Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Salteaua noastra cea de toate noptile - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Comunitatea de espressomani (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Comunitatea-de-espressomani)
+--- Forum: Cafeneaua Off-topic (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Cafeneaua-Off-topic)
+--- Thread: Salteaua noastra cea de toate noptile (/Thread-Salteaua-noastra-cea-de-toate-noptile)

Pages: 1 2 3 4 5

Salteaua noastra cea de toate noptile - Mihai L - 07-11-2019

Ma fac ca nu vad unde anume este confuzia, cata vreme argumentele forte sunt “eu cred” si “hotelurile de 4* din Spania folosesc asa ceva”. [emoji23]

RE: Salteaua noastra cea de toate noptile - coffeemilk - 07-11-2019

Bine, cum spui tu șefu!

RE: Salteaua noastra cea de toate noptile - Mihai L - 07-11-2019

As fi preferat argumente, totusi. Importanta este informatia, dar fara ceva argumente nu este credibila.

RE: Salteaua noastra cea de toate noptile - coffeemilk - 07-11-2019

Internetul e nemărginit, doar curaj îți trebuie! Dacă am indus în eroare pe cineva, revii și ne spui și nouă. Spor!

Scuze de off topic, mă opresc aici.

RE: Salteaua noastra cea de toate noptile - Lyvyoo - 12-11-2019

(04-11-2019, 15:41)renatoa Wrote: Si, un pic colateral... rog un moderator sa revada politica de filtrare a listei de topice, si sa relaxeze criteriul "Last year..."
Se pare ca se aplica si la search, desi nu este evident... mi-a fost imposibil sa regasesc topicul acesta fara sa apelez la Google search... 
Chiar si parcurgerea listei de topice, ca sa fac o cautare vizuala, este implementata defectuos... daca selectez "from the begining" aparent lista de topice creste ca numar de pagini, dar daca fac click pe pagina 3 nu se intampla nimic, revine din nou la pagina 1 si la filtrare "last year". Si topicul asta cu saltele banuiesc ca pe acolo se afla...
Comuta in versiunea Full, probabil esti in cea mobile, care este tema separata. Din pacate MyBB stau destul de slab la suportul de mobile, avand teme neactualizate. Pe desktop sunt multumit.

RE: Salteaua noastra cea de toate noptile - renatoa - 12-11-2019

Ti-am zis in PM, nu sunt pe mobil :)

RE: Salteaua noastra cea de toate noptile - renatoa - 17-11-2019

Si m-am facut cu saltea, intr-un final... dar la a doua incercare, returnand-o pe cea cumparata prima oara, pe motivul intemeiat ca pe site era trecuta drept tare, si in realitate era medium, scria chiar pe saltea, si ma cam afundam in ea.
Pe de alta parte noua oferta a fost prea tare sa rezist... asa de tare, ca o postez si aici, poate mai e cineva interesat, expira pe 20 nov, in 3 zile.
E vorba de asta: https://jysk.ro/dormitor/saltele/saltele-cu-arcuri/plus/saltea-140x200-plus-s65-dreamzone

Nu e vorba numai de reducerea de pret impresionanta, la 850 de la 2400 lei, care ar putea sugera ca e o manevra de crestere ca sa ai de unde sa scazi, tipica BF... am cercetat arhiva web a paginii, si pe 13 Nov pretul chiar atat era intreg, ultima schimbare fiind din martie 2017, crestere de la 1800 la 2400.
Dar la sub 1000 lei e singura care chiar bifeaza tot... nu gasesti si memory foam si arcuri pocket de 500/mp, daca aveti la indemana o oferta mai buna, mai am 30 zile de proba sa o returnez :D

Si nu, nu dau dublu pentru latex :) asa cum nu as da dublu pe sette contra M47 :D

RE: Salteaua noastra cea de toate noptile - Costa79 - 17-11-2019

Parerea mea despre saltelele Jysk...sunt pentru dusmani! Merg pe clasic, saltea ordopedica pe arcuri Somproduct, am recomandat la multi amici, toti au fost super multumiti.

RE: Salteaua noastra cea de toate noptile - renatoa - 17-11-2019

Initial zis ca puteam face o afacere mai buna, dupa ce le-am vizitat site-ul, dar... dupa ce ti-am citit postarea din spate, din 2016 !... nu, multumesc, o saltea care trebuie schimbata la 5 ani nu e de recomandat, parerea mea.
Zic asta pentru salteaua pe care am dormit pana acum o saptamana are 30 ani si ne intrebam eu si sotia ce avem la cap de ne gandim sa o aruncam... ca nu avem ce sa ii reprosam... am luat-o pe asta noua doar din motiv de innoire planificata care o tot amanam de ceva ani... 
Deocamdata a mea coloana se simte bine pe jysk, si nu e nici ea chiar bambus... doar ca o tratez cu vizite regulate la Geoagiu ;)

RE: Salteaua noastra cea de toate noptile - Costa79 - 18-11-2019

Salteaua trebuie schimbata din motive de igiena, in timp dezvolta acarieni.

RE: Salteaua noastra cea de toate noptile - Mihai L - 18-11-2019

Si eu ma gandeam la acelasi lucru.
Pana la urma, asa se face si cu periutele, cu pernele...
Interesant este ca macar acest producator iti spune.  Tongue

RE: Salteaua noastra cea de toate noptile - renatoa - 20-11-2019

De asta am avut criteriu de baza husa care se scoate si se poate spala, ceeace la arcuri clasice nu prea se poarta, din cauza modului cum este realizata matlasarea.
Apoi, arcurile clasice impun tot felul de laneturi si fetru ca strat de izolare intre arc si tesatura exterioara, ori acolo este cuibul ideal pentru acarieni, carora nu le prea plac spumele.
Si nu in ultimul rand, un aspirator bun...

RE: Salteaua noastra cea de toate noptile - sorin2505 - 20-11-2019

Sunt aspiratoare speciale care "bat" in timp ce aspira, apoi sunt acele "suflatoare" de abur si mai nou, generatoare de ozon.

Cu "batator" am si eu, si e chiar simpla ideea, se poate lua capul separat pentru orice tip de aspirator.

Salteaua noastra cea de toate noptile - Mihai L - 20-11-2019

Cata vreme nu ai o husa “impermeabila”, e degeaba. Acarienii oricum ajung in saltea.

De ce ar migra acolo  Huh papica e la suprafata...  Confused

RE: Salteaua noastra cea de toate noptile - flipu2k - 20-11-2019

(20-11-2019, 13:11)renatoa Wrote: Cu "batator" am si eu, si e chiar simpla ideea, se poate lua capul separat pentru orice tip de aspirator.

E vreun accesoriu universal ce se poate cumpara?

Avusesem un rainbow imprumut cu care m-am speriat ce-am scos din salteaua veche, dar nu merita cumparat doar pentru functia asta...

RE: Salteaua noastra cea de toate noptile - sorin2505 - 20-11-2019

Atunci un generator de ozon este cel mai comod si mai simplu  Smile

Salteaua noastra cea de toate noptile - Ciprian - 06-12-2020

Folosește cineva saltea Morfeus ?

Au o poveste interesantă, produsele par a fi Premium, dar săraci in review-Uri ...

Si distribuitorul din Romania m-a încântat https://www.giuliaconfort.ro

Salteaua noastra cea de toate noptile - N3cks - 07-12-2020

Din păcate nu. Dar!
Eu as alege salteaua așa: dacă ai ocazia sa dormi la hoteluri, fie și doar in concediu. Dacă ai dat de o saltea buna, notează modelul sau cere informatii la administrație. [emoji106]
Sau in cazul acestei saltele întreabă dacă vând la hoteluri, pensiuni și poate îți zice un nume și îți faci un Weekend ;) după pandemie. Eu zic ca e mai ieftin așa decât sa iei una care sa o arunci.
Iar dacă sunt profesioniști nu au de ce sa se ascundă și îți vor zice clienti de a-i lor. Elegant ar fi sa îți zică ca întreabă clientul și apoi revine dacă are acceptul sa divulge numele - dar pt romania cred ca e in pic mult sa te aștepți la așa ceva.

RE: Salteaua noastra cea de toate noptile - Elian_CT - 07-12-2020

Și mie îmi e dor de hotelurile de 4* din DE.... Pandemia ajuta insomnia....
Majoritatea saltelelor le-am văzut SERTA. Nu știu dacă cele Mobexpert sunt de aceeași calitate, dar parca m-aș risca. De dor....

Salteaua noastra cea de toate noptile - vladdooo - 07-12-2020

Mobexpert au saltele bune, facute in Ro.
Am mai scris si mai devreme in thread.
Am si inside info ca sunt ok

Salteaua noastra cea de toate noptile - Ciprian - 07-12-2020

Între Morfeus și Serta oscileaz, doar ca dintre cele 5 modele Serta de la Mobexpert imi place doar una ortopedica , restul sunt destul de moi.

Iar după ce am testat Serta și Tempur cele fabricate de Mobexpert mi s-au părut mult mai puțin confortabile ... [emoji3]

Salteaua noastra cea de toate noptile - vladdooo - 07-12-2020

Tempur (Soft Mex) e firma de saltele a Mobexpert
Serta parca sunt facute in Turcia

Salteaua noastra cea de toate noptile - Ciprian - 07-12-2020

Nu știu unde sunt fabricate cele vândute de Mobexpert, dar și Serta și Tempur sunt la baza Saltele Americane.

RE: Salteaua noastra cea de toate noptile - renatoa - 07-12-2020

Cat de "americana" poate fi o saltea, cand toate sunt facute dupa aceeasi reteta ? 
Arcuri, spume, matlasare...
Nu mai zic ca printre americanii insusi nu mai exista de mult vreun sentiment de multumire pentru produsele made in usa... zic asta lucrand pentru ei de 18 ani...

RE: Salteaua noastra cea de toate noptile - incult - 07-12-2020

Saltele Serta pot fi gasite la Askona. Dupa multe nopti prin hoteluri, au fost singurii unde am gasit ceva asemanator, si cu 2 zone de duritate. Intre mine si "jumatatea mea" este o diferenta de greutate mai mare de 30KG, era imposibil sa avem o pozitie corecta a coloanei in timpul somnului pe aceeasi saltea. 

Cat despre acarieni, cumva Askona "te obliga" sa cumperi o protectie de saltea pentru garantie extinsa, altfel ai doar 18 luni. Mi s-a parut ciudat la inceput, dar am zis hai sa incerc, e singura saltea cu doua zone care ne place. Am luat una din protectiile mai scumpe din oferta lor, care nu are doar un strat de protectie ci cumva imita salteaua, are cusaturi + pernite pe toata suprafata, sa nu te incalzesti. Nu pot decat sa o recomand, foarte buna, racoroasa, si dupa 2 ani salteaua este imaculata.

RE: Salteaua noastra cea de toate noptile - Ciprian - 07-12-2020

Nu inteleg, Serta are doua zone diferite de duritate? eu nu am vazut acest detaliu...

Italienii care produc saltele pun accent de faptul ca "spumele" utilizate de ei nu sunt pe baza de produse petroliere si sunt obitinute din produse naturale. Mai spun ca tehnologiile folosite de ei nu creaza puncte de presiune asigurand un flux unifor si corect de sange in corp si chiar ca ajuta la eliminarea toxinelor si aciditatii din corp, urmeaza sa le cer un studiu ceva ... :), sa vad daca sunt vorbe sau au si dovezi.

Sunt deschis sa mai aud si alte pareri, eu o sa revin si cu o concluzie dupa ce aleg un produs. Inca sunt in faza de studiu si estimez ca abia in primele luni a anului viitor o sa ma decid

RE: Salteaua noastra cea de toate noptile - sorin2505 - 07-12-2020

Eu am latex de ceva ani si sunt f. multumit.

https://saltele-ekon.ro/product-category/saltele/?gclid=CjwKCAiAwrf-BRA9EiwAUWwKXo3zYZX6AhiOxtLq9nJtV_6auYd3sCvip3EZseMtXCrhYt2CRbfTyhoCCfsQAvD_BwE

RE: Salteaua noastra cea de toate noptile - incult - 07-12-2020

(07-12-2020, 13:02)Ciprian Wrote: Nu inteleg, Serta are doua zone diferite de duritate? eu nu am vazut acest detaliu...

Nu stiu daca salteaua este Serta 100% sau Askona doar folosesc materialele lor (de exemplu spuma), dar la ei am gasit asta -> https://askona.ro/saltea-sleep8-bennett-dorsey/3.htm 
Au o sectiune pentru gama hoteliera, unde apare si oferta de Serta