Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Espressoare (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare)
+--- Thread: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV (/Thread-Aproape-totul-despre-Expobar-Brewtus-IV)

RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - Lyvyoo - 08-11-2017

La cat l-am carat eu in ultima luna cu diverse teste, deja m-am obisnuit si mi se pare acceptabil  Smile Daca avea pompa rotativa era si mai greu. Cam asa sunt toate E61, mai ales DB.

RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - Levo - 08-11-2017

...N-are mai mult de 25 kg , cu fulgi cu tot... :D ...

..Hai un 30 kg ...cu rotativa cu tot ... :D ...

RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - vladdooo - 08-11-2017

da, cam 25 kg are modelul cu pompa vibratoare

(08-11-2017, 17:13)vladdooo Wrote: da, cam 25 kg are modelul cu pompa vibratoare

...Fatza de Strega - 31 kg si Bosco  - 45 kg ... :D ..., eu am venit cu Strega la bratz , din gradina si am si eu cam 63 kg... Cool ...

RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - sorin2505 - 08-11-2017

27.669135 Kilograms la care se mai adauga apa  Wink

...Care apa ? ... de la genunchi poate ? :D ...Pai ce l-ai primit plin ?...

(08-11-2017, 17:21)Levo Wrote: ...Care apa ? ... de la genunchi poate ? :D ...Pai ce l-ai primit plin ?...

:D :D :D
Pai si nu tre sa pun apa in rezervor ?
Al tau merge fara ?  :D

Lelit-ul il luai intr-o mana si fugeai cu el.... Smile

RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - flipu2k - 08-11-2017

Lelit-ul chiar l-am mai dus prin concedii de cateva ori...Dintr-o data Rocket Porta Via incepe sa para o idee buna :D

...Paaai , nu pui apa decat ... dupa ce al asezi pe blat ... ( si cu rezervorul e simplu  , ca al poti da jos , eu ... la apa din boiler ma gandeam ...pentru ca astea nu au un robinet de golire ... Smile ...
...cu Lelit -ul fugeam eu , dar mai greu asa... :D ...

@flipu2k

- Asta... Rocket Porta Via - e bun tare pentru o casa de vacanta , sau cand pur si simplu , vrei sa fugi de-acasa... :D ...cateva luni bune... Cool .

Am 2 polite prinse in perete pe care statea lelit-ul si rasnita si...altele, dar Expobar-ul nu pot sa-l pun acolo, sigur nu rezista. Singura varianta e sa-i fac o masa solida doar pt el.

RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - Cris007 - 08-11-2017

L-am primit azi.

Ca prima impresie, pare bine facut dar parca nu e la acelasi nivel cu Bezzera Magica, nu stiu de ce.
Rezervorul e mai mic ca la magica dar banuiesc ca la hx se consuma mai multa apa.

Se incalzeste foarte repede, mai repede cu Magica HX.

Problema pe care o am eu cel putin e ca nu pot inchide portafilter-ul complet in grup. Am si o sita comandata mai demult (VST) pe care o foloseam exclusiv pe Magica dar pe Brewtus nu reusesc deloc sa inchid cu ea.
Cu sita originala merge dar extrem, extrem de greu, trebuie sa tin masina cu totul altfel zboara de pe masa cand trag sa deschid sau sa inchid.

RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - dantt - 08-11-2017

Cris,ai trecut de la Magica pe Expobar?Sunt curios si astept cu interes rezultatele obtinute in ceasca fata de Magica.Oricum,fiind nou,cam asa se comporta portfiltrul pana se rodeaza.Sa-l stapanesti sanatos atat tu,cat si ceilalti colegi de forum,actuali sau viitori posesori de Brewtus.

RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - adif - 08-11-2017

Dar cine te pune sa inchizi pf. complet? Nici nu vreau sa-mi imaginez cum tragi de el daca reusesti sa-l muti cu totul de pe masa.
Se mai lasa, oricum, dupa cca. o luna.

RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - Cris007 - 08-11-2017

Am facut 2 shot-uri cu setarile default cu care a venit aparatul, 96 de grade, cafeaua pe care o aveam prin casa, prajita acum 1 luna jumate si vreau sa zic ca a iesit buna cafeaua, tin minte ca primul shot pe Magica a fost acru rau de tot (bine, alt grinder, cine stie ce cafea, ma rog).

Oricum, prima impresie e ca e mult mai solid la procesul de facut cafeaua fata de Magica. Pare ca e totul mai stabil termic (se incalzeste mai repede si bine) decat la HX, pompa suna mai rotund, mai "sigur", nu cred ca e o intamplare ca expresso-ul a iesit din prima incercare bun, cred ca e o masina foarte consistenta, te lasa mai greu sa gresesti, "iti iarta mai multe".

Sunt tare multumit de perspective Smile

RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - MANU - 08-11-2017

A venit, l-am instalat, l-am desfacut :), l-am pozat, schimbat offset-ul la 7, iar presiunea la 10!
Tentatia de a verifica dc a fost montat in graba si totul este ok, inainte sa-l pun in functiune, a fost prea mare :aq: .
O intrebare: ati folosit mai mult de un rezervor pentru a limpezi boilerul si a scapa de mirosul/gustul metalic al apei inainte de primul espresso?
Alte impresii: stiam ca rezervorul este mai mic decat la isomac-ul meu dar nici chiar atat de mic...
Am probat rezervorul de la Isomac si se potriveste perfect.
Am scos dedurizatorul si am crestat furtunele la capete.
PS: tentatia de a tine de grupul e61 cand pun portafiltrul e incredibil de mare!!! :as:  Sper sa nu o comit...

[Image: jyQBOl4.jpg][Image: z5SLitF.jpg][Image: 2OHteVv.jpg][Image: NyPrVYg.jpg][Image: LsuFF3B.jpg][Image: Kt7n3hq.jpg][Image: DZD4884.jpg][Image: HFFfNTt.jpg][Image: E7bMyZ1.jpg][Image: eo0AYe3.jpg]

Am reusit sa-l asez provizoriu pe masa in bucatarie.
Prima impresie - f.f. prost finisat, toate tablele alea taie, zgarie, am vazut ca gradul e luat cu flexul. Astia habar n-au sa lucreze si Lelit idem. Gagia Pure (made in RO) era o bijuterie.
Acum incepe munca grea...sa-l "imprietenesc" cu Kinu  Wink  Deocamdata nu-mi place deloc, curge o zamarca desi am incercat cu Guatemala.
Nici lapticul nu mi-a iesit, adica o iau de la zero  Wink

Are un filtru pt dedurizare montat pe furtun (si inca un filtru de rezerva) dar langa rezervor este o eticheta in care scrie sa folosesti doar apa dedurizata. Pai si atunci filtrul pt ce mai este ?

[Image: 2inU5KE.jpg]

RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - dev - 08-11-2017

Daca vroiati o comparatie cu alte DB-uri:

RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - Mesmer - 08-11-2017

La voi cat de stabila este temperatura afisata de PID? La cateva minute difera +/- un grad, in standby.

RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - MANU - 08-11-2017

@ Mesmer: La fel si la mine.
Off-topic:
Am vazut videoclipul dar tipul este intr-o grava eroare.. No burn steam wand inseamna de fapt ca laptele nu se arde pe tija nu ca poti tine mana! WTF... Cel putin despre chestia asta am citit si rascitit o gramada...
Quote:O intrebare: ati folosit mai mult de un rezervor pentru a limpezi boilerul si a scapa de mirosul/gustul metalic al apei inainte de primul espresso?

RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - dev - 08-11-2017

E ca diferenta intre foarte cald si oparit, pe cele Yes-Burn ramai cu urme daca pui mana in timp ce No-Burn inseamna ca le poti atinge, evident pentru perioade scurte, fara sa te arzi.

RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - Lyvyoo - 08-11-2017

@sorin2505 - extractie de un minut si zece secunde?! :)  Noroc ca EX5 e o pompa buna si tine si la astfel de suplicii  :)  De aici si gustul aiurea probabil. DIn ce se vede, timp de 25s de la ridicarea manetei ti-a curs ceva foarte ok. Trebuia sa pui si un cantar sub o ceasca si sa opresti la atingerea a 19g de lichid intr-o singura ceasca.

Pentru a invata frotarea de lapte, trebuie sa o luati de la zero cu toate cunostintele si sa va adaptati. Totusi, faptul ca are doar o gaura pe duza de aburi usureaza enorm munca. Mai tarziu, cand veti fi buni pe lapte, o sa luati  duza de 4 gauri Tidaka. Acum ar fi tare incomoda duza de 4 pt ca v-ar sari laptele din latiera din cauza fortei la 1.2 bar. Cand te obisnuiesti si cu asta, vei vedea un GS3 care iti arunca latiera din mana daca nu te tii de ea :))

Foarte misto calitatea video, cu ce ai filmat, ce frame rate, ce rezolutie si ce setari de shutter speed? Pare 25fps, cinematic :)

@Mesmer - nu-ti bate capul, PID-ul isi vede de ale lui pentru a mentine temperatura taget data de tine. Daca ai avea un termometru de grup ai vedea ca si o scadere de 3 grade pe PID in timpul extractiei, nu afecteaza temperatura de la grup in timpul extractiei. 

@MANU - mie mi se pare ca ai gaura prea mare pe rezervorul vechi si pot intra cu usurinta impuritati, care mai departe sa ajunge in boiler.

Daca se foloseste Bucovina nu e nevoie de niciun filtru. Vreo doua boilere as goli inainte sa folosesc espressorul, atat din cel de aburi (pe la robinetul de apa fierbinte) cat si din cel de brew (pe la grup, dar cu pauze pt binele pompei, la fiecare 30-40 de secunde)

(08-11-2017, 23:11)Lyvyoo Wrote: @sorin2505 - extractie de un minut si zece secunde?! Smile  Noroc ca EX5 e o pompa buna si tine si la astfel de suplicii  Smile  De aici si gustul aiurea probabil. DIn ce se vede, timp de 25s de la ridicarea manetei ti-a curs ceva foarte ok. Trebuia sa pui si un cantar sub o ceasca si sa opresti la atingerea a 19g de lichid intr-o singura ceasca.

Pentru a invata frotarea de lapte, trebuie sa o luati de la zero cu toate cunostintele si sa va adaptati. Totusi, faptul ca are doar o gaura pe duza de aburi usureaza enorm munca. Mai tarziu, cand veti fi buni pe lapte, o sa luati  duza de 4 gauri Tidaka. Acum ar fi tare incomoda duza de 4 pt ca v-ar sari laptele din latiera din cauza fortei la 1.2 bar. Cand te obisnuiesti si cu asta, vei vedea un GS3 care iti arunca latiera din mana daca nu te tii de ea :))

Foarte misto calitatea video, cu ce ai filmat, ce frame rate, ce rezolutie si ce setari de shutter speed? Pare 25fps, cinematic Smile

Sincer m-a furat peisajul, eram atent sa filmez curgerea, dar voiam sa prind si manometrul de presiune si am cam uitat de timp  :D
Nu era deloc crema in ceasca, era prea "apatos" ca sa zic asa. Maine o sa incerc cu pahare de sticla, gradate

Cu Lelit-ul obtineam o super-crema de lapte si fara sa ma uit in latiera, dar lasa ca o rezolv eu si pe asta  :D

filmarea e HD 1080 la 60 fps cu......iPhone 6   Wink

RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - HoratiuC - 09-11-2017

@MANU, ce rol are crestarea furtunelor la capăt?

RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - MANU - 09-11-2017

Am citit un review despre Expobar in care se mentiona ca din cauza faptului ca sunt perfect rotunde pot absorbi peretii rezervorului si se obtureaza. Cel mai bine e sa fie crestate exact ca la  Isomac, Izzo, Quick Mill, etc. Din cate imi aduc aminte parca si la GClassic erau crestate

RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - sorin2505 - 09-11-2017

(09-11-2017, 09:58)HoratiuC Wrote: @MANU, ce rol are crestarea furtunelor la capăt?

Daca e taiat drept si sta perpendicular pe fundul rezervorului, nu mai poate sa traga apa.

RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - MANU - 09-11-2017

Cand am desfacut Expobarul dupa achizitie am observat furtunasul din foto ca era foarte subtire si mi s-a parut ciudat. Ulterior am cautat fotografii ale unui Expobar, se pare ca e modelul anterior, si am avut confirmarea ca furtunasul acela era mai gros.
 Exista vreun motiv pentru care l-au schimbat si au pus un furtunas mai ingust?
Cei care au primit Expobar-urile in comanda de grup anterioara tot asa au furtunasul acela?
Espressorul meu (poate din cauza apropierii camerei nu se observa dar furtunasul este foarte ingust)
[Image: zhOo3yf.jpg]poza gasita pe net
[Image: 2h9Hfh0.jpg]

RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - flipu2k - 09-11-2017

Mi-a ajuns si mie coletul mai devreme, n-am avut nicio problema in a fugi cu el de la masina in bucatarie :D

Am trecut vreo 10 litri de apa prin el, si inca se simte mirosul chimic/de detergent in apa. La cei care ati mai primit acum, la fel e?

RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - dev - 09-11-2017

Din cate vad s-ar parea ca au schimbat fitting-urile si s-a trecut de la filet la push-fit. Poate au prins oferta mai buna la cele pe 6mm fata de 8mm cum era inainte. ;)

Nu cred ca afecteaza performantele pompei.

RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - Denis - 09-11-2017

Sa vedeti ce nasol e cu alegerea rasnite.

Comanda grup Expobar Brewtus IV - adipanaitiu - 09-11-2017

Fratilor, varianta cu rotativa este incredibil de grea. Al meu cred ca a stat destul de mult prin depozit si a fost plimbat pt ca are inoxul de la partea superioara zgiriat bine ...

in alta ordine de idei adif, care e treaba cu restrictorul de debit? E nevoie de asa ceva la varianta cu rotativa?[Image: dd0f86321ab781e6334f50932333e751.jpg][Image: 979f735228fee68e3f0c99f458a2d5f3.jpg]