Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Accesorii si intretinere (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Accesorii-si-intretinere)
+--- Thread: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) (/Thread-Apa-pt-espressor-apa-plata-filtre-de-apa-solutii-de-dedurizare-a-apei)

RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - olaralexxandru - 22-02-2021

(22-02-2021, 23:04)Lyvyoo Wrote: Cea de 5l NU TREBUIE FOLOSITA, doar cea de 2l. Sunt ape diferite, iar cea de 5l are mult calciu.
Scrie pe ambalaje ca sunt surse diferite? Consum Bucovina pt baut dar nu am simtit o diferenta.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - bogy - 22-02-2021

Cititi fratilor! Cititi!

RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - neapci - 22-02-2021

Proprietatile apei de pe eticheta sunt diferite intre cea la 2l si cea la 5l.

RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - Cosminchir - 23-02-2021

Am folosit si la 2l, si la 5l, aveam aceleasi depuneri, nici o diferenta, asa ca asta cu cititul nu stiu cat de sigura este.
De cand am trecut pe un sistem de filtrare cu dedurizare, am scapat de orice depunere.

RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - Lyvyoo - 23-02-2021

E clar ca un sistem de filtrare este superior unei ape din comert, care in functie de mama natura isi poate schimba compozitia chimica, iar producatorul nu este obligat sa anunte asta decat anual sau cand se fac acele analize obligatorii de pe etichete. Practic ei livreaza apa ok pt baut nu pt masinarii espresso. 
La fel de adevarat este si ca apa de la robinet are variatiile sale sezoniere de duritate, insa in multe orase exista buletine de analiza saptamanale pe site-ul furnizorului de apa, in care se pot vedea valorile de interes (duritate totala sau Calciu sau conductivitate).

RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - dev - 23-02-2021

In primul rand, pe aia de 5l scrie apa de izvor iar pe cea de 2l apa minerala plata

E destul de evident ca nu e acelasi lucru.

RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - olaralexxandru - 23-02-2021

(23-02-2021, 15:40)dev Wrote: In primul rand, pe aia de 5l scrie apa de izvor iar pe cea de 2l apa minerala plata

E destul de evident ca nu e acelasi lucru.
Destul de urat din partea lor. Si nu e normal. Daca beau cola la 2 l sau 1 l ma astept sa fie aceeasi cola.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - Mihai L - 23-02-2021

Cand se face in laborator, da, e normal. Ai reteta si difera doar imbutelierea.

RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - Lyvyoo - 23-02-2021

Cred ca se compara Cola Zero la 2l cu o Cola clasica la 1l, deci e normal sa fie diferente de retete. 
Asa si la Bucovina, sortimentele sunt diferite.

RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - renatoa - 23-02-2021

Exemplu cu Coca Cola nu e prea fericit ales... retetele sunt oficial diferite in functie de specificul national, si nu ma refer aici la diversele sortimente dietetice, ci la Coca Cola basic.
CC trimite la francizanti un concentrat, ala cu reteta secreta, iar diluarea, carbonatarea si mai ales indulcirea de dinainte de imbuteliere se fac local prin metode diferite specifice francizorului.
Unii indulcesc cu zahar de sfecla, altii cu zahar brun, altii cu fructoza din diverse surse, sirop de porumb fiind cel mai raspandit. Evident gusturi diferite... Plus concentratia... CC turceasca este cumplit de dulce...

RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - Jethro - 23-02-2021

Aquatique = reziduu mic...  :03:

RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - distrugatorul - 23-02-2021

pentru cei care aveti filtre BWT..sunt greu de instalat pe instanlația de acasa? as vrea sa il pun pe alimentarea cu apa de bucatarie...sunt eficiente?

Ar trebui un instalator prima data pentru ca e de intervenit la racordul de apa de sub chiuveta. Apoi anual sau la atingerea capacitatii schimbi filtrul foarte simplu, click / clack

RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - distrugatorul - 23-02-2021

ai tu asa ceva? este eficient? m-am saturat de bidoanele de apa plata..si as vrea o optiune permanenta..am vazit ca are si un fel de contoar prntru a vedea cand atingi limita de litri conform filtrului...ceea ce e super misto

am inteles...deci nu pot sa o fac eu..tot cu instalator

Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - Mihai L - 23-02-2021

Se poate face si singur, dar iti trebuie macar o mana dreapta... [emoji23]
Daca nu ai mai umblat la instalatii, cauta un instalator. E mai ieftin. [emoji12]

:)))) e clar...am nevoie de instalator

RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - renatoa - 23-02-2021

Nu iti iei mai bine o cana filtranta ? 
Fara instalator, fara ... mana dreapta totusi ai nevoie ca sa o manipulezi. :D
Dar este utilizabila direct, o scoti din ambalaj... Plin & Bei

@distrugatorul Am de multi ani. Esential este sa alegi tipul de filtru potrivit apei din orasul tau. Trebuie nu doar sa filtreze dar si sa dedurizeze partial.

eu sunt din bucuresti...ce model recomanzi??
am cana din aia Britta dar am observat pe aici ca filtrele alea BWT sunt mult mai bune...next level

RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - Lyvyoo - 24-02-2021

Ai un topic intreg, sigur ti-ar folosi sa il frunzaresti.
Ia-ti un test de duritate totala de la acvaristica si verifica apa de la robinet, verifica si apa dupa ce iese din acea cana filtranta. Fierbe apa filtrata si vezi daca ai depuneri pe vas versus apa bruta.
Lucrul cu un filtru sub chiuveta si un robinet subtire pe blat este mult mai placut si ok pentru ca  nu mai trebuie sa stai sa speli cana aia ce se umple de praf si trebuie igienizata des, iti alimentezi si espressorul direct daca permite, schimbi filtrele cu ce tip crezi tu ca s-ar potrivi mai bine, apa e mereu fresh (cu exceptia celei aflate deja de pe circuit), iar cel mai important filtrele dedicate espressoarelor au o rasnina speciala ce dedurizeaza partial apa. Daca filtrul este ales aiurea, rasina aceea va actiona asupra ph-ului si il va cobori prea mult, facandu-l acid, de aceea trebuie informare inainte de a lua o decizie.

RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - distrugatorul - 24-02-2021

ma gandeam ca daca esti tot din bucuresti...e aceeasi apa care curge la robinet:)) de aia te-am intrevat ce folosesti tu
Dar o sa iau si un test
Dar nu inteleg ideea cu robinetul subtire pe blat..daca filtrul vine fixat pe instalatie...nu filtreaza toata apa rece? pt ce alt robinet subtire pe blat?

RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - Lyvyoo - 24-02-2021

Eu am BWT Premium dar nu ma intreba de ce, gasesti prin acest topic multe discutii. 
Robinet suplimentar se pune pt ca nu e rentabil sa folosesti apa menajera din filtru, acesta avand o capacitate limitata la cateva mii de litri, in functie de marimea lui. Dar poti folosi apa la baut si gatit, pe langa destinatia sa de baza.

Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - bogono - 24-02-2021

Te poti uita si la ceva de genul

https://www.watermag.ro/purificator-de-apa-excito-b/p-314
Foloseam la apartament in Bucuresti si au mai montat si cativa prieteni si au scapat de bidoane si sunt multumiti si de calitatea apei - au facut analize de laborator.
Asa cum spune si Liviu ai nevoie de inca o mini baterie de chiuveta cu gat subtire suplimentar pe blat sau in locul bateriei actuale iei o baterie cu 3 cai.

Eu acum folosesc sistem filtrare cu osmoza si remineralizare, avand apa de la put forat.

RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - distrugatorul - 24-02-2021

ms de lamuriri...o sa vb la BWT Romania sa ma lamureasca ei...deci trebuie sa gauresc blatul pt robinet...dar daca scap de cani de filtrare si pet-uri merita zic eu

(23-02-2021, 23:10)renatoa Wrote: Nu iti iei mai bine o cana filtranta ? 

renato tu te descurci cu o cana din asta fitranta britta?

Cei de la BWT Romania au spus ca nu mai au rabdare sa stea de vorba cu espressomanii si au insistat sa nu mai fie sunati pentru probleme ale persoanelor fizice. Practic acum se ocupa doar de solutii B2B.  Pe de o parte ii inteleg, pe de alta parte nu...  De aceea discutiile si reducerile pentru forum le-au transferat catre Tastecrafters, Razvan fiind destul de bun pe ceea ce inseamna apa, inclusiv 3rd wave water, caci exista si aici un al treilea val :)) Un pliculet care se dizolva in apa demineralizata. Deci cel mai bine, fa-ti rost de o vizita pe la ei la cafenea cand e si Razvan pe acolo si te lamuresti mai clar, poate si testezi acolo in paralel apa bruta / cana / filtru dar ai la tine vreun test pe picaturi.

RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - Cosminchir - 24-02-2021

“deci trebuie sa gauresc blatul pt robinet”
Cea mai elegantă soluție e sa schimbi bateria și sa pui una la care poți conecta atât filtrul cât și apa care vine direct din rețea.
A doua soluție e cu bateria subțire, unde trebuie găurit blatul.
Eu am avut noroc ca aveam un WC de serviciu pe care nu îl foloseam, și am am înlocuit bateria de la chiuveta cu cea subțire a filtrului.

RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - Mihai L - 24-02-2021

(24-02-2021, 09:49)Cosminchir Wrote: “deci trebuie sa gauresc blatul pt robinet”
Cea mai elegantă soluție e sa schimbi bateria și sa pui una la care poți conecta atât filtrul cât și apa care vine direct din rețea.
Un "mic" inconvenient este ca apa filtrata va curge prin acelasi loc cu apa calda, care poate contine orice (macar apa rece trece prin clor).
(24-02-2021, 09:49)Cosminchir Wrote: A doua soluție e cu bateria subțire, unde trebuie găurit blatul.
As zice ca uzual gauresti chiuveta, nu blatul. E mai elegant si mai safe, avand in vedere ca trece apa pe acolo. Nu ajungi sa schimbi blatul pentru ca s-a umflat de la apa.

RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - Cosminchir - 24-02-2021

Eu credeam ca ai un circuit separat, am văzut la cineva care avea o baterie din asta și avea un orificiu special prin care curgea apa de la filtru, iar bateria avea doi robineți.

Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - vlaicu - 24-02-2021

Exista baterie cu 3 intrări, pleaca de la 1000ron și nu e grohe. Are și grohe in kit una dar la alt preț.
Eu am folosit varianta independenta și am găurit chiuveta. Nu este nevoie de carota ci de un burghiu mai gros.

RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - renatoa - 24-02-2021

(24-02-2021, 00:46)distrugatorul Wrote:
(23-02-2021, 23:10)renatoa Wrote: Nu iti iei mai bine o cana filtranta ? 

renato tu te descurci cu o cana din asta fitranta britta?

Nu e brita, dar da, ma descurc, ce mare filozofie... o umplu de 2 ori pe zi, cam 3 l, si dupa filtrare transfer imediat in vase de sticla, nu las sa balteasca filtrul in apa. Daca si atat lucru a ajuns sa fie considerat ceva imposibil de incomod, ca sa mi se para preferabila solutia de a da gauri in chiuveta, si sa platesc pe sistemul ala cat dau bani pe filtre pentru cana pe 10 ani de zile... atunci undeva e o fractura de logica.
Next level... nu simt nevoia... daca nu ai deja o apa decenta la robinet poate.
Cum avem noi, singurul lucru care simt nevoia este sa dispara clorul, in rest sunt in limitele apei perfect SCA, TDS pe la 160, ph 7.2