![]() |
|
China vs Italy - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Espressoare (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare) +--- Thread: China vs Italy (/Thread-China-vs-Italy) |
RE: China vs Italy - edri - 05-04-2026 Altu, care in lipsa de argumente stric legate de subiectul topicului, baga aici politica. Spune si tu direct ca vrei inchiderea topicului, nici de data asta voi cei corecti nu ati reusit sa-i iluminati pe toti ![]() PS E buna pizza din cuptorul subventionat de statul chinez? ![]() (05-04-2026, 14:45)Mihai L Wrote: Cata vreme nu intelegem ca statul ..... RE: China vs Italy - Mihai L - 05-04-2026 Iar facem confuzii… Cuptorul nu a fost luat de pe temu sau aliespress, ci de la o firma din Romania. Hai sa fim oleaca atenti la anumite aspecte. Multe produse sunt produse in China, dar nu toate au legatura cu statul chinez. Crezi ca Apple/Lenovo/etc sunt sustinute de China?
RE: China vs Italy - edri - 05-04-2026 Pai in principal se discuta despre espressoare si rasnite cumparate din Romania, unele produse in China, altele produse traditional in Italia. Intentia topicului a fost sa vedem ce avantaje/dezavantaje au si unele si altele. Prajitoarele de cafea, da au fost cumparate majoritatea de pe aliexpress, utilizatorii si-au asumat riscurile si ... bine au facut Ulterior au aparut identice sub sigla AVX, se putea comanda si din Romania un astfel de cuptor, deci sunt cam in aceeasi categorie cu cuptorul de pizza. Cand omul cumpara ceva se gandeste la banii lui, la caracteristicile echipamentului si criteriile functionale, estetice personale care le vrea indplinite, nu la organizarea politica sau produse din alte domenii care nu au legatura cu prepararea cafelei.
RE: China vs Italy - renatoa - 05-04-2026 (05-04-2026, 18:19)Mihai L Wrote: Iar facem confuzii… Cuptorul nu a fost luat de pe temu sau aliespress, ci de la o firma din Romania. Astfel de afirmatii, daca nu sunt insotite de dovada certificarii europene, cum am postat la WPM Primus, sunt apa de ploaie. Este pur si simplu marfa de contrabanda, vanduta la suprapret. Chiar daca a fost un discurs populist, marca PSD, din tirada ministrului agriculturii de acum cateva zile merita retinuta o mica parte: "Credeţi că moare cineva dacă adaosul comercial la produsele alimente de bază nu mai este de 100% şi pe o perioadă de şase luni este de 20-30%?" Este pur si simplu infiorator cu cata seninatate se recunoaste ca preturile ne sunt dublate de catre aceasta caracatita numita retail... Este exact ce mi s-a replicat de catre cineva din sistem cand am intrebat daca il intereseaza sa imi vanda ceva: ca sa fiu competitiv cu produsul chinezesc nu e suficient sa ii aduc ceva comparabil la acelasi pret, ci la jumatate ! Asta este notiunea de competitivitate in mintea vanzatorului european... nu iti convine, fa-ti magazin si vindeti-l singur. Cum sa nu se puna toate piedicile posibile celor care sunt capabili sa isi cumpere singuri, direct de la surse... orice, nu doar cafea si echipamentele aferente. RE: China vs Italy - edri - 05-04-2026 Nu sunt chiar toate la suprapret. Rasnita J64V la noi are pret asemanator cu aliexpress. Produsele MHW Bomber de la importator sunt cam in aceeasi gama de pret cu cele din China. Inainte de a apare Skywalkeru mic, am contactat si producatorul Kaleido, pretul oferit cu tot cu transport, taxe vamale era nesemnificativ mai mic decat pretul de la distribuitorul din Romania. Pe emag incep sa apara anumite produse chinezesti in acelasi domeniu de preturi ca pe ali. Dar, da sunt si foarte multe produse chinezesti care la noi sunt vandute la preturi de 5 ori mai mari, sau chiar mai mult decat pretul de pe ali (care contine deja tva). Fara certificari, fara verificari, venit cutia de pe alibaba, deschisa, vandut si tipat ca trebuie taxati cat mai mult aia care indraznesc sa-si cumpere individual direct din China. RE: China vs Italy - cyrusct82 - 05-04-2026 Pai alea vândute la 5x sunt vândute de români de buna credință iar cele la preț 1x sunt vândute în marea majoritate direct de chinezi. RE: China vs Italy - cyrusct82 - 05-04-2026 Am uitat sa precizez că pe eMag găsești produsul de pe Ali și la 1x dat și la 5x. Numai că trebuie să cauți ba după foto ba după alte criterii RE: China vs Italy - Mihai L - 05-04-2026 Practic, pentru produsul achizitionat din Romania poti apela la ANPC in caz de ceva. Pentru cel achizitionat din China… Te iei singur la tranta cu furnizorul. Daca iti da cu seen, ce poti face? Parerea mea este ca multi renunta pe ideea “la cat ai dat pe el, cat te asteptai sa tina?”
RE: China vs Italy - edri - 16-04-2026 Are These Labels Lying To You? https://www.youtube.com/watch?v=MfwqG2Xl6-I RE: China vs Italy - renatoa - 18-04-2026 25 lei nu au fost de ajuns... sau, mai bine zis, nu au avut efectul scontat, foamea tot mare a ramas... https://informat.ro/actualitate/emag-introduce-o-noua-taxa-de-servicii-operationale-incepand-cu-17-aprilie-2026-116513 RE: China vs Italy - alin1970 - 18-04-2026 O porcarie ! Cand am facut abonamentul genius mi s-a promis ca voi avea transport gratuit. Acum, in mijlocul jocului schimba regulile . Este legal ? Ma simt pacalit. RE: China vs Italy - RazvaNNN - 18-04-2026 transportul este tot gratuit... taxa asta este pentru servicii operationale. si mie mi se pare deplasat.. mai bine bagau cumva acesti 1-4 lei in valoarea produsului si nu ma mai simteam furat RE: China vs Italy - cyrusct82 - 18-04-2026 Pai transportul e gratuit doar că acum mai e o taxă suplimentară cică pentru servicii operaționale. Dar chiar și cu Genius transportul este inclus în prețul produsului căutați același produs pe alte site-uri și veți vedea marea păcăleală eMag. Daca nu ai Genius plătești de 2 ori transportul cam aia e cu eMag. RE: China vs Italy - edri - 18-04-2026 au acaparat piata si acum isi permit sa-si faca de cap, pentru ca legislatia le permite astfel de escrocherii. cap de pluta stie doar sa jupoaie populatia si nu vede nimic din porcariile facute de marile companii care isi desfasoara activitatea la noi. asta e, acum au prea multe comenzi, sa vedem cate vor fi de acum inainte. ramane amazon.de, la comenzi de peste 50euro transportul este gratuit fara abonament prime sau alte taxe ascunse. pana acum avantajul emag era politica simpla de retur prin easybox. si-au gasit si astia momentul potrivit, cand vanzarile retail sunt in cadere libera, ca de altfel toata economia. PS vad ca daca sunt mai multe produse intr-o comanda, hotzia se aplica o singura data. se poate recupera numai daca se trimit retur toate produsele din acea comanda. RE: China vs Italy - renatoa - 18-04-2026 Taxa asta as fi gasit-o justificabila numai la marfa proprie. Nu poti procesa de 2x mai multe pachete cu acelasi personal, suna logic... Dar cum ei doar paseaza comanda la un shop partener, care se ocupa de tot ce inseamna impachetare si expediere, care e costul operational ? Pe de alta parte, oricat de mult am huli emag, nu stiu cum se face ca in ultimele 2-3 luni gasesc acolo aceasi marfa mai ieftina ca pe Ali... cel putin in nisele limitate care ma intereseaza pe mine. Si nu putem nega ca este bun ca site cu de toate, de unde poti pescui o idee interesanta si de acolo sa te duci la vanzatorul primar... pe firul apei :) Asa am aflat ca a aparut Adler-ul pe alb, de pe emag, de abia de acolo m-am dus la Vexio, stiind ca e importatorul primar. Sau poti face research cand ai nevoie sa demonstrezi ca unii imping lacomia prea mult... acelasi produs, la 10 vanzatori, intre 39 si 159 lei pe emag... ce mai e de demonstrat ? RE: China vs Italy - edri - 18-04-2026 (18-04-2026, 12:26)renatoa Wrote: ... emag... ce mai e de demonstrat ? ca daca nu erau astia, am fi avut azi amazon.ro cu toate beneficiile prime
RE: China vs Italy - Mihai L - 18-04-2026 (18-04-2026, 10:42)RazvaNNN Wrote: transportul este tot gratuit... taxa asta este pentru servicii operationale. si mie mi se pare deplasat.. mai bine bagau cumva acesti 1-4 lei in valoarea produsului si nu ma mai simteam furatBa exact atunci te-ar fi furat. Iei cateva produse intr-o comanda si platesti taxa de mai multe ori… De ce ai prefera asta? (18-04-2026, 10:43)cyrusct82 Wrote: Pai transportul e gratuit doar că acum mai e o taxă suplimentară cică pentru servicii operaționale.Sunt firme mici care au si vanzare separata de Emag, unde evident au preturi potential mai mici, ca si Emag-ul costa. Dar sunt firme mici care nu au site-uri, nu au investit in magazine online si toate procesele care sunt in spate (plati electronice, promovare, etc). Pentru ei este un avantaj clar solutia Emag. (18-04-2026, 12:18)edri Wrote: au acaparat piata si acum isi permit sa-si faca de cap, pentru ca legislatia le permite astfel de escrocherii. cap de pluta stie doar sa jupoaie populatia si nu vede nimic din porcariile facute de marile companii care isi desfasoara activitatea la noi. asta e, acum au prea multe comenzi, sa vedem cate vor fi de acum inainte. ramane amazon.de, la comenzi de peste 50euro transportul este gratuit fara abonament prime sau alte taxe ascunse. pana acum avantajul emag era politica simpla de retur prin easybox. si-au gasit si astia momentul potrivit, cand vanzarile retail sunt in cadere libera, ca de altfel toata economia.Adica sa faca guvernul o lege ca sa oblige Emag sa vanda la anumite preturi…? Daca Amazon este o alternativa ok, eu zic sa faci comenzi de minim 250 lei si pe Emag, posibil sa iesi mai bine. Plus livrare si retur rapide. Ce facem cu comenzile mici, insa…? Pentru un produs de 4 euro mai adaugi marfa de 46 euro sa iesi gratuit la transport??? (18-04-2026, 12:34)edri Wrote:N-as crede. Emag e intrat de multa vreme pe piata. Iar Amazon are totusi putine tari in Europa. Oricum, cu siguranta nici nu aveau de gand sa intre la noi cand a inceput Emag.(18-04-2026, 12:26)renatoa Wrote: ... emag... ce mai e de demonstrat ? RE: China vs Italy - cyrusct82 - 18-04-2026 (18-04-2026, 13:36)Mihai L Wrote: Sunt firme mici care au si vanzare separata de Emag, unde evident au preturi potential mai mici, ca si Emag-ul costa. Dar sunt firme mici care nu au site-uri, nu au investit in magazine online si toate procesele care sunt in spate (plati electronice, promovare, etc). Pentru ei este un avantaj clar solutia Emag.Produse vândute și livrate de eMag Caută și vei vedea RE: China vs Italy - RazvaNNN - 18-04-2026 (18-04-2026, 13:36)Mihai L Wrote: Ba exact atunci te-ar fi furat. Iei cateva produse intr-o comanda si platesti taxa de mai multe ori… De ce ai prefera asta? ca sa nu stiu. recent am cumparat ceva de pe fashiondays si acolo deja au.. la un produs de 249.99 lei am platit servicii operationale de 3.99 lei si m-a deranjat.. probabil daca produsul era din start 254 lei nu mi-ar fi pasat RE: China vs Italy - alex_b - 18-04-2026 (18-04-2026, 12:18)edri Wrote: au acaparat piata si acum isi permit sa-si faca de cap, pentru ca legislatia le permite astfel de escrocherii. cap de pluta stie doar sa jupoaie populatia si nu vede nimic din porcariile facute de marile companii care isi desfasoara activitatea la noi. asta e, acum au prea multe comenzi, sa vedem cate vor fi de acum inainte. ramane amazon.de, la comenzi de peste 50euro transportul este gratuit fara abonament prime sau alte taxe ascunse. pana acum avantajul emag era politica simpla de retur prin easybox. si-au gasit si astia momentul potrivit, cand vanzarile retail sunt in cadere libera, ca de altfel toata economia.Sa inteleg ca nu e momentul sa iau o rajnita lagom? RE: China vs Italy - Mihai L - 18-04-2026 (18-04-2026, 13:58)cyrusct82 Wrote:Emag nefiind producator, cumpara si vinde apoi la pretul dorit. Poate cumpara toata marfa unei firme in lichidare la un pret decent, de pilda.(18-04-2026, 13:36)Mihai L Wrote: Sunt firme mici care au si vanzare separata de Emag, unde evident au preturi potential mai mici, ca si Emag-ul costa. Dar sunt firme mici care nu au site-uri, nu au investit in magazine online si toate procesele care sunt in spate (plati electronice, promovare, etc). Pentru ei este un avantaj clar solutia Emag.Produse vândute și livrate de eMag (18-04-2026, 14:07)RazvaNNN Wrote:Daca luai 5 produse de 50 lei si plateai la fiecare aceasta taxa era mai bine…?(18-04-2026, 13:36)Mihai L Wrote: Ba exact atunci te-ar fi furat. Iei cateva produse intr-o comanda si platesti taxa de mai multe ori… De ce ai prefera asta? RE: China vs Italy - cyrusct82 - 18-04-2026 Ideea principală e că pe mine nu mă interesează de unde și cum iau ei marfa, principala mea grijă e la ce preț iau eu marfa și să nu fiu tras pe sfoară. Înțelegi ideea principală a consumatorului? Sau doar pe aia a "businessman-ului"? RE: China vs Italy - RazvaNNN - 18-04-2026 (18-04-2026, 14:25)Mihai L Wrote: Daca luai 5 produse de 50 lei si plateai la fiecare aceasta taxa era mai bine…? deci per total e ok taxa emagului de servicii operationale cu japca la fiecare comanda nu? RE: China vs Italy - edri - 18-04-2026 Directiva 2011/83/UE) spune clar că, în caz de retragere, consumatorului trebuie să i se ramburseze toate plățile primite. Prin smecheria asta costurile cu returul sunt puse in carca cumparatorilor, desi comerciantul face profit si prin marketingul de acum mincinos ca returul e gratuit. In majoritatea cazurilor taxa asta nu mai este returnata. Daca se accepta asa ceva, e un precedent periculos pentru ca orice comerciant online va putea introduce o taxa pe server, pe legat sireturi, pe ce-i trece prin cap, in acelasi timp produsul listat in tot felul de comparatoare de preturi va avea un pret mai mic decat cel real cu taxa inclusa. (18-04-2026, 14:30)cyrusct82 Wrote: ..... Acuma si tu vii cu de astea. Postacul trebuie sa scrie pe aici ce i se dicteaza ... mai face bani de o cafea. ![]() (18-04-2026, 14:19)alex_b Wrote: Sa inteleg ca nu e momentul sa iau o rajnita lagom? Desi habar nu am ce-i aia rajnita, daca ai gasit o oferta buna pe emag si ai fost indecis, e decizia ta daca sa o cumperi sau nu cu 4 lei in plus.
RE: China vs Italy - renatoa - 18-04-2026 Absurda mi se pare si taxarea la valoare... ca si cum "costurile operationale" pentru... polistiren izolatie, un metru cub la 40 lei, ar fi aceleasi cu ale un obiect oarecare cat pumnul costand tot 40 lei... RE: China vs Italy - Mihai L - 18-04-2026 (18-04-2026, 14:30)cyrusct82 Wrote: Ideea principală e că pe mine nu mă interesează de unde și cum iau ei marfa, principala mea grijă e la ce preț iau eu marfa și să nu fiu tras pe sfoară.Consumatorul este regele. Cumpara de unde crede el ca ii e mai bine. Unul se uita la calitate, altul la bani, altul la livrare, altul la curieri… E decizia ta, nu e cazul sa le plangi de mila ca dau faliment. In caz ca dau. Nu de alta dar nu le facem noi strategia de vanzari. Noi acceptam sau nu conditiile oferite. (18-04-2026, 16:04)renatoa Wrote: Absurda mi se pare si taxarea la valoare... ca si cum "costurile operationale" pentru... polistiren izolatie, un metru cub la 40 lei, ar fi aceleasi cu ale un obiect oarecare cat pumnul costand tot 40 lei...Nu e deloc absurda, avand in vedere chiar denumirea taxei. Te costa mai mult sa faci o factura si sa incasezi banii pentru un metru cub de polistiren decat sa faci acelasi lucru pentru un cub de 10cm…? RE: China vs Italy - renatoa - 18-04-2026 Adica aceste costuri vrei sa zici ca inseamna plata cu cardul ? Ca emiterea facturii nu costa nici macar cat curentul consumat de server sa o genereze... Pana acum nu era comisionul Visa inclus in pretul achizitiei ? RE: China vs Italy - Mihai L - 18-04-2026 (18-04-2026, 15:01)RazvaNNN Wrote:Pai de ce schimbam subiectul…? Preferai sa creasca pretul pe produs si ti-am explicat de ce abia atunci te-ar fi pacalit. 10 produse de 50 lei insemnau 15 lei in plus. Asa te costa doar 4 lei toata comanda.(18-04-2026, 14:25)Mihai L Wrote: Daca luai 5 produse de 50 lei si plateai la fiecare aceasta taxa era mai bine…? Repet: nu noi facem strategia de vanzari a Emag. Noi acceptam sau nu oferta lor. (18-04-2026, 18:45)renatoa Wrote: Adica aceste costuri vrei sa zici ca inseamna plata cu cardul ?Ai un program de facturare, incasezi banii online, poate ai un AI in spate. Caz in care poate ai costuri exact pe tranzactie. Adica intre comanda ta si livrare se intampla niste lucruri. Comisionul Visa il ia Visa. Iar pe taxa nu scrie “comision plata cu cardul”. Iar taxa asta apare si la plata ramburs. RE: China vs Italy - edri - 19-04-2026 Legat de China, "...trenul transportă echipamente electronice, electrocasnice și bunuri de consum destinate piețelor europene...o opțiune cu risc geopolitic mai redus și lanțuri logistice mai reziliente..." https://www.stiripesurse.ro/china-planuri-mari-europa-legaturi-economice-noi-rute_3878640 probabil ca vor fi disponibile tot mai multe echipamente chinezesti. RE: China vs Italy - cyrusct82 - 19-04-2026 Noutăți din Asia Nu e într-o limbă mai pe înțelesul nostru dar ne descurcăm și fără traducere. https://youtu.be/GnrGwp7UL8M?is=d8oHjgYEsJh9AnZx https://elrocio.co.kr/zeta/# Este cel care apare după WPM se numește El Rocio Zeta un fel de Fellow dar dual boiler |