![]() |
|
Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Espressoare (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare) +--- Thread: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV (/Thread-Aproape-totul-despre-Expobar-Brewtus-IV) |
RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - Semaca007 - 15-06-2017 De vreo saptamana am montat pe Brewtus duza Tidaka cu 3 gauri si nu reusesc o frotare decenta de nicio culoare. Poate cineva care are aceeasi duza pe espressor si care nu are problema mea, sa puna un filmulet, cu o latiera de 300-500 ml? Poate ma prind unde gresesc? RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - Alin T. - 15-06-2017 Sau o alta varianta ar fi sa pui tu un filmulet cu modalitatea in care procedezi, ca sa sugeram unde s-ar putea face imbunatatiri RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - Semaca007 - 15-06-2017 Corect! :) Incerc intr-una din zilele urmatoare! Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - bogdan_geor - 16-06-2017 (15-06-2017, 22:37)Semaca007 Wrote: De vreo saptamana am montat pe Brewtus duza Tidaka cu 3 gauri si nu reusesc o frotare decenta de nicio culoare. vezi ca am pus eu o filmare, dar habar n am s o mai gasesc, e undeva pe forum sigur, posibil in aria de frotare. oricum, iti garantez ca e o problema de tehnica, nu de aparat/duza. Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - razclud - 23-06-2017 S-ar putea schimba bratul pentru aburi cu unul mai lung? Mi se pare proiectata prost, in special pentru tehnica Dritan [emoji41] Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - vladdooo - 23-06-2017 Cam la ce distanta de espressor credeti ca e ok sa fie amplasata rasnita? Emana multa caldura bestia :) RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - Semaca007 - 30-06-2017 Apropo de ultima discuție din thread-ul cu cafeaua de azi, voi umblați la reglarea offset-ului de pe PID? Știu ca se poate modifica parcă, dar nu mi-e clar la ce mi-ar folosi asta... RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - bogy - 30-06-2017 S-a mai discutat acest aspect de nenumarate ori. Foloseste functia search. Fara suparare ;) RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - Semaca007 - 30-06-2017 Fără supărare voi cauta. [GRINNING FACE WITH SMILING EYES] (24-08-2016, 18:42)Celu Wrote: Multumesc mult pentru explicații! Acum ca am citit, cum mi-a recomandat bogy, încerc sa reformulez întrebarea de mai sus: există o valoare "corectă" pentru offset la Expobar? Sau măcar un range pe unde ar trebui sa fie? @ celu: ai făcut experimentul de mai sus? Ce offset ai obținut? (23-06-2017, 16:08)vladdooo Wrote: Cam la ce distanta de espressor credeti ca e ok sa fie amplasata rasnita? Emana multa caldura bestia :) Eu o țin undeva la 15 cm în stânga esoressorului, nu prea am alta varianta. N-am observat probleme nici la Vario, nici la Ceado. Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - bogdan_geor - 30-06-2017 @semaca - cam 9 umbla pe net informatia ca ar trebui setat offset-ul pt expobar, dar pana nu pui un eric nu vei sti exact. eu de ex nu am eric si nici n o sa mi iau. am lasat offset ul la 9 si modific temperatura pe senzorial, daca are bitter, scad, daca nu are corp urc, etc, nestiind daca acel 92 de grade adisate de pid sunt chiar 92, pt ca oricat ne strofocam, n avem marzocco sa stim relativ exact si sa ne puna ei din fabrica offset ul corect, ca sa nu mai zic ca oricum variaza temperatura de la o extractie la alta pe grupurile e61. as concluziona - less stress, more coffee :) RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - Semaca007 - 30-06-2017 @bogdan_geor: Am înțeles, mulțumesc. De acord ca nu e neapărat necesar să știi exact temperatura din grup, important este ce obții in ceașcă pana la urma. [WHITE SMILING FACE]️ RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - organon - 02-07-2017 Am observat o problema la Expobarul meu.Am fost plecat in concediu si când m-am intors am spalat sita dusului cu detergent si i-am facut si un backflush cu detergent dupa procedura arhicunoscuta.Azi ,la trei zile dupa ,am observat dimineata la prima folosire ,ca presiunea urca cam greu pe manometru.Curgerea e ok ,depinzând de macinatura,dar pe manometru urca cam tarziu,mai precis la vreo 4 secunde dupa ce incepe sa curga cafea in cesti,lucru care pana azi nu se petrecea asa.Alertat am facut din nou backflush.Nu constat nimic deosebit,uneori parca auzind un mic zgomot când pun sita blind si las sa urce la 9 atmosfere la cat e setat,dar asta doar uneori spre final,urmand imediat desigur eliberarea .Arunca apa cu forta nu asta e problema.De ce întârzierea asta,mai ales ca nu am folosit decat Bucovina si am lasat dupa fiecare extractie sa curga apa prin sita ? RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - Lyvyoo - 02-07-2017 Notează observațiile cu sita blind nu în extracție, unde intervin diverse variabile. Eventual pune si un filmuleț Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - manu86 - 02-07-2017 E ok. 3,4 sec. Pana urca. Depinde si de gradul de macinare. Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - bogdan_geor - 02-07-2017 eu zic ca nu prea e ok, trebuie sa urce intai la 9 bari (sau la cat ai setat tu OPV-ul) si apoi sa curga, nu invers. dar, cum zice si Liviu, pune un filmulet sa ne lamurim exact. Sent from my iPhone using Tapatalk Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - vladdooo - 02-07-2017 Si la mine incepe sa curga de la 4 bari RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - Lyvyoo - 03-07-2017 Macină mai fin :) RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - organon - 03-07-2017 Dimineata am macinat foarte fin si a curs greu de tot ,dar urcase corect presiunea.Acum in dupa amiaza asta am reglat-o putin mai grosier.Sa vedem . :D :D RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - Lyvyoo - 03-07-2017 Frica asta de rasnita.... :) RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - organon - 03-07-2017 Alarma falsa.Rasnirea era cauza.La 11 secunde a urcat frumos presiunea,dar curgerea a intarziat evident.Si uite asa ,pentru ca de frica m-am dus prea departe spre fin, tot mai am de dat inapoi spre grosier.Tampenia asta de caldura a dat totul peste cap. :) RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - RaduCarutasu - 03-07-2017 (03-07-2017, 19:07)organon Wrote: ..... Cred ca stiai asta dar ai vrut sa scurtezi postarea! :D Nu caldura este de vina ci umiditatea excesiva din atmosfera. Acum, la mine in casa, aceasta este peste 80%, in timp ce iarna coboara si la 20% si dau drumul la umidificatoare ca sa ajung in zona de confort de cca 40%. Boabele de cafea fiind celuloza, prajite si uscate in plus, se comporta ca un burete si absorb umiditatea din aer. In asemenea conditii este clar ca reglajul rasnitei se face diferit. Deh, vara nu-i ca iarna!
Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - AlexBB - 17-07-2017 Help! Robinetul de aburi nu mai are vaselina? si scartaie de zici ca isi da duhul. Cu ce pot sa il ung si unde gasesc? Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - manu86 - 17-07-2017 Vaselina siliconica alimentara de la mag pro RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - renatoa - 18-07-2017 Unt ;) RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - Lyvyoo - 18-07-2017 La urgență chiar ulei de măsline de presa a doua, căci nu miroase. RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - adif - 18-07-2017 Nu miroase o perioada, dar este materie organica. Pana la urma tot va rancezi. Eu as ramane la vaselina siliconica, nu exista motive pentru a improviza. RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - Lyvyoo - 27-08-2017 Nu stiu daca s-a postat, dar am gasit un link cu un Wiki foarte bine pus la punct despre Expobar Brewtus, al celor de la WLL: Chiar ca aproape totul despre Brewtus RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - Lyvyoo - 06-09-2017 Daca tot a fost vara si vacanta, am lasat espressorul la spa, sa faca si el o baita completa, dupa 3 ani. Baietii au zis ca l-au gasit curat in mare parte, fara coroziuni si fara depuneri de calcar. Apa a vazut Bucovina initial, apoi dupa cateva luni, satul de carat bidoane, am trecut pe Everpure si mai apoi pe filtru BWT, pe care sunt si acum. Se pare ca si-au facut bine datoria si ca nu ar fi nevoie de o apa asa soft ca Bucovina, pentru ca espressorul E61 sa se pastreze ani de zile in bune conditii. Stim, o apa cu minerale mai multe va potenta gustul, opus apei fara minerale. La mine duritatea a stat pe la 4-5 spre deosebire de 2-3 cat are Bucovina. Decalcifierea costa 250 lei dar am mai cumparat o sita de dus IMS inox (cea de teflon IMS arata jalnic dupa un an, o sa pun poze pe topicul dedicat) si serviceman-ul a tinut sa imi inlocuiasca presostatul cu alt model (la mine a mers foarte bine mereu si cel vechi). Decalcifierea a fost facuta cu o solutie mai "iertatoare", omul de service spunandu-mi asa: "Multi "tehnicieni de garaj" si nu numai, folosesc ca agent dezincrustant acizi gen "detartrant" care curata foarte repede depunerile de calcar dar totodata ataca si materialul componentelor aparatului la modul ca, se creeaza o suprafata poroasa ( invizibila ochiului) pe tevi, schimbator de caldura, boiler etc. Suprafata poroasa este propice depunerilor rapide de calcar. Dupa a doua decalcifiere cu un acid prost depunerile vor fi din ce in ce mai dese. Asadar, cand duceti aparatul la decalcifiere, intrebati tehnicianul ce solutie foloseste. De fapt , cereti sa va arate. Noi folosim o solutie fabricata in Romania, Laborex Cleanex Total, ce are protectie pentru materiale cupru, inox etc Este o solutie f scumpa si rar o gasesti in ateliere de reparatii" Vinovatul este Liviu de la piese-espressor, service care si-a mutat sediul in BUcuresti in zona Mega Mall. Espressorul primit arata ca nou, carcasa fiind data cu solutie pentru curatat inoxul: ![]() ![]() Poze din timpul lucrarii si de la final: RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - Damian The Man - 06-09-2017 Ca nou! Solutia respectiva - Cleanex Total - poate fi folosita la orice tip de espressor, din home use inclusiv SBDU sau nu are sens? E nevoie de vreo tehnica speciala de utilizare/clatire? Daca se vinde la canistra de 5l nu e deloc scump... RE: Aproape totul despre Expobar Brewtus IV - vladdooo - 06-09-2017 arata super avem vreo modalitate sa-i contactam direct? la mail nu raspund, am incercat in trecut pe mine m-ar interesa daca se pot inlocui rotitele de la apa calda/abur cu joystick-uri (ca la ECM Synchronika) |