Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Aradul are prajitorie de cafea - Rosters.coffee - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Comunitatea de espressomani (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Comunitatea-de-espressomani)
+--- Forum: Marketplace (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Marketplace)
+---- Forum: Prajitorii de cafea si cafenele de specialitate (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Prajitorii-de-cafea-si-cafenele-de-specialitate)
+---- Thread: Aradul are prajitorie de cafea - Rosters.coffee (/Thread-Aradul-are-prajitorie-de-cafea-Rosters-coffee)

Pages: 1 2 3 4

RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - Lyvyoo - 02-07-2023

Hopaa, pink bourbon! 
Vlad, you have a mail :)

RE: Aradul are prajitorie - Rosters.coffee - vlad.rosterscof - 10-07-2023

(01-07-2023, 19:15)Gabi_M Wrote: Columbia Huila Pink Bourbon. Inca un sortiment de cafea foarte reusit care trebuie incercat.
[Image: qsTUZa0.jpg]

Multumim din nou pentru aprecieri si feedback!

(02-07-2023, 01:25)Lyvyoo Wrote: Hopaa, pink bourbon! 
Vlad, you have a mail Smile

Facem sa fie bine :D

RE: Aradul are prajitorie de cafea - Rosters.coffee - Lyvyoo - 26-07-2023

Apropo de ce spunea Gabi_M pe topic, nu este "inca un sortiment de cafea reusit", este dupa parerea mea poate cea mai buna cafea pe care am baut-o la Rosters! Bravo, asta inseamna evolutie si dovedeste ca se munceste bine inclusiv in prajitoriile mai mici din Romania. 

Strict legat de aceasta Columbia, eu am fost atras in primul rand pentru ca este Pink Bourbon, un varietal care mi-a placut mereu aproape oriunde l-am incercat. La desfacerea pungii esti izbit de arome de prune uscate si struguri negri, iar in preparare simpla, 1:2 e o bomba specifica naturalelor prajite light asa cum trebuie, in care se regaseste si aciditate gen mure. Degazare doua saptamani pe putin zic, dar uite ca si dupa 3 e chiar mai bine. Dupa mirosul boabelor as fi spus ca nu are aciditate dar la 6 bar cel putin a fost completarea perfecta pentru cele descoperite mai sus. Sunt impresionat de-a dreptul, as fi spus ca duce spre anaerobic putin mirosul dar nici gand, nu e vorba de ferment aici si senzatia specifica ci de altceva. Inca o data, bravo Vlad, merci Gabi pentru pont, ma bucur pentru aradeni ca au asa cafele la ei in oras!

[Image: vz0BAEn.jpg]

RE: Aradul are prajitorie de cafea - Rosters.coffee - Gabi_M - 27-07-2023

Dupa asteptari seculare care au durat multi ani, meritam si noi o prajitorie.

RE: Aradul are prajitorie de cafea - Rosters.coffee - Gabi_M - 24-09-2023

Tot incerc sa-l critic pe Vlad dar nu reusesc. Si cafa asta e foarte buna...
[Image: DIQApZ4.jpg]

RE: Aradul are prajitorie de cafea - Rosters.coffee - BennyLooterKing - 28-05-2024

Ceva recomandări pentru:
1 Columbia - Huila - Los Mandarinos
2 Nicaragua
3 Columbia - Pink Bourbon - Nestor Lasso
Multumesc!

RE: Aradul are prajitorie de cafea - Rosters.coffee - vlad.rosterscof - 29-05-2024

(28-05-2024, 17:15)BennyLooterKing Wrote: Ceva recomandări pentru:
1 Columbia - Huila - Los Mandarinos
2 Nicaragua
3 Columbia - Pink Bourbon - Nestor Lasso
Multumesc!

La ce va referiti prin recomandari? Recomandari de extractie, sau?

RE: Aradul are prajitorie de cafea - Rosters.coffee - BennyLooterKing - 29-05-2024

Da. Dacă 18g îi ok vreau să știu timpul și cantitatea extrasă la temp nu pot umbla, stă undeva la 92-96 aparatul meu.

Dar am sita și de 16g IMS dar si tripla care încape 20g in ea care aceasta din urmă fiind sita normală

RE: Aradul are prajitorie de cafea - Rosters.coffee - vlad.rosterscof - 05-06-2024

(29-05-2024, 17:47)BennyLooterKing Wrote: Da. Dacă 18g îi ok vreau să știu timpul și cantitatea extrasă la temp nu pot umbla, stă undeva la 92-96 aparatul meu.

Dar am sita și de 16g IMS dar si tripla care încape 20g in ea care aceasta din urmă fiind sita normală

Salut, imi cer scuze pentru raspunsul intarziat, am avut o problema cu contul :(
Dat fiind ca nu poti controla temperatura pentru cele doua columbii, iti recomand o extractie mai rapida, undeva pe la 22 de scunde fara preinfuzie, ratie 1:1.5. Nicaragua o poti incerca la clasica ratie 1:2 in 30 de secunde

RE: Aradul are prajitorie de cafea - Rosters.coffee - BennyLooterKing - 05-06-2024

Nu-i nimic, mulțumesc pentru îndrumări....

RE: Aradul are prajitorie de cafea - Rosters.coffee - Lyvyoo - 20-06-2024

O cafea care imparte degustatorii in doua - cei care sunt pro ferment si cei care sunt pro...nefermentate. 
Eu unul sunt impresionat de Pink Bourbon si de fiecare data caut sa incerc acest varietal. Pe aceasta cafea insa Nestor Lasso s-a jucat cu fermentii pana la efervescenta, coniacul si ciocolata fiind in fata clar! Si de aici incepe debate-ul: sotia care se afla in tabara fermentilor zice ca e printre cele mai bune cafele de acest tip baute vreodata, alaturi de celebra Drima Zede de la Mabo. Eu care nu sunt cu fermentii spun ca as fi vrut un pink bourbon clean dar cu siguranta nu asta a fost scopul lui Nestor. 

Daca sunteti setati pe fermenti, ma refer la zona asta de coniac, rom, ciocolata nu tescovina, atunci o sa va unga la suflet:

[Image: s58kzUv.jpeg][Image: lDTLjNx.jpeg]

RE: Aradul are prajitorie de cafea - Rosters.coffee - roby080 - 31-05-2026

Salutare ?☺️. mai puneți unul pe lista! Abia aștept să degust cafeaua din orașul meu ! ?