Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espresso art, cafea, prajire si latte art (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espresso-art-cafea-prajire-si-latte-art)
+--- Forum: Cafea (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Cafea)
+--- Thread: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei (/Thread-Cafenele-INTERESANTE-din-afara-Romaniei)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7

RE: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - flipu2k - 11-11-2022

(11-11-2022, 13:24)miro Wrote: Nomad, satan’s, slowmow, hidden coffee

+ SKYE Coffee

RE: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - UNHleaSHD - 11-11-2022

Va multumesc pentru recomandari! ne auzim cand ma intorc :D

RE: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - UNHleaSHD - 16-11-2022

(11-11-2022, 13:24)miro Wrote: Nomad, satan’s, slowmow, hidden coffee

Multumesc pentru recomandari! Am ajuns la Satan's. Mi-a placut cafeaua de acolo. Atat de mult incat am baut un espresso dublu, un espresso simplu, un flat white si un cappuccino. Multumesc mult!

RE: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - neapci - 16-11-2022

In Bari imi poate recomanda cineva o cafenea?
Multumesc anticipat!

RE: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - razvandumitru1 - 16-11-2022

(16-11-2022, 12:54)neapci Wrote: In Bari imi poate recomanda cineva o cafenea?
Multumesc anticipat!

Caffe Cognetti. Prajirea tot e putin sus, ca na, Italia...dar cafeaua e specialty si e singura acceptabila pe care o poti bea in Bari.

RE: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - neapci - 16-11-2022

Multumesc de pont. Banuiam ca nu o sa fie prea multe optiuni in Bari...

RE: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - cristian.h - 19-01-2023

Daca sunteti in trecere prin Utrecht va recomand aceasta cafenea. Tipul foloseste numai cafele de top de la DAK, Manhattan si alti prajitori olandezi. Interiorul este cam rudimentar dar daca va intereseaza doar cafeaua atunci nu gasiti mai bun in centru
https://goo.gl/maps/dSzCKQS8CG9SkojZ9

RE: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - tektbar - 19-01-2023

Ce cafenele recomandați in Viena? S-a vorbit despre asta?
Dacă știți chiar si site-uri cu accesorii, m-ar interesa

RE: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - Darsidius - 19-01-2023

Pelican, Kaffemodul, Coffeebreak- patronul e roman au gardelli.

Nu te duce la fenster cafe e o mizerie de turisti.

RE: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - NvM - 19-01-2023

Dupa mai multe vizite top-ul meu arata asa: 1.Pelican 2.kaffemik 3.The Good Coffee Company.
Am mai fost la CoffeePirates, Cowome (detinuta tot de un roman), Jonas Reindl, GOTA Coffee Experts.
Am fost si nu voi mai reveni la Fenster Cafe.
Nu am ajuns, dar sunt pe lista: Kaffeemodul, Coffee Break, People on Caffeine.

RE: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - Carmi - 19-01-2023

Eu am fost Pelican , dintre celelate recomandate, era singura deschisa sambata dupa ora 13. Atmosfera a fost placuta si cafeaua buna (espresso si v60).

RE: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - tektbar - 19-01-2023

Va mulțumesc mult de tot! O sa încerc sa ajung la toate enumerate de voi, sper sa reușesc!

RE: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - vladdooo - 19-01-2023

altwien?
Darsisdius, parca ziceai ca e interesanta asta:
https://www.altwien.at/kolumbien-iv.html

RE: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - Darsidius - 19-01-2023

alt wien e cafenea cu cafele dark, adica ei cam asta servesc acolo, vienezii nu prea beau cafea light.

Evident ca poate daca mergi e posibil sa-ti faca un filtru din cafea light, dar cafeaua servita acolo si clientii sunt mai traditionalisti in materie de cafea, majoritatea vanzarilor lor sunt pe cafea dark.

Cafeaua pusa de tine e buna, de luat o punga pt acasa, insa nu mai stiu din ce an e recolta, uneori au stocuri vechi, poate e de acu 2 ani.

Ripsnorter, Olanda - pipedreams86 - 07-03-2023

Sa încercat careva aici boabe de la Ripsnorter? Am văzut pe Instagram dar nu știu ceva de ei, merita sa fac o comanda? Mulțumesc,

RE: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - Neuzeitlich - 18-04-2023

Noi descoperiri în Barcelona:
Myra, în Barceloneta
Slowmov, în Gràcia (a fost și la Zissu)
Syra, Poble Sec

am review-uri bune despre Orbita, dar nu știu unde sunt. am băut Rightside (a fost și la Drip) în librăria La Central de pe c/ Mallorca (Eixample). exista și a dispărut una pe nume La Cabra, în Barri Gòtic.

RE: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - NvM - 21-04-2023

Dupa o noua tura prin Viena, revin cu un update.
Pelican Coffee Company - a fost dezamagitor de data asta, acum servesc doar cafea branduita de ei (nu stiu daca si prajita sau doar ambalata) si a fost mult mai slaba calitativ
No Panic Coffee - am fost la una din locatii, cafea Manhattan si Prolog, optiuni atat pentru filtru cat si espresso
Empress Coffee - o surpriza foarte placuta, locul 1 in topul personal momentan, cafea April, Friedhats, ThreeMarks (am inteles ca schimba regulat prajitoriile) multiple alegeri de filtru si espresso, pentru toate gusturile si buzunarele

RE: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - mynameismada - 03-05-2023

Deep, in Marseille, au cafea foarte buna. Au cafeneaua + prajitorie proprie lipita de cafenea.

Azi am baut un flat white Burundi excelent.

Deep
+33 9 72 65 80 24
https://maps.app.goo.gl/ExezEvSNQBkpKTzBA

[Image: ubErWSg.jpg][Image: sL37yLV.jpg]

RE: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - nick326 - 03-05-2023

@mynameismada Cand am fost eu, aveau un barista din America latina extrem de prietenos si amabil. Am baut acolo cea mai buna cafea la filtru de pana atunci

RE: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - Lyvyoo - 25-05-2023

Daca ajungeti in Lisabona va recomand cu caldura Fabrica, prajitorie si cafenea cu multiple puncte. Foarte misto barista, cu multa experienta pe plantatiile din Brazilia, am stat la povesti despre procesari experimentale si modul in care "se joaca" fermierii Brazilienii pe tema asta, totul documentat cu poze si explicatii... Stilul de prajire e mai spre mediu dar am apreciat maxim GUatemala lor pentru ca nu avea niciun pic de bitter, era extrem de dulce, iar cand s-a racit putin deja i-a aparut si aciditatea :)  Cica pe la ei nu prea se practica light-ul. Mai puneti pe lista Copenhagen Coffee Lab , Give it a Shot”, Neighbourhood, Torra.
[Image: ooOmofh.jpg]

RE: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - NvM - 26-05-2023

La ultima vizita in Lisabona in toamna anului trecut am trecut pe la cateva cafenele, le enumar in ordinea in care mi-au placut: The Folks(optiuni multe de la diferite prajitorii: 80+,Kawa,Friedhats), Neighbourhood Cafe Lisbon(cafea Fjord+mancare buna), Olisipo(prajitorie locala ce o regasiti si la alte cafenele), Malabarista Café(mai departe de zona turistica), Hello, Kristof(cam dezamagitor) si una mai la plaja - Asante Boutique Coffee Roasters (Costa de Caparica) si pentru cine se aventureaza mai departe, in Cascais - Milkees Cascais.
Acolo am observat pe la majoritatea un sticker cu aplicatia Roasters, ca mai apoi sa aflu ca e dezvoltata de un roman ce isi face veacul pe acolo.

RE: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - adiszep - 29-05-2023

Frankfurt:
Holy Cross - filtru bun columbia anaeroba. espresso ok, gardelli, preparate corect. Filtru aveau 6 sortimente espresso 2.
Hoppenworth & ploch - cafeaua speciala a fost Peru, espresso, decent

Under Pressure- Cafe cubano barista jura ca nu pune zahăr in cafea - aveau 2 sortimente din care puteau prepara Cafe cubano și eu am ales robusta 100% de specialitate dulce dulce nu îmi vine sa cred ca nu au pus zahăr. Barista de asemenea si ownerul zice ca scoate dulceața prin profilare folosind un kvdw cu 2 grupuri ambele cu idromatic.  Foarte dulce incredibil de dulce chiar!!! Espresso din Etiopia de la kaffa foarte aromat, floral, punchy. Recomand cu drag.

RE: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - sNap7 - 30-05-2023

A comandat cineva de pe kofio.co și totul a decurs ok?

RE: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - tektbar - 30-05-2023

Si eu sunt interesat să dau comanda pe kofio

RE: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - razvandumitru1 - 30-05-2023

Da, eu. Recomand 100%. Am comandat de 2 ori și a venit în 2 zile lucrătoare. La 100 de euro ai livrare gratuita.

Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - IonutMihail - 30-05-2023

Da, sunt ok, am comandat si eu la recomandarea lui Razvan. Atentie la data prajirii, unele sunt destul de vechi, prajire chiar peste o luna de zile. Spor!

RE: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - razvandumitru1 - 30-05-2023

Asa e, dar pe site scrie data prăjirii la fiecare cafea, ceea ce mai rar vezi. Majoritatea sunt pe la 2 săptămâni, dar mai sunt și unele la peste o luna.

RE: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - Darsidius - 30-05-2023

LA multi prajitori 1 luna de la prajire e perfect consumabil, la altii e nevoie si de mai mult.

Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - justme21 - 30-05-2023

Si eu am comandat de la kofio cu diverse ocazii, se misca foarte repede si de cele mai multe ori am primit cafeaua in 3 zile de la plasarea comenzii.

RE: Cafenele INTERESANTE din afara Romaniei - renatoa - 12-06-2023

Pare destul de interesant... chiar daca nu va fi speciality

Quote:Cafeneaua Sacher a fost inaugurată la Trieste, un oraș mic italian cu o istorie tumultoasă, parte a Monarhiei Habsburgice, Imperiului Austro-Ungar, Iugoslaviei și finalmente oraș de graniță italian. Este prima Café Sacher din străinătate. La inaugurare, toate prăjiturile au fost epuizate, deși prețurile au fost ridicate și criticate de oaspeți
...
Din cauza numărului mare de clienți, sâmbătă nu mai erau disponibile prăjituri Sacher în restaurant. Prin urmare, cafeneaua a fost închisă duminică și se va redeschide abia marți. Până atunci, ar trebui să sosească mai multe prăjituri de la Viena.

https://www.afaceri.news/prima-cafenea-austriaca-sacher-din-strainatate-a-fost-inaugurata-orasul-se-mai-numeste-viena-de-la-mare/