Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Imprumuta accesorii: nivelator pretampare (57,5 si 58,5) + sita IMS Lelit 57mm - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Comunitatea de espressomani (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Comunitatea-de-espressomani)
+--- Forum: Marketplace (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Marketplace)
+---- Forum: Imprumuturi accesorii, espressoare si rasnite (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Imprumuturi-accesorii-espressoare-si-rasnite)
+---- Thread: Imprumuta accesorii: nivelator pretampare (57,5 si 58,5) + sita IMS Lelit 57mm (/Thread-Imprumuta-accesorii-nivelator-pretampare-57-5-si-58-5-sita-IMS-Lelit-57mm)

Pages: 1 2 3 4

RE: Imprumuta accesorii: nivelator pretampare (57,5 si 58,5) + sita IMS Lelit 57mm - Mihai L - 10-11-2021

Am comandat un nivelator de 57mm pana la urma, merge perfect cu sita de la Ascaso (care mie mi-a placut mai mult decat cea de test de la IMS).
Pachetul e gata, poate pleca mai departe la urmatorul doritor.

RE: Imprumuta accesorii: nivelator pretampare (57,5 si 58,5) + sita IMS Lelit 57mm - Teryro - 28-11-2021

Salut, am luat si eu de BF un Lelit, as vrea si eu sa testez sita si nivelatorul.

Imprumuta accesorii: nivelator pretampare (57,5 si 58,5) + sita IMS Lelit 57mm - Mihai L - 01-12-2021

Sita si nivelatorul sunt la [mention]Teryro [/mention]de ieri.

RE: Imprumuta accesorii: nivelator pretampare (57,5 si 58,5) + sita IMS Lelit 57mm - Teryro - 04-12-2021

Mulțumesc Mihai!
Ajuns cu ele acasa, am desfăcut nivelatorul sa îl curat, cand l-am insurubat la loc, in prima faza l-am lăsat mai “ieșit” din capacul negru, ceea ce a dus la un joc cand îl învărteam in sita.
L-am insurubat mai mult si acum cand învârt de cateva ori, cafea se distribuie, iar capacul negru ajunge sa stea pe marginea sitei. 
Cum e mai bine, care e sweet spot (este vreo regula)?

Imprumuta accesorii: nivelator pretampare (57,5 si 58,5) + sita IMS Lelit 57mm - Mihai L - 04-12-2021

In principiu trebuie sa se aseze pe gulerul sitei (ca sa iasa o suprafata paralela). Si sa apese cat mai bine.
Cand am facut corect asta, uneori chiar am simtit ca tamperul este de prisos.

RE: Imprumuta accesorii: nivelator pretampare (57,5 si 58,5) + sita IMS Lelit 57mm - Dan_R - 04-12-2021

(04-12-2021, 00:25)Mihai L Wrote: In principiu trebuie sa se aseze pe gulerul sitei (ca sa iasa o suprafata paralela). Si sa apese cat mai bine.
Cand am facut corect asta, uneori chiar am simtit ca tamperul este de prisos.
Acelasi fenomen l-am sesizat si eu. Urmeaza intrebarea : cum este cel mai corect sa se regleze nivelatorul? Varianta 1 - atat de adanc incat daca tampezi simti ca este de prisos, varianta 2- sa nivelezi cu o adancime mai mica astfel incat tamperul sa poata presa la randul lui o oarecare adancime. Eu am folosit ambele variante, dar nu am sesizat diferente majore. Voi cum credeti ca este corect?

Imprumuta accesorii: nivelator pretampare (57,5 si 58,5) + sita IMS Lelit 57mm - Mihai L - 04-12-2021

Eu prefer cat mai adanc, dar sa ramana sa se sprijine pe portafiltru la final.
Altfel risti sa apesi putin stramb cu tamperul si sa muti tot pucul.

RE: Imprumuta accesorii: nivelator pretampare (57,5 si 58,5) + sita IMS Lelit 57mm - KrisssKros - 04-12-2021

Alocati putin timp si cititi topicul dedicat, sunt multe informatii utile acolo plus zeci de tutoriale pe youtube despre reglarea corespunzatoare. Discutia oricum face sens pe acel topic, nu aici...
Pe scurt, daca este reglat prea adanc si tampeaza cafeaua, nu isi mai indeplineste rolul pentru care a fost conceput, acela de distribuire a stratului superior din sita, pentru a corecta golurile marginale. Totodata, de cand au aparut distribuitoarele Duomo / Kribli, acest tip de distribuitor gen OCD a cam ramas inutil...

RE: Imprumuta accesorii: nivelator pretampare (57,5 si 58,5) + sita IMS Lelit 57mm - Teryro - 23-04-2022

(04-12-2021, 00:02)Teryro Wrote: Mulțumesc Mihai!
Ajuns cu ele acasa, am desfăcut nivelatorul sa îl curat, cand l-am insurubat la loc, in prima faza l-am lăsat mai “ieșit” din capacul negru, ceea ce a dus la un joc cand îl învărteam in sita.
L-am insurubat mai mult si acum cand învârt de cateva ori, cafea se distribuie, iar capacul negru ajunge sa stea pe marginea sitei. 
Cum e mai bine, care e sweet spot (este vreo regula)?

Mai doreste cineva sa le testeze?

RE: Imprumuta accesorii: nivelator pretampare (57,5 si 58,5) + sita IMS Lelit 57mm - tektbar - 24-11-2022

Salutare ce accesorii sunt disponibile pentru testare?

RE: Imprumuta accesorii: nivelator pretampare (57,5 si 58,5) + sita IMS Lelit 57mm - Teryro - 24-11-2022

Salut, sita si nivelatorul sunt la mine. Ne putem vedea in zona Pasaj Marasesti/ Biblioteca Nationala (da-mi un PM).