![]() |
|
EUREKA Mignon Silenzio (Specialita) - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Rasnite (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Rasnite) +--- Thread: EUREKA Mignon Silenzio (Specialita) (/Thread-EUREKA-Mignon-Silenzio-Specialita) |
RE: EUREKA Mignon Silenzio (Specialita) - KingShine - 07-01-2022 Salutare, Vazusem la cineva intr-o postare pe aici pe forum ( nu numai gasesc postarea ) ca macina 18g cafea in 7-8 secunde cu Mignon Specialita. Lucrul asta m-a pus pe ganduri, avand in vedere ca la mine 17g se macina in 25 secunde. Mentionez ca nu am facut alinierea cutitelor.. asta sa fie problema? Sau care ar trebuie sa fie timpul de macinare pentru 17-18g ? EUREKA Mignon Silenzio (Specialita) - dev - 07-01-2022 Conform Eureka, productivitatea in regim on demand: Quote:Productivity (g/s)1,2 - 1,8 Espresso RE: EUREKA Mignon Silenzio (Specialita) - KingShine - 07-01-2022 Ok, deci sunt ok :) Mersi! RE: EUREKA Mignon Silenzio (Specialita) - KrisssKros - 07-01-2022 (07-01-2022, 15:42)KingShine Wrote: Ok, deci sunt ok Nu, nu esti deloc ok. Cred ca ai calculat gresit... La 17g/25s pt espresso, cu siguranta ai o problema cu rasnita, indiferent de cat de light ar fi cafeaua. RE: EUREKA Mignon Silenzio (Specialita) - NvM - 07-01-2022 (07-01-2022, 16:25)KrisssKros Wrote:(07-01-2022, 15:42)KingShine Wrote: Ok, deci sunt ok Esti sigur ? Si pe a mea Specialitate dureaza pentru 18g intre 18s si 22s pentru tipurile de cafea folosite de mine. RE: EUREKA Mignon Silenzio (Specialita) - KingShine - 07-01-2022 (07-01-2022, 16:25)KrisssKros Wrote:(07-01-2022, 15:42)KingShine Wrote: Ok, deci sunt ok Pai luand intervalul 1.2-1.8 g/s dat de Eureka, cum nu sunt deloc ok? inseamna un interval de 20.4 sec - 30.6 sec pt 17g. Nu asa reiese din inmultire? eu sunt la 25sec pt 17g EUREKA Mignon Silenzio (Specialita) - dev - 07-01-2022 Se împarte doza la g/s și rezultă secunde. Nu se înmulțește. RE: EUREKA Mignon Silenzio (Specialita) - KingShine - 07-01-2022 Oook! Acum inteleg. Multumesc. Prin urmare, de la ce poate sa provina problema? EUREKA Mignon Silenzio (Specialita) - dev - 07-01-2022 Depinde și cât de fin macini dar daca nu o folosești cu boabe in coș, durează mai mult. Nu strică niciodată o curățare și o verificare a stării cuțitelor, plus o eventuală aliniere. RE: EUREKA Mignon Silenzio (Specialita) - Dan_R - 07-01-2022 Eu cred ca este orientativ acest timp. Daca ai o cafea light pe care o rasnesti foarte aproape de "0" (atingerea cutitelor), atunci este foarte probabil ca timpul sa fie mai mare. Daca insa la reglajul pentru o cafea medium-dark ai nevoie de 25 sec pt 17g (sa zicem treapta 2 sau 3), atunci apare intrebarea : a fost asa de la inceput sau a evoluat in timp marirea duratei de rasnire? Daca a evoluat in timp, eu zic sa o desfaci si sa o cureti cu meticulozitate, inclusiv canalul de evacuare. Eu m-am trezit dupa 3 luni de folosire, cu un fenomen asemanator si la un moment dat s-a blocat. Foloseam cafea prajita dark si uleioasa. Dupa curatare, nu am mai folosit cafea dark si nu am mai avut nicio problema de peste 8luni. Foarte corect ce spune @dev, sa faci si o aliniere (eu din lene, nu am facut-o inca). RE: EUREKA Mignon Silenzio (Specialita) - KingShine - 07-01-2022 (07-01-2022, 17:07)dev Wrote: Depinde și cât de fin macini dar daca nu o folosești cu boabe in coș, durează mai mult. Da, rasnesc single dose mereu. Rasnita are 3 luni si nu am umblat sa fac alinierea cutitelor, pentru ca nu cred ca m-as descurca. Astazi urmeaza sa o desfac pentru o curatare. RE: EUREKA Mignon Silenzio (Specialita) - KingShine - 07-01-2022 (07-01-2022, 17:12)Dan_R Wrote: Eu cred ca este orientativ acest timp. Daca ai o cafea light pe care o rasnesti foarte aproape de "0" (atingerea cutitelor), atunci este foarte probabil ca timpul sa fie mai mare. Daca insa la reglajul pentru o cafea medium-dark ai nevoie de 25 sec pt 17g (sa zicem treapta 2 sau 3), atunci apare intrebarea : a fost asa de la inceput sau a evoluat in timp marirea duratei de rasnire? Daca a evoluat in timp, eu zic sa o desfaci si sa o cureti cu meticulozitate, inclusiv canalul de evacuare. Eu m-am trezit dupa 3 luni de folosire cu un fenomen asemanator si la un moment dat s-a blocat. Foloseam cafea prajita dark si uleioasa. Dupa curatare, nu am mai folosit cafea dark si nu am mai avut nicio problema de peste 8luni.Da, de la inceput a fost asa. Nu as stii sa spun care este punctul 0 in care se ating cutitele. Stiu doar ca acum rasnesc pe o setare de 0.5 la o cafea Papajaques, ca sa iasa 1:2 in 27-28 secunde.. RE: EUREKA Mignon Silenzio (Specialita) - Dan_R - 07-01-2022 Verificarea punctului "0" este simpla. Golesti rasnita de cafea, rotesti manual, eventual ajutat de o cheie tubulara, cutitul inferior si apropii cutitele pana ce simti ca se ating si se blocheaza (nu incerca cu cutitele actionate electric, fiindca risti daca nu esti atent, sa strici cutitele ). Asa afli punctul "0" si vezi pe ce gradatie este la rasnita ta (il tii minte pentru viitor ca sa stii sa te opresti inainte de acest punct). RE: EUREKA Mignon Silenzio (Specialita) - Darsidius - 07-01-2022 Punctul de zero (atingere cutite) este diferit luat la mana versus luat in mers. In mers rasnita se invarte cu mai multe turatii si are alta inertie. Recomandarea mea este sa aveti rasnita setata cu atingerea cutitelor (zgomot mic nu fortati) in mers. Si cine vrea sa verifice cat de aliniata e rasnita lui, sa gaseasca punctul de cutite blocate cu rasnita oprita versus cutite care se ating cu ea in mers. Daca acea diferenta este mai mare de 30-35 microni ranista este aliniata prost. Cum afli diferenta? vezi cate gradatii diferenta sunt intre blocat/atins in mers si pe baza filetului stii cat inseamna o gradatie pe rasnita (de ex 1 gradatie = 10 microni) diferenta intre blocat si atins in mers este de 6 gradatii deci 60 microni. RE: EUREKA Mignon Silenzio (Specialita) - RobertRo - 07-01-2022 A mea, cu hopper plin, cutite aliniate si desfacuta si curatata o data la 1kg de cafea, imi macina 19g de Ethiopia Bizuneh Woman de la Dropshot in aprox. 17.6s RE: EUREKA Mignon Silenzio (Specialita) - KingShine - 07-01-2022 Am terminat acum de curatat. Ce e drept era destul de multa cafea fina ( putin intarita ) pe tunelul de iesire. Am determinat si punctul de atingere, cu rasnita oprita. Aparent nu sunt departe de el cu setarea actuala de rasnire ( 0.5 ). Punctul de atingere fiind la 5 deci 1.5 in jos. Este ok acest lucru? RE: EUREKA Mignon Silenzio (Specialita) - Dan_R - 07-01-2022 Ai desfacut si partea frontala ca sa cureti in zona lamelelor ACE (la iesirea din cutite)? Atata timp cat nu se poate alinia rotita de reglaj la o pozitie dorita de noi, este OK cum ai tu. Tine minte unde trebuie sa te opresti. S-a modificat ceva la durata de rasnire ? RE: EUREKA Mignon Silenzio (Specialita) - KingShine - 07-01-2022 (07-01-2022, 18:44)Dan_R Wrote: Ai desfacut si partea frontala ca sa cureti in zona lamelelor ACE (la iesirea din cutite)? Atata timp cat nu se poate alinia rotita de reglaj la o pozitie dorita de noi, este OK cum ai tu. Tine minte unde trebuie sa te opresti. S-a modificat ceva la durata de rasnire ? nu am reusit sa scot partea frontala, dar am curatat tot orificiul de la iesirea din cutite si tot canalul + aspirat. De acum o sa fac asta regulat ![]() O sa revin maine dimineata cu feedback legat de durata de rasnire. Multumesc tuturor pentru ajutor si explicatii! RE: EUREKA Mignon Silenzio (Specialita) - Dan_R - 07-01-2022 Data viitoare desfa si partea frontala. Pentru ajutor ai aici filmuletul : https://www.eureka.co.it/en/video/id/60.aspx RE: EUREKA Mignon Silenzio (Specialita) - KingShine - 07-01-2022 Super, mersi! Cu siguranta. RE: EUREKA Mignon Silenzio (Specialita) - KingShine - 08-01-2022 Din pacate, acelasi lucru, ba chiar mai rau. Desi am mers la treapta 1.5 de rasnire, din 17.5g cafea mi-au iesit 14.6g cafea rasnita.. Ramana ft multa cafea blocata in ACE... ![]() Am scos ACE si defapt nu din cauza lui ramane blocata cafeaua acolo.. pur si simplu se infunda intre camera de macinare si ACE. RE: EUREKA Mignon Silenzio (Specialita) - Dan_R - 08-01-2022 Deocamdata nu te stresa. Este retentia dupa prima rasnire. Fa o a doua rasnire cu aceleasi setari si o sa vezi ca totul revine la normal. Nu te panica asa repede. Totul se rezolva. RE: EUREKA Mignon Silenzio (Specialita) - Darsidius - 08-01-2022 Cam cata apa folosesti tu? si mai important cum o adaugi pe boabe? RE: EUREKA Mignon Silenzio (Specialita) - KingShine - 08-01-2022 Nu pun deloc apa peste boabe intainte de rasnire. o sa vad mai tarziu cum e dupa a doua rasnire la aceeasi gradatie. totusi timpul de 25 secunde se pastreaza. RE: EUREKA Mignon Silenzio (Specialita) - Darsidius - 08-01-2022 Pai dupa ce cureti rasnita, este absolut normal sa nu iasa cat bag si nici macar aproape. Nu ai vazut review-urile celor din Elvetia cu Eureka? are spatiu mort ~3g. Dupa ce se umple acel spatiu cu cafea, atunci poti sa vezi ceva apropiat de cat bagi (ca sa umpli acel spatiu cu cafea, trebuie sa rasnesti cateva doze, nu 1-2). Ce nu e clar? RE: EUREKA Mignon Silenzio (Specialita) - KingShine - 08-01-2022 Nu stiam lucrul asta. O sa vad in viitor. Multumesc! Cu timpul de rasnire de 25sec pt 17g tot nu inteleg care sa fie problema.. Mai urmaresc evolutia. RE: EUREKA Mignon Silenzio (Specialita) - Darsidius - 08-01-2022 Popcorn este problema, boabele nu sunt impinse intre cutite. Timpul de rasnire dat de ei este cu boabe in hopper, asa cum a fost gandita aceasta rasnita. Greutatea data de coloana de boabe din hopper imping boabele mai rapid intre cutite asa ca macina mai rapid si mai uniform. Plus ce nu stie multa lume este faptul ca in single dose macini mai fin pe gradatie decat cu boabe in hopper. Asta inseamna mai multe fines, macinatura mai neuniforma si haotica, gust mai prost. Cu cat duci cutitele mai spre fin cu atat tipul de rasnire se mareste. Cu boabe in hopper timpul scade, macinatura este mai uniforma, si viteza de rasnire mai rapida pentru ca macini mai grosier. Deci cu alte cuvinte, voi folositi rasnita pentru ce nu a fost facuta, dar fiecare face ce doreste. EUREKA Mignon Silenzio (Specialita) - Mihai L - 08-01-2022 Cu boabe in hoper la mine sub 7 secunde scoate 18g. RE: EUREKA Mignon Silenzio (Specialita) - KingShine - 08-01-2022 Bun, mersi de explicatie. Am sa incerc atunci cu boabe in hopper. RE: EUREKA Mignon Silenzio (Specialita) - Dan_R - 08-01-2022 (08-01-2022, 11:41)Mihai L Wrote: Cu boabe in hoper la mine sub 7 secunde scoate 18g. Mihai, pentru ce tip de cafea obtii acesti parametri ( espresso, v60 etc)? Eu la espresso ma aflu cam la 1g/s. Deci obtin 18 g aprox. in 17-18 secunde. Pe ce gradatie ai setarea si fata de aceasta la cat ai atingerea cutitelor? Multumesc anticipat, pentru raspuns. (08-01-2022, 11:15)KingShine Wrote: Cu timpul de rasnire de 25sec pt 17g tot nu inteleg care sa fie problema..Parerea mea este ca nu ai cutitele aliniate. Ceea ce spune @Darsidius, referitor la cresterea timpului de rasnire cand folosesti in single dose, este corect. Totusi nu se mareste atat de mult incat de la 18 sec sa ajunga la 25sec. Am facut eu proba la mine. Creste cu maxim 1-2 sec. |