Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Comunitatea de espressomani (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Comunitatea-de-espressomani)
+--- Forum: Marketplace (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Marketplace)
+---- Forum: Prajitorii de cafea si cafenele de specialitate (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Prajitorii-de-cafea-si-cafenele-de-specialitate)
+---- Thread: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) (/Thread-Cafeaua-prajita-in-stil-italian-1st-wave-coffee)

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Levo - 24-05-2019

(23-05-2019, 22:49)dragos.stoian Wrote: @Levo, ce stii de cafeaua Mauro, e sudica din regiunea Calabria, ai incercat-o?

Si ce zici de Passalaqua Mekico (100% Arabica), ai recomanda?

... Mauro n-am incercat , dar Mekico stiu ca este de multi ani bine vanduta / chiar preferata , mai ales prin  Germania ... acum , depinde cum va place ... ( personal optez ptr. retzete cu ceva robusta in compozitie ... pe post de condiment Cool )

P.S .  - ... trebuie sa soseasca si Barbera Mago in RO ( proaspata )  ... dar , este varianta din Napoli - a lui Don Francesco - si nu cea din Messina / Sicilia  a lui Don Antonio - fratello ( ... aceea este  Barbera.it care nu ajunge in RO ).

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - ariany_78 - 24-05-2019

salut
mango de pe espresso international a cui e ? Smile

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Levo - 24-05-2019

(24-05-2019, 11:45)ariany_78 Wrote: salut
aia mango de pe espresso international a cui e ? Smile

... Salve,

e tot a lui Don Francesco ... adica . prajita in Napoli ( Barbera.com )
cea siciliana ( ... a fetelor ) nu stiu din ce motiv , nu ajunge in RO . ( difera atat culorile / designul ambalajelor , dar mai ales gustul cafelei - fiind mai apreciat cel din Napoli - pe surse ... :D ... )

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - ariany_78 - 24-05-2019

Tre Forze the best ! :)

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - dragos.stoian - 27-05-2019

Kimbo top flavour,de 3 luni.
Imi place mult,are acea aroma napoletana pe care am regasit-o în Izzo sau Borbone, dar mai lejeră, adică nu pare prajita atât de tare

[Image: drntLA0.jpg]

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Levo - 29-05-2019

(27-05-2019, 08:30)dragos.stoian Wrote: Kimbo top flavour,de 3 luni.

... Pai ce are ? ... Smile ... E f. buna ... ( 1 luna juma'  ai trebuie numai k sa fie bine degazata ... ) .

In asteptare de Barbera , am gasit in schimb o alta cafea ... din clasa celor ce nu trebuie ratate .
      Nu mai fac descrieri , dar nu seamana la gust cu nimic din ce am incercat pana acum ... e altceva , un gust nou ... dar exceptional de bun . Mi-a bulversat clasamentul ... am luat arabica 100% din greseala , care este asa de buna  ... acum ma gandesc , cum o fi Miscela Gran Aroma ? - pe care trebuia sa o iau initial Angel ...
                 Mare pacat , ca nu se gaseste si in RO ... daca intamplator o gasiti , recomand cu placere iubitorilor stilului ...

[Image: 0KyiBi0.jpg]

[Image: PHNfPpD.jpg]

[Image: eNCpGcj.jpg]

[Image: TMtIy6s.jpg]

[Image: xFsEZFn.jpg]

[Image: oNZjUzW.jpg]

[Image: wXyDw4S.jpg]

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - dragos.stoian - 29-05-2019

Păi am fost bucuros ca am gasit de 3 luni :)

Iau de la kfea si pot spune ca preturile sunt mai mici decat oriunde, fie ca vb de Amazon, Espresso international sau chiar site-ul producătorilor (am si avantajul ca stau in Buc si ma pot duce in showroom evitând pretul transportului, de ex acum ma tentează o cafea Arcaffe de pe Barshaker, dar daca iau o punga de250g de 23-28 de lei si mai platesc si transportul 20-25, praCtic e ca si cum s-ar dubla costul:)

Nu fac reclama, duduile nu sunt mereu politicoase si am avut o experienta f neplăcută cand am intrebat ce termen are o cafea - au urmat cateva tel de la mai multi din echipa in care se mirau ca de ce intreb asta, ca nu au niciuna expirata si pana la urma nu m-au lamurit defel.

Iar majoritatea cafelelor sunt cam vechi, dar eu pândesc siteul si cum vad ca o cafea dispare de pe stoc, ii intreb cam cand o aduce iar, astept si vad cand intra iar pe stoc si de cele mai multe ori asta înseamnă că e de 2-3 luni.

Sau ma duc in showroom si iau la mana pungile de pe raft până gasesc una mai noua :)

(29-05-2019, 18:23)Levo Wrote:
(27-05-2019, 08:30)dragos.stoian Wrote: Kimbo top flavour,de 3 luni.

... Pai ce are ? ... Smile ... E f. buna ... ( 1 luna juma'  ai trebuie numai k sa fie bine degazata ... ) .

In asteptare de Barbera , am gasit in schimb o alta cafea ... din clasa celor ce nu trebuie ratate .
      Nu mai fac descrieri , dar nu seamana la gust cu nimic din ce am incercat pana acum ... e altceva , un gust nou ... dar exceptional de bun . Mi-a bulversat clasamentul ... am luat arabica 100% din greseala , care este asa de buna  ... acum ma gandesc , cum o fi Miscela Gran Aroma ? - pe care trebuia sa o iau initial Angel ...
                 Mare pacat , ca nu se gaseste si in RO ... daca intamplator o gasiti , recomand cu placere iubitorilor stilului ...

[Image: 0KyiBi0.jpg]

[Image: PHNfPpD.jpg]

[Image: eNCpGcj.jpg]

[Image: TMtIy6s.jpg]

[Image: xFsEZFn.jpg]

[Image: oNZjUzW.jpg]

[Image: wXyDw4S.jpg]

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - maki - 30-05-2019

la noi, in Chisinau, au aparut pe raft  Borbone Blue, Red si Oro.

cand mi se termina cafeaua ce am acum, poate incerc ceva de la ei.

care e cea mai recomandata din astea 3?

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Levo - 30-05-2019

(30-05-2019, 18:39)maki Wrote: ... care e cea mai recomandata din astea 3?

... Qualita blu migliore ... Cool ...

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - maki - 30-05-2019

grazie @Levo

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Damian The Man - 01-06-2019

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Laddu - 01-06-2019

Ce căni sunt acestea?

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - bogy - 01-06-2019

Astea https://grancaffegambrinus.com/en/shop/tazzina-commemorativa-150-anni-con-piattino-60x157mm/

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - maki - 02-06-2019

ce ziceti de asta?

[Image: vk7SgY1.jpg]

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - ariany_78 - 02-06-2019

unde?

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Levo - 02-06-2019

(02-06-2019, 13:29)maki Wrote: ce ziceti de asta?

... ' Aia da cafea ...  Cool ... ce sa mai zicem , ai dat lovitura ... sa o beti sanatosi ... Wink ...

... Asteptam sa ajunga si la noi ... dar parca vine pe jos , nush ' ce naiba ... Dodgy ...

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - maki - 02-06-2019

(02-06-2019, 14:31)ariany_78 Wrote: unde?

la Chisinau
(02-06-2019, 15:12)Levo Wrote: Aia da cafea

mmm

@Levo, pe ai merge personal? Borbone Blue sau Barbera din ultima poza?

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Levo - 02-06-2019

(02-06-2019, 19:45)maki Wrote: @Levo, pe ai merge personal? Borbone Blue sau Barbera din ultima poza?

... Pai ... cam pe Barbera  , iar cand m-as satura de prea mult bine , as mai incerca si cate un Borbone ... ca sa fie diversitate ... Smile ... ( dar , mai intai sa apuc sa incerc si eu 3 cesti de Hesperia in 3 zile diferite - si apoi spun precis :D ... )

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - ariany_78 - 03-06-2019

salut
@Levo cestile de la Gambrinus (am vazut ca detii asa ceva pe langa alte 100 de cesti cescute si canute :), chiar ma intrebam unde le pui pe toate :) ) sunt identice cu cele de la Bezzera de espresso (facute de Nuova Point)?? sau sunt mai groase

Tks

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Levo - 03-06-2019

(03-06-2019, 11:34)ariany_78 Wrote: ... sunt identice cu cele de la Bezzera de espresso (facute de Nuova Point)??

Salve ... nu sunt nici identice si nici de la Nuova Point ... Wink ...

[Image: upZIwEM.jpg]

(03-06-2019, 11:34)ariany_78 Wrote: ... sau sunt mai groase

... As zice ca ... putzin mai groase ...

[Image: McOrD0m.jpg]

[Image: OqnR4Iv.jpg]

P.S .  -  cesti groase , de espresso are Kenon ( ... dar nu toate modelele ) doar cel , pe care il are si Herr @ Damian The Man

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Damian The Man - 04-06-2019

Asa este, au peste un cm cred.

https://www.raiplay.it/social/video/2019/06/Caffe-il-buono-il-rancido-e-il-ginseng---Anticipazione-41bf47e5-c9d8-4d98-871f-99839b1f618e.html?wt_mc=2.social.fb.rai3_Report.&wt/&fbclid=IwAR15Uwr3u3AfGDhXfQo8FqdkaK7I5LtN9Z97KPIM8ohlluMXxTbGTyk959A

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - ariany_78 - 04-06-2019

Multumesc amandurora...nu am reusit sa vad nimic in link dar am cautat dupa marca si cred ca am gasit modelul...da, sunt groase

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Levo - 04-06-2019

(14-04-2019, 10:37)Levo Wrote: ... Ok. Cand ajunge cafeaua in RO , ma anuntza si voi scrie aici ... ( LINK ptr. comanda )

:idea:  ... Hint  -  pentru cei interesati , aseara s-a descarcat cafeaua Barbera proaspata / din toate categoriile ...

(04-06-2019, 08:43)ariany_78 Wrote: Multumesc amandurora...

... Cu mare drag ... ( ar fi mai fi o varianta rezonabila Cool )

[Image: 6Lb5RIZ.jpg]

[Image: r7XUdhO.jpg]

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - ariany_78 - 04-06-2019

de acord...si varianta Barbera este 6.9 euro/buc pe espresso-international pe cand cele Gambrinus sunt 10 euro buc (set de 6 ) + 30 oiro :) transportul => cam mult, 15 euro/buc

Multumesc!

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Levo - 05-06-2019

(02-06-2019, 13:29)maki Wrote: ce ziceti de asta?

... venim din urma cu ... :D ... marfa veche de 3 saptamani ... care nici nu s-a degazat bine ... Cool ...

[Image: mdKotZg.jpg]

[Image: l6Qp1Mj.jpg]

[Image: GHWPTjd.jpg]

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - ariany_78 - 05-06-2019

asteptam descrierea ta profesionista :)

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Laddu - 05-06-2019

Si eu astept, ca mi-ai starnit curiozitatea cu italienele astea. Cred ca am sa iau o punga sa o incerc pe flair.

Chiar, poti trage cateva shoturi pe flair sa ne zici daca ies bine?

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - renatoa - 05-06-2019

(05-06-2019, 13:32)ariany_78 Wrote: asteptam descrierea ta profesionista Smile

Ai inceput sa taxezi per punga revizuita, Levo... ?!  Huh
Vai vai ce rusinica...

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Levo - 05-06-2019

... :D ... Descriere ... ar fi cam mult spus , mai degraba o mica prezentare orientativa , ptr. cei ce mai trec pe aici si ar putea fi tentati , sa incerce si altceva.
     Nu intentionez sa fac nici o reclama , nimanui ... oricat de mult as aprecia o cafea , ptr. ca  nu ar fi nici  fair si nici elegant din partea mea ... si apoi , omul in general ( ... si eu in special :D )  este intr-o continua schimbare / cautare spre nou sau , spre mai bine ...
     Oricum , pana nu se termina Maresca , nu voi incepe nici o alta punga ... Cool ...

(05-06-2019, 13:41)Laddu Wrote: Chiar, poti trage cateva shoturi pe flair sa ne zici daca ies bine?

Daca ma crezi , doar am deschis valiza cu flair -ul  , l-am vazut ca este acolo dar nu l-am asmblat  ... si undeva inaite de concediu cu cateva zile , voi face niste probe k sa vad daca are rost sa-l mai car dupa mine ... in rest al consider o solutie de compromis ( ... fara suparare ) , pe care sunt dispus sa o fac , doar pentru un rezultat putin mai bun , decat as putea obtine pe un aeropress ... Cool ... altfel , pentru uz curent am cu ce extrage un espresso bun ...

(05-06-2019, 13:55)renatoa Wrote: Ai inceput sa taxezi per punga revizuita, Levo... ?!  Huh
Vai vai ce rusinica...

... sau mai degraba taxat , la fiecare punga ... :D ... k 737 MAX consemnat la sol ... Cool ...

RE: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - ariany_78 - 05-06-2019

da ,taxat pt lipsa de feedback :) ( @Levo este expertul la non-actrituri  :) :) :) )