![]() |
|
Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Comunitatea de espressomani (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Comunitatea-de-espressomani) +--- Forum: Marketplace (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Marketplace) +---- Forum: Prajitorii de cafea si cafenele de specialitate (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Prajitorii-de-cafea-si-cafenele-de-specialitate) +---- Thread: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) (/Thread-Cafeaua-prajita-in-stil-italian-1st-wave-coffee) |
RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - dragos.stoian - 18-11-2019 Apropo de uleios... am primit cadou o punga de la Starbucks, prăjită cam cu 2 luni in urma. welcome to the real dark side! ![]() ![]()
RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - vdub - 18-11-2019 Miroase a ulei ars de un diesel? :P RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - dragos.stoian - 18-11-2019 E funny ca ce numesc ei la Starbucks 'blonde roast' (adica prajit mai putin cica) arata ca un kimbo, f întunecat dar sa zicem fara (asa mult) ulei,am văzut la ei in hopper Inca o poza jos cu acest dark christmas roast, boabele s-au curbat de cat le-a perpelit :D sau o fi de la sumatra aia imbatranita ![]()
RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - cradun - 18-11-2019 Intamplator am luat o punga de blonde roast si pot spune ca mi-a placut. Ce mi-a iesit mie a fost mai bun decat ce am baut acolo, nu a fost deloc rea experienta. Da, boabele seamana cu Kimbo Superior Blend, adica nu sunt prajite foarte dark. Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - dev - 18-11-2019 Ce înseamnă marketingul... De parcă și-ar da seama cineva ce boabe au folosit, la gradul ăla de ardere... RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - dragos.stoian - 18-11-2019 (18-11-2019, 01:20)cradun Wrote: Intamplator am luat o punga de blonde roast si pot spune ca mi-a placut. Ce mi-a iesit mie a fost mai bun decat ce am baut acolo, nu a fost deloc rea experienta. Da, boabele seamana cu Kimbo Superior Blend, adica nu sunt prajite foarte dark. Si mie mi-a plăcut asta, dar nu as da 40 de lei pe 250g, practic mi se pare mai buna o napoletana prajita in acelasi stil si (mult) mai ieftina RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - radudani - 18-11-2019 sper ca unii si-au pus problema daca nu cumva uleiul acela care 'imbraca' boabele e ceva aditiv, poate fi si de masline din partea mea ( :) ), in orice caz ar putea ajuta la conservarea boabelor; ne putem oare imagina ce 'logistica'/setup ar fi necesare pentru ca toti, aproape toti bautorii de cafea, or fi si ei niste milioane poate numai in RO, sa se aprovizioneze cu cafea 'proaspat prajita'?! comercial adica - asta conteaza la numere mari - conservarea cafelei e... o problema foarte mare; si 'etansarea' boabelor in ulei, ca si blenduirea lor cu mult mai induratoarea robusta, pot fi parte din solutii de conservare; nu mai amintesc de restul aditivilor; tot in uleiuri de obicei - boabele-s lucioase, nu? cele de mai sus sunt pure speculatii, a se servi cu sare si piper - poate si cu alti... aditivi :) RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Lyvyoo - 18-11-2019 La capitolul oleaginoase, adaug si eu o mostra dintr-un pachet primit cadou, cu noua punga tchibo barista ce pastreaza aromele de X ori mai mult Cred ca o sa-l pasez soacrei :aq:![]()
RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - coffeemilk - 18-11-2019 Păi scoate un shot, poate nu e așa rău. Mă gândesc pentru musafiri, sau cei care nu sunt obișnuiți cu cafeaua de specialitate. RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Lyvyoo - 18-11-2019 Ar plange Honne cu lacrimi de ulei...mai bine nu :) RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - coffeemilk - 18-11-2019 Bagă la un Kinu, sau ce mai ai de backup. :) Dacă nu, până la urmă o încerc și pe asta. :) RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Cip - 18-11-2019 (18-11-2019, 17:19)Lyvyoo Wrote: La capitolul oleaginoase, adaug si eu o mostra dintr-un pachet primit cadou ..Hai Lyvyoo, lasa, ca stim noi, tu tanjesti dupa cafelele astea prajite dark ... :D RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Cip - 19-11-2019 https://youtu.be/N6EwBsgF330 RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - dragos.stoian - 20-11-2019 (18-11-2019, 09:33)dragos.stoian Wrote:(18-11-2019, 01:20)cradun Wrote: Intamplator am luat o punga de blonde roast si pot spune ca mi-a placut. Ce mi-a iesit mie a fost mai bun decat ce am baut acolo, nu a fost deloc rea experienta. Da, boabele seamana cu Kimbo Superior Blend, adica nu sunt prajite foarte dark. Rectific: dupa 3 cafele imi dau seama ca e destul de neplăcută, asta o spune un cafegiu care apreciaza napoletanele cu ulei pe ele :) E atat de arsa incat te ustura pe gat. Am luat una care arata aproape la fel, f uleioasa dar proaspat prajita de la Florescu si era super buna, blanda si mergea cu destul de putin zahar RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Laddu - 20-11-2019 (20-11-2019, 18:55)dragos.stoian Wrote: mergea cu destul de putin zahar :)) celelate avand nevoie de o doza mai mare? Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - dev - 20-11-2019 După cum sugera un coleg mai sus, nu excludeți posibilitatea folosirii unor substanțe care să prelungească perioada de staționare la raft. De aici și unele arome suspecte după preparare... RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - dragos.stoian - 20-11-2019 (20-11-2019, 19:00)Laddu Wrote:(20-11-2019, 18:55)dragos.stoian Wrote: mergea cu destul de putin zahar Stiu ca in 3rd wave zahărul poate fi un sacrilegiu, la italiene dark se cam pretează, nu mult ca sa acopere un gust prost ca la Jacobs,ci ca sa potenteze. Oricum eu pun zahăr și in cafelele 3rd wave deci nu pot fi obiectiv din acest pct de vedere :-) RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - coffeemilk - 20-11-2019 Nu mai beau cafea cu zahăr de vreo 2 ani, pur și simplu nu mai suport gustul, dar fiecare consumă cum dorește. RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Levo - 24-12-2019 (08-09-2019, 23:24)dragos.stoian Wrote: @Levo, ce stii de Lollo Caffe? Vad ca e din Napoli ... inca o incercare cu Lollo Caffe Nero ... oarecum asemanatoare cu cea classico , dar mai " dura " , este excelenta cu lapte dar ... espresso nu este ptr. cei sensibili ... :D ... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - r1r2000 - 24-12-2019 Levo, ma omori. Desenezi cu lapte mai frumos si ma8 variat decat reusesc eu cu creionul. Felicitari! RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - baloozzy - 24-12-2019 Ce mai, tata lu Whistler.
RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Levo - 24-12-2019 ... Aaaa multzumesc frumos ... ... , dar , chiar nu ma pricep , sunt doar niste incercari ... ( mai mult k sa vad ce iese ... :D ... )
RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - lracu - 24-12-2019 Pai bine, don Levo! Ne-am domesticit, am trecut de la ursi, lebede, pesti etc la catelusi si piscute!? RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Levo - 24-12-2019 ... Ehh ... facem si noi ce putem ( sau ... ma rog ce iese :D ). RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - renatoa - 24-12-2019 Asteptam valentine's day... o mitraliera, nu va ganditi la inimioare... :D RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Levo - 24-12-2019 ... Cata dreptate ai uneori Renato ... :D ... uite si un foc de artificii in avans , ptr. " Rebellion " ... ...
RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - d2florin - 26-12-2019 (24-12-2019, 13:48)r1r2000 Wrote: Levo, ma omori. Desenezi cu lapte mai frumos si ma8 variat decat reusesc eu cu creionul. Felicitari!Adică desenele astea sunt făcut doar din mana cu latiera :D și când ma gândesc ca eu nu pot sa fac o inimioara :))). Chiar sunt curios sa aflu răspunsul sa am și eu un Target. Trimis de pe al meu BLA-L29 folosind Tapatalk RE: Cafele din toata lumea - KrisssKros - 06-01-2020 d2florin Wrote: Ce părere aveți de cafea asta :, Excelentă! Ia două, că e și xxl! Cu ceva tone de toleranță xxl, postarea ta aproape că se încadrează în topicul ăsta. Cafele din toata lumea - d2florin - 06-01-2020 Ok. Ms de feedback. RE: Cafele din toata lumea - KrisssKros - 06-01-2020 (06-01-2020, 13:41)d2florin Wrote: Ok. Ms de feedback. Cu plăcere xxl ! Citește și informațiile pe care le-ai primit pe email la înscriere, precum și secțiunile de pe forum, dedicate cafelei proaspăt prăjite. Cu siguranță îți vor fi foarte utile! |