![]() |
|
Oferte diverse - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Comunitatea de espressomani (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Comunitatea-de-espressomani) +--- Forum: Marketplace (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Marketplace) +---- Forum: Vanzari espressoare, rasnite si accesorii (utilizate) (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Vanzari-espressoare-rasnite-si-accesorii-utilizate) +---- Thread: Oferte diverse (/Thread-Oferte-diverse) |
Oferte diverse - nickso - 15-12-2017 Eu am folosit acelasi pf pe toata gama de gaggia, de la un coffee extrem de vechi la baby millenium, classic vechi, dose, classic nou si a mers de minune... Nu am masurat niciodata diferentele dintre ele, dar de potrivit mi s-au potrivit intotdeauna, in ambele directii. RE: Oferte diverse - maki - 15-12-2017 in cel mai rau caz se poate de taiat asta original, adica un fel de DIY. RE: Oferte diverse - Denis - 16-12-2017 Pentru cei care vor sa mestereasca: https://www.subito.it/elettrodomestici/macchina-del-caffe-e-maccinino-cagliari-232147250.htm https://www.subito.it/elettrodomestici/macchina-caffe-la-pavoni-europiccola-lusso-cremona-232144469.htm https://www.subito.it/elettrodomestici/caffe-espresso-gaggia-bergamo-232115175.htm Grup e61, pompa rotativa, rezistenta etc: https://www.subito.it/elettrodomestici/macchina-roma-232105766.htm Si cireasa de pe tort, pentru facut compot de mere cu boiler de 6 litri, un adevarat castigator la buget de 1000euro (construit cam de 10 ori mai bine decat aparatele noastre din tabla subtire): https://www.subito.it/attrezzature/faema-e61-legend-1-gruppo-cagliari-231775595.htm Oferte diverse - micrenda - 16-12-2017 Despre acest anunț: https://m.subito.it/elettrodomestici/macchina-caffe-expobar-modena-230546127.htm?&first=1 Am sunat și anunțul este încă valid. Persoana nu știe nici model (decât faptul ca este un Expobar) și nici anul. Prețul este 250 Eur, negotiabil pana la 200. Eu am renunțat pt ca m-au sunat niște clopoței și știu ca când prețul este prea bun, este foarte probabil ceva sa nu fie în regulă. Daca cineva are un prieten în zona (Modena) și dorește sa verifice, ei sunt dispuși sa livreze personal Ultimul lucru: vânzătorul cred ca este român. RE: Oferte diverse - mihai123 - 16-12-2017 Am vorbit eu cu el in romana, a zis ca imi trimite mai multe poze cand ajunge la el...si ca a aruncat portafiltrul cand a facut ultima cafea din greseala si in poze apare portafiltrul.. cred ca alt exemplu negativ cu aceeasi nationalitate ca noi Oferte diverse - micrenda - 16-12-2017 Când am vb eu cu el a spus ca a aruncat "paharelul" (cred ca se refera la filtru ci nu port filtrul). Nu știu ce sa spun: chiar dacă m-ar dori foarte mult un espressor E61 la prețul alea, știu ca nu exista "free lunch" si este posibil sa fie ceva care nu este în regulă. Oferte diverse - micrenda - 17-12-2017 https://www.olx.ro/oferta/espressor-isomac-venus-nu-expresor-espresor-ID9QIXz.html (cine a pus anuntul pare o persoana experta) RE: Oferte diverse - Denis - 17-12-2017 Colegul @MANU de pe forum, cel care a comandat un brewtus 4 la ultima comanda. RE: Oferte diverse - prometheus21 - 19-12-2017 Pret foarte bun la emag, Gaggia Classic, https://www.emag.ro/espressor-manual-gaggia-classic-1300-w-2-1-l-15-bar-gri-84125/pd/DQ5RLMBBM/. Mi-am comandat si eu o bucata, primul meu expresor :D RE: Oferte diverse - dev - 19-12-2017 Eu zic sa-l returnezi fiindca nu e nicio afacere. E 1100 pe site cu sita dubla nepresurizata si picuratorul de metal. http://www.espressoman.ro/reduceri-la-espressoare-si-rasnite/ Iar in 1000 de lei puteai lua un Baby de pe olx cu o rasnita Lelit sau Kinu si te puteai apuca de espresso. Cu Classic 2015 fara rasnita nu faci espresso. RE: Oferte diverse - prometheus21 - 19-12-2017 Am completat formularul zilele trecute pentru o rasnita Kinu dar nu am primit nici un mail inca. Accesoriile am sa le cumpar separat. Expresorul Baby de pe olx nu vine cu garantie. RE: Oferte diverse - dev - 19-12-2017 Garantie pentru ce? RE: Oferte diverse - prometheus21 - 19-12-2017 Pentru aparat, pentru ce altceva? RE: Oferte diverse - dev - 19-12-2017 Ce crezi tu ca se poate strica la un aparat de genul asta care sa necesite garantie? PS: Ia in calcul ca modelul pre-2015, pe care e bazat si Baby de pe olx, se fabrica de aproape 30 de ani. In SUA, de exemplu, au refuzat modelul 2015 si inca se comercializeaza modelul anterior. RE: Oferte diverse - prometheus21 - 19-12-2017 Nu stiu ce se poate strica si nici nu vreau sa aflu , asta e si ideea la o garantie Am citit despre modelul pre 2015. Deja cred ca suntem off topic, am vrut sa semnalez o oferta care mi s-a parut foarte buna, pentru cei interesati de Gaggia Classic.
RE: Oferte diverse - dev - 19-12-2017 Pai tocmai asta e ideea, nu e o oferta buna. Incerca sa mai studiezi problema in perioada celor 30 de zile cat ai dreptul la retur. Sunt pe sectiunea de vanzari doua Classic-uri care reprezinta o afacere mult mai buna decat orice Classic nou cu garantie. RE: Oferte diverse - MyR - 19-12-2017 Doar din curiozitate ce radnita utilizezi? RE: Oferte diverse - prometheus21 - 20-12-2017 Nu am rasnita. Cand ajunge aparatul am sa folosesc cafea macinata, temporar. Planuiesc sa achizitionez m47. RE: Oferte diverse - fmmirel - 20-12-2017 @dev - din curiozitate, ce anume ti se pare a fi deal breaker pe modelul nou de Gaggia Classic? Comparatia extensiva postata pe espressoman nu arata diferente atat de critice (dpmdv cel putin) http://www.espressoman.ro/espressor-gaggia-classic-2015-review/ Eu personal am avut de ales intre cele doua modele si am preferat modelul nou. Boilerul de inox mai mare pentru mine este un avantaj (imi rezerv dreptul sa fiu paranoic in ceea ce priveste aluminiul), capacitatea de spumare e mai buna (boiler mai mare + steam wand mai lung). Ok, modelul nou nu mai are acea electrovalva dar sincer aspectul asta nu e atat de deranjant. Cel putin eu chiar am preferat varianta noua, pentru ca elimina necesitatea backflush-ului. Cand o sa fac upgrade la espressor sigur nu asta va fi motivul Ambele variante de Classic au multe alte neajunsuri fata de un espressor dintr-o gama superiora, si nu-mi fac iluzii ca o electrovalva sau un PID sau orice alta imbunatatire o sa faca o diferenta atat de mare. Iar pentru cineva care nu are timp/pricepere/indemanare sa mestereasca aparatura, Classic-ul mi se pare o alegere buna pentru inceput (eu cu siguranta as face aceeasi alegere si a-2-a oara) Oferte diverse - dev - 20-12-2017 Totul depinde de ceea ce vrei sa bei. Faptul ca Classic 2015 a implementat componente de la gamele inferioare nu vad cum e un plus. Am spus și mai sus ca americanii au refuzat modelul 2015 și comercializează în continuare versiunea veche. Daca tu ești mulțumit cu versiunea ta de Classic și mai ales de rezultate altceva nu mai contează. Aspecte ca pid, grupul mai masiv, solenoidul, opv-ul reglabil, mai puțin plastic pe traseul de apă sunt importante pentru alții. Eu din articolul de pe site am înțeles ca în loc de Classic 2015 se recomandă un Lelit. RE: Oferte diverse - fmmirel - 20-12-2017 Americanii au refuzat si sistemul metric, nu stiu daca i-as lua ca si exemplu pentru orice decizie ![]() "Totul depinde de ceea ce vrei sa bei" - Una dintre concluziile testului espressoman era tocmai ca pe noul classic "testul back to back a iesit intotdeauna mai bine in privinta gustului din ceasca". "Aspecte ca pid, grupul mai masiv, solenoidul, opv-ul reglabil, mai puțin plastic pe traseul de apă sunt importante pentru alții." - La fel cum pentru altii e important un boiler mai mare, fara aluminiu. Tocmai asta e argumentul meu. Sunt o serie de diferente, le pui in balanta, alegi ce ti se pare mai important. Dar cand tragi linie mie personal nu mie se par deal breakers nici de o parte nici de cealalta. Ca sa revin la idea initiala, nu stiu daca per total Classic merita sau nu diferenta de bani fata de baby-ul de pe OLX (n-am vazut/studiat aparatul deci nu ma pronunt), dar sincer discutia old classic vs new mi se pare subiectiva. Ambele au avantaje si dezavantaje, fiecare alege ce e mai important pentru el (probabil acesta e si motivul pentru care articolul de pe espressoman nu recomanda explicit nici unul din cele doua modele) RE: Oferte diverse - dev - 20-12-2017 Eu nu incerc sa te conving ca ai facut alegerea gresita dar e amuzant cum alegi sa vezi "sfertul plin" si ignori sau minimizezi aspecte care fac aceste aparate capabile espresso. Pentru ca atunci cand compari aparate SBDU, fara pid, rezultatele sunt mai mult o loterie decat altceva si oarecum departe de espresso. Singurul tau argument impotriva Classic-ului vechi e boilerul de aluminiu in conditiile in care nu exista niciun argument obiectiv ca ar fi daunator. Se poate argumenta la fel de "corect" ca un boiler din aliaj de inox venit pe filiera philips e poate mai daunator pe termen lung. N-am inteles cum e un avantaj eliminarea posibilitatii de backflush sau cum nu ti se pare un dezavantaj major faptul ca aburul circula prin plastic. Articolul de pe site nu are cum sa recomande un produs care nu se mai fabrica/vinde. RE: Oferte diverse - fmmirel - 20-12-2017 Pentru ca atunci cand compari aparate SBDU, fara pid, rezultatele sunt mai mult o loterie decat altceva si oarecum departe de espresso. - mie mi se pare ca in esenta spunem acelasi lucru dar in modalitati diferite (poate gresesc). Ideea e ca dupa parerea mea diferentele intre cele doua aparate nu sunt notabile si nu duc la o diferenta semnificativa in ceasca. Iar utilitatea unui PID pe un aparat single boiler cu o capacitate atat de mica (100/250ml) e discutabila, sunt thread-uri intregi pe tema asta si nu cred ca are rost sa intram in discutia asta (mai ales ca, nici Classic-ul nou si nici cel vechi nu au PID) "nu exista niciun argument obiectiv ca ar fi daunator." : https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21157018 - "The hypothesis that Al significantly contributes to AD is built upon very solid experimental evidence and should not be dismissed. Immediate steps should be taken to lessen human exposure to Al, which may be the single most aggravating and avoidable factor related to AD." "Se poate argumenta la fel de "corect" ca un boiler din aliaj de inox venit pe filiera philips e poate mai daunator pe termen lung" Inoxul e prin definitie un aliaj. Daca vrei sa argumentezi ca aluminiul e mai safe decat inoxul chiar te rog. Eu nu detin cunostinte specializate in domeniul asta si prefer sa ma rezum la articolele pe care le-am mai citit pe net. Daca reusesti sa argumentezi contrariul chiar ar fi fericit. As face economie si la vasele de gatit cu ocazia asta (cele de inox sunt considerabil mai scumpe). Dar aluminiul nu e singurul meu argument. Capacitatea de spumare e la fel de importanta (pentru mine) si in testul facut de Radu se vede clar diferenta (pe vechiul Classic aburul se termina mult mai repede). Steam wand-ul stock e mai bun pe modelul nou si din nou, pentru useri mai comozi/neindemanatici (asa ca mine ) e un plus. Nu tineam musai sa ma apuc sa-l demontez si sa-i pun steam wand de Silvia si sa pierd garantia. Dupa cum spuneam, nu toata lumea se pricepe la mesterit. Daca cumva o sa mi se strice espressorul probabil ca o sa-l deschid sa ma uit la interior, dar daca nu vad un buton mare de on/off inauntru sunt sanse mici sa rezolv ceva :D asa ca prefer sa stiu ca ma pot baza pe garantie.Cred ca exagerezi putin cand vorbesti de acele plastice de la interior. Din cate stiu eu e vorba doar de valva de pe traseul de abur (si ce procentaj din aburul respectiv ajunge in ceasca pana la urma?) "N-am inteles cum e un avantaj eliminarea posibilitatii de backflush" - eliminarea "posibilitatii" de sine statatoare nu e un avantaj. In schimb eliminarea "necesitatii" este. Fac referire din nou la articolul espressoman: "Dispare insa necesitatea / posibilitatea backflush-ulu" Daca preferi backflush pentru a obtine puck-uri uscate e in totalitate alegerea ta si pot intelege asta fara probleme, avand in vedere faptul ca nu esti singurul. Eu sunt mai comod, scot de regula un singur shot, deci nu ma deranjeaza daca portafiltrul mai sta un minut in plus ca lichidul sa se scurga. Scap in schimb de o operatiune de mentenanta si pentru mine se merita trade-off-ul. "Articolul de pe site nu are cum sa recomande un produs care nu se mai fabrica/vinde." - Articolul in sine are scop declarat. Sa compare doua aparate si vada care dintre ele e mai bun. Din moment ce nu s-a ajuns la o concluzie clara, tind sa cred ca diferentele nu sunt semnificative, si alegerea e lasata la discretia cititorului. PS: Diferentele intre cele doua aparate sunt descriese foarte bine in articolul de pe blog, cred ca userii au suficiente informatii sa isi formeze singuri o opinie. Cred ca mergem putin in offtopic. Let's agree to disagree :) RE: Oferte diverse - dev - 20-12-2017 1. Daca nu ai folosit un SBDU cu PID si fara PID atunci nu ai cum sa argumentezi utilitatea din "ce ai citit pe net". Daca nu crezi ca o diferenta de +/- 5 grade fata de punctul de plecare in extractie afecteaza rezultatul, nu-s multe de adaugat. 2. Ai idee cate alte "ipoteze" pretind ca au descoperit cauzele Alzheimer-ului? 3. Traseul pe care circula apa calda/abur e plastic, dar sigur e d-ala netoxic care nu provoaca Alzheimer. ![]() [Image: ShW5ew0.jpg] 4. La partea cu backflush-ul eu zic sa mergem la "sursa": http://www.gaggiausersgroup.com/index.php?action=ezportal;sa=page;p=19 5. Am zis mai sus de ce nu ai cum sa tragi o concluzie clara cand compari doua echipamente de genul asta. RE: Oferte diverse - Lyvyoo - 20-12-2017 Eu imi mentin opinia din articol, anume ca intre Classic 2015 si Classic-ul vechi, cea mai buna alegere este... PL41E Avand in vedere si tamperul inclus, nu e o distanta de pret deloc mare de pret, iar motivele le redau din alta postare a mea in forum:Intre Lelit PL41E (as spune singurul de la Lelit care merita sa-l pui la bataie langa Classic de la Gaggia, datorita pretului foarte apropiat), diferentele tin de: - Lelit boiler de alama de 220 ml vs Classic boiler inox 220 ml - piese metalice mai multe pe Lelit, in interior, deci potential de fiabilitate mai mare - presiune la 9 bar reglabila pe Lelit - modul eco pe Classic, care iti opreste espressorul la fiecare 9 min, daca nu atingi niciun buton (deci ar trebui sa fii prin preajma ca sa il lasi totusi macar 15min dimineata la incalzit) - Lelit made in Italy, Gaggia made in Romania cu piese de la Gaggia Milano - Lelit are electrovalva (adica elibereaza presiunea si surplusul de apa la oprirea extractiei) si iti permite (adica te obliga) o curatare mai buna a grupului prin backflush, Classic nu are electrovalva si trebuie sa astepti cateva secunde dupa extractie pt a scoate portafiltrul. - Classic are portafiltru de 58mm, deci vei putea inlocui sita originala cu orice sita profesionala e mai buna pe lumea asta (dar nu asta e garantia espresso-ului perfect), Lelit PL41 foloseste diametrul de 57mm si nu exista decat o singura optiune de sita de precizie, in caz ca vrei ceva mai bun. - Lelit PL41E vine cu tamper de inox la importator, Classic vine fara tamper (ai unul de plastic in pachet dar e de jucarie) - la Lelit va trebui sa cumperi si o sita blind (20 lei) pentru a face backflush, plus detergent degresant dedicat (minim 25-30 lei) - la Lelit ai roata de aburi, la Classic ai pozitie on / off pt aburi, fara sa mai invarti mult de o roata - portafiltrele sunt de acelasi tip, profesionale practic - Classic e mai greu si mai stabil pe masa, avand tabla mai groasa - dupa ce dai jos cilindrul de pe teava de aburi, acestea vor fi cam la fel, de inox ambele, poate cu un usor plus de lungime pe PL41E, ceea ce te va ajuta sa te descurci mai bine cu o lattiera de 500ml - Pe Classic trebuia pana acum sa cumperi si sita nepresurizata caci cea origininala era presurizata, dar acum nu mai este nevoie, importatorul Gaggia Romania oferind-o cadou espressomanilor. Totusi, sita de Classic va fi mai incapatoare decat cea de Lelit, adica 18g vs 16g capacitate, fiind mereu mai recomandata utilizarea unei doze mai mari de cafea. Cum la anul se implinesc 80 de ani de la infiintarea Gaggia, nu ar fi exclus sa vedem ceva schimbari pe Classic. RE: Oferte diverse - fmmirel - 20-12-2017 @dev 1. Daca toate chestiile de pe lumea asta s-ar invata doar prin practica atunci teoria nu ar mai avea nici un sens. Cred ca inteleg principiul de functionare din spatele unui PID fara sa am o experienta hands on, nu e rocket science. N-am spus nici o clipa ca diferentele de temperatura nu impacteaza rezultatul asa ca te rog nu imi atribui afirmatii pe care nu le-am facut. Mie mi-e foarte usor sa controlez punctul de plecare ghidandu-ma dupa timpul expirat din momentul in care se aprinde becul aparatului. Eu ating tot timpul sweetspot-ul la un minut dupa. Scot un singur shot, nu shot dupa shot, asta e use case-ul meu, prin urmare nu imi este util PID-ul pe classic. Poate nu e la fel de comod, dar ma pot descurca fara. Daca as scoate mai multe shot-uri, solutia nu ar fi sa instalez PID, pentru ca pe Classic mi se pare frectie la picior de lemn. Daca vreau stabilitate termica intre shot-uri prefer un upgrade la un aparat cu boiler mai mare. Ma ajuta prea putin un PID daca eu bag 60 ml de apa rece intr-un boiler de 250ml (sau mai rau, 100ml) la fiecare dubla, tot ajung sa pierd timp asteptand stabilizarea temperaturii. Totusi, in continuare nu inteleg de ce discutam despre PID intr-o comparatie intre doua aparate care nu vin cu el din fabrica. E mai usor de instalat PID-ul pe classic-ul vechi sau care e argumentul pro aici ? 2. Nu mi se pare un argument valid, sincer. Si efectele nocive ale antenelor GSM sunt discutate, dar asta nu inseamna ca pana la proba contrara stau si dorm cu telefonul lipit de cap. Sa o luam altfel, folosind aceeasi logica, te-as intreba de ce te sperie atat de tare plasticul? Sunt mai valide studiile pe tema asta? Presupunand ca si plasticul si aluminiul sunt la fel de daunatoare, temparaturile mai mari care ar favoriza un schimb de substante nocive sunt la nivelul boilerului nu pe traseu, unde si timpul de contact este mai mic. 3. A se vedea punctul 2. 4. Eu am zis ca backfluh-ul nu e necesar pe noul classic pentru ca nu are acea valva. Linkul respectiv argumenteaza necesitatea backflush-ului pe aparate cu valva Sorry, I don't see your point.5. Tocmai. Atunci nu ti se pare corect sa nu vii cu afirmatii atat de transante cand le recomanzi oamenilor sa cumpere sau nu noul model? Si cu asta am incheiat polemica Deja nu mi se mai pare o discutie constructiva, asa ca aleg sa ma retrag din ea. Spor and thanks for the link @prometheus21. Welcome to the forum btw.
RE: Oferte diverse - dev - 20-12-2017 1. Ceea ce faci tu se cheama temperature surfing si e in cel mai bun caz o aproximare. Dar asta nu inseamna ca ai control asupra temperaturii de plecare in extractie ceea ce inseamna ca nu poti corecta un shot din temperatura. Ca sa nu mai zic ca nu poti regla presiunea, alt factor care influenteaza decisiv extractia. 2. Ideea era ca sunt mii de alte substante care te omoara inaintea aluminiului din boilerul Gaggia. 3. Prin plastic circula abur sau apa clocotita. Nu ma sperie dar nici nu e ceva ce mi-as dori si m-ar deranja mai mult decat boilerul de aluminiu. 4. Backflush-ul e util fiindca e o metoda de curatare a espressorului fara sa-l desfaci. 5. Liviu a incercat sa fie finut fata de Gaggia si importator si nu a indemnat lumea in mod direct sa evite noul Classic dar cine citeste printre randuri intelege care e ideea. RE: Oferte diverse - adiszep - 20-12-2017 Dev - la lever se face backflush? Nu. De ce? Pentru ca nu e nevoie :) cum nici la classic 2015 nu e nevoie pentru ca suprapesiunea nu se “întoarce” pe circuit înapoi si nu se scurge in tăviță ci doar rămâne acolo peste pucul extras si de aia la 2015 ai pucul umed. deci nu e nevoie :) RE: Oferte diverse - dev - 20-12-2017 Si cu cafeaua/substantele din cafea care raman in grup dupa fiecare extractie ce faci? Desfaci sita dupa fiecare shot? Back on topic: https://www.olx.ro/oferta/rasnita-cafea-profesionala-fiorenzato-f64-ID9YA7J.html?requestFromAd=1&track%5Bmessage_sent%5D=1&id_at=1667646793 RE: Oferte diverse - PrinzEugen - 21-12-2017 Ce spuneti de rasnita asta? https://www.olx.ro/oferta/rasnita-cafea-ID7zYXv.html#470907f8c3 |