![]() |
|
Coffee Lovers 2015 si intalnirea espressomanilor - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Comunitatea de espressomani (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Comunitatea-de-espressomani) +--- Forum: Evenimente si intalniri (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Evenimente-si-intalniri) +--- Thread: Coffee Lovers 2015 si intalnirea espressomanilor (/Thread-Coffee-Lovers-2015-si-intalnirea-espressomanilor) |
RE: Coffee Lovers 2015 si intalnirea espressomanilor - Mihai L - 27-04-2015 O surpriza placuta cei de la Yume, intr-adevar. Nu stiu de cafeaua de testat :39:, dar ce am gustat acolo mi-a placut. Si in special cand a venit "masterul" de la Marzocco, care a reusit sa imblanzeasca espressorul. :P Cred ca Nikso i-a pomenit pe toti. Cat despre alti colegi de pe forum, se pare ca intalnirea a fost intr-un moment mai putin prielnic, cu multi dintre ei plecati sau ocupati cu altele. RE: Coffee Lovers 2015 si intalnirea espressomanilor - CatalinNegrila - 27-04-2015 (26-04-2015, 17:13)organon Wrote: :) Am aceleasi 2 "probleme".Bine executate,clare,focalizate pe subiect sau obiect dupa caz.Ce ai folosit?M arefer atat la aparat cat si la sticla evident(sau sticle)?Asta daca nu sunt prea indiscret. :D :)Ca sa nu încarc forumul cu chestii inutile pentru alții :) am avut la mine, pentru a micșora din greutate "doar" Nikon d750 si un tamron 24-70 cu 2.8. După vreo 5 ore tot cam terminat ma simțeam. Data viitoare cred ca renunț si la baterie ;) RE: Coffee Lovers 2015 si intalnirea espressomanilor - organon - 27-04-2015 Da.Eu stau in liga inferioara cu UN D7100 si sticla modesta(18 105)si un "descurcaret"50 1,8G.Ma chinui sa merg spre un 17 50 2,8 sau 28 75 2,8( de la tamron bineinteles ca astealalte nu-s de nasul meu).Dar tot la un full frame visez si eu.Cine stie,poate intr-o zi cu soare ,voi reusi.Oricum felicitari si pentru poze si pentru"utilaje"!Si acum ies ca sunt cam off topic bag sama.
RE: Coffee Lovers 2015 si intalnirea espressomanilor - Pascalau - 27-04-2015 Sunteti voi prea pesimisti, probabil nu ati fost la prima editie. De atunci lucrurile au evoluat muuult. Eu am fost si sambata si duminica. Sambata a fost destul de multa lume, m-am simtit bine am gustat din spirtoasele de la concurs, am luat retete noi de cocktail-uri. Pe scurt, atmosfera placuta, nu-mi pare rau ca am fost. RE: Coffee Lovers 2015 si intalnirea espressomanilor - Mihai L - 27-04-2015 Anul trecut eu zic ca au fost mult mai multi vizitatori. Acum parca daduse cineva cu bomba si mai trecea cate un supravietuitor... Nu stiu daca exista un colt mai ascuns in toata expozitia ca acest C3; anul asta am ajuns repede pentru ca retinusem de anul trecut. Niciun indicator, evenimentul nu figura in calendarul de la intrare, nu erau paznici pe care i-ai fi putut intreba. Anul trecut am avut norocul sa se potriveasca cu acel targ de vinuri. Pe scurt, estimarea mea este ca doar cei care sunt interesati de cafea si stiau exact de eveniment au putut ajunge. RE: Coffee Lovers 2015 si intalnirea espressomanilor - baloozzy - 27-04-2015 Eu, cum nu am un termen de comparatie, pot spune ca mi-a facut placere, m-am simit bine. Singurul regret este ca am ratat celelalte editii si alte intalniri ale membrilor forumului. Pentru viitor, sper sa pierd cat mai putine astfel de evenimente. RE: Coffee Lovers 2015 si intalnirea espressomanilor - flycoffee - 27-04-2015 Am trecut si eu joi dimineața pe la Romexpo. De fapt special am venit din Brașov pentru asta. Cu toate ca standurile chipurile erau pregătite de miercuri, joi pe la 11-12 abia de găseai un stand asezat si gata sa primească vizitatori :) La altele fluturau doar denumirile (de ex Monin... Pe care chiar as fi vrut sa le cunosc toata gama de produse) Eu pentru asta si m-am dus: sa găsesc si sa încerc diferite produse pentru a-mi putea completa si imbunatati meniul. Cu părere de rău nu am găsit nimic. Unicii cei de la Clickndrink aveau o varietate de produse, dar doar ambalate si sigilate. Si asta la expo? Ceva degustări, probe, sa înțeleg si eu ce sa aleg? Ma refer la siropuri, ceaiuri, toppinguri, frappe-uri, etc... Dragi espressomani, oamenii asta vor. Clientii asta îmi cer sa cumpere. Da ca e blend de ăla sau de ăla... Sau ca e prăjit asa sau asa... 99% din clienți habar n-au si nu vor sa aibă. Cu mare regret... Dar asta e. Adică părerea mea aici la Coffee Lovers trebuia sa găsesc toți importatorii si distribuitorii din toate gamele pentru Horeca. Sa pot alege si sa duc mai departe ce e mai bun. Îmi rămâne Google si sa încerc iar "cu degetul" prin curier... Îmi trebuia un temper si o lattiera si măcar ca am găsit-o, nu mi-au vândut-o ca au doar exponate... Iar trebuie sa îmbogățesc firmele de curierat... Coffee Lovers 2015 si intalnirea espressomanilor - nickso - 27-04-2015 La plecare, băieții de la Yume ne-au dat niște mostre de cafea pentru brew, în plicuri cu suport și filtru integrate, care nu mai au nevoie decât de o cana și de apa fierbinte. Fiind la o cafea cu Doru Pascalau am zis sa încercăm plicurile și, de ce nu,sa împărtășim experienta. Filmarea este făcută cu telefonul și needitata. Cafeaua a ieșit bună, cu mențiunea ca ar fi trebuit sa ma opresc mai devreme din turnat și sa o scot mai concentrata. Oricum ideea mi se pare geniala, chiar dacă aplicabilitatea se găsește mai mult în domeniul călătoriilor. https://youtu.be/qYCbsOBlJoM RE: Coffee Lovers 2015 si intalnirea espressomanilor - Silvio - 27-04-2015 Sambata am vizitat si eu pret de cateva ore acest eveniment, unde am remarcat o prezenta mai mare a expozantilor, comparativ cu editia de acum doi ani. Evident, mi-as fi dorit mai multi participanti, mai multa promovare in mass media, poate si o locatie mai centrala, dar in fond nici piata cafelei din Romania cu toate segmentele ei nu este la dimensiuni mari, asa ca ….ce vorbesc eu. Prima oprire la standuri am avut-o la o distribuitor de cafea (cred ca si ceaiuri) in stil vietnamez, unde nu am avut placerea sa ma bucur de o cafea buna; in fapt, am sorbit doar o inghititura din ceea ce mi-a spus domnul de acolo ca se bea in stil traditional, caci mai mult nu am putut….dehh, gusturile nu se discuta.
Urmatoarea vizita am facut-o la perfectespresso, unde Ionut, reprezentantul firmei a avut amabilitatea sa ma serveasca cu un shot facut la o bezzera strega (cu levier) dintr-o arabica ambalata sub marca izzo….buna cafeaua, dar tind sa cred ca aparatul a facut diferenta. In rest, am mangaiat din priviri si pipait pe furis toate bijuteriile expuse, si nu erau putine (felicitari oricum, caci a facut ceva efort logistic sa vina cu atatea produse la acest eveniment…daca nu ma insel, cred ca este one man show in businessul asta).
Mai departe, am aruncat priviri in fuga pe la concursul de barista, vis-à-vis un prajitor isi vedea singurel de treaba, unde niste boabe verzi de mici dimensiuni erau in palaria de deasupra acestuia. O impresie placuta am avut-o la standul Dip, unde am rasnit vreo doua duble cu o cafea de test pe Dk-65….ce sa zic, rasneste frumos, nu imprastie, cafeaua se aseaza frumos in sita cu varf si nu face deloc bulgarasi. Mi-am permis o mica sugestie domnului de acolo (export manager) de a face si un cos de boabe cu dimensiuni mai mici, insa mi-a spus ca nu crede ca are suficienta cerere sa dezvolte un astfel de proiect (o matrita pentru un cos mai mic ar costa undeva pe la 5k euro). Din cate am inteles, se vand ca painea calda in UK unde se pare ca nu-i deranjeaza inaltimea mare data de cosul de boabe foarte inalt.
O alta oprire am facut si la standul d-lui Florescu Mihai (leonard café), unde am alimentat din nou cu un shot facut dintr-un amestec secret (s-a destainuit baiatul care servea) oferit gratis spre degustare; hmmm, chiar mi-a placut gustul , dar nu m-a tentat sa cumpar.
Apoi am pierdut notiunea timpului sunt de vorba la standul importatorului gaggia, lelit, macap in Romania, silmar2000, cu reprezentantul firmei (executive manager, dar nu i-am retinut numele). In orice caz, as fi vrut sa vad la treaba gaggia classic 2015 si una din cele doua rasnite macap, expuse, dar probabil ca nu erau pregatiti cand am ajuns eu pe sambata.
Si din nou o alta alimentare la standul delicatese florescu, unde l-am intalnit si pe Mihai Honciuc (sarkis café), iar shot-ul baut a fost dintr-un amestec cu yemen si facut pe un expobar double boiler si mk vario…..bun domne, bun.
Vizita am incheiat la c*****o, unde S*** I***** avea un espressor reneka foarte sofisticat de la care am baut o kenia f. buna (prajita de el, nu glumesc), dar nu prea mai intra dupa atatea alimentari. Avea si un prajitor sh gene café de vanzare al unui amic, la un pret interesant .
Ca o concluzie, cred ca lucrurile evolueaza mai bine de la an la an, se misca, insa la o viteza cam mica fata de cum ne-am dori unii dintre noi.
P.S. la standul espressoman batea vantul……cred ca mi-am ales gresit ziua, dar duminica nu am putut veni. RE: Coffee Lovers 2015 si intalnirea espressomanilor - Mihai L - 27-04-2015 Pozele facute la eveniment... Pe wetransfer.com - http://we.tl/ISwC4iX7e9 - 316MB Sau pe facebook - Album facebook Coffee Lovers 2015 si intalnirea espressomanilor - nickso - 27-04-2015 Reușite, ca întotdeauna. Merci Mihai! RE: Coffee Lovers 2015 si intalnirea espressomanilor - Mihai L - 27-04-2015 Nu sunt multumit de toate, dar deh, lucram cu materialul clientului... :P Mi-ar fi placut sa prind sambata cu latte art, cred ca a fost mult mai spectaculoasa! RE: Coffee Lovers 2015 si intalnirea espressomanilor - baloozzy - 27-04-2015 Foarte multumim! Cine stie, cunoaste. RE: Coffee Lovers 2015 si intalnirea espressomanilor - Lyvyoo - 28-04-2015 M-am bucurat si eu sa cunosc colegi noi, sa revad colegi cu vechime si sa degust cafele de toate felurile. Regret doar ca am ajuns tarziu, duminica pe la ora 14, dar ne-am intins pana s-a stins lumina, la propriu :) , dupa ora 17, cand baietii de la Yume "ne-au premiat" pe cei ramasi in standul Espressoman :) O sa-i cunoastem in curand si vor intra direct in "liga campionilor". Vorbind si cu unii expozanti, impresia pare a fi a unui targ business to business, dublat de partea de concurs, nu a unei expozitii pentru persoane fizice. Iar legat de acest lucru, e al doilea an consecutiv cand Alexandra, organizatoarea Tea and Coffee Festival, ne invita sa facem ceva la targul cu pricina, mult mai bine asezat in oras si cu vizitatori persoane fizice din belsug, insa fara prezenta semnificativa pe linie de expozanti in cafea (doar Florescu si eventual inca cineva, restul pe ceai), plus taxa de intrare. Avand in vedere ca Espressoman e o comunitate prietena cu mai toti prajitorii si importatorii (mai putin cu cel cleptoman), mi-ar placea ca in viitor sa gasesc resursele organizarii unui targ restrans dar intens. Am auzit spre exemplu aceasta initiativa si de la CTS Iasi, dar ma indoiesc ca un jucator din piata va reusi sa coopteze concurentii sai in organizarea unui targ. Oricum, nu e simplu, caci vorbim de bani multi investiti, cu o recuperare incerta. Traficul a fost foarte mic pentru ca nu a mai fost targul de vinuri in paralel, doar cel de pisici :) lucru care nu a adus vizitatori intamplatori ci doar oameni care stiau pentru ce vin. Fata de prima editie cand ma invarteam, cu Mokele si Pascalau si nu aveam unde bea o cafea de calitate, acum s-au schimbat treburile si in functie de zi, s-a putut bea cafea si de la Origo, Guido, Yume, Florescu, Leonard sau daca va placea cafeaua de marca puteati alege Bazzara, cafeaua vietnameza etc :) Ce-i drept, in standul Bazzara (de la care mai primisem niste mostre in trecut, absolut nebaubile), tipul de acolo, Cornel, pe un espressor La Cimbali de ultima generatie, incerca sa ma / ne convinga de superioritatea pe linie de horeca a respectivului blend secret. Eu tot o tineam ca se poate si mai mult pe horeca decat amarul evident din ceasca, iar el a spus ca mai face un espresso si ala o sa iasa ceea ce trebuie :) Si de acolo am deviat-o vreo 20 de minute in alta discutie cu Papajacques si Angelino de la Richard despre ce se poate schimba in horeca pe linie de cafea (cu o concluzie complexa - nu mare lucru, doar cand se vor schimba generatiile si doar daca marii distribuitori vor promova si un segment de cafea de specialitate proaspat prajita, asa cum si unii distribuitori de bere au cateva marci de top). De aici am baut o "cafea vietnameza", din punctul meu de vedere, afirmat si acolo, identica cu o cafea vopsita "irish" de pe vremurile de aur cand faceam la Ufesa cafea aromata gata macinata din piata Vitan. Revenit la baza de comanda, ne-am mai intins cateva ore la discutii cu forumistii, am invartit putin doua Macap-uri foarte solid construite (nu am avut voie sa le bucatim), am mai cunoscut si un nou membru, iar la final Mos Craciun de la Yume a venit pe neasteptate :) Multumesc si eu colegilor forumisti care au venit in standul Espressoman, care au tiparit flyere, au pozat profesionist, au adus scule si accesorii, au prajit sarje de cafea, multumim Ecuator pentru boabe si desigur Silviei pentru stand. Speram si iar speram la evolutii mai pronuntate in anii urmatori si la colegi forumisti mai multi, fizic, nu doar online :) RE: Coffee Lovers 2015 si intalnirea espressomanilor - VladP - 29-04-2015 Miine incepe la Londra "The London Coffee Festival" - la nivelul asta trebuie sa ajungem! Vad ca participa si baristaul Cosmin Mihailov / Romania. RE: Coffee Lovers 2015 si intalnirea espressomanilor - Lyvyoo - 24-03-2016 In 2016 se va chema altfel! http://bucharestcoffeefestival.ro/ RE: Coffee Lovers 2015 si intalnirea espressomanilor - Mihai.B - 24-03-2016 Anul asta nu-l mai ratez! RE: Coffee Lovers 2015 si intalnirea espressomanilor - VladP - 24-03-2016 (24-03-2016, 02:20)Lyvyoo Wrote: http://bucharestcoffeefestival.ro/ linkul nu prea functioneaza :57: RE: Coffee Lovers 2015 si intalnirea espressomanilor - Lyvyoo - 24-03-2016 Cred ca ai o problema la Safari-ul acela :))) Coffee Lovers 2015 si intalnirea espressomanilor - Vladislav - 24-03-2016 (24-03-2016, 16:00)Lyvyoo Wrote: Cred ca ai o problema la Safari-ul acela :))) Si eu folosesc tot Safari, merge. Si pe mobil si pe computer. RE: Coffee Lovers 2015 si intalnirea espressomanilor - Lyvyoo - 24-03-2016 A fost o gluma, apropo de trecerea forumului la o varianta de php mai nouu (5.6), moment in care Vlad mi-a semnalat prompt o nefunctionalitate pe Safari. RE: Coffee Lovers 2015 si intalnirea espressomanilor - VladP - 24-03-2016 (24-03-2016, 16:00)Lyvyoo Wrote: Cred ca ai o problema la Safari-ul acela :))) deci: in MOMENTUL in care am scris mesajul ca nu merge, asa era. Dar acum merge, chiar si pe safari. Sorry pt. eventualele perturbari produse neintentionat! :-/ |