![]() |
|
Harta prajitoriilor - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Comunitatea de espressomani (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Comunitatea-de-espressomani) +--- Forum: Marketplace (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Marketplace) +---- Forum: Prajitorii de cafea si cafenele de specialitate (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Prajitorii-de-cafea-si-cafenele-de-specialitate) +---- Thread: Harta prajitoriilor (/Thread-Harta-prajitoriilor) |
RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - organon - 22-10-2021 (22-10-2021, 08:34)dev Wrote: Sunt prajitorii de afara care livreaza cu transport gratuit peste o anumita valoare, sau foarte accesibil sub aceea valoare. Un exemplu este kawa.coffee de la care am primit o cafea excelenta, prajita pentru filtru, cum nu am gasit in tara. Absolut."Cherchez la femme"! :) ,in cazul de fata ,evident, femeia e cafeaua. ;)Si da ,marimea pretului ,nu altceva ,conteaza si ea. RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - Mihai L - 22-10-2021 Un alt aspect interesant este ca inclusiv prajitorii din afara se filtreaza. Unele achizitii de grup au continuat (vezi RS unde vorbim de ani de zile deja), altele s-au rarit sau au disparut complet (calitatea nu a fost pe masura pretului sau nu au fost suficienti doritori incat sa merite achizitia de grup). Si mai sunt si achizitii in nume personal, daca iesi pana la urma convenabil si nu merita efortul centralizarii si apoi a trimiterii in toata tara. Plus plati, etc. Nu e usor nici sa gestionezi achizitii de grup. Harta prajitoriilor - d2florin - 22-10-2021 Salut Eugen :), îmi era dor de tine Sunt băgat în pâine pana peste cap și beau un aeropress din cafea 1st wave :))).rasnita este la reparat :(. O sa mai lucrez și eu la partea de comunicare RE: Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)? - SzabiV - 22-10-2021 (22-10-2021, 08:11)RazvaNNN Wrote: nu, nu. nu ma intelege gresit, nu am "judecat" si nu mi-am format nicio opinie negativa referitoare la presco. pur si simplu am vazut ca sunt destul de apreciati si de aceea am intrebat cum de nu sunt si ei pe aici Sa nu ma intelegi nici tu gresit ...stiu ca nu a judecat nimeni, eu doar am partajat punctul meu de vedere, adica daca vreau sa incerc o prajitorie, nu ma influenteaza reducerea de 10-20RON. Aceasta comunitate este una foarte buna ...cred ca partajarea opiniilor despre cafele si prajitorii este aproape cel mai important aici pe forum. Stiu ca este o comunitate mare, un consumator mare si opinia noastra chiar conteaza, dar o chestie pe mine chiar ma deranjeaza...am observat, ca daca o pajitorie nu a intrat cu discount pe forum, sunt alcatuite niste opinii mai critice. Un exemplu...a aparut pe piata la o prajitorie din tara o cafea, care era plina de caise...una bestiala! Au aparut niste barfe urate, ca asa ceva nu exista...sigur a fost adaugat (stropit) la cafea o aroma de caise. Okay...asta-i opinia subiectiva a unora ...dar...cand a aparut dupa cateva luni la o prajitorie din Bucuresti exact aceeasi cafea, exact aceeasi recolta, unii au fost pe spate si au aparut opiniile si feedbackurile de "wow! este un gem de caise! bravo!"Nu stiu, daca acest fenomen este din cauza ca prima prajitorie nu este "membru" espressoman, sau din cauza ca nu este din Bucuresti ![]() Al doilea aspect...sunt prajitorii, la care politica lor de business este retail online, adica vand "punga-cu-punga", dar sunt cei care prajesc o cantitate mult mai mare pentru partenerii lui (cafenele) si vanzarea pe partea online este doar 5% (sau chiar 1%) din rulajul lor ...adica pune pe site 4-5 pungi si pentru clientii online ![]() Intr-un final...eu ma bucur foarte mult, ca lumea cafelei se dezvolta in acest mod rapid si frumos in tara, ma bucur, de prajitorii gen Dropshot, cei care au aparut pe piata acum aprox. 2 ani si au devenit top 3 pentru mine (imi cer mii de scuze, daca gresesc cu 2 ani) ...ma bucur ca pot sa zic, ca pentru mine exista in tara prajitoriile "King of Colombia" si "King of Ethipoia" :D...si ma bucur foarte mult de comunitatea Espressoman, pentru ca este o suprafata cool, unde avem discutii de acest gen...100% subiective...
RE: Harta prajitoriilor - vladdooo - 22-10-2021 legat de cafeaua cu "caise" - era mai mult grapefruit la Guido, fata de caise la Pressco cea de la Pressco era usor mai discreta, pe cea de la Guido si eu o suspectez ca a fost infuzata pt ca mirosul si gustul erau mult prea puternice. de experienta cu cei doi in continuare: - Pressco - a comandat un amic, forumist si el: o punga de pink bourbon si una de castillo - cele scumpe la 100 lei/punga. castillo era prajita de mai mult de 6 saptamani...i-am facut retur, all good. nu mi se pare normal sa trimiti o cafea prajita de 6 saptamani. puteau sa intrebe inainte - Guido - am comandat 2 pungi de Pink (cea mai scumpa de pe site, 90 lei fara reducere) una espresso, una filtru - cea de filtru a ajuns fara eticheta, scrisa cu carioca...am dat feedback si la Adi si la persoana care imi raspunsese la mailuri anterior, am primit inapoi tacere.
|