![]() |
|
Campionatul de aeropress ! - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Comunitatea de espressomani (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Comunitatea-de-espressomani) +--- Forum: Evenimente si intalniri (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Evenimente-si-intalniri) +--- Thread: Campionatul de aeropress ! (/Thread-Campionatul-de-aeropress) |
RE: Campionatul de aeropress ! - Laila - 09-05-2016 Salut! Pentru cei care doriţi încă un set de poze de la campionat [Image: smile.gif] (A durat mai mult la mine cu upload-ul ... am schimbat adresa şi a fost mai greu cu conexiunea la internet până azi) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() link poze: https://we.tl/LTcdICSM70 (valabil până în 16 mai) RE: Campionatul de aeropress ! - Lyvyoo - 09-05-2016 Pentru cei ce nu citesc in ganduri, Laila este Deliaaaa de la Yume [Image: smile.gif] Multumim pentru poze si te invitam sa scrii mai des!
RE: Campionatul de aeropress ! - CatalinNegrila - 13-05-2016 Salut, Hai ca mi-am adus si eu aminte. Mai jos aveti linkul cu ce am facut si eu pe acolo! https://goo.gl/photos/LsnDFefrE4JiCRJBA RE: Campionatul de aeropress ! - Lyvyoo - 14-05-2016 Uite ca aducerea aminte a fost cu folos. Superb alese cadrele si jocul cu fundalurile blurate. Multumim! Campionatul de aeropress ! - bogdan_geor - 14-05-2016 vad ca doamna pozata de rdumitrescu apare la mai multi fotografi, felicitari pentru sharf-ul excelent setat fix pe punctele de interes din fotografie :) RE: Campionatul de aeropress ! - Lyvyoo - 16-05-2016 Ca o precizare, apropo de ultimul set, yogi21ro si-a schimbat username-ul in CatalinNegrila RE: Campionatul de aeropress ! - renatoa - 15-08-2017 Fiindca s-a anuntat ca vine Campionatul editia 2017, postez si aici opiniile mele despre punctele care m-au impiedicat sa concurez anul trecut... Atata timp cat se vor mentine aberatiile de anul trecut, va fi tot o parodie. Daca tot nu exista inca regulement, le rememorez, poate ajung si la organizatori: – fiecare sa vina cu cafeaua lui… pai ne intrecem in cafele, sau in preparare ? – profesionistii concureaza la gramada cu amatorii – retetele sunt secrete, si nimeni in afara de juriu nu poate gusta nici chiar la sfarsit ceva facut de concurenti, sau macar de finalisti… ca sa inteleaga de ce si cum… nu mai zic de public, care la un concurs de aeropress, nu a avut posibilitatea sa guste asa ceva nicaieri in locatie… Rezolvarile sunt simple, numai sa se vrea… > Sa se grupeze concurentii in doua categorii, amatori si profesionisti, si la final pentru WAC sa se intreaca castigatorii de la cele doua categorii. > Macar la amatori sa se foloseasca aceeasi cafea la toti concurentii. La profesionistii inteleg ca evenimentul este mai mult reclama pentru firma care o reprezinta, asa ca nu au decat sa se dueleze inegal, daca lor le convine asa… > As mai considera un semn de politete ca la fiecare runda castigatorul sa mai prepare odata o ceasca de degustare celor n-1 concurenti din grupa pe care i-a surclasat. RE: Campionatul de aeropress ! - Denis - 15-08-2017 Si ce faci cand esti pus in fata cu o cafea pe care n-ai mai preparat-o? sau ma rog acum e prajita altfel. Te apuci sa faci teste in concurs, tragi 10 aeropressuri ca sa intelegi ce-i acolo? RE: Campionatul de aeropress ! - Levo - 15-08-2017 Ar trebuie sa se desfasoare tot sub egida SCAE , macar aeropress-ul e acelasi peste tot , spre deosebire de espressoare care pot fi diferite...diferenta o va face rasnita si " protagonistul " candidat / artist , cafeaua ramanand aceeasi si...tot fara intaritori :D ...altfel , ramane doar o prezentare de piata... RE: Campionatul de aeropress ! - Ernest Valentin - 15-08-2017 Renatoa, ti-am raspuns oarecum in 'partea cealalta': http://thecafe.ro/campionatul-national-de-aeropress-2017/ pentru ca imi apar notificarile mai repede. Partea de "ce faci daca nu cunosti cafeaua" e partea frumoasa: faci tot ce crezi de cuviinta incat sa o extragi intr-un fel in care sa fie aleasa la jurizare. Anul trecut, eu de exemplu, dupa ce am crezut ca am gasit reteta potrivita, am ales in ultimul moment sa schimb apa. Ultimul moment = inainte sa intru in concurs. A rezultat o cafea super flat care nu avea cum sa castige nimic. Nu prea vad legatura cu SCA si espressoarele. Fiecare chapter isi alege dupa posibilitati echipamentele, nu toate tarile pot avea concursuri utilizand aceleasi masini. Si chiar daca acest lucru s-ar intampla, ce facem cu restul variabilelor? RE: Campionatul de aeropress ! - renatoa - 15-08-2017 Anul trecut s-a putut concura cu cafea anonima a organizatorului, cine a optat pentru asta a primit o mostra, nu mai stiu cantitatea, 100-250 grame, cu care a putut experimenta acasa. (15-08-2017, 15:51)deenman Wrote: Si ce faci cand esti pus in fata cu o cafea pe care n-ai mai preparat-o? sau ma rog acum e prajita altfel. (15-08-2017, 16:52)Ernest Valentin Wrote: ...Anul trecut, eu de exemplu, dupa ce am crezut ca am gasit reteta potrivita, am ales in ultimul moment sa schimb apa. Ultimul moment = inainte sa intru in concurs. A rezultat o cafea super flat care nu avea cum sa castige nimic. Ma indoiesc ca orice apa, oricat de "magnetizata" ar fi, ar putea produce minuni in trezirea la viata a unei cafele care cu apa ta ti-a iesit neexpresiva... daca juriul ti-a zis asta, e clar ca am mirosit bine ca nu aveam ce cauta acolo... RE: Campionatul de aeropress ! - Lyvyoo - 05-09-2017 Ceva detalii suplimentare, de pe pagina evenimentului: "Va asteptam pe 16 septembrie, la Beans&Dots și Mezanin (Ion Brezoianu 21, Palatul Universul) la a doua ediție a Campionatului Național de Aeropress. În același spațiu, în paralel, se va desfășura True Artisan Cafe, un eveniment marca La Marzocco, o platformă de prezentare și promovare a prăjitoriilor artizanale de cafea din România. Juratii editiei sunt: 1) Vlad Buda, Steam Coffee Shop 2) Stefanos Domatiotis, Taf Rostery Atena, campion mondial la mai multe competiții de profil 3) Alexandru Niculae, Campion Mondial al Prajitorilor 2016 4) Yuko Inoue, vine din Japonia si Londra a fost scoala ei de cafea. Acum a poposit in Berlin la The Barn. A câștigat Coffee Masters New York 5) Răzvan Exarhu, om de radio, de televiziune, bucătar şi autorul unei cărţi cu fericirea în titlu. Prajitoriile artizanale The Barn Berlin, Taf Rostery Atena, Bocca Coffee Amsterdam s-au alăturat evenimentului din București și vor trimite un reprezentant în juriul din septembrie, dar și dintre cele mai bune selecții de cafea din Europa."
RE: Campionatul de aeropress ! - Denis - 10-09-2017 Nu se anunta nimeni?!! eu vin sigur, hai sa ne adunam cat mai multi, poate iesim si la o bere artizanala dupa. RE: Campionatul de aeropress ! - Lyvyoo - 10-09-2017 Cu siguranță vom fi multi si cu siguranță mergem la bere după :) Ma rog, eu trebuie sa aștept premierea, căci plimb microfonul :) RE: Campionatul de aeropress ! - Lyvyoo - 14-09-2017 Citez din pagina evenimentului: "Programul pentru True Artisan Cafe Festival | Aeropress Competition // Accesul la eveniment se face pe face pe baza a două tipuri de bilete: 15 lei (2 cafele) și 25 lei (nelimitat). Rezumat: – vezi într-o competiție deschisă cei mai buni barista din România, jurizați de campioni mondiali la competiții de profil, dar și de cei mai buni specialiști locali – 8 dintre cele mai bune prăjitorii din România și Europa vor veni să-și prezinte selecțiile de cafea & metodele de preparare – pe lângă cafea, mai sunt de cumpărat bunătăți de la VanFruct / Ubikubi / Dulceața lu’ Răzvan / KeepCup / Kofi Ti / AVstore.ro – muzică bună de la 9.00 la 21.00 și magic helping hands de la Brigada de Voluntari"
RE: Campionatul de aeropress ! - Lyvyoo - 15-09-2017 Observati din imaginea de mai sus ca anul acesta va exista si un brewbar, deci se va putea servi in sfarsit inclusiv aeropress, ca doar e campionat de aeropress :) Evenimentul de anul trecut a fost tare frumos, iar lipsurile de atunci cred ca se vor compensa acum. Spatiul este putin altfel aici, cladirea gazduind si baruri, fiind amplasata mai in centru, asa ca e mai usor sa faci afterpaty (dupa premierea de la ora 18) si sa stam cu totii la o artizanala, cum zicea si deenman. Deci rezervati-va putin timp dupa competitie sa mai schimbam o vorba, o IPA etc. Intrarea e putin mai scumpa decat anul trecut, dar acum sunt si workshop-uri si prajitorii internationale mari, plus cele nationale foarte bune. Deci nu beti cafea acasa dimineata :) Cel mai probabil, ca si anul trecut, va fi cel mai intens eveniment de cafea al anului in Romania. Sper sa ne adunam si noi in numar cat mai mare! Daca nu stiti pe unde sunt stransi espressomanii (multi dintre noi nu ne cunoastem), veniti pe la scena, dati-mi o palma dupa ceafa si va indic eu cuiburile din multime :) RE: Campionatul de aeropress ! - Lyvyoo - 16-09-2017 Pregatiri de seara la o IPA :) Cosminp KofiTi a dat o mana de ajutor la inaltarea panoului sponsorului principal (cu promisiunea unor contacte horeca din Cluj drept recompensa :))) ), eu doar faceam un selfie cu ei caci munca e grea, iar prajitorii ancorau light motivul. Ne vedem maineee!
RE: Campionatul de aeropress ! - Lyvyoo - 16-09-2017 Live stream a fost aici https://www.facebook.com/beansanddots/ Inregistrari(click pe imagine pentru play): 1. Finala: 2. Atmosfera si concurs ( o ora) RE: Campionatul de aeropress ! - eugenm - 16-09-2017 Avand in vedere ca Alex Niculae si Vlad Buda sunt in juriu plus grecul de la Taf de unde Origo cumpara relativ des 90+, va las sa ghiciti cine este in finala ... RE: Campionatul de aeropress ! - renatoa - 16-09-2017 Lol... pai s-a vazut de anul trecut ca asa zisul campionat este un party si nimic mai mult. N-au nici macar decenta sa faca o sectiune separata onesta pentru amatori, si sa lase profesionistii sa se rupa in figuri. Oricum ce se serveste in baruri pe post de aeropress este un ceiutz, ca asa au fost invatati la cursuri, ca sa nu puna in umbra extractia suprema. RE: Campionatul de aeropress ! - rdumitrescu - 16-09-2017 (16-09-2017, 17:39)renatoa Wrote: Lol... pai s-a vazut de anul trecut ca asa zisul campionat este un party si nimic mai mult. Să înțeleg că mai departe, la campionatul mondial, au categorii de amatori și profesioniști? RE: Campionatul de aeropress ! - Denis - 16-09-2017 Aeropress nu se defineste ca fiind o cafea concentrata, sau extrasa in vre-un fel. Aeropress inseamna defapt utilajul cu care extragi cafeaua, iar acum fiind la moda cafelele prajite light e si normal sa extragi cafeaua pe el intr-un anumit fel, ori daca ar extrage cum vrei si bei tu pe el nici nu te-ar primi la concurs, sau probabil ai fi iesit primul. Se cauta si se cere un anumit tip de gust, nu te incadrezi, nu te blameaza nimeni, pur si simplu nu te accepta. Chiar daca un concurs ar fi aranjat, si ce conteaza, cand vine vorba de un curs si o specializare, si o investitie intr-un tanar/tanara trebuie triat putin si dat premiul si sansa unuia care merita si reprezinta adevaratele valori in acest business. Ca dejeaba vine Renatoa de la Craiova sa castige campionatul de aeropress, daca Renatoa nu activeaza in orasele unde se tin festivale de cafea, intr-un coffee shop/prajitorie, face cursul fix dejeaba, e vorba de abilitatea de a invata ceva sa-i inveti pe altii. Nu trebuie sa fim snobi, si sa fim rai, sau sa barfim pe la spate. Vrei sa demonstrezi ceva du-te la eveniment, ca si daca nu iei locul 1 tot vei fi apreciat, pentru munca depusa, pentru ca vei fi in top, in elita. Cine este cu adevarat pasionat de aeropress nu va astepta sa castige un concurs sa se specializeze ci isi va plati singur un curs international, sau mai multe. Cei care au ajuns in top, lucrau toti la prajitorie si cafenea, asta spune tot. RE: Campionatul de aeropress ! - renatoa - 16-09-2017 (16-09-2017, 22:25)deenman Wrote: ... Felicitari, esti un produs perfect al zilelor noastre... Tudorel ar fi mandru de tine. RE: Campionatul de aeropress ! - Lyvyoo - 17-09-2017 Calm baieti, suntem copii mari ce naiba! Povestim mai multe in zilele ce urmeaza... RE: Campionatul de aeropress ! - razvanMB - 17-09-2017 Guys, a fost chiar fain. Personal n am urmarit mai deloc cine a castigat si de unde a fost. Importanta a fost atmosfera, participantii chiar au pus suflet si merita apreciati. Breasla asta are nevoie de astfel de evenimente ca sa tina flacara vie, altfel e greu sa motivezi niste oameni in coffee shop uri sa ti faca cafeaua perfecta zilnic, sa fie si simpatici si pusi pe glume. Salariile nu sunt fenomenale iar de munca, este.. Felicitari organizatorilor, eu zic ca au facut o treaba buna, bine organizat, frumoasa locatie, atmosfera bine intretinuta :) Legat de concursul in sine, practic conteaza f mult cafeaua. Aeropress ul nu e asa complicat ca un espresso, nu e nici simplu, ok, dar totusi cafeaua face diferenta. Nu e de mirare ca cei care au ajuns in finala au in spate echipe puternice, cu acces la cafele bune, la preturi poate mai bune decat noi am putea sa ni le procuram. Plus, pentru o persoana fizica, cat de pasionat ai fi, probabil nu are sens sa dai niste sute de euro pe cafea sa incerci sa castigi un concurs. Nu poti sa zica ca o sa castigi prestigiu sau imagine si sa merite efortul, e doar pasiune. Din aceasta cauza, pe masura ce competitia va creste probabil se va simti nevoia sa se departajeze profesionistii de amatori, nu atat prin skill neaparat ci prin accesul la cafele. Sau poate toata lumea cu aceeasi cafea?? :D RE: Campionatul de aeropress ! - baloozzy - 17-09-2017 Nu mi se pare corect aceeasi cafea. Poate unul si-o uda, sapa, mangaie ii canta, un an de zile, sa puna ceva deosebit in ceasca. Asta e ca lucrarea de control: pici pe subiect, treci, daca nu, mai stai un an. RE: Campionatul de aeropress ! - Mihai L - 17-09-2017 Depinde ce conteaza in concurs. Daca vrei sa vezi maiestria concurentilor, le asiguri conditii egale. Nu pui basculanta in rand cu masina de F1 sa vezi care sofer e mai priceput... La examene se merge similar, pe aceeasi materie. RE: Campionatul de aeropress ! - baloozzy - 17-09-2017 Nu m-ai convins, sry. Ideal ar fi: impuse si liber alese. RE: Campionatul de aeropress ! - Denis - 17-09-2017 Pai concursul nu se cheama, cea mai cea cafea extrasa pe aeropress, se numeste campionatul de aeropress. Deci, ti se da materie bruta si prin metoda aeropress sa scoti cati poti de bine un shot. Ca sa fie egalitate intre concurenti se ofera aceasi materie bruta. Altfel, unii pot sa nimereasca o cafea prajita putin mai prost si atunci e tras inapoi din start. Ca departajarea sa fie cat mai fairplay, ar trebui sa se ofere cafea prajita in acelasi lot. RE: Campionatul de aeropress ! - Mihai L - 17-09-2017 Daca nu ma insel, si la partea de CIGS sunt niste standarde pentru ingrediente. Si cu o cafea cum am mirosit aseara de la Ninety+, e greu sa nu trezesti interesul juriului. Poti sa nici nu stii cum se asambleaza Aeropress-ul. :D |