era interesanta. Nu ce beau de obicei dar bună. Asa ca într-o dimineață am trecut pe la ei (au prajitoria si vânzarea la Apaca). Atunci am luat o Etiopia washed din cele de pe raft. Am ajuns la birou și nu era pe placul meu. A doua zi m-am întors cerând o alta mai pe placul meu. In timp ce aveam o discuție cu barista-ul de la tejghea Laurențiu a intervenit spunând ca are o cafea asemănătoare cu ce vreau eu dar nu au etichete. Nicio problema, pana la urma nu beau etichete, ci cafea. Apoi a avut amabilitatea de a-mi prezenta prajitoria, felul în care încearcă sa obțină boabele, prăjirea și testele pe care le fac. Curios din fire l-am asaltat cu întrebări. La cupping am schimbat locația cu o alta camera în care l-am întâlnit pe Răzvan. Era la cupping cu o Guji prăjită de 3 zile. În timp ce Laurențiu îmi povestea cu patos câte ceva despre DC Mina, Razvan ne-a pregătit doua duble din aceeași cafea cu profilarea diferita. Nu spun ca au fost total opuse dar retrogustul ușor amar pe care îl simțeam în laterala gurii a dispărut în următoarea extracție. Ceva zile mai încolo am luat același tip de cafea dar nu am mai reușit sa obțin un rezultat care sa se apropie de ce am experimentat la ei. E clar ca acea cafea are potențial dar ca eu mai am mult pana sa ajung sa obțin ceea ce îmi doresc de la un shot. Evident ma lovesc și de limitările aparatului dar, în primul rand, de ale mele. Extracția din Guji o fac la birou pe un La Spaziale S2 dual grup, rasnita pe kinu. Nu e cel mai strălucit aparat sau cel mai maleabil în controlul extracției dar e stabil. Trecând peste, vreau sa subliniez faptul ca a fost o reala plăcere să îi cunosc și cu siguranță le voi mai trece pragul în primul rand pentru ca mi-a plăcut pasiunea cu care vorbesc despre asta și seriozitatea de care au dat dovada. (23-01-2020, 14:13)Dimitriyus Wrote: Am luat si eu de la mega morning ninja si mi-a placut. As mai fi încercat si alte sortimente dar vad ca dropshot nu investeste intr-un site.Sper sa nu ma înjure Laurențiu dar here it goes. Din explicațiile primite ei colaborează cu o ferma din Etiopia pentru patru tipuri de boabe. Cred ca cele din mega nu sunt de acolo. Îți recomand să le faci o vizita dacă nu iti este peste mâna. Și cauta cafele din Etiopia la ei pe raft. O sa le recunoști, toate au aceeași sursa la fermă. Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Elian_CT - 24-01-2020 Brazilia Sitio Nossa, Yume - o cafea usor de extras, pentru "incepatori". Trasa 17g în - 34 out, WDT, RDT, la 90.5 grC da o cafea fără amar, cu un gust clar, dar nu bogat, ușor de băut la orice ora din zi. E o cafea fără pretenții. Nu e acida. Are o aroma ușor africana. Am încercat și la temperaturi mai ridicate - devine un pic mai complexa dpdv aromatic dar iese repede în evidenta bitter-ul. Poate cu o alta rasnita.... Sau cu niște cuțite SSP corect aliniate..... O trec printre preferate deoarece e un fel de cafea buna de toată ziua. Eu nu beau cu lapte, dar soția a apreciat gustul. Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - narcis1974 - 24-01-2020 Colombia Supremo (barshaker.ro) ![]() ![]() ![]() Trimis de pe al meu SM-G975F folosind Tapatalk Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - d2florin - 24-01-2020 De ce nu are eticheta și în limba romana? Ms RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - narcis1974 - 24-01-2020 (24-01-2020, 13:32)d2florin Wrote: De ce nu are eticheta și în limba romana?Are și in romană dar nu i-am mai făcut poza. RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Rala - 27-01-2020 Prima anaerobă pe care o gust. Fructata la maxim cu aciditate medie :)
Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - d2florin - 28-01-2020 Extrasa timp de 35 secunde 18 grame 38 out. Pot zice ca am simțit o aroma faina. Chiar parca se simțeau anumite fructe. Deloc acidam cred ca e prima data când am simțit aromele...
|